hirdetés
obuda_gyilkossag.jpg

Az Óbudán meggyilkolt nő édesanyja korábban hallotta, amint a gyanúsított életveszélyesen megfegyegeti lányát

A szülők szerint a 18 éves lányt nem a szerelem, hanem inkább a félelem tartotta a férfi mellett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 04.


hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, őrizetbe vették és emberöléssel vádolják azt a 26 férfit, akit az óbudai Ladik utcában megtalált nő meggyilkolásával gyanúsítanak.

A 18 éves lány holttestére szombaton fűnyírás közben talált rá egy férfi egy romos épületnél.

A hatóság szakemberi bántalmazás jeleit találták az áldozaton, akinek személyazonosságát egy ideig nem tudták megállapítani, mert nem voltak nála iratok, de úgy gondolták, hogy 10-12 napja ölhették meg. Barátját gyanúsítják a bűncselekménnyel.

"Vasárnap reggel jöttek hozzánk a nyomozók azzal a hírrel, hogy megtalálták a lányom telefonját a fővárosban. Nem volt akkor még szó gyilkosságról, nem is mondták, hogy ilyen ügyben jöttek. Aztán, amikor már DNS-mintát is kértek tőlem, rájöttünk a férjemmel, hogy olvastunk előző este az óbudai gyilkosságról, ahol nem tudták azonosítani az áldozatot. Sajnos, igazunk lett, kiderült, hogy a lányom telefonja a holttest mellett volt, de az azonosításhoz kellett a DNS-em is"

– nyilatkozta a Blikknek Nikoletta édesanyja, Erzsébet.

A család eleinte reménykedett, hogy a lány telefonja csak azért került a gyilkosság helyszínére, mert valaki ellopta, de sajnos legnagyobb félelmeik végül beigazolódtak.

Nikoletta gyilkosát még múlt kedden, a holttest megtalálása előtt előállították, mert igazoltatás közben hamis adatokat adott meg.

Személyazonossága tisztázása után kiderült, hogy lopás és magánlaksértés miatt körözi a Tatabányai Járásbíróság. Ezután a Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

"Nyár elején Niki és ez a férfi rövidebb ideig itt élt nálunk Piliscséven. Erőszakos fiú volt, aztán amikor kiderítettem, hogy lopásért és magánlaksértésért körözi a rendőrség, azt kértem, adja fel magát. Ehelyett a férfi a lányommal együtt eltűnt, s mostanáig nem tudtunk róluk semmit"

– mondta el a lány nevelőapja, Földi Krisztián.

Mindkét szülő azon a véleményen van, hogy a 18 éves lány inkább a félelem, mintsem a szerelem miatt maradt a férfi mellett.

Erzsébet egyszer azt is hallotta, ahogy szerelme megfenyegette Nikolettát: ha félrelép, megöli.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
nagykata-uzem-tragikus-baleset.jpg

Szakmai gyakorlat közben halt meg egy 16 éves fiú Nagykátán

A diák CNC gépen dolgozott, amikor halálos balesetet szenvedett. Osztálytársait annyira megviselte a fiú elvesztése, hogy pszichológusra volt szükségük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 03.Meghalt egy 16 éves fiú Nagykátán, miután baleset érte egy helyi vállalkozó üzemében - számolt be róla az ATV Híradója.

A fiatal tizedikes volt a helyi szakiskolában, gépi forgácsolónak tanult. A szakmai gyakorlatát egy vállalkozásnál töltötte, ahol CNC gépen dolgozott.

A halálos baleset szerda reggel történt, nem sokkal azután, hogy a fiú két osztálytársával együtt megérkezett a munkahelyére. Bár a körülményekről senki nem akart beszélni, az ATV úgy tudja, egy hatalmas ütés érte a kamasz testét, amitől súlyos sérülései lettek.

Az üzemhez rohamkocsi és helikopter is érkezett, és bár a mentők sokáig küzdöttek a fiú életéért, de már nem tudták megmenteni.

Csütörtökön a fiatal iskolájánál fekete zászlóval, a folyosón pedig mécsesekkel emlékeztek rá. A tragédia az egész iskolát megrendítette, az

osztálytársait pedig annyira megviselte a fiú elvesztése, hogy a napot az osztályfőnökükkel töltötték, és pszichológus is beszélgetett velük.

A baleset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség.


