hirdetés
eso-1.jpg

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki: jégeső, felhőszakadás és szélvihar is lehet

A hőmérséklet ennek ellenére mégis többnyire 20 fok felett alakul.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 28.


hirdetés

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Sokfelé, ismétlődő jelleggel várható zápor, zivatar, főként keleten jégeső, felhőszakadás kíséretében. A déli szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Estére valamelyest csökken a felhőzet, változóan felhős lesz az ég. Szórványosan várható zápor, helyenként zivatar. A déli szél mérséklődik, a Dunántúlon és a középső országrészben északira fordul. Ekkor a Kisalföldön, Sopron térségében lehetnek élénk, néhol erős széllökések is. Zivatarokban viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Keddre az egész országra figyelmeztetést adtak ki:

Bács-Kiskun és Heves megyére, másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki a heves zivatarok miatt, továbbá Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére emellett még felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Pest, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére pedig a heves zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szerdán a Dunántúlon többnyire erősen felhős idő várható, keletebbre szakadozott lesz a felhőzet hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Többfelé várható zápor, elszórtan zivatar, a Dunántúl nyugati részein tartósabb eső is valószínű. Az északnyugatira, északira forduló szél megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 14, 18, keletebbre 18, 25 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd lassan szakadozik, a nap második felében nagyobb területen csökken is a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 12, 18, keleten 18, 24 fok között alakul.

Pénteken eleinte változóan felhős idő várható, majd délkelet, kelet felől megnövekszik a felhőzet. Keleten és délen többfelé, északnyugat felé haladva egyre kevesebb helyen alakulhat ki csapadék. Az északkeleti szél több helyen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 24 fok között alakul.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


PDO Adatbazis kapcsolodasi hiba: SQLSTATE[HY000] [2002] Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (11)