hirdetés
workplace-1245776_1280-1.jpg

Az emberek kétharmada változást szeretne munkakörnyezetében

Derült ki a Skanska Magyarországgal végzett felmérésünkből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 10.


hirdetés

Egy jó munkakörnyezet nemcsak a babzsákokról és asztali fociról szól, sokkal inkább a kiegyensúlyozott és egészséges életmód feltételei kerülnek a középpontba. A Skanska Magyarországgal felmérést készítettünk arról, hogy milyenek az irodai dolgozók elképzelései és elvárásai az ideális irodával kapcsolatban.

A legtöbb válaszadó úgy nyilatkozott, hogy pihentető sétákra alkalmas kert, egészséges ételeket kínáló munkahelyi étterem és rendszeres testmozgási lehetőséget biztosító fitneszterem jobbá tenné munkanapjait.

A WELL minősítésű irodák, mint a Skanska Nordic Trio Light irodaháza már ezeket a szempontokat szem előtt tartva épülnek.

Folyamatos a változás a munkavégzés terén. Egyre több vállalat ismeri fel, hogy sikerük egyik kulcstényezője az iroda, hiszen a munkahely kialakítása jelentős hatással van a munka minőségére. Az egészséges és jó hangulatú munkahelyek megteremtésének hatékony módja a különböző munkaterek kínálata, ahol megbeszélésekre és közös munkára alkalmas közösségi helyek, illetve pihenésre és telefonálásra használható csendes helyiségek is rendelkezésre állnak, és ez egyben arra bátorítja a dolgozókat, hogy maguk válasszák meg a munkavégzésükhöz legmegfelelőbb helyet.

Ráadásul ez pozitívan járul hozzá a jólléthez, az elégedettséghez, a minőségi együttműködéshez és az elkötelezettséghez, azaz a munkahelyi hatékonyságot növelő és a jó színvonalú munkához szükséges tényezőkhöz. Mivel a munkanapok közel harmadát (sőt néha ennél többet) is az irodában töltjük, a jóllétünk szempontjából kifejezetten fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat. Ugyanakkor a felmérésben résztvevőknek csak 23%-a mondta, hogy tökéletesen elégedett a munkakörnyezetével, majdnem kétharmaduk változást szeretne. A válaszadók közel 35%-a felelte, hogy még soha nem láttak olyan irodaházat, amit ideálisnak tartanának, és csak 5%-uk felelte azt, hogy éppen ilyen épületben dolgoznak jelenleg.

hirdetés

Új állás kiválasztásánál a munkahelyi környezet meghatározó, ez a harmadik legfontosabb szempont (66%) a fizetés (84%), illetve a megbecsültség és erkölcsi elismerés (69%) után; az emberek sokkal lényegesebbnek tartják, mint a munkahely közelségét (57%), vagy a feladatok izgalmasságát és a szakmai kihívásokat (53%).

A válaszadók a nem megfelelő világítást, a túl alacsony vagy túl magas hőmérsékletet, illetve a túl sok zajt tartják a legzavaróbb tényezőknek az irodában. Az irodai dolgozók a jó levegőjű, akusztikai komfortot biztosító, minimálisan zajos irodákat kedvelik, ahol koncentrálni tudnak feladataikra és alkothatnak. A nap minden szakában az optimális fényviszonyokat várnak el, amelyek jóvoltából a munkahelyen különböző hangulatú helyek alakulnak ki ezzel is növelve a hatékonyságot. A dolgozók az egyéni igényeikhez kialakított hőmérsékletet preferálják, ami a saját maguk által kontrollált mikrokörnyezetek révén érhető el.

A közösségi tereket illetően a legtöbben külső vagy belső kertet szeretnének a napközbeni levegőzéshez (75%), széles kínálatú munkahelyi éttermet (63%), relaxációra alkalmas nyugodt helyiséget (47%) és edzőtermet (40%). Amikor az étkezési preferenciákról kérdeztük őket, a résztvevők leginkább egészséges ételeket (70%) fogyasztanának, amelyet a nemzetközi (53%) és a magyar konyha (45%) fogásai követnek.

Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte: „Tapasztalatunk szerint egyre növekszik az igény a nemcsak biztonságos, hanem egészséges és kényelmes irodák iránt a magyar piacon. A felmérés eredményei megerősítik, hogy az alkalmazottak azokat a munkahelyeket értékelik nagyra, amelyek támogatják a jóllétüket és elősegítik a munkahelyi és magánéletük közötti harmóniát. Mi a Skanska-nál jövőképes munkahelyek létrehozásával támogatjuk ezt az elgondolást: környezettudatos irodaházakat fejlesztünk, amelyek a közösségi élet intenzíven használt helyszínei és egyben a bérlők üzleti igényeihez rugalmasan alakítható terek. Magyarországon a Nordic Light Trio lesz az első WELL minősítésű irodaházunk, ahol csúcsszínvonalú technológia, a természet, a közösség és a skandináv tradíció egybeolvasztásával olyan városi munkahelyet alakítunk ki, amely egyszerre javítja használóinak egészségét és hatékonyságát.”

A Váci úti irodafolyosón található, a Paulinyi & Partners által tervezett és 2020-ban átadásra kerülő Nordic Light Trio a harmadik, befejező épülete a már sikeresen működő Nordic Light irodakomplexumnak. A projekt közel 14 000 m2 bérelhető területet kínál. Az irodaterület 100%-át már bérbe adták, a legnagyobb bérlő egy multinacionális egészségügyi vállalat. A Nordic Light Trio irodaházat egy koreai befektető, a JR AMC vásárolta meg.

A Nordic Light Trio-ban 2400 m2 multifunkcionális közösségi kert, valamint a munkahelyükre kerékpárral közlekedőknek kialakított helyiségek lesznek (öltözők zárható szekrényekkel és zuhanyozók). Barátságos hangulatú skandináv stílusú lobbi fogadja majd az irodai dolgozókat és vendégeiket. A Nordic Light Trio-ban a Connected by Skanska rendszer innovatív megoldásai működnek majd.

Az irodai dolgozók általános elvárása az ideális irodával kapcsolatban egyre több tényezőt foglal magába, nem beszélve az extra egyéni igényekről. Ebből kifolyólag mindenki számára megfelelő munkakörnyezetet nagyon nehéz, szinte lehetetlen kialakítani. Természetesen erre is van megoldás. Ahogy Benjamin Franklin mondta, „Ha jól akarod végezni ügyeidet, magad járj utánuk”, vagyis azok számára, akik a saját igényeiket minden mértékben kielégítő munkakörnyezetre vágynak, megvan a lehetőségük arra, hogy ezt megvalósítsák, méghozzá saját cég alapításával. Cégalapításról és székhelyről bővebb információ a Logosz Studio weboldalán.


hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
family-2610205_1280.jpg

Teljesen online igényelhetsz babaváró hitelt

A babaváró hitel, megjelenésével egyidőben, szinte az egyik legkeresettebb kölcsönné vált a piacon. Most pedig itt az első bank, melynél teljesen biztonságosan, online intézhető az igénylése.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. szeptember 23.


hirdetés

Ma már egyre több mindent elvégezhetünk otthonról, csupán egy számítógép és internetkapcsolat segítségével. Azonban hiába a modernizáció, sok helyen a hivatalos eljáráshoz még mindig szükséges a személyes jelenlét. Ez pedig általában egyet jelent a sorban állással, ami időigényes.

A banki ügyintézés és azon belül is a hitelfelvétel tipikusan ilyen procedúrának számít. Most azonban itt az első bank, ahol az egész folyamat online elintézhetővé vált.

A Sberbank Magyarország Zrt. az első bank a hazai piacon, ahol teljesen online igényelhető a babaváró hitel.

