cm
Az egyik legkülönlegesebb jelölt lett az Év Fürdője 2016-ban
A vadregényes zugokat rejtő barlangfürdő mellett egy gyógyfürdőt és egy aquaparkot is díjaztak közel 190 ezer szavazat alapján. Mutatjuk a győzteseket!
Fotók: Facebook - szmo.hu
2016. szeptember 05.


Idén is megrendezték az Év Fürdője versenyt, amelyen belül 3 kategóriában összesen 200 magyarországi fürdőre szavazhattak a vendégek az interneten. A versenyt lebonyolító termalfurdo.hu oldal indoklása szerint a három alkategóriára azért volt szükség, mert a hazai fürdők rendkívül eltérő adottságokkal rendelkeznek.

Így a kisebb fürdők a hozzájuk hasonlókkal mérhették össze magukat, nem a nagy, ismert vagy nagyvárosokban található fürdőkkel. A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült. 2016. május 1. és augusztus 31. között közel 190 ezer szavazat alapján alakult ki a végeredmény.

Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő

2016-ban Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő lett, nem véletlenül: ez az egyik legkülönlegesebb fürdő Magyarországon. Karsztban ennyire meleg termálvíz egész Európában különlegesnek számít. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású. A barlangban két termálmedence valamint az úgynevezett Római terem, a Csillagterem, az Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a vendégeket. A vadregényes zugokat rejtő fürdőben találhattok fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is.

ms1
ms2

Az Év feltörekvő Fürdője: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A Szeged szomszédságában található Mórahalom fürdőkomplexumának 21 medencéjében négy különböző fajta gyógyvíz közül válogathatnak a vendégek. A fürdő több mint 3 ezer négyzetméteres, kifejezetten a gyerek számára kialakított fedett szakasszal is rendelkezik.

mor1mora2
mor3

A Helyiek Kedvenc Fürdője: Orfű Aquapark

A 2016 júniusában részben megújult fürdő óriási zöld területen, festői környezetben fekszik. A vendégeket több medence, masszázs és pezsgőfürdő várja.

orf0orf1
orf2

A verseny, amelynek elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyarországi termál és gyógyvízkincsre, illetve az erre épült fürdőkre, mindvégig nagyon szoros volt. Előfordult ugyanis, hogy mindössze 5 szavazat döntött helyezések között.

Forrás: termalfurdo.hu


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x