hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
imregy
Az év orvosa koraszülött-mentőautóra gyűjt
Abdul doktor bácsit vagyis Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedet nemcsak a szülők, a gyerekek is imádják. Most te is segíthetsz, hogy összejöjjön a speciális mentőautóra a pénz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 06.


hirdetés

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedet az ország akkor ismerhette meg, amikor idén elnyerte Az év orvosa - Astellas-közönségdíjat. Doktor Abdul a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház csecsemő- és gyermekgyógyász neonatológus főorvosa nemcsak a gyulai és környékbeli szülők, de a gyerekek kedvence is. Abdul bácsi mindennapos gyógyító munkája mellett most azon fáradozik, hogy még több koraszülött életét tudják megmenteni Békés megyében. Ezért a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnökeként most azon dolgozik, hogy összejöjjön a pénz egy speciálisan felszerelt, koraszülött-mentőautóra.

Ugyanis a gyulai gyermekkórházban

jelenleg egy hordágyra felszerelve található a koraszülött mentéshez szükséges eszközök sora,

egy-egy inkubátor, mobil lélegeztető gép, életfunkciókat mutató monitor, illetve egy gyógyszert adagolós infúziós pumpa - nyilatkozta korábban a beol.hu-nak Abdul doktor. Ez azt jelenti, hogy ha koraszülés történik, és Szegedről nem tudják azonnal indítani az erre specializálódott mentőautót Békés megyébe, akkor Gyuláról értesítik a Békés megyei mentőket.

lehoczky

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed és dr. Fodor Zsuzsanna a kuratórium tagja az Alapítvány tegnapi sajtótájékoztatóján - Fotó: Lehoczky Péter / beol.hu

beol

Fotó: beol.hu

Ráadásul ez a speciálisan felszerelt hordágy nem fér be az újabb típusú mentőkbe - arra is külön kell tehát figyelni, hogy megfelelő típusú mentőautó álljon rendelkezésre. Az autót ezután el kell vezetni a gyulai gyermekosztályig, ahol a hagyományos betegszállító hordágyat ki-, a koraszülött, illetve a beteg újszülöttek mentésére alkalmas, több mint 100 kilós hordágyat pedig beemelik.

De itt még nincs vége a mentőszemélyzet kálváriájának:

a kórházban ugyanis nincs lift,

az adott esetben vizes, havas bejárati lépcsőkön pedig balesetveszélyes hordággyal közlekedni.

Csak a mentők tenni akarásának és az újszülöttek iránt érzett empátiájának köszönhető, hogy ilyen körülmények között is folyik a koraszülöttmentés.

Bár ezt a hordágyat is lehet rögzíteni, a mentőkocsi mégsem mehet olyan gyorsan, mintha eleve "odavaló" hordággyal felszerelt mentőautót használnának. Márpedig Abdul doktor szerint ilyenkor minden másodperc számít.

imregy

Fotó: Imre György / beol.hu

mento

Fotó: YouTube / Gyula Televízió

Jelenleg átlagosan minden tizedik gyermek koraszülöttként jön a világra, Békés megyében évente 250 gyermek születik így. Mindegyikük szállításra szorul, és arra, hogy minél hamarabb eljusson a Békés Megyei Központi Kórház gyulai gyermekosztályának Perinatális Intenzív Centrumába, ahol a legmegfelelőbb kezelést kapják - írja a beol.hu.

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány ezért is kéri, hogy akinek lehetősége van rá, támogassa a kizárólag újszülöttek szállítására kialakított, korszerű ellátáshoz szükséges modern technikai eszközökkel ellátott mentőautó beszerzését és fenntartását.

A speciális mentőautó 25 millió forintba kerül, a felszerelésre pedig újabb 25 milliót kell költeni.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed reméli, hogy a szükséges pénz még idén összejön, és a mentőautó legkésőbb jövő tavasszal szolgálatba állhat. Ebben te is segíthetsz, az alábbi számlaszámon:

Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány

Számlaszám: 54000131-11035374

A különleges koraszülött-mentőautó ugyanakkor a koraszülötteken kívül a beteg újszülöttek kórházba jutásában is segítene. Illetve – ne legyen rá szükség – olyan baleseteknél is nélkülözhetetlen szerepe lehet, amelyben koraszülöttek az áldozatok.


KÖVESS MINKET:
Hatalmas meglepetés érte a nyugdíjba vonuló mentőorvost: a saját búcsúbulijára 'riasztották'
Azt hitte, egy fulladásos beteghez tartanak szirénázva, ehelyett azonban munkatársai várták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 17.


hirdetés

27 év munka után megy nyugdíjba Harmath Ibolya mentőorvos. Az egyik utolsó riasztásán egy fulladásos beteghez hívták – legalábbis ő így tudta.

