hirdetés
csalad.png

Az egész család leszokott a telefonról, tabletekről és számítógépes játékokról, elmondják, mit tapasztaltak

A család egy 'digitális méregtelenítés szakértővel' is konzultált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 10.


hirdetés

Sokunk számára nehezen kivitelezhető kísérletben vett részt egy brit család, akik egyszerűen leszoktak mindenről, amivel a legtöbben napjaink legnagyobb részét töltjük. A mobiltelefon mellett a közösségi oldalakat is kiiktatták, de még a számítógépes játékok is tiltólistára kerültek. Sőt, a számítógép úgy általában tilos volt egyetlen héten át. Az egész ma már kivitelezhetetlennek tűnik, miközben jobban belegondolva 20 éve még a legtöbben így éltünk. Tapasztalataikat a Mirror oldalán osztották meg.

A család beszélt egy "digitális méregtelenítés szakértővel", Adam Cox-szal, aki tippekkel segítette őket. Az első javaslata az volt, hogy pakoljanak el mindent jó messzire, amit nem szeretnének használni.

A család ezt meg is tette és a gyerekek óvatos puffogása mellett elindult a digitális detox-hét.

Az első nap - kedd

Első reggel telefonos riasztás nélkül ébredt a család. Egy régi, felhúzós órát állítottak be, aminek mindannyiuk szerint borzalmas hangja van.

"Én egy csomó online banki szolgáltatást intézek az iPhone alkalmazáson keresztük, de ma, hosszú ideje először egy bankba kell mennem. A nyitásra várva Costa kávézóban ülök, és tisztában vagy azzal, hogy ezúttal nem fogok pontot szerezni a kávézó alkalmazásában a fogyasztásért" - írja naplójában Adele Jennings, az ötletgazda édesanya.

"Amikor Mark elment, hogy elhozza Jacobot az iskolából, egy könyvet olvasott, amíg várta. Mark nem olvas könyveket"

- jegyzi meg a nő.

"Ezen a napon valami szokatlan történt - mindannyian együtt voltunk és egymásra figyeltünk. Szép volt. Beszélgettünk, nevettünk, de őszintén szólva, azt hiszem, egy nap után a készülékeink nélkül egy kicsit hisztérikusak lettünk" - teszi hozzá Jennings.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
DSC00428b.jpg

Idén ünnepli 100. születésnapját a Palatinus, Budapest első szabadtéri fürdője

Egész napos születésnapi fesztivállal várnak.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. június 07.Nagyszabású születésnapi fesztivál keretében, június 15-én, szombaton ünnepli Budapest első szabadtéri fürdője, a Palatinus 100. évfordulóját. A fesztivál programjain a látogatók a fürdőbelépő megváltásával, térítésmentesen vehetnek részt.

A Palatinus strandfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé. Az 1919 óta üzemelő strand ekkor három medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 m²-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt. A strand népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és a népszerű hullámmedence, melynek falát Bálint Endre festőművész szürrealista mozaikja díszíti.

Június 15-én, egy laza reggeli után érdemes felkerekedni és kilátogatni a helyszínre, ugyanis az aktív kikapcsolódást és nem mindennapi élményeket ígérő programok délelőtt 10 órától este 19 óráig csalogatják a nézőket, valamint aktív résztvevőket. A nap folyamán a kisgyermekekkel érkezőktől kezdve a kalandvágyó fiatalokon és fiatal felnőtteken át, a „csak” fürdőzni vágyó vendégekig bezárólag, minden korosztályra számítanak a szervezők.

10 órától folyamatosak a gyermek foglalkozások. A szelfik szerelmesei 10-18 óra között hódolhatnak szenvedélyüknek a Selfie box segítségével. A legszerencsésebb pózolók még nyerhetnek is.

A különlegesebb zenei élmények iránt fogékony látogatóknak is tartogat izgalmakat a rendezvény: a Brass Dance show-ja három alkalommal nyújt betekintést a jazz, rock, pop műfajok világába, mindezt a rézfúvósok és a humor szemszögéből. Délben cheerleader show fokozza a hangulatot nem mindennapi látványelemekkel és zenei aláfestéssel. Mindeközben az aktív kikapcsolódásra vágyók kipróbálhatják magukat, és nem utolsósorban fejleszthetik az egyensúlyérzéküket a hullámmedence felett kifeszített kötélen.

A sportok szerelmeseinek további meglepetéssel is készülnek a szervezők. A délután folyamán AirTrack sportági bemutató és foglalkozás akrobatákkal, freestyle foci és foglalkozás, BMX és breakdance bemutató, 17 órától pedig brazil tánc és capoeira vonja magára a sportoló, illetve a sportokat távolból szemlélők figyelmét.