KÖVESS MINKET:hirdetés
orojan.jpg

Kiszivárgott fideszes hangfelvétel: aki a pártot támadja, ellenféllé válik

Az egri Fidesz szervezet ügyvezető alelnöke, Oroján Sándor a titokban készült hangfelvételen a Nemzeti Együttműködés Rendszerének a működését vázolja fel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 03.Az október 13-án esedékes önkormányzati választásokon a Fidesz egyik képviselőjeként induló Oroján Sándor valamikor a 2018-as országgyűlési választások után körvonalazza a környékbeli önkormányzatok vezetőinek, hogy miképpen kell idomulnia egy fideszenek a rendszerhez. A hangfelvételt az Egri Ügyek online portál szerezte meg.

"Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad. Mert abban a pillanatban ellenséggé válik."

Oroján azt fejtegeti a felvételen az Egri Ügyek szerint, hogy aki a NER-t sérti, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené és ha valaki nem alkalmazkodik a rendszerhez, vagy kiesik a pixisből az nem kaphat sem önkormányzati funkciót, sem gazdasági megbízást. Kollégáinak ezt így foglalta össze Oroján:

"Tehát mi ezt így látjuk, és nyilván nem tartjuk szerencsésnek, ha az egyik fronton valamely személy küzd a rendszer ellen, kard ki kard, a másik fronton pedig próbál lojális lenni, megfelelni és végezni a munkáját. Nem hiszünk abban, hogy egy embernek lehet két személyisége, az egyik pozitív, a másik negatív. Ahol ennyire nyíltan beleáll valaki a konfliktusba, ott nekem az látszik, hogy az nyilván máshol sem tud jó, megfelelő munkát végezni. És hát azt szeretnénk elérni itt, minél hamarabb, záros határidővel, hogy váljunk meg más fronton is ettől az embertől.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
pofon-felmondas-fonok-alkalmazott-1000x542.jpg

Felpofozta a főnöke a fiatal nőt, amikor az közölte, hogy fel akar mondani

Hangfelvétel is készült a történtekről. A cég vezetője azt állítja, az alkalmazott támadott rá, ezért ütötte meg. A nő feljelentést tett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 03.Feljelentette volt főnökét egy szegedi cég volt alkalmazottja, miután a felmondása bejelentésekor az felpofozta és megütötte őt - számolt be róla az RTL Híradó.

A cég városi rendezvények lebonyolítását végezte, ám a fiatal nő szerint olyan feladatokat bíztak rá és kollégáira, amelyek nem feleltek meg a munkakörének, például takarítani és mosogatniuk kellett - ezt a SzegedMa.hu portálnak mondta el.

Hangfelvétel is készült arról, hogyan reagált a főnök, amikor a nő közölte, hogy felmond, amit a portál hozott nyilvánosságra.

Ezen többek közt elhangzik, hogy "én elverlek" és "megérdemled", a háttérben pedig ütések és üvegcsörömpölés hangja hallatszik. A férfi többször káromkodott is, majd indulatosan rászólt a nőre, hogy "takarodjon el".

A cég vezetőjénél akkor szakadt el a cérna, amikor megtudta, hogy két alkalmazottja is egyszerre akar felmondani, ráadásul pont ők szervezték a két nappal későbbi rendezvényt, aminek a részleteiről csak ők tudtak.

Az RTL Híradónak elismerte, hogy

megütötte a nőt, de azt állítja, csak azért, mert az egy vodkás üveggel támadt rá. Utólag már sajnálja a történteket.

Miután a volt alkalmazott feljelentést tett, a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
oroshaza-rakoczitelep.jpg

Megerőszakoltak egy 15 éves külföldi lányt Orosházán

A lány cserediákként tanult a Békés megyei városban, ahol nagy visszhangot váltott ki az eset.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 03.Szexuális erőszak áldozata lett egy 15 éves külföldi lány Orosháza-Rákóczitelepen - írja a Narancs.hu, amelynek a rendőrség is megerősítette a történteket.

Az Orosházi Rendőrkapitányságra szeptember 29-én, vasárnap délután érkezett bejelentés az erőszakról, amely alapján szexuális kényszerítés miatt nyomozást rendeltek el.

A külföldi lány cserediákként tanult Orosházán.

Az eljárás eddigi adatai szerint szombat éjszaka több fiúval is beszélgetettt egy vendéglátóhelyen, majd önszántából elment egyikük házába. Ott elaludt, a fiú pedig nem sokkal később magára hagyta őt.

Ezután két másik fiatalember ment be a házba, ahol a gyanú szerint egyikük, egy 19 éves fiú a lányt annak akarata ellenére szexre kényszerítette.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a fiút.

A Narancs.hu úgy tudja, a szórakozóhely alig kétszáz méterre van attól a háztól, ahol a külföldi lány vendéglátói élnek. Azt írják, a helyiek körében nagy visszhangot és felháborodást váltott ki az eset.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x