hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
arnyekkormany_karacsony
Árnyékkormányt hirdetett Karácsony Gergely, be is mutatott belőle néhány embert
Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nem akar pártpolitikusokat látni a kormányában. Mutatjuk a listát!
MTI, Fotó: Balogh Zoltán - szmo.hu
2018. március 11.


hirdetés

Árnyékkormányt hirdetett az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony Gergely március 11-én a sajtótájékoztatón azt mondta, koalíciós kormányzásra készül a demokratikus pártokkal, de a legfontosabb posztokat már most kiosztotta.

Az embereket szolgává tevő uralkodás helyett az embereket szolgáló kormányzást ígért.

Az árnyékkormány olyan ellenzéki politikusokból álló, általában nem hivatalos csoport, akik többnyire a hivatalban levő kormány minisztériumszerkezetét követve egy alternatív testületet alkotnak. Céljuk rendszerint az, hogy megmutassák, egyes területeken mit változtatnának, egyes kérdésekben mit tennének, ha kormányon lennének.

Bár az MSZP-Párbeszéd nem valószínű, hogy egyedül kormányt alakíthat, Karácsony Gergely mégis bemutatta árnyékkormánya tagjait, akik szerinte helyrehozhatnák az elmúlt 8 év hibáit.

Azt mondta, olyan világos értékrenddel bíró, de pártoktól független személyeket választott a csapatba, akik már sokat tettek saját szakterületükön az országért. Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a hódmezővásárhelyi választás eredménye megmutatta, az emberek mást akarnak, és nemet mondtak az elmúlt nyolc év politikájára.

Karácsony Gergely megjegyezte: a most bemutatott miniszterjelöltek tervezett kormánya mintegy felét teszik ki, a többi helyet a kormányát támogató pártok politikusainak tartja fenn.

Az árnyékkormány tagjai:

Ámon Ada, az Energiaklub igazgatója

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

Andor László közgazdász, volt EU-biztos

Mellár Tamás közgazdász

Hegyesiné Orsós Éva

Daróczi Gábor és Komáromi Zoltán

Komáromi Zoltánt az egészségügyi, Daróczi Gábort az oktatási, Hegyesiné Orsós Évát a szociális, Mellár Tamást a pénzügyi, Andor Lászlót a foglalkoztatásügyi, Ámon Adát a környezetügyi, Wittinghof Tamást pedig az önkormányzati ügyekért felelős tárca miniszter-várományosaként mutatták be.

Karácsony Gergely azt is mondta, korábban sokan vélték úgy, hogy nincs olyan erő, amelyik leválthatná a Fideszt, de reményei szerint "a mai naptól kezdve mindenki számára világos lesz, hogy Magyarországon a kormánynak csak alternatívája van".

"A mi szövetségünk valóban készen áll arra, hogy ne csak nemet mondjon az Orbán-rendszerre, hanem igent mondjon egy másfajta társadalom másfajta gazdaság, másfajta politika, másfajta ország felépítésére, amely valóban mindannyiunk közös otthona lehet."

"Az szerintem már nem kérdés, hogy Orbán megy, az a kérdés, hogy mi jön utána" - mondta Karácsony Gergely.

A kormányfő-jelölt által "a nemzet háziorvosaként" bemutatott Komáromi Zoltán arról beszélt az eseményen, hogy saját minisztériumot kell kapnia az egészségügynek, az ágazatot pedig "az európai országokban szokásos" finanszírozáshoz kell juttatni, a területet érintő döntéseket pedig minisztersége esetén szakemberek hozzák meg.

Karácsony Gergely elmondása szerint koalíciós kormányzásra készül, és a demokratikus pártok mindegyikével együttműködve képzeli el az ország irányítását. Ezért most nem is teljes kormánynévsort hirdetett, "a leendő miniszterek fele mondja most el, mit szeretne a saját területén".

Karácsony jelezte, hogy nem fontossági sorrendben mutatja be az árnyékminisztereket, de szimbolikus jelentősége mégiscsak volt a koreográfiának. Karácsony ugyanis először az egészségügyi és az oktatási árnyékminiszterét mutatta be, érzékeltetve, hogy ezeken a területeken van a legtöbb és legsürgősebb teendő.


KÖVESS MINKET:
Egyre rosszabb a helyzet: szexért kínálnak ingyen lakhatást a főbérlők Új-Zélandon
A hirdetésekben - amelyekre egyre gyakrabban lehet rábukkanni az interneten - egyértelműen jelzik, hogy mit várnak el a leendő lakótól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Magyarországon sem új keletű dolog az, amikor valaki szexuális szolgáltatásokért cserébe ajánl ingyenes vagy kedvezményes lakhatást - azonban hazánkban szerencsére nem túl gyakori az ilyen eset. Új-Zélandon azonban sorra jelennek meg az ehhez hasonló hirdetések az interneten - írja a 24.hu.

A kiadó szobákról a Craigslist oldalon keresztül értesítik az érdeklődőket az unatkozó, magányos főbérlők, és hol teljesen nyilvánvalóan jelzik, hol burkoltan utalnak arra, hogy mit várnak el cserébe.

"Nő legyen, és ne túl öreg."

"Ingyen albérlet hálószobai örömökért."

"Ne legyen távolságtartó vagy frigid."

– többek között ilyen mondatokat talált a Stuff című lap riportere, amikor beleásta magát a vonatkozó hirdetésekbe. Az újságíró kérdésére egy kriminológus elmondta: a szociálisan elszigetelt (tehát barátok, társaság nélkül élő) tehetős férfi és az anyagi gondokkal küzdő fiatal nő – nagyon rossz kombináció mindkét fél számára, de természetesen leginkább a nőre nézve jelent súlyos veszélyeket.