A délutáni programkavalkádból kiemelkedve, 14.30-tól a Margaret Island zenekar varázsolja el a közönséget, összetéveszthetetlenül sajátos, fülbemászó dallamaival. Egy felejthetetlen szülinap lezárásaként pedig tüzes AirTrack show akrobatái kápráztatják el a résztvevőket, majd sorsolás keretében az ünneplők értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Lehetséges mellékhatások: Az egész napos programsorozat a fergeteges hangulaton és felejthetetlen emlékeken túl okozhat strandfüggőséget, előfordulhat a látottak hatására fokozott sportolási vágy, sőt, a zenei és vizuális élmények váratlanul előtörő mosolyt, netalántán boldogságot is vonhatnak maguk után!

További információ és részletes programokért látogass el oldalukra!


KÖVESS MINKET:hirdetés
par-romantikus-nyaralas-pexels-1000x667.jpg

'Nem vittem a mobilomat a párommal közös nyaralásunkra, és ez örökre megváltoztatott'

Az egészsége, a szellemi frissessége és a párkapcsolata is sokkal jobb lett egy hét telefonmentes vakációzás után - vallja egy újságírónő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 09.Nagyon is mai és valóságos problémára világított rá az Elite Daily egyik újságírója, Tara Tadlock egy cikkében. Arról írt, milyen nagy hatása van a telefonnak a párkapcsolatokra, és mennyivel jobb, ha az együtt töltött időt nem zavarják meg az értesítéseket és az új üzeneteket jelző pittyegések és a meg nem szűnő hívások. Erre akkor jött rá, amikor a párjával nyaralni készültek, és egy étteremben beszélgettek a tervezett utazásról.

"Úgy tűnt, mintha a Messenger-üzeneteim és az e-mail értesítéseim, és a barátom üzleti telefonhívásai és a kollégáiktól érkezett üzenetek velünk vacsoráznának"

- írta a nő.

Már korábban is ezt érezte egy másik kapcsolatában, amikor a románc időnkét kihunyt, mert már többet foglalkoztak a telefonjukkal, mint egymással. Most pedig azt érzi, hogy a munkájuk a kettesben töltött szabadidejükben is kísérti őket - a mobiljaikon keresztül. Tara szabadúszó újságíróként e-mailben kommunikál a szerkesztőkkel, ezért folyamatosan csekkolja a fiókját, párja pedig egy új cég tulajdonosa, aki szintén függ az internettől. Az étteremben töltött vacsora után is végig e-mailekre válaszoltak, amíg hazaértek. Ekkor döntötte el magában a nő, hogy itt az ideje változtatni valamin, ha azt akarja, hogy a kapcsolatuk rendesen működjön.

"Sosem tartottam magam telefonfüggőnek, mert nem esett nehezemre, hogy kikapcsoljam a mobilomat, amikor a barátaimmal voltam, vagy filmet néztem. De túlságosan elkényelmesedtem, már úgy éreztem, mintha a telefonom is hozzám tartozna, mint egy testrész"

- vallotta be.

Ezek után elhatározta, hogy a párjával közös nyaraláson nem fog a telefonján lógni. Hogy biztos így legyen, el sem vitte magával a készüléket.

A repülőtérre menet mondta el ezt a barátjának, Luka-nak, aki először nagyon megdöbbent, de utána már izgatott mosoly ült ki az arcára. Megegyeztek abban, hogy a nő használhatja majd a férfi telefonját, de csak szigorúan munkaügyben - cikket kellett írnia a hotelről és a nyaraláson szerzett tapasztalatokról - ám minden más várhat, amíg haza nem érnek.

A pár 8 napot töltött Malajziában, Tara pedig nagyon sokat tanult arról, mennyire más állandó telefonozás nélkül élni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
boldogtalan2.jpg

6 dolog, amivel tuti NEM lesz boldogabb az életed

Vigyázat, eme remekbe szabott alkotás, nyomokban iróniát (is) tartalmazhat.
Szilvi írása a Lélekhatár blogon, Képek: Pixabay - szmo.hu
2019. június 07.A Lélekhatár blog neve megtévesztő is lehet akár, de a szerző ígéri, hogy nem lesz léleksimogató önámítás. Olykor meglehetősen nyers és szarkasztikus stílusával akár nagyképű ember benyomását is kelthetné, ám ez ne riasszon el benneteket, kedves olvasók!

Annyira, de annyira szeretem a listákat, hogy gondoltam kreálok is egy sajátot, de mivel minden ehhez hasonló pontokba szedett remekmű a boldogság kék madarát hivatott megtalálni, formabontó módon, én most az ellentétét kutatom. A tőlem megszokott önámítás mentes őszinteséggel listába szedtem, mik azok a dolgok, amiktől tutira messzire kerül majd az ún. boldogság.

Az első és legfontosabb dolog, amit hatékonyan el kell tudnunk sajátítani és profi szintre fejleszteni, az az

1. Önsajnálat

Na, nem mondom, néha tényleg iszonyat jól tudni esni, ha az ember naphosszat csak fetreng a nyomorúságában és büntetlenül szidhatja az egész világot vélt vagy valós problémáiért - hozzáteszem, teljes joggal, hisz az élet olykor tényleg egy valódi szívás. De önmagában attól, hogy vannak ilyen napjaink, még nem fog állandósulni a boldogtalanság érzése. De nem ám!