A babaváró hitel nagyon népszerű a friss házasok körében. Csak a Sberbanknál több mint négyezer igénylést nyújtottak be tavaly július óta. A bank újítása révén, biztonságosan, videóazonosítással lehet végigvinni az online adminisztrációt, megszabadulva a rengeteg papírmunkától és személyes ügyintézéstől. Így a házaspár akár otthonról is felveheti a babavárót, mely nemcsak kényelmesebb, de a jelenlegi járványügyi helyzetet is figyelembe véve nagy terhet vehet le az igénylők válláról.

A hitelfelvétel megkezdése előtt azonban mindenkinek javasoljuk, hogy tanulmányozzák a megfelelőségi kritériumokat és nézzék át a vonatkozó jogszabályi előírásokat és rendelkezéseket. Ezeket és a szükséges dokumentumok listáját itt érheted el. A Sberbank újításának köszönhetően a kapcsolatfelvételtől kezdve, az elektronikus aláírással bezárólag a teljes hitelfelvétel immáron online működhet, ennek érdekében kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságos ügyintézés feltételeinek megteremtésére, ezért az ügyfelektől beérkező dokumentumokat is egy külön, biztonságos felületen fogadják. Ha inkább otthonod kényelméből intéznéd a hitelfelvételt, az online babaváró igényléséről itt találhatsz meg minden szükséges információt.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
rantott_csirke_unsplash.jpg

Íme a tökéletes rántott csirke receptje: a megszokott hozzávalókon kívül kell hozzá egy kis fizika is

Bárki elkészítheti otthon, csak pár apróságra kell nagyon odafigyelni.
A címkép illusztráció: Unsplash/Gabe Pierce - szmo.hu
2020. szeptember 19.


hirdetés

Ropogós panír, puha bőr és szaftos hús - nagyjából ez a jó rántott csirke titka. De vajon hogyan lehet egy mezei jó rántott csirke helyett tökéletes rántott csirkét készíteni? A Popular Science szerint a megszokott hozzávalókon kívül szükség lesz egy kis fizikára is, hogy minden idők rántott csirkéjét elkészítsük.

Ahány ország, annyi rántott csirke recept: a koreaiak például az édes és fűszeres kocshudzsang szószban kétszer is átsütött csirkére esküsznek, míg a hawaii szakácsok rizslisztbe vagy édesburgonya keményítőbe forgatják a combokat és szárnyakat. Izraelben ehhez képest egy jókora darab kicsontozott rántott csirkemell a kedvenc, amit vékonyra klopfolnak, majd a magyarokhoz hasonlóan lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatva sütnek ki.

A lap szerint a tökéletes rántott csirkéhez nyolc egyszerű lépésen át vezet az út. Ezek pedig sorrendben:

1. Fűszerezzük a lisztet!

Adjunk bátran sót és borsot a liszthez. Míg a legtöbb esetben a fűszereket legkorábban a zsemlemorzsához adják, ne habozzunk ízesíteni már a lisztet is. Fontos lépés lehet a liszt sózása ahhoz, hogy a végén kellően lédús és finom legyen a csirkehús.

hirdetés

2. Megfelelő olajat válasszunk!

Lehetőleg semleges ízű és magas füstölési pontú olajban süssük ki a rántott csirkét. Amint az olaj ugyanis eléri a füstölési pontot, elkezd bomlani, és ez hatással lehet a csirke ízére. Mivel a jó rántott csirkét nagyjából 160 fok körüli hőmérsékleten sütik, lehetőleg olyan olajat válasszunk, aminek a füstölési pontja 200 fok felett van. Így marad kellő játékterünk, ha véletlenül túlhevítenénk az olajat.

3. Csak szobahőmérsékletű húst süssünk!

Nagyjából 20-30 percig hagyjuk állni a húst szobahőmérsékleten, mielőtt nekilátunk a panírozásnak és a sütésnek. Ezzel megakadályozzuk, hogy a panír jóval előbb készre süljön, mint a hús, vagyis ezzel a trükkel sokkal egyenletesebben tudjuk majd sütni a csirkét.

