hirdetés
Döbbenetes fotók a lángoló és füstölő Notre-Dame-ról
Hétfőn este borult lángokba a katedrális, rövid idő alatt rengetegen posztoltak róla képeket a közösségi médiában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 15.


hirdetés

Mint megírtuk, hétfőn este lángokba borult a párizsi Notre-Dame Székesegyház. A tűz valószínűleg a felújítás során keletkezett, a katedrális felső részét érinti.

Ebben a cikkben a helyszíni élő közvetítéseket szedtük össze, itt pedig az első fotókat láthatjátok a tűzről:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#NotreDame #Fire #Wow #SoSad

Stephen F Barth (@phillybarth) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tristesse infinie... #NotreDame

Elie Cordier (@eliecordier) által megosztott bejegyzés,

A legfrissebb híreket ITT TALÁLJÁTOK

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
A hátsó szentély feletti torony bedőlt a lángoló Notre Dame-ban
Valószínűleg a templom egész tetőszerkezete a lángok martalékává lesz - mondja a katedrális szóvivője.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 15.A hátsó szentély feletti torony volt körbeállványozva, itt keletkezett a tűz késő délután. A nyílvesszőnek vagy huszártoronynak becézett torony ezután óriási robajjal beomlott. 40 perccel a tűz keletkezése után már az egész tetőszerkezet lángolt. A füst pedig beterítette a környéket.

VIDEÓ: A ledőlés pillanata két szögből:

VIDEÓ: a még álló torony lángokban

Az épület felújítását néhány hónapja kezdték meg, miután repedéseket találtak az épületen, és arra jutottak, hogy a szerkezet egyes részei kritikus állapotban vannak. Egyelőre azt feltételezik, hogy a felújítási munkálatok miatt történhetett valami, szándékos gyújtogatásra utaló jeleket nem találtak.

A katedrális szóvivője szerint a 850 éves épület tetőszerkezete teljesen odaveszett. Nem tudni, az épület belsejében milyen károk keletkeztek, de nagy az esélye, hogy minden megsemmisül odabenn.

Az egész területet hermetikusan lezárták, a tűzoltók megfeszítetten dolgoznak, hogy megfékezzék a tűz terjedését. Drónt és helikoptert is bevetettek. Minden irányból próbálják hűteni az épületet. Több tízméteres lángokat kívül már nem látni, de a hátsó rész és a katedrális belseje még mindig ég. Oda omlott be az lángoló tetőszerkezet. Több mint 400 tűzoltó van a helyszínen.

Sérültekről, áldozatokról egyelőre nem érkezett hír. A francia belügyminiszter-helyettes sem tud áldozatokról. Emmanuel Macron francia elnök lemondta minden programját, és a helyszínen tájékozódik.

Twitter üzenetében ezt írta: "Lángokban a párizsi Notre Dame. Egy egész nemzet felkavarva. Gondoljunk minden katolikus emberre, és minden franciára. Mint minden honfitársunk, el vagyok keseredve, ahogy lángok marnak minket."

Rengeteg turista és párizsi van a környéken, sokan sírnak, sokkolta az embereket a látvány.

A Notre Dame („Mi Asszonyunk”) Párizs egyik ikonikus jelképe, a Párizsi főegyházmegye főszékesegyháza. Évente 12-13 millióan keresik fel. 1320-ban készült el, az építkezés 157 éven át tartott. Bár a francia forradalom alatt majdnem elpusztult, az 1800-as évek közepén az eredeti tervek alapján újjáépítették. Az összeomlott huszártorony a fő- és a kereszthajó képzeletbeli metszéspontján állt.

Az élő közvetítéseket IDE KATTINTVA találjátok meg.

Döbbenetes fotók a helyszínről pedig ITT.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Rendkívüli hír: lángol a párizsi Notre-Dame
Jókora füstfelhő van körülötte, a rendőrség kiürítette a környéket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 15.Nagy lángokkal ég a Notre-Dame Székesegyház Párizsban. A tűz okáról egyelőre nem sokat tudni, legfeljebb annyit, hogy a felújítás közben gyulladhatott ki az épület. Az első fotók és videók alapján az látszik, hogy a katedrális felső része ég, körülötte nagy füstfelhő van.

A rendőrség a környéket kiürítette. Rengeteg tűzoltó van a helyszínen, aki próbálják megfékezi a több tízméteres lángokat.

Fotók, videók a helyszínről:

A hátsó szentély feletti torony ledőlt. A legfrissebb hírekért KATTINTS IDE


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Élő közvetítések a lángoló Notre Dame katedrálisról
A világ számos tévétársasága indított élő közvetítést a helyszínről. Ezeket gyűjtöttük össze.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 15.A város egyik jelképe, az egyik legfontosabb turista-attrakciója áll lángokban. Hatalmas, több tízméteres lángokkal ég a katedrális, ami vélhetően a felújítási munkák közelében gyulladt ki. A katedrális egy szigeten áll a Szajnán, így a megközelítése sem egyszerű a tűzoltók számára.

VIDEÓ: az Euronews magyar nyelvű közvetítése

VIDEÓ: a CBS élő közvetítése

VIDEÓ: az ABC élő közvetítése

VIDEÓ: az RT élő közvetítése

VIDEÓ: az ITV élő közvetítése


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Heti 72 óra munkát vár el dolgozóitól az Alibaba milliárdos alapítója
Nincs szüksége olyan munkavállalókra, akik 8 órás munkaidőben gondolkodnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 14.Az Alibaba Group Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata. Fő profilja az e-kereskedelem. Hasonló, mint az Amazonnak, de Kínában működik a cég.

Az Alibabánál heti hat napot és naponta 12 órát kell dolgozni, ugyanis ezt követeli meg a cég tulajdonosa, Jack Ma a munkavállalóitól.

Jack Ma Kína második és a világ huszadik leggazdagabb embere tavaly év végi adatok szerint. A The New York Times tavaly arról írt, hogy Jack Ma úgy döntött, távozik az Alibaba vezérigazgatói posztjáról, és idejét oktatással kapcsolatos jótékonysági projekteknek szenteli.

Ugyanakkor rajta tartja a kezét cégén. Nemrég a Facebooknak megfelelő kínai közösségi oldalon, a Weibón posztolt arról a kereskedelmi óriáscég, hogy Jack Ma egy céges megbeszélésen azt mondta: "az Alibabának nincs szüksége olyan munkavállalókra, akik 8 órás munkaidőben gondolkodnak, ehelyett az iparág "996-os szabályát" emlegette. Azaz heti hat nap 9-től 9-ig tartó munkát vár el" írta meg a Bloomberg hírügynökség.

"996-os beosztásban dolgozni nagy boldogság. Ha nem vagy felkészülve a napi 12 órára, ne is gondolkodj azon, hogy az Alibabának fogsz dolgozni"

– mondta.

A kínai tech iparágban gyakoriak a fiatal programozók és startup alapítók váratlan haláláról vagy kiégéséről szóló történetek, ezeknek az eseteknek a hátterében az egészségtelenül sok munka és az ezzel járó stressz áll.

Erre hívta fel a figyelmet sok kommentelő is az Alibaba posztja alatt. "Az egésznek semmi értelme, és azt meg sem említi, hogy a cég fizeti-e a túlórát" - írta egy kommentelő az Index beszámolója szerint.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x