gaz_szolgaltato_eon
Az E-ON le akarja beszélni a fogyasztókat a saját gázárcsökkentési akciójukról
Közleményt adtak ki, miután Németh Szilárd megvádolta a céget. Ebben azt állítják, az ajánlat nem az átlagos lakossági fogyasztóknak szólt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. február 14.Reagált az E.ON azután, hogy Németh Szilárd megvádolta a céget. Az energiaszolgáltató szerinte ugyanis azzal, hogy olcsóbban adja a gázt, mint a nemzeti szolgáltató, "egyértelműen a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán".

Az E.ON honlapján most megjelent egy közlemény, amelyben azt állítják, ez az ajánlat nem az átlagos lakossági fogyasztóknak szólt, hanem kisvállalkozásokhoz hasonló fogyasztású ügyfeleknek:

"Sajnálatosnak tartjuk, hogy

az E.ON 2017 októberében nyilvánosságra hozott, versenypiaci üzleti ajánlata a nagy gázfogyasztású ügyfélcsoport számára jelentősen félreértelmezett formában jelent meg.

Az E.ON az ügyfeleknek folyamatosan megújuló komplex szolgáltatási ajánlatokat kínál. Ez esetben az ügyfelek a gáztermék mellett biztosítási terméket is igénybe vehetnek. Ez az ajánlatunk olyan ügyfeleknek szól, akik a kisvállalkozásokhoz hasonló fogyasztással rendelkeznek."

Az ügy előzménye az volt, hogy az E.ON Hungária alákínált a lakossági egyetemes földgázáraknak. Azt ígérték azoknak a fogyasztóknak, akik őket választják, hogy évente legalább 13 ezer forinttal csökken a gázszámlájuk. A havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb díj pedig kedvezőbb, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni. Ennek oka az, hogy az E.ON nem hatósági áron adja a gázt, mint az állami szolgáltató.

Németh Szilárd rezsibiztos február 13-án egy sajtótájékoztatón üzent az E.ON-nak. Arra a kérdésre, hogy az E.ON bejelentette, a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adják a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzik be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, úgy reagált, hogy azt kérte, "az emberek ne hagyják becsapni magukat".

Szerinte aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az "kimegy a szabadpiacra" két évre.

Németh Szilárd az E.ON-nak azt javasolta, "kicsit fogja vissza az agarakat", és ne avatkozzon be a választásokba,

és hogy szerinte az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében.

A gázszolgáltató oldalán a most megjelent közlemény ellenére még mindig kiemelt helyen szerepel az ajánlat hirdetése.

Ha az E.ON honlapján a hirdetés bal alsó sarkára kattintasz, egy kalkulátorral kiszámolhatod, mennyi lenne a gázszámlád.

eonhirdeteseondij1

Kipróbáltuk a kalkulátort. Először havi 8 ezer forintos (évi 96.000 forint), havi 15 ezer forintos (évi 180.000 forint) és havi 22 ezer forintos számlánál kértünk ajánlatot. Mindegyiknél azt a választ dobta fel a rendszer, hogy

ez nem elég a szerződéskötéshez, legalább évi 2500 köbméternyi gázfogyasztástól szerződhet az E.ON-nal a fogyasztó.

eondij2eondij3

A havi átlagosan 23 ezer forintos számla, vagyis évente legalább 276 ezer forintos gázdíj lépi át ezt a határt. Ha valakinek már ennyi a gázszámlája, az mehet át az E.On-hoz. Ekkora számlánál már évi 13 ezer forint lehet a díjban a különbség, havi 24 ezres díjnál évente 13.816 forintot lehet spórolni.

Vagyis úgy tűnik, valóban nem az átlagos lakossági fogyasztóknak szól az ajánlat.

eondíj4
KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x