hirdetés
Az amerikai nagykövet cáfolta, hogy Mészáros Lőrincet beutazási tilalommal sújtanák
Az Átlátszó és a Wall Street Journal szerdán megjelent közös cikkében írt arról, hogy a magyar milliárdossal szemben szankciók előkészítése zajlik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.


hirdetés

David Cornstein amerikai nagykövet az ATV Egyenes Beszéd című műsorában cáfolta az Átlátszó.hu és a Wall Street Journal közös szerdán megjelent cikkét, amiben arról írtak, hogy az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy korrupciógyanú miatt szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre.

A portál budapesti és washingtoni forrásokra hivatkozva állította, hogy az ország jelenlegi egyik leggazdagabb emberét amerikai beutazási tilalommal és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztásával sújthatják a Globális Magnyitszkij-törvény alapján, amely lehetővé teszi külföldi személyek szankcionálását, ha korruptak vagy emberijog-sértéseket követnek el.

Az amerikai nagykövet az Egyenes Beszéd című műsorban arról beszélt, a szerdai cikk megjelenéséig nem is hallott ilyesmiről az írást pedig hamisnak nevezte. David Cornstein azt is kijelentette

„az Amerikai Egyesült Államok nem fenyeget embereket szankciókkal”.

Az amerikai nagykövet azt is hozzátette, Donald Trump amerikai elnök a napokban fogadta a Fehér Ház Ovális Irodájában Orbán Viktor miniszterelnököt, szerinte pedig, ha lenne gyanú arra, hogy ilyen szankciók vannak előkészülőben, akkor valószínűleg erre a találkozóra sem került volna sor.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Mészáros Lőrincet beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújthatja az amerikai kormány
Az Átlátszó úgy tudja, már zajlik a magyar milliárdossal szembeni szankciók előkészítése.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy korrupciógyanú miatt szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre - írja az Átlátszó.hu a Wall Street Journallel közösen készített cikkében.

A portál budapesti és washingtoni forrásokra hivatkozva állítja, hogy az ország jelenlegi egyik leggazdagabb emberét amerikai beutazási tilalommal és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztásával sújthatják a Globális Magnyitszkij-törvény alapján, amely lehetővé teszi külföldi személyek szankcionálását, ha korruptak vagy emberijog-sértéseket követnek el. Az Átlátszó információ szerint Tiborcz István, Orbán Viktor veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is kormányzati illetékesek látókörében van.

A portálnak két, Orbán Viktorhoz közel álló forrás is megerősítette, hogy a miniszterelnök tud a Mészáros Lőrinc elleni szankciók fontolgatásáról. Egyikük szerint ha ez bekövetkezne, Magyarország és az USA eltávolodhat egymástól, pedig a jelek szerint Washington épp közeledni próbál Budapesthez.

Ezt támasztja alá a hétfői Orbán-Trump találkozó is. Más, amerikai kormányzati illetékesek szerint viszont nem okoznának nagy kárt a szankciók.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Mészáros Lőrinc nem korrupt, a szankciókat az amerikai kormányzat és a Kongresszus liberális tagjai erőltetik.

„Hogyan lehetne valakit szankciókkal sújtani, aki semmi rosszat nem követett el?”

- tette fel a kérdést.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Öngyilkos lett egy 16 éves lány, miután megszavazták a halálát az Instagramon
Borzasztó tragédia: a kamaszlány teljesítette a többség akaratát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.Végzett magával egy 16 éves lány Malajziában, miután az Instagramon a többség megszavazta az öngyilkosságot - írja a The Guardian.

A rendőrség közlése szerint

a kamaszlány egy fotót osztott meg Insta-sztoriban, amihez ezt írta: "nagyon fontos, segítsetek választani: élet vagy halál". Ehhez egy szavazást is indított, a válaszadók 69 százaléka pedig arra voksolt, hogy vessen véget az életének.

A lány teljesítette is a többség akaratát: miután lezárult a szavazás, öngyilkos lett. Egy ügyvéd szerint azok, akik a halálára szavaztak, öngyilkosságra való felbujtást követtek el.

"Vajon életben lenne még a lány, ha a válaszadók többsége lebeszélte volna őt arról, hogy megölje magát? Tényleg befolyásolták a szavazók a döntésében? Megfogadta volna a tanácsukat, ha azt mondják, hogy segítségre van szüksége? Mivel Malajziában bűncselekmény az öngyilkossági kísérlet, az erre való felbujtás is az lehet"

- elmélkedett Ramkarpal Singh jogász.

Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Malajzia fiatalokért és sportügyekért felelős minisztere a szomorú tragédia kapcsán hangsúlyozta, hogy országos szinten beszélni kell a mentális egészségről.

"Nagyon aggódom a fiatalok mentális egészsége miatt. Ez egy nemzeti probléma, amit nagyon komolyan kell venni"

- mondta.

Az Instagram februárban jelentette be, hogy blokkolni fogják a az önkárosító képeket, miután egy brit kamaszlány a szülei szerint ilyen posztok nézegetése után vetett véget az életének alig 14 évesen két évvel ezelőtt.

Ching Yee Wong, az Instagram kommunikációs igazgatója elismerte, hogy nagy felelősségük van abban, hogy a képmegosztó egy biztonságos közösségi oldal legyen a felhasználók számára.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Felfüggesztették a kecskeméti Mercedes-gyár építését
A német gyárban vezetőváltás is zajlik, és az iparág helyzetét is újra kell gondolni. A magyar üzemek versenyképesek, így nincs ok az aggodalomra - állítják a szakértők.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.Rendszerszintű problémákkal küzd a német autóipar, emiatt pedig több cég is újratervezi stratégiáját. Ez a Mercedes gyárnál is így van, emiatt a Kecskeméten tervezett gyárbővítést is halasztják. A cég döntése érinti a magyar gazdaságot, melynek egyik fontos húzóágazata az autóipar - tudta meg az Index.

A lap megkérdezte Ludvig Orsolyát, a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár kommunikációs igazgatóját, aki azt mondta, természetes, hogy egy piaci cég módosítja a terveit.

Szerinte nincs veszélyben a bővítés, és még az is lehetséges, hogy a kecskeméti új gyár a következő évtized első felében már termeljen.

Az Index értesülése szerint a gyár bővítését végző kivitelező cég már néhány alvállalkozót értesített az építkezés felfüggesztéséről és a szerződésbontásról. Ezt sem a gyár, sem a kivitelező eddig nem erősítette meg.

A Mercedesnél eközben vezetőváltás is zajlik, Dieter Zetschétől várhatóan a Daimler május 22-i éves közgyűlése után veszi át a társaság vezetését Ola Kallenius. A vezérigazgató-jelölt azt már elmondta, hogy 2025-ig alaposan csökkenteni kell majd a költségeket.

A német autóipar igen komoly gazdasági ágazat, Németországban a legnagyobb foglalkoztatók, 835 ezer ember dolgozik az ágazatban. A négy fő autós cég - a Mercedes, a BMW az Audi és a Porsche - bonyolítja a világ luxusautó-eladásainak 80 százalékát, a Volkswagen pedig a világ legnagyobb autógyártója.

Az előrejelzések szerint az autóipari csúcs után már elindult a hanyatlás.

Az új önvezető vagy elektromos autók, a közösségi autóhasználat teljesen megváltoztatja a közlekedési ipart.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Öngyilkos lett a Thor és a Terminátor: Megváltás sztárja, aki Paris Jacksont fojtogatta korábban
Isaac Kappy egy hídról vetette le magát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.42 évesen öngyilkos lett Isaac Kappy, az amerikai színész hétfőn az arizonai Bellemontnál egy hídról ugrott le az autópályára, majd egy autó átgázolt rajta. A férfi a helyszínen meghalt. Szemtanúk szerint többen is próbálták visszatartani, de ő kitépte magát a kezük közül.

Az Instagramon közzétett bejegyzésében

azt írta, hogy sokáig azt hitte magáról, hogy jó ember, de valójában sosem volt az. Drogokat árult, adóügyei és tartozásai voltak, ő maga ivott és drogozott, és azokat is bántotta, akik szerették őt.

Beware the man that has nothing to lose, for he has nothing to protect.

1,194 Likes, 1,024 Comments - Isaac Kappy (@isaackappy) on Instagram: "Beware the man that has nothing to lose, for he has nothing to protect."

Kappy 19 filmben és sorozatokban volt látható, például a Terminátor: Megváltásban, a Breaking Bad-ben és a Thorban is.

A színész ellen sokan emeltek vádat zaklatás miatt, többek között Paris Jackson is, akit egy szórakozóhelyen kezdett el fojtogatni, végül a testőrök léptek közbe. A férfi beismerte tettét, és azt mondta, hogy megbánta amit tett - írta a Daily Mail.

Ha te, vagy a környezetedben valaki krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x