hirdetés
donald_trump.jpg

Átlag amerikaiakat kérdeztek Trump adóbotrányáról: szerintük semmi gond nincs vele

Pedig az öt meginterjúvolt választó mindegyike sokkal több adót fizetett, mint az elnök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 29.


hirdetés

Vasárnap óta magyarázkodik Donald Trump, hogy 2016-ban és 2017-ben miért csak 750-750 dollár adót fizetett, miközben cégei több százmillió dolláros bevételeket termeltek.

Az amerikai elnökválasztás finisében kifejezetten rosszul jött az újabb botrány az újraválasztásért küzdő Trumpnak, aki a kedd esti elnökjelölti vita során is számíthat ezzel kapcsolatban kellemetlen percekre.

De vajon mit gondolnak az adóbotrányról az amerikai választópolgárok? Mennyire befolyásolhatja a novemberi szavazást az egyébként milliárdosként számon tartott elnök adóelkerülési ügye? A BBC kérdezte a választókat.

Az 54 éves Tyrone Mansfield ügyvédként dolgozik, politikai nézetei alapján szociáldemokratának vallja magát. Négy éve vonakodva szavazott Hillary Clintonra, idén ugyanúgy fanyalogva húzza be majd az ikszet Joe Biden neve mellé.

hirdetés

A texasi férfi egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy Donald Trump ismét kijátszotta a rendszert, ahogy az sem újdonság számára, hogy az elnök minderre még büszke is. Az ügyvéd szerint az ilyen ügyek szinte semmilyen hatással nincsenek már az amerikaiakra, mindenki elkönyvelte, hogy egész más szabályok vonatkoznak az átlagemberekre és a szupergazdagokra.

A tavaly 25 ezer dollárnyi adót befizető férfi egyfajta gazdasági szocializmusnak nevezi az országban működő pénzügyi rendszert, ami lényegesen kedvezőbb a tehetősek számára.

A 68 éves James D. Clark annak ellenére, hogy republikánusnak vallja magát, a demokrata jelöltre szavaz novemberben. A virginiai férfit felháborítja, ahogyan Donald Trump az adórendszerhez viszonyul. A kilencvenes években adópolitikát oktató nyugalmazott ingatlanbefektető és adótanácsadó szerint a Trumphoz hasonló milliárdosoknak több adót kell fizetni, mint a szegényeknek. A 750 dolláros hozzájárulásról azt gondolja, hogy semmilyen értelemben nem nevezhető méltányosnak.

Clark csak tavaly 37 ezer dollár adót fizetett.

Az 55 éves Paula Smith négy éve Donald Trumpra szavazott, és idén is bizalmat szavaz a republikánus jelöltnek. A Rhode Island-i nő szerint csak azért pattant ki most az ügy, hogy ártsanak a kampány finisében a hatalmon lévő elnöknek.

Úgy véli, hogy az adózási adatok érzékeny információnak minősülnek, amihez csak illegálisan juthattak hozzá az újságírók. Még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy valójában egy szó sem igaz az elnök adóbotrányából.

A házas asszony 4000 dollár adót fizetett az elmúlt évben.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szivarvany-zaszlo.jpg

A Budapest Pride felajánlotta a segítségét a Fidesznek, hogy senkinek ne kelljen úgy élnie, mint Szájer Józsefnek

A LMTBQ emberek érdekeit védő szervezet elég magas labdát csapott le.
Fotó: SatyaPrem / Pixabay - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

Felajánlja segítségét a kormányzó pártnak a Budapest Pride, hogy - mint fogalmaznak - „építsünk olyan országot, ahol senkinek nem kell úgy élnie, mint Szájer Józsefnek”.

Ezzel a volt fideszes EP-képviselő múlt heti esetére céloznak, amikor a saját pártja körében köztudottan meleg, ám a nyilvánosság felé teljesen más képet mutató képviselő egy 25 fős homoszexuális orgiáról volt kénytelen elmenekülni az ereszcsatornán át.

A Budapest Pride felajánlja a Fidesznek, hogy segíti a pártot abban, hogyan tudnak elfogadó és biztonságos közeget teremteni LMBTQ tagjainak, hogy biztonságosan előbújhassanak és szabadon, hazugságok nélkül megélhessék önmagukat politikai munkájuk során

- írja honlapján a szervezet.

Mint fogalmaznak, szomorú, hogy a Fideszben látszólag bárhogyan végezheti az ember a munkáját, hiszen a megszólalók mind kiemelik Szájer elmúlt 30 éves pályafutásának érdemeit. Azonban még mindig nem elfogadott a párton belül, ha valaki a saját neméhez vonzódik.

hirdetés

KIfejtik, hogy semmi kivetnivalót nem találnak abban, ha egy férfi akár többedmagával ki akarja élni saját neméhez vonzódását, azonban problémás ez, ha mindezt a kijárási korlátozás megszegésével teszi, egy olyan párt tagjaként, amely nyíltan homofób politikát visz, ráadásul saját bevallása szerint ő maga ír egy olyan alkotmányt, amelyik jogilag hátrányosan különbözteti meg az azonos nemű párokat.

