hirdetés
Az egész országban esni fog, akár 10 fokos hőmérséklet-különbség is lehet
A nyugaton élők fázhatnak jobban, keleten pedig akár 20 fok is lehet. Az esernyő viszont mindenhol elkél még.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.


hirdetés

Szerdán is esős és hűvös időjárásra számíthatunk, de csütörtökön már előbújik a nap, és egyre melegebb lesz - írja az Időkép friss előrejelzésében.

Szerdán még sokfelé fog esni, főként a nap első felében, majd délután kelet felől szűnik meg a csapadék, a Tiszántúlon felszakadozik a felhőzet. Egy-egy zápor, zivatar legfeljebb északkeleten lehet, a Dunántúlon ezzel szemben késő estig kitart a csapadék. A hőmérséklet ennek megfelelően alakul a nap folyamán:

míg nyugaton helyenként a 10 fokot sem éri el a maximum, keleten 14-20 fokot mérhetünk, a legmelegebb északkeleten lesz. Élénk, erős, nyugaton és északnyugaton viharos lehet a szél.

Csütörtökön reggelre már csak a nyugati határ közelében csöpöröghet az eső, sokfelé viszont párás, ködös idővel indul a nap.

A nap hátralévő részében már kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, délután kisebb eső, kevés zápor északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. A legtöbb napsütésre a Duna-Tisza-közén élők számíthatnak.

Északnyugaton még erős lehet az északnyugati szél, máshol mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 13 és 22 fok között alakul, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten-északkeleten a magasabb értékeket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Megjelent még egy videó a Trump-Orbán találkozóról
A Fehér Ház tette közzé a hivatalos Twitter-oldalán.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.Újabb videót publikált a Fehér Ház az Orbán-látogatásról: rövid, de gyors ütemben pörgő felvételek váltják egymást, hatásos aláfestő zenével.

A Fehér Ház korábban a Facebookon is közzétett egy anyagot:


KÖVESS MINKET:hirdetés
Zero waste: 8 ingyen pogácsát kínált egy lány egy Facebook-csoportban, kommentáradat ömlött rá
Pedig csak nem akarta növelni a konyhai szemetet. Sajnos a kommentek fele negatív volt, de nem a trollok győztek, hanem a hulladékmentes szemlélet. Nagyon fontos kérdésre irányítja a figyelmet a poszt.
Szajki-Vörös Adél: fotók: Facebook, Pixabay, Instagram, Giphy - szmo.hu
2019. május 14.Az "Ingyen elvihető dolgok" névre hallgató Facebook-csoportban május 11-én egy hölgy nem szokványos hirdetést posztolt: "8 darab tegnapi Tesco sajtos pogácsa elvihető ma 14 órakor" - írta, s perceken belül kommentelők tucatja találta figyelemreméltónak a kiírást. Hogy miért? Két okból: egyrészt azért, mert az ingyen elvihető dolgokat kínáló csoportokban nagyon ritkán jelenik meg étel, és ha igen, akkor is inkább valami különlegesség, amit valaki jótékonyságból ajánl fel, például torta. Másrészt szintén ritkán jelenik meg ilyen kisebb értékű dolog, amit az átlagember sajnos leginkább a kukába dobna, ha már nincs rá szüksége.

Cikkünk apropója azonban épp a zero waste, azaz a nulla szemét témája, valamint az a kérdés, hogy miért zavart sok tucat embert az, hogy valaki még ehető ételt ajánl fel. A poszt alól azóta már lemoderálták azokat a hozzászólásokat, akik melegebb éghajlatra küldték volna a posztolót. Volt, aki megalázónak érezte a felajánlást, sokan felháborodtak, hogy ilyen kis értékű dolog került ki az oldalra.

A kezdeti trollhullámot azonban egy idő után felváltották a másképp gondolkodók kommentjei, akik a háborgókhoz hasonlóan érzelmileg felfokozott stílusban próbálták helyre tenni a témát - a felajánlás ugyanis száz százalékig jó szándékból és jó céllal született. Maga a posztoló is reagált a vádakra, miszerint megalázta embertársait: "Sajnálom, hogy posztom ekkora felháborodást keltett.

