hirdetés
tanar-iskola-tanora-oktatas-pixabay.jpg

Átlagosan 30-40 százalékkal kevesebbet keresnek a tanárok, mint a többi diplomás

Az OECD-jelentésből az is kiderül, hogy sehol nem kell annyit dolgozni a tanároknak, mint nálunk, hogy valaki elérje a legmagasabb fizetési kategóriát.
Illusztráció: steveriot1/Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 11.


hirdetés

A magyar tanárok legalább 30 százalékkal kevesebbet keresnek, mint egy átlagos diplomás, ezzel a legnagyobbak között van a szakadék Magyarországon - derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss anyagából, amelynek részleteit a Portfolio ismertette.

A szervezet szerint

egy átlagos tanár Magyarországon iskolatípustól függően 30-40 százalékkal keres kevesebbet, mint egy átlag diplomás. A lemaradás az általános iskola előtt, az óvodákban és a bölcsődékben a legnagyobb, ahol a pedagógusok mindössze a diplomás átlagbér 61%-át kapják.

Az általános iskolában és a középiskolák alsó évfolyamain tanító tanárok fizetése az átlag diplomás bér 66 százaléka, míg a középiskola felső évfolyamain tanító pedagógusok az átlag diplomás bér 70 százalékát vihetik haza.

Ezzel a bérszakadékkal Magyarország a lista végén áll: az OECD adatai szerint ugyanis csak Csehországban és az USA-ban alacsonyabb a tanárok átlagbére a többi diplomáshoz képest.

hirdetés

A rangsort Costa Rica vezeti, ahol az átlag tanár majdnem másfélszer több fizetést kap az átlagos diplomás bérnél. Az európai országok közül Litvániában, Portugáliában és Németországban van még átlagon felül a pedagógusbér.

A Portfolio arra is rávilágít, hogy

Magyarországon nemcsak a többi diplomáshoz képest nagy a tanárok bérszakadéka, hanem a pedagógus szakmán belül is a legnagyobb a különbség.

Míg máshol átlagosan 78-80% a legalacsonyabb és a legmagasabb tanári fizetések közötti különbség, addig Magyarországon ez 148-165%.

Az OECD-jelentésből az is kiderül, hogy sehol nem kell annyit dolgozni, mint nálunk, hogy valaki elérje a legmagasabb fizetési kategóriát.

Nálunk egy tanár 42 év munka után érheti el a top fizetést a középiskola alsó évfolyamain, vagyis legfeljebb csak a nyugdíj előtti néhány évben élvezheti ezt, ha egyáltalán eléri.

Ezzel szemben Ausztráliában, Új-Zélandon vagy Skóciában 8-10 év, mire egy tanár eléri a legmagasabb fizetési kategóriát. A szomszédos országok közül Szlovéniában 25 év ez az idő, míg Szlovákiában a magyarországihoz hasonló a helyzet, ott is kb. 40 év munka után kaphatják meg a legmagasabb bért a tanárok.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szajer-1.jpg

A brüsszeli orgia házigazdája szerint Szájer azt mondta neki, ő is rendezett már szexpartit az otthonában

A férfi szerint a magyar politikus bemutatkozott neki, de azt nem mondta meg, hogy EP-képviselő. Azt is elmondta, milyenek azok az orgiák, amiket ő szervez.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

A belga De Standaard-nak nyilatkozott a 29 éves David Manzheley, annak a - belga járványügyi előírásokat megsértő - meleg-orgiának a házigazdája, amin Szájer József fideszes EP-képviselő is részt vett múlt pénteken. A férfi beszámolója fő vonalakban egybevág az eddigi információkkal, de egyes pontjain újdonságokat is tartalmaz - adta hírül a 444.

Az egyébként közgazdasági diplomával rendelkező fiatal férfi elmondta, hogy

alapesetben úgy kéthavonta szokott ennél sokkal nagyobb, durván százfős meleg orgiákat rendezni bérelt lakásokban és más helyszíneken.

Ez most egy jóval szerényebb esemény volt, amit a saját belvárosi lakásába szervezett, ahol a barátjával kettesben élnek.

hirdetés

Whatsappon hirdette meg az eseményt a barátai körében. Tízen mondtak igent, ők mind elhozhatták egy-egy barátjukat, Manzheley szerint így került a társaságba Szájer is.