„A Fideszben, úgy tűnik, úgy lehet magas pozíciókat elérni, ha vagy heteró vagy, vagy azt hazudod magadról, hogy heteró vagy. Egy ilyen politikai közösség pedig, mint az már a napnál is világosabban látszik, megnyomorítja a tagjait”

- írja a Budapest Pride. Hozzáteszik, „Szájernek nem kellett attól félnie, hogy ha elmegy egy melegbárba, azt radikálisok Molotov-koktéllal fogják megdobálni, vagy ha részt vesz egy LMBTQ rendezvényen, azt szélsőjobboldaliak fogják megzavarni, és a rendőrség a szélsőségeseket fogja védeni a rendezvény résztvevői helyett. A magyar LMBTQ közösség számos tagjának azonban ezek a mindennapok részei. Az ünnepek közeledtével pedig rengetegen kénytelenek szembenézni azzal is, hogy a családjuk nem fogadja el őket, titkolózniuk kell előttük, vagy még rosszabb: nincs már család, ahová hazamehetnének, mert kitagadták őket.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
muller-cecilia_1204.jpg

Müller Cecília: gyógyfürdőkben is viseljünk maszkot és lehetőleg online vásároljunk

Szóba került az egészségügy helyzete, a krónikus betegek és a korlátozásokkal kapcsolatos szabályok megszegése is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

Még mindig magas, és továbbra is enyhén emelkedik a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek száma - emelte ki az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília közölte: jelenleg 7812 ember ápolnak kórházban, állapotuk eltérő. Vannak, akiket stabil állapotban, általános belgyógyászati, pulmonológiai osztályokon ápolnak, de vannak, akiket intenzív osztályon kezelnek, 639-en pedig lélegeztetőgépen vannak.

A higiénés szabályok betartásának fontosságát is hangsúlyozva hozzátette: az egészségügy működik, az elektív beavatkozásokat azért halasztották el, hogy fertőződés esetén mindenkinek biztosított legyen az ellátás. Így minden kórházban kezelnek koronavírusos betegeket, az összes helyen rendelkezésre állnak a legjobb ellátást biztosító kapacitások, köztük lélegeztetőgépek, gyógyszerek és szakemberek - mondta Müller Cecília.

Mivel a kórban elhunytak nagy száma szenvedett valamilyen krónikus alapbetegségben, mindenkit arra kért, tartsák karban krónikus betegségeiket.

Arról is beszélt, hogy a gyógykezelések továbbra is elérhetőek, annak ellenére, hogy a fürdők látogatása nem megengedett.

hirdetés

Ugyanakkor a vízgyógyászati szolgáltatások nagy része jelenleg is elérhető, így aki krónikus, mozgásszervi betegségben szenved, folytathatja a kezelését. A maszkviselés azonban ott is kötelező.

Vásárláshoz a tisztifőorvos az online rendeléseket javasolja, de ha mégis úgy döntünk, hogy boltokban, plázákban szerezzük be a szükséges cikkeket, alapos tervezést ajánl előtte. Minden esetben vigyünk magunkkal kézfertőtlenítőt, és lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjunk a boltokban.

A kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok és a gyülekezés tilalmára vonatkozó előírások betartásának csütörtöki ellenőrzésekor 314 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: a november 4-én hatályba lépett kijárási korlátozás, majd "jogutódja", a kijárási tilalom megszegése miatt 9165 rendőri intézkedés történt már.

Hozzátette: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 296 emberrel szemben léptek fel a rendőrök csütörtökön, így már 10 716-ra emelkedett az emiatt elrendelt intézkedések száma.

A rendőrök csütörtökön a tízezer lakosúnál nagyobb települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott maszkviselési kötelezettségek megszegése miatt 261 emberrel szemben léptek fel. Közülük 46 embert figyelmeztettek, 127 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, és 88 esetben szabálysértési feljelentést tettek - ismertette az alezredes. Hozzátette: a maszkviselési szabályok be nem tartása miatt csütörtökön a tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein 15 emberrel, míg kereskedelmi üzletekben és bevásárlóközpontokban 20 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 544 rendőri intézkedésre volt szükség, ebből 151 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 393-ban pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Egy kecskeméti edzőtermet és egy újpesti pékséget a szabályok be nem tartása miatt csütörtökön ideiglenesen 7-7 napra bezárattak. Előbbit azért, mert a tiltás ellenére nyitva volt, és hárman edzettek a helyszínen, az újpesti pékséget pedig szabálytalan maszkhasználat miatt. Eddig összesen 94 üzletet, létesítményt zárattak be szabálytalanságok miatt.