4. Közvetlenül a sütés előtt panírozzunk!

Ha jóval a serpenyőbe kerülés előtt panírozzuk a csirkét, a liszt könnyen nyúlóssá, gumiszerűvé válhat. Igazítsunk mindent az olajhoz: ha már forrón rotyog, akkor mártsuk a húst előbb a tojás és a tej keverékébe, majd utána a lisztbe. Mielőtt a serpenyőbe kerülne, okvetlenül rázzuk le a felesleges lisztet a csirkéről, hogy ne gyűljön és égjen össze a massza az olajban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
tel_karacsony_hideg_unsplash.jpg

Hogyan vészeljük át a telet a koronavírus-járvány idején? Mire figyeljünk, hogy elkerüljük a fertőzést?

Jön a tél és vele együtt a beltéri programok időszaka. Hogyan lehet megúszni, hogy elkapjuk vagy továbbadjuk a koronavírust?
képünk illusztráció, fotó: Unsplash/freestocks - szmo.hu
2020. szeptember 22.


hirdetés

Amikor márciusban kitört a világjárvány, a tudósok egy része abban bízott, hogy a nyári hónapok beköszöntével visszavonul a vírus. De nem ez történt. Az esetszámok világszerte még inkább emelkedni kezdtek. Az elmúlt időszakban a jó idő miatt legalább arra volt esélye az embereknek, hogy a szabadban kapcsolódjanak ki, találkozzanak a családtagokkal, barátokkal a biztonsági előírások betartása mellett. Ez az előttünk álló télen biztosan sokkal nehezebb lesz, írja a Popular Science.

A szabadban ugyanis sokkal ritkábban történik fertőzés, mint zárt terekben. Márpedig a hideg tél elől mindenki inkább a négy fal közé menekül. A kérdés csak az, hogy ez mennyire biztonságos a pandémia második hulláma idején. Az biztos, hogy a vírus nem fog egyik pillanatról a másikra eltűnni, ráadásul a koronavírushoz hasonló kórokozók alapvetően jobban kedvelik a hűvös időjárást.

Szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy

a száraz, hideg időnek köszönhetően kiszáradnak a nyálkahártyáink, így még jobban ki leszünk téve a fertőzésveszélynek.

hirdetés

Bár az influenza és a Covid-19 bizonyos szempontból hasonlítanak egymásra, semmiképpen sem szabad összekeverni a két vírust.

Az egyik legfontosabb különbség, hogy míg az influenza szezonális, a koronavírus az előzetes várakozásokkal ellentétben egyelőre nem tűnik annak.

További nehézséget okozhat, hogy még semmilyen tapasztalata nincs a virológusoknak azzal kapcsolatban, milyen hatással lehet egymásra a koronavírus, a már említett influenza és a többi légzőszervi betegség. A korábban vizsgált koronavírusok esetében szerencsére nem volt jellemző, hogy felerősítették volna az influenza tüneteit vagy fordítva, azonban most egy eddig ismeretlen vírussal állunk szemben.

Az azonban szinte borítékolható, hogy az egyszerre kitörő influenza-járvány és a mellette terjedő koronavírus várhatóan komoly megterhelést jelent majd a legtöbb egészségügyi rendszernek. Még az olyan fejlett és felkészült országok egészségügyi rendszere is kis híján összeroppant már a tavaszi terhelés alatt, mint az Egyesült Államok, pedig akkor még sehol sem volt az évi szokásos influenza. Szakértők szerint ez is egy újabb indok arra, hogy az idei szezonban minél többen éljenek az influenza elleni védőoltás lehetőségével.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
rozsda_ck.jpg

Kólával a rozsda ellen? Kiderül, hogy tényleg működik-e

Van néhány rozsdás eszköz a háznál, amit sajnálnál kidobni? A kóla elvileg tökéletes a célra. A Házmestermedve blog szerzői kipróbálják, letesztelik és a folyamat végén feltárják, hogy igaz-e ez a neten keringő állítás.
Forrás: Házmestermedve blog - szmo.hu
2020. szeptember 22.


hirdetés

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a Házmestermedve a TE embered! Lájkold, és nem maradsz le róla!