Kathryn McPhillips pszichológus szerint egy ilyen albérlet veszélyesebb, mint a legális prostitúció, mert itt az áldozatok a nap 24 órájában ki van téve a zaklatónak. Gyakorlatilag nincs hová menekülniük.

A rendőrség több hasonló hirdetés ügyében folytat nyomozást.


KÖVESS MINKET:
"Egész településünket boldoggá, sőt büszkévé tenné, ha igent mondana" – több helyen is díszpolgárrá avatnák Bálint gazdát
Az ország legismertebb gazdáját több helyről is megkeresték, miután saját kerületében leszavazták a díszpolgári címét. Cserdi polgármestere Facebook-posztban ajánlotta fel a címet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a fideszes többségű XVI. kerületi képviselő testület újra leszavazta Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát. A képviselők nem először döntöttek úgy, hogy az ország Bálint gazdája nem kaphatja meg saját kerületében ezt a címet.

Bálint gazda, Magyarország legnépszerűbb kertésze az idén életműdíjat kapott "Az év agrárembere" gálán, ahol az agrárszektor legjobbjait tüntették ki. Így a képviselő testület döntése nagy felháborodást váltott ki az ellenzéki képviselők és az internetezők körében is.

A közel százéves kertészmérnök azt nyilatkozta az RTL Klub Híradójának, nem bánja, hogy így alakult, azóta özönlenek a kedves, szeretetteljes üzenetek hozzá.

Azóta pedig már több település is felajánlotta, hogy ők szívesen díszpolgárukká választják Bálint gazdát - tudta meg a Népszava. A Bogdán László vezette Baranya megyei Cserdi község már jelezte neki, örülnének, ha vállalná a kinevezést.

"Gyuri bácsi többször járt már községünkben, amikor számos jó tanáccsal látott el minket. Igaz, hogy mi cigányok vagyunk és nem szeretnénk megsérteni, de megtisztelné településünket azzal, ha elfogadná a Cserdi díszpolgára címet!"

- fogalmazott Facebook-bejegyzésében Bogdán László, aki azt is hozzátette, hogy tudja nem igazán méltó megtiszteltetés ez Bálint gazdához, mert ő ezerszer többet ér, "viszont egész településüket boldoggá, sőt büszkévé tenné, ha igent mondana."

A Népszava emelett úgy tudja, hogy bár Budapestről még nem érkezett felajánlás, de egy Somogy megyei községben is fontolgatják a cím felajánlását.


KÖVESS MINKET:

Magához tért a szökött rab, aki lövöldözni kezdett Újpalotán
A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba, miután pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről és tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel.
Címkép: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Magához tért az Újpalotán lövöldöző férfi, aki fegyverrel a kezében szökött meg a Fővárosi Törvényszékről pénteken - írja a Blikk.

A férfit azután vitték kórházba, hogy pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről. Tárgyalása lett volna, a bilincset is levették a kezéről, így tudott meglógni. A tárgyalóteremben hirtelen lefegyverezte az őt, akinek a fejéhez szorította az elvett pisztolyt, és megszökött.

A bírói tanács a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő férfi a fegyverrel túszul ejtette. A tússzal együtt a férfi elhagyta az épületet, majd megállított egy autót, és túszát elengedte.

Valóságos hajsza indult a menekülő rab után, akiről később kiderült, hogy hírhedt bankrabló volt. Végül a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült feltartóztatni. Mivel a rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire nem állt meg, a rendőrök többször rálőttek a férfira, majd elfogták. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A Fővárosi Törvényszék később azt is közölte, hogy ők szabályosan jártak el a megszökött fogoly ügyében, hiszen a bírónak nem jelezték, hogy veszélyes bűnözőről van szó, ezért vették le kezéről a bilincset és a tárgyalásra is csak egy biztonsági felügyelő kísérte.


KÖVESS MINKET:

Jövő hét közepétől érkezik a lehűlés: viharos szél és akár hózápor is lehet
Érdemes kiélvezni még a napos, tavaszi időjárást, mert csütörtöktől már visszaköszön a tél.
MTI, Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

A jövő hét közepéig tart a száraz és enyhe idő. Kezdetben többfelé 10 fok felett alakulnak a maximumok, a hétvégén viszont néhol már csak 0 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a köd napközben fokozatosan csökken és fátyolfelhős, napos idő várható. Főként északkeleten helyenként tartósabban megmarad a párás, felhős idő. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 Celsius-fok között alakul. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő, de a hosszabb ideig ködös, párás vidékeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

Keddre és szerdára virradóra is köd képződik, amely napközben nagyobb területen, elsősorban az északkeleti, keleti megyékben tartósan is megmaradhat. Másutt kevés fátyolfelhőre, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. Szerdán az északkeleti határ környékén lehet futó zápor. A minimumhőmérséklet kedden mínusz 5 és plusz 2. szerdán mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden általában 10 és 15, szerdán 9 és 14 fok között alakulnak, de a tartósan borult részeken több fokkal hidegebb lesz.

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a nap második felében, és inkább az északi megyékben elszórtan már eső, zápor is kialakulhat. A szél élénk, időnként erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4 fok lehet. Napközben 6-12 fokig melegszik a levegő.

Pénteken a nap első felében még elszórtan lehet eső, zápor, a délutáni órákban átmenetileg hózápor is. A szél erős, olykor viharos lesz. A minimumok 1 és 6, a maximumok 4 és 10 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap napos, csapadékmentes idő várható. Szombaton még megerősödik a szél, vasárnap már csak élénk lesz a légmozgás. Szombaton hajnalban mínusz 8 és mínusz 2, kora délután 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x