hirdetés
mette-1000x563.png

Az egész parlament együtt nevetett, amikor a dán miniszterelnök felszólalt

Mette Frederiksen miniszterelnök éppen arrólt próbált volna beszámolni, hogy a kormány vásárolt négy elefántot és egy tevét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.


hirdetés

Európa számos más országához hasonlóan, Dánia is be szeretné tiltani a vadállatok cirkuszi szerepeltetését, ezért az állam megvásárolja az utolsó négy cirkuszi elefántot az országban. - jelentette be Mette Frederiksen, dán miniszterelnök.

A négy elefánt, Ramboline, Lara, Djunga és Jenny, akit a dán kormány a megfelelő nyugellátásba szeretne helyezni, azonban nem jött egyedül.

A kormányfő azt magyarázta, hogy Ramboline elválaszthatatlan barátjától, Ali-tól, aki egy teve, ezért őt is megvették.

A mondat közben, 15 órányi parlamenti vitát követően elszakadt valami Frederiksenben és egyre vörösödő fejjel próbálta fapofával végigmondani a beszámolóját, amikor

nevetésben tört ki, a jelentését hallgató politikusokkal együtt.

Az államfő külön megköszönte a pártokon átívelő támogatást az ügyben, külön kitérve a bevándorlásellenes Dán Néppárt-ra, hogy nem riasztotta el őket a teve neve.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tinta.jpg

Egy üres lapot adott be dolgozatként, mégis ötöst kapott

A nindzsák láthatatlan titkosírását használta dolgozatához egy japán lány, amivel lenyűgözte a tanárát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.Ha egy diák üres lapot ad be dolgozatként, a világon mindenütt egyest kap rá. Hacsak a tanár nem vizsgálja meg jobban a papírt.

Haga Eimi egyetlen mondatot írt a lap aljára. „Melegítse meg a papírt.”

Nagy szerencséjére a tanára ezt meg is tette, és miután felhevítette a papírt gáztűzhelye felett, legnagyobb döbbenetére megjelent az esszé.

A lány a nindzsák megszállottja gyerekkora óta, és a Mie egyetem elsőéves hallgatójaként felvett egy kurzust a nindzsák történetéről. Itt kellett dolgozatot írnia az igariui nindzsa-múzeumban tett látogatásáról.

„Amikor a professzor azt mondta, hogy nagyra fogja értékelni a kreativitását, elhatároztam, hogy valami egészen mást fogok csinálni, mint a többiek”

– mesélte a lány a BBC-nek.

Dolgozatához egy nindzsáktól tanult technikát alkalmazott, amit „abudirasi” technikának hívnak.

Órákat töltött azzal, hogy szójababszemeket áztatott és zúzott össze, hogy tintát készítsen belőlük. Ezt a kivonatot keverte össze némi vízzel, majd egy vékony ecsettel felrajzolta a szöveget egy papírra.

Jamada Judzsi professzort lenyűgözte az ötlet.

„Láttam már kódolt dolgozatokat, de még soha olyant, amit aburidasival írtak”

– mondta.

Bevallja, hogy kicsit kételkedett abban, hogy a szavak világosan előbújnak, de a hevítés valóban használt. Ezek után

nem volt kétséges számára, hogy a ötöst ad Eiminek, pedig nem is olvasta végig, mert a gáz nem melegítette át az egész papírt.

A lány öröme annál is nagyobb volt, mert, mint utólag elárulta, a különleges formára koncentrált, és saját értékelése szerint dolgozata tartalmilag nem volt egy nagy durranás...


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
emily_zamourka.jpg

A hajléktalanból internetes sztárrá váló orosz énekesnő már első koncertjén is túl van

A tündérmese tovább folytatódik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.Mi is beszámoltunk az 52 éves Emily Zamourka hollywoodi filmnek beillő történetéről.

Az orosz nő egy Los Angeles-i metróállomáson adta elő Puccini Gianni Schicchi című operájának egyik áriáját, ami annyira lenyűgözött egy arra járó rendőrt, hogy az rögzítette a rögtönzött performanszot és megosztotta a kerület Facebook-oldalán.

A felvétel hamarosan terjedni kezdett és hihetetlen módon eljutott Joel Diamond Grammy-dijas amerikai zenei producerhez is, aki rövidesen felajánlott egy lemezszerződést a hölgynek.

Emellett az egykor zenetanárként dolgozó hajléktalan nő számára két közösségi gyűjtés is indult, hogy lakhatást biztosítsanak neki és pótolják három évvel ezelőtt ellopott hegedűjét - a gyűjtés összege már meghaladta a 27 millió forintot.

Az operaénekes azóta, hétvégén első koncertjét is megtarthatta Los Angeles San Pedro negyedében.

Ha érdekel a fellépésről készült videó, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
71778575_979286552796_491732381972037632_n.jpg

Nem vicc: MÓKUSOK raktak fészket egy család autójának motorterében

Nem értették, miért nem megy a kocsi. Aztán felnyitották a motorháztetőt...
Címkép: Facebook - szmo.hu
2019. október 10.Úgy tűnik, a szemfüles mókusok egy mit sem sejtő család autójába szerették volna befészkelni magukat a közeledő tél elől, akciójuk azonban meghiúsult.

A pittsburghi esetről a Reuters is beszámolt, a családfő pedig egy fotót is megosztott Facebookon a mókuszfészekké alakult motorházról.

Holly Persic épp a könyvtárba tartott, amikor észrevette, hogy az autó motorjának szokatlan hangja van és az utasterében égett szag terjengett.

A nő a biztonság kedvéért félreállt és felhívta férjét, Christ, hátha ő tudja a megoldást a rejtélyre.

A férfi azt tanácsolta neki, hogy nézzen be a motortérbe, Holly pedig így is tett és nem várt meglepetés fogadta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mutos-cimkep.jpg

8 hónapos, szívműtött kisfiú is szerepel a kardiológiai intézet tetriszes fotóján

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet betekintést enged a központi műtőjébe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.A #tetrischallenge nevű, közösségi médiában hetek óta terjedő kihívásról mi is többször beszámoltunk.

A kihívás eredetileg utazó bloggerektől indult, és a lényege az, hogy az ember kipakolja szépen rendben a bőröndje tartalmát vagy a használati tárgyait és melléjük fekszik, majd így fotózzák le.

Mostanra már számos más követője akadt: többek között a magyar rendőrök és mentősök is pózoltak így a felszerelésükkel. Sőt, már a magyar légierő és Hodász András katolikus pap is beszállt, hatalmas tetszést aratva, és persze a katasztrófavédelem sem maradhatott ki a muriból. Magyar kórházként először a Bethesda Gyermekkórház csatlakozott a kezdeményezéshez, sőt, mérai és nagyrédei viseletet bemutató néptáncos lányok is.

Első magyar műtőként a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet is posztolt a kihívással kapcsolatban. A nagyon erős fotó mellé ezt írták:

"Talán egy anya számára nincsenek nehezebb pillanatok annál, mint amikor gyermeke szívét műtik. A GOKI Gyermekszív Központ műtőjét mutatjuk meg nektek, a műtőasztalon a 8 hónapos Boti fekszik, most az anyukája ölében. Boti szívét ebben a műtőben, ezen az asztalon múlt hétfőn operálták. Ugye mennyi mindenre van szükség egy szívműtéthez? És a földön fekszenek azok az egészségügyi dolgozók, akik nélkül bármennyi eszközzel sem lehetne szíveket menteni. Ők minden évben több mint 700 gyermek szívét műtik itt meg."


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!