hirdetés
momoa.jpg

„Az emberiség egy betegség, ami megfertőzte a bolygót” – Jason Momoa Greta Thunberg nyomdokain az ENSZ-ben

Az Aquaman sztárja, Jason Momoa szenvedélyes beszédet intézett a klímaváltozásról az ENSZ-hez.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2019. október 01.


hirdetés

A 40 éves színész-rendező szerint az emberiség egy betegség, ami megfertőzte a bolygót.

A new york-i ENSZ központban, a Kis-Szigetek Fejlődő Államai (Small Island Developing States, SIDS) panelülésén szólalt fel Momoa, ami többek között magába foglalja Haitit, a Bahamákat, Pápua Új-Guineát, Mauritiust és Barbadost is, adta hírül az Independent.

A maga is egy kis szigetcsoportról származó színész, aki Hawaiin született, az összes szigetállam egyfős képviselőjeként állt ki a panel elé, amiről úgy nyilatkozott, hogy a szigetállamok az "élvonalában állnak" a környezeti válságnak.

"Az óceánok vészhelyzetben vannak. Egész ökoszisztémák tűnnek el a tengerek felmelegedésével, nem is beszélve a vizeinkbe kerülő szemét és műanyag pusztító hatásairól."

"Az emberiség egy betegség, ami megfertőzte a bolygót"

-tette hozzá.

Momoa "szégyenletesnek" jellemezte a tényt, miszerint több műanyag részecske van már az óceánjainkban, mint amennyi csillag van a Tejúton. Jason Momoa feltehetően itt egy, az ENSZ saját kutatására hivatkozott ezzel.

"A szigetországok járulnak hozzá a legkevésbé ehhez a katasztrófához, mégis mi szenvedjük el a következményeit. Az emberek a mi kormányainkat és cégeinket fogják felelősségre vonni a pusztításért, amit ti engedtek meg a környezettel szemben"- utalt a világ különböző kormányaira és óriáscégeire Momoa.

A színész hangsúlyozta a globális összefogás fontosságát a környezet védelméért és megőrzéséért, hogy "újra békére és harmóniára találjon az emberiség a természettel."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
brexit-boris-johnson-nagy-trukkje-ket-levelet-irt.jpg

Boris Johnson nagy trükkje: két levelet írt, az egyikben a Brexit halasztását kérte, a másikban az ellenkezőjét

A halasztás kezdeményezését az Európai Tanácsnak egyhangú döntéssel kell elbírálnia.
MTI - szmo.hu
2019. október 20.Boris Johnson formálisan kezdeményezte szombat éjjel az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnak küldött levelében a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását.

Egy másik levélben ugyanakkor közölte a testülettel, hogy károsnak tartaná a kérés teljesítését.

Boris Johnsont törvény kötelezte a jelenleg október 31-én esedékes Brexit halasztásának kezdeményezésére, miután a brit parlament szombatig nem fogadta el a Brexit feltételrendszeréről e héten kötött megállapodást, és nem járult hozzá a megállapodás nélküli kilépéshez sem.

Johnson az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak címzett első levelet, amely a halasztást kezdeményezi, nem írta alá.

A szombaton éjjel nyilvánosságra hozott első levélben az áll, hogy a brit parlament elfogadott egy törvényt, amelynek előírásai kötelezik Őfelsége kormányát az október 31-i kilépési határidő meghosszabbításának kezdeményezésére.

Johnson levele szerint a brit kormány javasolja, hogy a hosszabbítás lejárati időpontja 2020. január 31-én, brit idő szerint 23 óra - közép-európai időszámítás szerint aznap éjfél - legyen.

A levélben szerepel ugyanakkor az is, hogy ha a felek ennél hamarabb ratifikálni tudják a Brexit-megállapodást, a brit kormány a halasztási időszak korábbi befejezését fogja javasolni.

Ezen a levélen nem szerepel Boris Johnson aláírása, de még neve sem, csak annyi, hogy a levelet "Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának miniszterelnöke" küldte.

Johnson az első levélhez mellékelt egy jóval terjedelmesebb másodikat is, amelyet aláírt, és amelyben közli: személyes meggyőződése és kormányának álláspontja szerint a Brexit további halasztása károsan hatna az Egyesült Királyság és EU-partnerei érdekeire, valamint a kétoldalú viszonyrendszerre.

Ebben a levélben Johnson kifejezi sajnálkozását amiatt, hogy a többi uniós vezetőnek még több időt és energiát kell áldoznia egy olyan ügyre, amelyről ő azt remélte, hogy a héten - a Brexit feltételeit rögzítő megállapodás megkötésével - megoldódott.

A brit miniszterelnök elismeri, hogy ebben a helyzetben szükség lehet egy újabb EU-csúcs összehívására.

Johnson közli a második levélben, hogy kormánya folytatja erőfeszítéseit a Brexit-megállapodás ratifikálása érdekében, és a jövő hét elején beterjeszti az ehhez szükséges törvénytervezetet.

Boris Johnson hangsúlyozza: bízik abban, hogy október 31-ig a ratifikációs folyamat végére lehet jutni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!