A pogácsák egy tegnapi rendezvényről maradtak, nem akartam kidobni őket, ahogy ételt lehetőség szerint soha.

Mivel ahogy végzek, innen utazom, lényegében azonnal. Sajnos így nem tudok élelmiszerdobozokat vagy hajléktalanokat keresni, vagy elvinni olyan embernek, aki takarmányozási célra használja. (Sem bundás pogácsát sütni, pedig az egész jól hangzik.) Ha módomban állna, megtenném, sokkal inkább, mint hogy élelmiszert pazaroljak. A szűk időkeret miatt nem volt jobb ötletem, mint posztolni, és őszintén meglepett a reakció. Senkit nem állt szándékomban megalázni, egyszerűen az élelmiszerpazarlást igyekeztem elkerülni, remélve, vagy valaki számára (bármilyen okból és célra) használható. Elnézést kérek azoktól, akik sértő alamizsnának tekintették és megalázva érezték magukat, nem ez volt a szándékom. És köszönöm azoknak, akik erkölcsileg támogatták, és megértették, hogy a környezettudatosság, a praktikum, az újrahasznosítás vágya és a segíteni akarás vezért. Ha senki nem jelentkezik, megpróbálom valahova kitenni az épület előtt, hátha."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kitilthatják a macskákat az utcákról, a túl hangos kutyákat pedig elkobozhatják Ausztráliában
Rengeteg a kóbor macska, és túl sok agresszív kutya van, az utóbbiak még túl hangosan is ugatnak, ezt pedig nem akarják tovább tűrni Nyugat-Ausztráliában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.Szigorú keretek között tarthatják házi kedvenceiket az emberek Nyugat-Ausztráliában, ahol az állami kormány törvénnyel tiltaná meg a macskáknak, hogy az utcákon kóboroljanak, a túl hangosan és sokat ugató kutyákat pedig akár el is kobozhatják - írja az australianewsly.com.

A jelenleg hatályos jogszabályok felülvizsgálására azért van most szükség, mert az utóbbi időben egyre jobban megszaporodtak a kóbormacskák - olyannyira, hogy már több milliót ki is irtana a kormány -, és sok panasz érkezett a kutyaugatás miatti hangzavarra.

A macskák problémáját úgy oldhatják meg, hogy a cicákat csak éjjelente lehetne kiengedni a házból, de akár arra is kötelezhetik a gazdikat, hogy mindig bent tartsák őket.

A Cat Haven nevű macskaotthon vezetője, Roz Robinson szerint utóbbival az állatok is jól járnának, mert egészségesebbek lehetnek, valamint hosszabb és boldogabb életet élhetnek, ha csak a házban élnek.

A kutyák számára viszont szigorúbb szabályokat hoznának. Bár Nyugat-Ausztráliában eddig is járt pénz- és egyéb büntetés a nem megfelelő kutyatartásért, de úgy tűnik, ezek nem voltak elengedőek ahhoz, hogy a gazdák felelősségteljesen neveljék házi kedvenceiket. Ezért a közösségi rendfenntartásért felelős WARA szervezet emberei szerint szigorúbban kell fellépniük a neveletlen vagy nehezen kezelhető kutyákkal szemben.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Bemutatták a világ első összehajtható kijelzős laptopját
Már az is biztos, hogy az új laptopon Windows működik majd és akkumulátora pedig egy napot is kibír.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.Az Accelerate éves üzleti konferencián a Lenovo bemutatta a világ első összehajtható számítógépének prototípusát és demóját - írja a 24.hu.

A készülékről annyit tudni, hogy az LG Display-jel együttműködve létrehozott OLED 2K kijelzője félbehajtható és 50%-kal csökkenthető így a szélessége. A méretei így 9,6 colra növelhetők, ha mindkét oldalt igénybe szeretnénk venni. Fizikai billentyűzet nem lesz, az egyik képernyőn virtuális felületen lehet majd gépelni.

Ha kíváncsi vagy a laptopot bemutató videóra is, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x