hirdetés
Az amerikai nagykövet cáfolta, hogy Mészáros Lőrincet beutazási tilalommal sújtanák
Az Átlátszó és a Wall Street Journal szerdán megjelent közös cikkében írt arról, hogy a magyar milliárdossal szemben szankciók előkészítése zajlik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.


hirdetés

David Cornstein amerikai nagykövet az ATV Egyenes Beszéd című műsorában cáfolta az Átlátszó.hu és a Wall Street Journal közös szerdán megjelent cikkét, amiben arról írtak, hogy az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy korrupciógyanú miatt szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre.

A portál budapesti és washingtoni forrásokra hivatkozva állította, hogy az ország jelenlegi egyik leggazdagabb emberét amerikai beutazási tilalommal és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztásával sújthatják a Globális Magnyitszkij-törvény alapján, amely lehetővé teszi külföldi személyek szankcionálását, ha korruptak vagy emberijog-sértéseket követnek el.

Az amerikai nagykövet az Egyenes Beszéd című műsorban arról beszélt, a szerdai cikk megjelenéséig nem is hallott ilyesmiről az írást pedig hamisnak nevezte. David Cornstein azt is kijelentette

„az Amerikai Egyesült Államok nem fenyeget embereket szankciókkal”.

Az amerikai nagykövet azt is hozzátette, Donald Trump amerikai elnök a napokban fogadta a Fehér Ház Ovális Irodájában Orbán Viktor miniszterelnököt, szerinte pedig, ha lenne gyanú arra, hogy ilyen szankciók vannak előkészülőben, akkor valószínűleg erre a találkozóra sem került volna sor.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kétéves kisfiú halt meg pokoli kínok között - agyhártyagyulladása volt, de rotavírussal kezelték
A kis Mátét szülei ugyan átvitték egy másik kórházba, ahol már helyesen diagnosztizálták, az altatásból azonban soha többé nem ébredt fel.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. május 16.Szörnyű tragédiát kellett átélnie egy nagyhajmási családnak: Asztalosék kétéves kisfia, Máté kínok között, pár nap alatt halt meg, miután agyhártyagyulladás helyett rotavírus gyanújával kezeltek, írta meg a Blikk. Mindez még 2015-ben történt, de Asztalosék csak most indítanak pert, eddig ugyanis nem volt pénzük ügyvédre - most sikerdíj ellenében találtak egyet.

Kiderült, a kisgyerek egyik napról a másikra lett rosszul. Miután belázasodott és elkezdett hányni, szülei elvitték az ügyeletre, ahonnan rögtön a kórházba küldték őket.

Itt azt az információt kapták, hogy Mátét valószínűleg rotavírus támadta meg, a kezelés is ennek megfelelően zajlott

- dacára annak, hogy egyáltalán nem lett jobban, sőt, egyre romlott az állapota.

"Hétfőn már nem volt magánál, fájdalmasan sírt, tekergőzött. A gyönyörű, barna szemei fennakadtak, majd elájult a karomban. Ekkor követeltem a nővértől, hogy valaki nézze meg"

- emlékszik vissza az egész családot megviselő eseményekre az anyuka. Mint mondja, ezek után átvitték egy másik kórház intenzív osztályára, ahol agyhártyagyulladást állapítottak meg nála.

Olyan erős fájdalmai voltak, hogy el kellett altatni, de többé nem ébredt fel.

Máté bátyját, Danit annyira sokkolta testvére halála, hogy ma is pszichológushoz jár. Gyermeke elvesztése után egyébként az édesanya meglepetésszerűen ikrekkel lett várandós, akik most 3 évesek.

A kórház a Blikkel írásban azt közölte: az eset kapcsán több szakterület vezetőjének bevonásával

részletes belső vizsgálatot folytattak le, de sem mulasztást, sem szakmai szabályszegést nem állapítottak meg.


KÖVESS MINKET:hirdetés
„Ez háború a nők ellen” - világméretű botrányt váltott ki az alabamai abortusztörvény
A Washington Post publicistája szerint Amerikában csúnya világ jön, ha egy abortuszt végrehajtó orvos 99 év börtönt is kaphat - többet, mint egy erőszaktevő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 16.Teljes zavarodottság, döbbenet, elbizonytalanodás. A Washington Post szerint az Alabama államban működő három hivatalos abortuszklinika munkatársai azt nyilatkozták, hogy a hozzájuk forduló, betelefonáló nők körében ezek az érzések uralkodtak el a tegnap aláírt abortusztörvény hatására.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az amerikai államban az eddigi legkeményebb abortusztörvényt szavazta meg a szenátus, majd a republikánus kormányzó, Kay Ivey alá is írta azt.

A Twitterre is kiposztolta az aláírást, és ezt fűzte hozzá: "Ez a törvény az alabamaiak mély meggyőződéséből gyökerezik, miszerint minden élet értékes és Isten szent ajándékának tekintendő."

Azt az orvost, aki magzatelhajtást hajt végre - a terhesség bármely szakaszában - 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják, és azokat is 10 évig terjedő börtönre ítélhetik, akik csak megkísérelnek terhesség-megszakítást végrehajtani. Az abortuszon áteső nők nem vonhatók büntetőjogi felelősségre. A törvény egyetlen esetben tesz kivételt: csakis akkor lehet a terhességet megszakítani, ha ezzel az anya életét mentik meg.