A legjobb háztartásban és a kedvenc eszközeinkkel is előfordulhat, hogy felüti a fejét a rozsda. Így jártam én is az ősrégi habverőmmel, becsületes nevén kézi mixerem keverőkarjával, miután voltam olyan meggondolatlan, hogy bedobtam tisztulni a mosogatógépbe. A program lejárta végén a kajamaradék valóban eltűnt, de vele együtt a szépen csillogó eszközöm is, és cserébe itt hagyott maga helyett egy rozsdás vacakot. Persze, így nem lehet használni a konyhában, ezért feltúrtam a netet, segítséget kértem tapasztalt háziasszonyoktól, és több helyről is visszajött az az információ, hogy márpedig a kóla milyen csodás megoldás a problémámra.

Gondoltam, hiszi a piszi, nekem a saját szememmel kell látnom ezt az első hallásra hajmeresztő ötletet. Így történt, hogy belevágtam ebbe a tesztbe. Nem kis izgalommal és lelkesedéssel álltam neki a folyamatnak, és igyekeztem munkára bírni a picit hisztis fényképezőgépemet is, hogy ti is követhessétek az eseményeket ebben az összefoglaló cikkben.

Fájt a szívem a botmixerem keverőjéért, ezért úgy voltam vele, hogy jobb lesz előbb egy kevésbé szívemhez nőtt itthoni eszközön kezdeni a kísérletezést, és majd csak később beledobni a kólába az én kis kedvencemet. Úgy határoztam, hogy itt nem lesz könnyített pálya, tessék rendesen megdolgozni az elismerésért kis pofám, és egy ezer éves "beleette már magát a rozsda" feladatot kapott a kóla.

Találtam is egy igazán rozsdás spaklit a szerszámos ládában, ami meg is felelt az első számú kísérleti alanynak. Hogy lássátok, tényleg csúnyán rozsdás volt, a teszt elején lefotóztam mindkét oldalát, illetve megmutatom az ominózus tesztkiváló keverőt is. (Utóbbira semmi pénzért nem fókuszált volna jobban a gép, de a lényeg így is látszik...)

Nem kívánt különösebb előkészületeket a folyamat, már ha azt nem vesszük bonyodalomnak, hogy fel kellett forgatnom a házat, hogy milyen edénybe úsztassam a spaklit, mert olyan kellett, amibe pont belefér, de nem kell hozzá 8 liter üdítő, hogy ellepje, illetve tudom is nélkülözni az edényt a kívánt ideig. A választásom végül egy letört fülű tejforraló edénykére esett.

hirdetés

Nyakon öntöttem hát a célszerszámot kólával. Attól tartva, hogy szó éri a ház elejét, vagy azért hiúsul meg a tesztem, mert nem a tuti löttyöt használtam, az eredeti Coca Colával dolgoztam.

Miután a habzás elült és megbizonyosodtam róla, hogy nem csap belém a villám, amiért "étellel játszom", magára hagytam a spaklit, hogy mint egy kellemes pezsgőfürdőben kiáztathassa fáradt csontjait, rozsdáit. Már-már irigylésre méltó sorsa van, nem?

24 óra elteltével gondoltam, ránézek, hogy mi újság a kóla mélyén. Amikor megragadtam a nyelet, fejben lejátszódott bennem a Tom és Jerry azon részlete, amikor valami bűzös szmötyiben kevergetnek valamit kanállal, hogy aztán, amikor kihúzzák belőle, döbbenjenek rá, hogy feloldódott benne a kanál fele.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!