Az Instagramon árulták a gyerekeket Indonéziában
A gyerekekről és a várandós anyukákról töltöttek fel képet. A posztban pedig a vevő minden információt megtalálhatott a kicsikről. Körülbelül százezer gyereket adnak el évente az országban. Közülük a legtöbbet prostitúcióra kényszerítik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 12.


Indonéziában hatalmas probléma az emberkereskedelem, az UNICEF becslése szerint körülbelül százezer gyereket adnak el évente az országban. Közülük a legtöbbet prostitúcióra kényszerítik.

Most az Instagramon keresztül kereskedtek gyerekekkel az országban. A fiók hivatalosan terhességi és örökbefogadási tanácsadóként volt elérhető a közösségi oldalon. A feltöltött fotókon ultrahangfelvételek, újszülött babák és várandós kismamák voltak.

A gyermekek fotói alatt feltüntették, hogy mennyi idősek, milyen neműek, vallásúak. Az oldal, aminek egyébként hétszáz követője volt még múlt héten is működött.

Az indonéz hatóságok négy embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban - írja a CNN. Egyikük egy huszonkét éves nő, aki tizenegy hónapos gyerekét akarta eladni. Már vevője is akadt, körülbelül ezer dollárt fizettek volna a kicsiért.

Egy huszonkilenc éves férfi pedig a gyermekkereskedelem lebonyolításában segített, őt is őrizetbe vették. Az indonéz hatóságok szerint azért gyakoribb, hogy a közösségi médián keresztül kereskednek a gyerekekkel, mert itt közvetlen kapcsolat alakulhat ki a vevő és az eladó között, illetve a rendőrség is nehezebben tudja őket ellenőrizni.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x