Ha igazán hatékonyak akarunk lenni, akkor sebeink nyalogatását és panaszkodásainkat is folytonossá kell tennünk. Legjobb, ha mások nyakába öntjük a gondjainkat, mert akkor egy idő után tutira magunkra maradunk és akkor legalább már azért is a sorsot okolhatjuk, hogy minket senki sem szeret.

Az első lépés hatékony alkalmazása után, már léphetünk is egy magasabb szintre. Nagyon fontos, hogy

2. Mindig, mindenért másokat hibáztassunk

Mondok egy példát. A "Folyton a rossz férfiba botlok bele" cikk alatt, az egyik női kommentelőnek finoman próbáltak rávilágítani a többiek arra, hogy, ha ez tényleg így van, akkor talán érdemes lenne a miérteket önmagában és nem másokban keresgélni. Erre az csípőből rávágta, hogy ez bizony, kőkemény áldozathibáztatás a hozzászólók részéréről. Csak megjegyzem: ő már jó úton jár a boldogtalansághoz vezető úton.

Miért? Mert bár valóban vannak olyan élethelyzetetek, meg sz@remberek, meg szemét húzásai az életnek, amikor átkozottul nem érdemeltük meg, amit kaptunk, igen. De, ha ez az életünk minden területére igaz és elkezdünk úgy tenni, mintha mindenért a sors, meg a csillagok, meg a szomszéd Erzsi lenne a felelős, akkor garantáltan fordítva ültünk a lóra és holtbiztos, hogy a boldogsággal teljesen ellentétes irányba tartunk.

3. Vegyünk mindent magunkra

Például ezt a cikket is, nyugodtan. Úgysem számít mi van ide írva, a lényeg, amit én olvastam, nem? - az egyik legjobb módszer a boldogtalanságra. Aztán folytathatjuk, mások szemetével is akár. A legjobb, ha olyan emberekkel vesszük körbe magunkat, akik segíthetnek ebben. Példának okáért, nárcisztikusokkal, mártírokkal, érzelmi terroristákkal, stb,

Mert nincs is annál jobb, mint vállunkra venni más emberek gondjait is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gyerek-telefon-pixa.jpg

12 elgondolkodtató és vicces vallomás arról, milyenek voltak a gyerekek régen, és milyenek most

'Elmagyaráztam a 8 és 10 éves gyerekeimnek, hogy amikor annyi idős voltam, mint ők, három lehetőségünk volt a kommunikációra: személyesen, telefonon keresztül vagy levélben. Nem értették.'
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 09.Nem mondunk nagyot azzal, hogy senki nem szereti, ha azt hallja a nála idősebbektől, hogy "Bezzeg az én időmben!", vagy "Amikor ennyi idős voltam, mint te, én ezt meg azt csináltam...", na és persze az értetlenkedő hangsúllyal bemondott "Ezek a mai fiatalok..." Pedig egy bizonyos idő után már mi is azon kaphatjuk magunkat, hogy ezt mondjuk a következő generáció tagjainak...

Igenis elgondolkodtató lehet az, ha összehasonlítjuk, milyenek voltak 10-30-50-100 évvel ezelőtt az emberek, az életkörülmények, az életstílus, az infrastruktúra, stb.

A HuffPost most olyan twitterezők vallomásait gyűjtötte be, akik arról elmélkedtek, milyen volt régebben gyereknek lenni és milyenek a mostani fiatalok. Viccesek, érdekesek és persze nagyon elgondolkodtatóak.

1.

"Amikor gyerek voltam, tengerbiológus akartam lenni. Az én gyerekeim azzal akarnak híresek lenni, hogy YouTube-videóban nyitják ki a húsvéti ajándékaikat."

2.

"A mai általános iskolás gyerekeknek már iPhone-juk van. Ember, amikor én voltam ennyi idős, PVA ragasztót kentem a kezemre, és vártam, hogy megszáradjon és levehessem a darabokat."

3.

"Teljesen ledöbbentettem az óvodás gyerekemet, amikor elmondtam, hogy nekünk még nem volt Netflixünk, amikor gyerek voltam."

4.

"Amikor gyerek voltam, nekünk még nem volt iPhone és videójátékok, a fantáziánkat kellett használnunk. Nagy 'szívás' volt."

5.

"Amikor gyerek voltam, úgy raktam ki a Rubik-kockát, hogy tekergettem. Az én gyerekem már egy mobilalkalmazást használ."

6.

"5 éves gyerekem: Ez meg mi?

Én: Egy origami könyv. Hadd mutassam meg, hogyan szórakoztam régen gyerekként.

Gyerek: Most nem akarok szomorú lenni."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x