A házigazda azt állítja, hogy az ő bulijain nincs zene és tánc, ez ellentmond a korábbi híreknek, hogy emiatt hívták rájuk a rendőrséget. Manzheley elmondása szerint a bulijai csakis szabad szexről szólnak.

“Ide csakis a szexért járnak. Az óvszer nélküli szexért, férfiakkal. Nők nincsenek jelen. Az egyetlen szabály, hogy a résztvevők nem lehetnek HIV- vagy koronavírus-pozitívak. Szintén alapszabály, hogy a vendégeknek meztelenre kell vetkőzniük"

- magyarázta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szajer_lakas.jpg

Videón a lakás, ahol Szájer József szexpartin vett részt

Az ingatlanban olykor százfős bulikat is tartanak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

Kívülről egy átlagos háznak tűnik az az épület, amelynek egyik lakásában Szájer József volt fideszes EP-képviselő egy főleg férfiakból álló orgián vett részt. Bent már extrémebb a díszítés: halálfejek, világító szívek, színes bohócképek és sok más érdekes dekoráció fogadta a tévétársaság kameráit.

A lakás tulajdonosa szívesen nyilatkozott arról, hogy időnként kifejezetten nagyszabású melegpartikat rendeznek az ingatlanban.

Bár Szájer egy nyilatkozatában kifejezetten "házibulinak" írja le az eseményt (és a kormánypárti média is elsősorban így hivatkozik rá),

David Manzheley szervező szerint ha egy szobába belépve meztelen férfiakat látunk szexelni egymással, akkor egyértelműen melegorgiáról beszélhetünk.

hirdetés

A lakásban egyébként a képek tanúsága szerint kényelmesen elfér néhány tucat ember, az ajtókon és a falakon praktikus tartókban helyezhetik el holmijaikat az oda érkezők. A néhány extrém dekorációtól eltekintve az ingatlan meglehetősen puritánnak mondható

Az RTL Híradó teljes riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szajer-2.jpg

Szájer József kilépett a Fideszből, reagált Orbán Viktor is

„Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni” - nyilatkozta a miniszterelnök.
MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

Kilépett a Fideszből Szájer József - írja a Magyar Nemzet. A politikus egy nappal azután döntött így, hogy kiderült, nemrég egy főleg férfiakból álló társaság szexbuliján vett részt, majd a rendőrség kábítószert talált nála, miután megpróbált elmenekülni a helyszínről az ereszcsatornán át.

A volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be.

A kormányközeli Magyar Nemzet a kormányülés szünetében megszólaltatta Orbán Viktort is. A miniszterelnök azt mondta:

„Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.”

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
deutsch-tamás.jpg

„Ez egy botrány” – Deutsch Tamás is megszólalt Szájer József ügyében

Bár az EP-képviselő szerint is jó döntést hozott a kollégája, és szerinte szívből jövő volt a politikus bocsánatkérése.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

„Szájer József a történteket követően helyes döntést hozott akkor, amikor lemondott a EP-képviselői tisztségéról. Az a határozott véleményem, hogy az egyedül helyes döntést hozta, tudomásul vettük a döntését" - mondta el az ATV Híradójának Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő kollégája és párttársa döntéséről. Szájer József azóta egyébként a Fideszből is kilépett.

Deutsch szerint

„ez egy botrány, nyilvánvaló, hogy ez árt annak a politikai közösségnek, amely politikai közösségnek az illető részese. Szívből jövő volt Szájer József nyilatkozatában az a rész, hogy személyes volt az ő hibája. Neki kell ezért a felelősséget vállalni.”

Szerinte nem kéne ezt a botrányt Szájer személyén túl pártjára vagy az országra is kiterjeszteni, de csendben és higgadtan tudomásul kell venni, hogy jön egy politikai kárörvendő hullám.

hirdetés

Deutsch Tamásnak Szájer ügyén kívül másra is kell koncentrálnia Brüsszelben: 30 néppárti politikus a pártból való kizárását javasolja, amiért egy vita kapcsán Manred Weber megjegyzését a Gestapo és az ÁVO érveléséhez hasonlította.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!