Csütörtökön is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 51 esetben léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 6852 alkalommal intézkedtek. Az elmúlt napon 20 673 alkalommal ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket. Csütörtökön 8509 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, így 53 238-an vannak hatósági házi karanténban. Közülük 4061-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
deutsch_tamas.jpg

Deutsch Tamás bocsánatot kért Webertől, így szerinte szükségtelen kizárni a Néppártból

Korábban még „viccnek is durvának” nevezte a kizárását követelő kezdeményezést.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő levélben tájékoztatta néppárti frakciótársait az őt ért vádakról - számolt be róla a hvg.hu.

„A magyar sajtóban megjelent, november 25-i interjúm után felmerült vádakat – amelyek szerint én Frakcióvezető urat a Gestapóhoz és a magyar kommunista titkosrendőrséghez, az ÁVO-hoz hasonlítottam volna – a Frakcióvezető úrnak az interjút követő napon küldött levelemben azonnal tisztáztam.”

Deutsch hozzátette: a minap telefonon is beszélt Weberrel, aki jelezte neki, hogy elfogadja a bocsánatkérést. Mindez azért fontos, mert Othmar Karas osztrák képviselő egy olyan indítványt juttatott el a frakció vezetésének, mely szerint a következő találkozójukon szavazást kért Deutsch kizárására a képviselőcsoportból. A magyar politikus kizárását kezdeményezők szerint a frakció minden egyes tagját sérti, hogy a jogállam tiszteletben tartásához való ragaszkodásukat a nácizmushoz, illetve a kommunizmushoz hasonlítják, és úgy gondolják, ez a történelmi tények kirívó és tűrhetetlen eltorzítása és a totalitárius rendszerek áldozatainak megcsúfolása. 30 képviselő írta alá az indítványt.

Karas azt is mondta, hogy a magyar politikus vagy kérjen bocsánatot, vagy pedig távozzon a frakcióból. Deutsch szerint mivel a bocsánatkérés megtörtént, a kezdeményezés szükségtelen.

hirdetés

A magyar politikus kifejtette: sajtónyilatkozataiban arra mutatott rá, hogy nem ért egyet „azzal a jogállami feltételrendszerrel, amely azokra az időkre emlékeztet, amikor önkényes politikai döntések alapján bármikor, bárkit, bármiért meg lehetett büntetni.”

„Tehát, hogy félremagyarázhatatlanul világos legyen, nem az új mechanizmus mellett érvelő személyek, és nem a jogállamiság elve az, ami a politikai önkényre emlékeztet, hanem az a konkrét mechanizmus, amiről az Európai Parlament és a Tanács előzetes politikai megállapodása rendelkezik.”

- jelezte Deutsch, majd kitért arra is, hogy szomorúsággal tölti el „az Európai Néppártban szokássá vált gyakorlat, hogy a politikai viták lefolytatása helyett egyesek kizárással fenyegetik az eltérő állásponton lévőket” . Úgy gondolja, hogy a kizárásával való fenyegetés azt a látszatot kelti, hogy a Néppárt ilyen módon kíván nyomást gyakorolni az költségvetési megállapodások megvétózását kilátásba helyező magyar kormányra.

Két nappal ezelőtt Deutsch még egészen más hangnemben fordult a közvéleményhez, bár állítása szerint akkor már bocsánatot kért Webertől. Szerdán azt írta:

„Amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva és tökéletesen megmutatja, miért kell minden eszközzel elutasítani a készülő büntetőmechanizmust.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
brusszel.png

Halálosan megfenyegették a brüsszeli orgia szervezőjét, visszavonul a nyilvánosság elől

David Manzheley szerint több olyan politikus is az elhallgatásra biztatta, akik korábban részt vettek a bulijain.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

Az elhíresült múlt pénteki szexparti szervezője, David Manzheley bejelentette, hogy azonnal visszavonul a nyilvánosságtól - ezt egy közleményben tudatta a férfi a Blikkel.

Az orgiát szervező 29 éves férfi elmondta, hogy

halálos fenyegetéseket kapott és nem érzi biztonságban magát.

De a visszavonulásra biztatták azok a politikusok is, akik korábban részt vettek a bulikon.

"Tiszteletben kell tartanom ezeket a politikusokat, hiszen mindannyian családos emberek és mélyen rejtegetik nemi identitásukat"

hirdetés

– írta. Azt állítja, hogy olyan korábbi vendége is megfenyegette, aki "közvetlen kapcsolatban áll a lengyel igazságügyi miniszterrel". Manzheley szerint a Magyarországon és Lengyelországban róla megjelent hírek csak arra szolgáltak, hogy megijesszék és elhallgattassák. "Továbbiakban nem fűzök semmihez kommentárt" - írta a közleményében.

Az orgiaszervező szavahihetőségét többen is megkérdőjelezték, mert több furcsaság is felmerült már vele kapcsolatban.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!