hirdetés
sea-1835620_1280.jpg

Ártatlan lányt gyanúsított meg a teknősgyilkossággal egy hírportál, a Facebook-profilját is közzétették

Az ózdi lány rengeteg fenyegető és gyűlölködő levelet kapott, végül Vujity Tvrtko vette védelmébe
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.


hirdetés

Miután a rendőrség elfogta pénteken azt az ózdi nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a fővárosi állatkertben egy kővel agyonütött egy teknőst, az egyik szélsőséges magyar portál közzétette egy vétlen lány adatlapját, tévesen megvádolva őt azzal, hogy ő tette a szörnyűséget - szúrta ki az Index.

Az oldal üzemeltetői a "leszarjuk a személyiségi jogait, ő a teknős gyilkosa" felirattal posztolták a nő adatlapját, ám mire rájöttek, hogy összekeverték valakivel, már késő volt. Az ártatlan lány profilját elárasztották a fenyegető és zaklató üzenetek, ezt követően közölte, hogy feljelentést tesz a portál ellen.

Az említett cikket azóta eltávolították, és elnézést kértek, de ezt is azzal a megjegyzéssel tették, hogy "elhisszük neki egyelőre".

Vujity Tvrtko ennek kapcsán arra kérte az embereket, hogy - bár valóban nagyon felháborító, ami a budapesti állatkertben történt - , legyenek mértékletesek, és a bűnös előállítását bízzák a hatóságokra. Tvrtko itt megemlítette a szerencsétlenül járt ózdi lány esetét is:

Azért is kell a mértéktartás, mert egy szélsőséges internetes portál fényképpel és adatokkal közzétette egy teljesen vétlen, ártatlan hölgy adatlapját, teljen nevét és fényképét; az ügyben érintőlegesen sem érintett lány és családja pedig folyamatosan kapta a létező legdurvább fenyegetéseket!!!"

- fejtette ki.


KÖVESS MINKET:





hirdetés
agyonvert-teknos-fiatal-no-rendorseg-1000x583-1-1000x583.jpg

Elfogták az állatkerti teknőst agyonverő nőt

A 28 éves ózdi nő kihallgatása már megkezdődött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 14.



A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentése alapján június 13-án egy látogató utcakövet dobott egy görög teknősre.

A zuglói nyomozók kevesebb, mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt

- írja a police.hu.

A 28 éves V. Adélt előállították, kihallgatása folyamatban van, a nyomozó hatóság őrizetbe vételét és bíróság elé állítását tervezi.

Az esetről pedig nemrég újabb részletek derültek ki, köztük az is, hogy az megölt teknős akár 80 évig és élhetett volna és a sérülései miatt pedig a teknősnek óriási fájdalmai lehettek.


KÖVESS MINKET:



hirdetés
bebi-elefant-osszeesik-kimerultseg.png

Összeesett a kimerültségtől a bébielefánt, akit a turisták szállítására használt anyjához kötöztek

Az eset Thaiföldön történt, ahol az 'elefántlovaglás' nagy attrakció. Egy turista vette videóra az esetet, szörnyű látni az összeroskadó állatot.
Mirror - szmo.hu
2019. június 14.



Thaiföld keleti részén, a Nong Nooch Tropical Gardens nevű, népszerű turistalátványosságnak számító vadasparkban rögzítette egy nő a megrendítő képsorozatot.

A park egyik legnagyobb attrakciója az "elefántlovaglás", ahol rengeteg elefántot használnak arra, hogy a hátukon hordozzák a turistákat végig a trópusi növények között, végeláthatatlan utakon, egész nap.

A videón látható kiselefánt a turistanő szerint nem lehetett több egyévesnél. Hogy miért kötözték az anyjához - talán, hogy ne legyen egyedül, vagy őt is szoktatták a későbbi turistaszállításhoz -, az nem derült ki.

A kis állat viszont láthatóan halálosan kimerült a megerőltető gyaloglástól, a 40 fokos kánikulában. Összeroskadt, és hiába próbált erőlködni, hiába igyekezett az anyja is gyengéden noszogatni, ő csak feküdt a földön, egy darabig képtelen volt felállni.

A videóért kattints.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
agyonvert-teknos-fiatal-no-rendorseg-1000x583.jpg

Akár 80 évig is élhetett volna az állatkerti teknős, amit egy kockakővel vertek agyon

Újabb részletek derültek ki a támadóról, akit már keres a rendőrség. A követ is lefoglalták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 14.



A rendőrség elvitte azt a követ is a Fővárosi Állat- és Növénykertből, amellyel agyonvertek egy görög teknőst szerdán - írja az Index.

Az esetről mi is beszámoltunk. Az állatkert gondozói a zárás előtti állományszemle során fedezték fel, hogy az egyik teknős olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni.

Közleményük szerint

a teknősnek óriási fájdalmai lehettek, a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is szétnyílt, belső szervei súlyosan sérültek.

A térfigyelő kamerák viszont rögzítették azt a fiatal nőt, aki a gyanú szerint megdobta a kockakővel az állatot. Az állatkert szerint úgy történhetett a támadás, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kiemelte az állatot a kifutóból, ám az ekkor a kezébe piszkíthatott. A tettes ezután keresett egy követ és érthetetlen módon agyonütötte vele a teknőst.

Mivel az ilyen védett állatfajok egyedeinek elpusztítása, illetve károsítása esetén természetkárosítás valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a rendőrség már keresi is az elkövetőt.

Csütörtök este több fotót is közzétettek arról a két személyről, akiket a kamerák felvettek. A rendőrség egy 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú nőt keres, aki az állatkertben fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

Az Index úgy tudja, a nő magyarul beszélt a képeken mellette látható férfival, tehát valószínűsíthető, hogy nem külföldi turisták. Azt írják, valaki már bejelentette a rendőrségen, hogy felismerte az elkövetőt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
water-turtle-3986922_1280.jpg

Több év börtönt is kaphat a budapesti teknősgyilkos

A vádat súlyosbítja, hogy védett fajról van szó.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.



Akár három év börtönbüntetést is kaphat az a nő, aki a minap egy kockakővel úgy megvert egy görög teknőst, hogy páncélja kettétört, szervei szabaddá váltak, és végül el kellett altatni. Az állat még órákon át szenvedett, mire megtalálták, a nő ellen pedig hajtóvadászat indult.

Végül pénteken Ózdon előállították állatkínzás vétségének gyanújával, és mivel különösen nagy szenvedést okozott az állatnak, 3 év börtönre ítélhetik

– írja a Blikk. A vádat súlyosbítja, hogy védett fajról van szó, és elpusztítása természetkárosítást jelent, amiért ugyancsak 3 év letöltendő járhat.

Bár az állatkert mindig is szerette volna közelebb hozni az embereket és az állatokat egymáshoz, a tragikus eset után fontolóra vették, hogy változtatnak a teknőskifutón, és magasabb kerítést építenek. Az intézmény szóvívője hozzátette: ilyen esetre a '90-es évek eleje óta nem volt példa, amikor egy vemhes hódot ütöttek agyon.


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x