A szirénázó mentőautó azonban kollégáihoz vitte, akik ajándékokkal várták a munkájától búcsúzó doktornőt - derült ki az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalára feltöltött videóból.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is köszöntötte a doktornőt, aki semmit nem vett észre a napokig tartó szervezkedésből. A meglepetés jól sikerült, hatalmas tapssal üdvözölték a mentőorvosnőt, aki egy kisvárosnyi emberen segített a hosszú évek alatt - írta a mentőszolgálat közösségi oldalán.

Nézd meg te is!

Országos Mentőszolgálat

UTOLSÓ SZOLGÁLATÁN VICCELTÉK MEG BUDAPEST IKONIKUS MENTŐORVOSNŐJÉT Dr. Harmath Ibolya Bajtársnőnk 27 éven keresztül volt tartópillére a Központi Mentőállomás rohamcsoportjának, ám most nyugdíjba...


KÖVESS MINKET:Így emlékezik Baló Györgyre az RTL Klub
Baló György 2015 óta vezette az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 18.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy 71 éves korában meghalt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró. 2015 óta vezette a Magyarul Balóval című műsort az RTL Klubon. Kollégái az RTL Híradóban és a Fókuszban is megemlékeztek róla egy-egy rövid összeállításban. A Híradó műsorvezetői Szellő István és Erős Antónia, valamit Pataki Zita is fekete ruhában jelentek meg a képernyőn.

A Híradóban és a Fókuszban is elhangzottak karrierje főbb állomása. Az RTL Híradónak nyilatkozó egykori kollégája, Horvát János szerint Baló György korának kimagasló televíziósa volt, aki maradandót alkotott.

Kotroczó Róbert az RTL Magyarország hírigazgatója azt mondta Baló György még a visszavonulása után is hosszas levelekben taglalta, hogyan lehetne jobbá tenni műsorát, ezért ők is bíztak benne, hogy tudják majd folytatni. A Fókuszban megszólalt szerkesztő kollégája Vidos Mihály is, akivel a Magyarul Balóval című műsort készítették.Vidos Mihály elmondta, hogy ő is akkor találkozott utoljára Baló Györggyel, amikor a nézők utoljára láthatták az RTL képernyőjén, ezután már csak SMS-ben kommunikáltak néha.

"Négy évnyi napi műsorkészítés után pihenésre és orvosi kezelésre van szükségem, ezért a műsort saját kérésemre január 8-tól szüneteltetjük" - ezzel és így búcsúzott a nézőktől utolsó műsorában a televíziós.


KÖVESS MINKET:

Rengetegen segítik a háromgyerekes családot, akiknek a házukkal együtt mindenük elveszett
A helyi boltban például nem kellett fizetniük, de szerte az országból érkeztek adományok hozzájuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Mindenét elvesztette egy háromgyermekes család, miután leégett a házuk február elején a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A lángokat az anya vette észre, aki a három hónapos kisfiával volt otthon, még időben ki tudtak menekülni. A tüzet az elavult elektromos vezetékek hibája okozta, emiatt az egész épület annyira leégett, hogy lakhatatlanná vált. A család azóta a falu üres orvosi szolgálati lakásában húzta meg magát.

A házuk leégése után viszont újabb tragédia érte őket: az édesanya hathetes terhesen elvetélt. Az RTL Híradónak azt nyilatkozta, a sok stressz és idegeskedés miatt mehetett el a baba.

A szülőkben legkisebb fiúkon kívül az tartja a lelket, hogy rengetegen siettek a segítségükre a történtek után. A helyi boltban például nem kellett fizetniük, de számos idegen jelentkezett náluk különböző adományokkal, kaptak például ruhákat, háztartási eszközöket, bútorokat. Ezekből rendezték be ideiglenes lakásukat, de már megkezdődött egy másik ház felújítása is, ahova a család beköltözhet.

Ha te is szeretnéd támogatni a családot, ezen a számlaszámon teheted meg: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:

Egyperces gyászszünettel indult az első idei Forma-1 futam
Charlie Whitingra, a napokban elhunyt versenyigazgatóra emlékeztek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 17.


hirdetés

Csütörtökön tüdőembóliában 66 éves korában meghalt Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi Formula-1-es versenyigazgatója.

A versenyzők nem felejtették el, mennyi mindent köszönhet Whitingnak a Forma-1, egyperces néma csenddel emlékeztek meg rá.

Valtteri Bottas ezután remek rajtot vett az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, és azonnal elment csapattársa, Lewis Hamilton mellett – írta meg a Nemzeti Sport. A finn versenyző fölényes győzelmet aratott, és a leggyorsabb kört is ő jegyezte, így 26 ponttal távozhatott Melbourne-ből.

A Mercedes kettős győzelmét Hamilton tette teljessé, míg a dobogó alsó fokára Max Verstappen állt fel. A Ferrari Sebastian Vettel, Charles Leclerc sorrendben a 4–5. helyet szerezte meg.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x