Bár a törvény csak hat hónap múlva lép életbe, a Washington Post már most kongatja a vészharangokat: az a tény, hogy a törvény az abortuszt abban az esetben is tiltja, ha a nőt megerőszakolták, vagy a magzat vérfertőző kapcsolatban fogant meg, a lap szerint elképesztő jövőképet fest az új amerikai "normalitásról" a kérdésben.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kövér: egy normális homoszexuális nem tartja magát egyenrangúnak
A házelnök párhuzamot vont a pedofilok és a homoszexuálisok házassága és örökbe fogadása között.
Címkép: MTI/Bodnár Boglárka - szmo.hu
2019. május 16.Kövér László házelnök Zuglóban, a Metropolitan Egyetemen tartott szerda este fórumot, amin szóba került többek között a bevándorlás, a klímaváltozás és a homoszexuálisok egyenjogúsága is. Az eseményről az Index számolt be.

A gender-kérdéssel kapcsolatban Kövér így fogalmazott: némelyik országban megszüntetik a nemeket a nyelvben, és "három WC-t írnak elő a közintézményekben: a nőknek, a férfiaknak, meg a harmadiknak." Szerinte ez diszkrimináció, mert a szexuális kisebbségek ennél többen vannak.

"Vannak a férfiak, nők, meg az LMBTQ."

Említette, hogy Lengyelországban a liberálisok "kampánytémává" tették a pedofil papok eseteit, amit ő személy szerint mélyen elítél és a legundorítóbb bűnök közé sorolja. Emellett

a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok is házasodhassanak és fogadhassanak örökbe gyereket, szerinte erkölcsi értelemben ez egy és ugyanaz.

"Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni."

"Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda"

- fűzte tovább a gondolatmenetet. "Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak."

Korábban mi is írtunk arról, hogy a klímaváltozással kapcsolatban egy keddi rendezvényen azt mondta: mindez csupán a média agymosása. Kövér most tisztázta magát azzal, hogy helyesbített: félreértették a szavait. Kiderült az is, hogy kifejezetten aggódik az unokái jövője miatt.

A fórumon szó esett ezek mellett még arról is, hogy Kövér szerint a bevándorlás támogatását eszköznek tartja, és az is, hogy reálisnak gondolja, hogy a fideszes többség 80 százalékosra duzzad az előttünk álló választáson.

Gulyás Gergelyt a csütörtöki Kormányinfón arról kérdezte az RTL Klub, mi a véleménye a Kövér által szerdán elmondottakról, ami a homoszexuálisokat illeti. Gulyás igazat adott a házelnöknek. "A magyar jog teljesen világosan szabályozza, hogy azonos nemű pároknál örökbefogadásra és házasságkötésre nincs lehetőség. Az egyik nem lehet, a másik büntetőjogilag szankcionált", fogalmazott.

Szerinte minden gyermeknek joga van egy apához és egy anyához, azt pedig nem tartják helyesnek, ha egy gyereknek két apával kell felnőnie.

A Magyar LMBT Szövetség, a Magyarországon működő leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezeteket összefogó ernyőszervezet is reagált Kövér mondataira.

Lapozz a reakcióért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A fél máját cserélte el egy másik ember veséjéért – véghezvitték a történelem első nem azonos szervcseréjét
Egyik veséjét akarta odaadni anyjának egy kaliforniai asszony, de az orvosok nem engedték. Így aztán szervet cserélt - valaki mással.
G. N. L. Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. május 16.A Santa Cruz-i Aliana Deveza anyja egyre jobban szenvedett a vesebaja miatti dialízistől, de egyelőre csak várólistás volt a veseátültetéshez. A lánya szeretett volna minél előbb segíteni rajta, de felajánlását elutasították, mert az orvosok szerint később neki is ugyanolyan betegsége alakulhat ki, tehát nem kockáztathatja, hogy csak egy veséje maradjon. Aliana azonban nem adta fel.

A fél máját elcserélte egy másik ember egyik veséjéért, ezért ő lett a világon az első, aki véghez vitte különböző szervek cseréjét élő donorok között.

A szervcsere még 2017-ben történt, de az esettanulmányát most tették közzé, és a sebészek, akik részt vettek az "akcióban", több ilyen csere végrehajtására szólítanak fel. „Egy kiterjedt vegyes szervcsere-hálózat hatalmas előrelépés lenne” – idézte a New Scientist John Roberts doktort, a San Franciscói egyetemi klinika sebészét.

A szervátültetések többségének donora halott, de soha nincsen elég annyi szerv, amennyire szükség lenne. Mivel az emberek többsége el tud élni egy vesével, a veseelégtelenségben szenvedők közül egyre többen kapnak vesét családtagoktól vagy barátoktól.

Ha valaki donor akar lenni, de immunrendszere a befogadóval nem kompatibilis, az orvosok találhatnak olyan párokat, akik egy-egy vesét adhatnak egy idegennek. Elég hosszú ideig tarthat azonban megtalálni az erre megfelelő alanyokat.

Amikor Aliana Deveza keresni kezdte a cserepartnert, abból indult ki, hogy a vese mellett a máj az egyetlen olyan szervünk, amelyet élő donortól is kaphatunk.

Az emberek akár a májuk 60%-át is odaadhatják, mert a máj egyike azoknak a szerveknek, amely képes regenerálódni, így aztán a donor is vissza tudja növeszteni teljes nagyságban a máját, ahogyan az is, aki megkapta az övét.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x