hirdetés
audigyar-gyor-ill.jpg

Audi-sztrájk: már többe kerül a gyárnak, mint amennyit a dolgozók kértek

A szakszervezet szerint bérköveteléseikre a gyár 3,5 napi árbevételéből futná. Ennél már hosszabb ideje sztrájkolnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 28.


hirdetés

Csütörtök reggel hat óta áll a győri Audi gyár, ahol eddig példátlan, egyhetes sztrájkot hirdetett az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ). Nincs előremozdulás a sztrájktárgyalásokon – mondta a 24.hu-nak az AHFSZ kommunikációs vezetője, Szimacsek Tibor hétfő reggel. Követelésük továbbra is 18 százalékos, minimum 75 ezer forintos béremelés, a gyár azonban csak 10 százalékot ajánlott.

A szakszervezet úgy számol, hogy bérköveteléseik kiegyenlítése a gyár 3 és fél napi árbevételéből kijönne, vagyis a hétfő reggeli állapot szerint már több mint 4 napja tartó sztrájk már komoly veszteség a cégnek.

Ahogyan korábban megírtuk: a sztrájkoló dolgozók azt hangsúlyozták, nem a német bérszínvonalat szeretnék kikényszeríteni. Elégedetlenségük oka, hogy bár a magyarországi gyár termelékenysége kimagasló, az alkalmazottak bére mégis jóval elmarad nem csak nyugat-európai társaikétól, de a környező országokétól is. Szlovákiában átlagosan 28, Csehországban 25, Lengyelországban pedig 39 százalékkal többet visz haza egy munkavállaló, aki valamelyik, a Volkswagen csoporthoz tartozó gyáregységben dolgozik.

Szimacsek Tibor hangsúlyozta, hogy az érdekképviselet korábban sem a 3-4-szeres német bérekért küzdött, hanem a jelenleg a kelet-közép-európai telephelyek béreihez való felzárkózás megkezdéséért. "Ha a munkáltató a szakszervezet mostani követelését teljesítené, szóról szóra, betűről betűre elfogadná, még mindig nem érnénk utol az előttünk lévő szlovák telephely bérezését" - idézte Szimacsek Tibort az Infostart.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
jakabpeter-krumpli.jpg

Egy zsák krumplit akart adni Orbánnak Jakab Péter a Parlamentben, de fideszesek nem engedték

Közbeléptek, amikor odavitte volna neki az „ajándékot”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Az Országgyűlés mai ülésén az azonnali kérdések órája a jobbikos Jakab Péter Orbán Viktornak címzett felszólalásával kezdődött. A pártelnök az október 11-i szerencsi választást hozta szóba, ahol a fideszes Koncz Zsófia győzött.

Jakab szerint ezt annak köszönhette, hogy ingyen konzervet és krumplit is osztott. A jobbikos politikus ezért "krumplikirálynak" nevezte a miniszterelnököt, majd fel is mutatott egy zsák krumplit, hozzátéve:

"A borsodiak ezt küldik önnek, és azt üzenik, hogy eszébe ne jusson még egyszer ezzel megalázni őket, mert pórul fog járni!"

Ezután meg is indult Orbán felé a zsákkal, azonban több fideszes képviselő, például Kocsis Máté és Kövér László is odalépett elé, hogy elállják az útját, így végül nem tudta átadni.

hirdetés

Orbán válaszában szánalmasnak nevezte az akciót, hozzátéve: „Most, hogy így lebontották a kétharmadot, a Gyalog galopp fekete lovagja jut eszembe: egyezzünk ki döntetlenben!”

Jakab Facebook-oldalára felkerült egy videó is a történtekről:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
margithid-wiki.jpg

A Dunába ugrott egy 19 éves fiú a Margit hídról

Kimentették a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

A rendőrségre 2020. október 19-én negyed 3 körül érkezett bejelentés, hogy az Országház magasságában egy ember sodródik a vízben – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei öt percen belül megtalálták a fiatal férfit, akit a folyó addigra már a Lánchídig sodort.

A férfit a rendőrök kiemelték a tíz fokos vízből, izolációs fóliába takarták és további ellátása céljából átadtak a mentőszolgálat munkatársainak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal a Margit hídról ugrott a folyóba, a táskáját egy járókelő megtalálta a hídon.

Illusztráció: Wikipédia, készítette: Gyurika, CC BY-SA 2.5.

hirdetés

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
dunaban-talalt-holttest-cimkep.jpg

Holttestet találtak a Dunában Dunaújvárosnál, nem tudják azonosítani

A rendőrség a lakosság segítségét kéri, hogy kiderüljön, kinek a holtteste került elő a folyóból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Holttestet találtak még október 12-én a Duna dunaújvárosi szakaszán, az elhunyt azonosításához segítséget kér a rendőrség - olvasható a police.hu oldalon.

Csak annyit lehet tudni, hogy az áldozat férfi, azonosítására alkalmas iratok azonban nem voltak nála.

Az elhunyt ismertetőjelei: körülbelül 180 centiméter magas, 45-50 év közötti, feje tetején kopaszodó, sötét szemű, sötétkék farmernadrágot, fekete nadrágszíjat, kék pólót, 42-es méretű barna cipőt, valamint kék tépőzáras csuklópántot és sárga nyakláncot viselt.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság most közigazgatási hatósági eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt.

Azt kérik, hogy aki a leírás, vagy a fényképen látható ruhaneműk alapján segíteni tud az elhunyt azonosításában, hívja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságot a 06-25-510-510-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mtva-szekhaz-google.jpg

Az ellenzéki pártok nem vesznek részt Hadházy Ákos és Szél Bernadett autós blokádjában

A legtöbb párt a járványhelyzetre hivatkozott, illetve arra, hogy október 23-án inkább az SZFE diákjainak tüntetését helyezik előtérbe.
Címkép: illusztráció (Google Street View) - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Mint megírtuk, autós blokádot szervez az MTVA budapesti, Kunigunda útján lévő székházához Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs október 23-án. Az országgyűlési képviselők szavaik szerint "az igazságért" akarnak tüntetni az MTVA székházánál.

Hivatalosan azonban egyik ellenzéki párt sem vesz részt a blokádban - tudta meg az ATV Híradó.

A csatorna megkérdezte a DK-t, az MSZP-t, a Jobbikot, az LMP-t, a Momentumot, a Párbeszédeket és a Liberálisokat is megkérdezte is ezzel kapcsolatban, de mindegyik párt úgy nyilatkozott, hogy - főleg a járványhelyzetre hivathozva - nem vesznek részt a tüntetésen, illetve, hogy aznap inkább a színművészetis egyetemisták ügyét helyezik előtérbe, ugyanis ők is demonstrációt szerveznek október 23-ra.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!