hirdetés
andyvajna-1.png

Arnold Schwarzenegger: Andy Vajna egy igazi akcióhős volt

Zárt körben, a Fiumei úti temetőben temették el a 75 éves korában elhunyt Andy Vajna producert. A szertartáson számos pályatárs, színész, zenész is megjelent.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 31.


hirdetés

Csütörtökön délelőtt Budapesten, a Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájában helyezték végső nyugalomra Andy Vajna filmproducert, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost.

A temetésen a család és a barátok vehettek részt, a család kérésére a szertartás zártkörű volt. A temetésen mintegy 200-300 meghívott volt jelen, akik szigorú beléptetés mellett juthattak a temetőbe.

A gyászolók között sok pályatárs, színész, zenész, politikus is részt vett. Ott volt többek között Szabó István filmrendező, Dirk Gerkens, a TV2 vezetője, Geszti Péter, a rádiós Cooky, Mága Zoltán, Dobó Kata, Edvin Marton, Rubint Réka, Schobert Norbert, Mága Zoltán, Árpa Attila és Orbán Viktor is.

A búcsúztatón először a filmalap vezetője, Havas Ágnes beszélt, majd Rogán Antal emlékezett Vajnára. Mint mondta: "Nem értettük hogyan csinálja, hogy sohasem fárad el”. Azt látták rajta, hogy a magyar film megújítása élete legfontosabb időszaka volt.

A régi barát, Arnold Schwarzenegger elmondta, hogy nagyon szerette Vajnát, és sokra tartotta: „Az övé egy nagyszerű bevándorló történet volt”. Megemlítette, hogy Vajna már az első, Sylvester Stallonéval leforgatott Rambóval sikeres lett. "Andy megkérdezte tőlem, hogy mi tetszett a Rambo filmben. Mondtam neki, hogy a sztori, a szkript. Erre visszakérdezett, hogy és mi nem tetszett a filmben? Azt válaszoltam, hogy az, hogy Stallone szerepel benne és nem én" - mesélte a színész. Mint mondta, Vajna

"egy igazi akcióhős volt.

Egy régi történetet is felelevenített. Mikor a Vörös zsarut forgatták, akkor Moszkvába egy magángéppel szöktek be hajnalban, mert nem kaptak engedélyt a munkákhoz. Kevés pénzük volt, a színész maga cipelte a ruháit. Egy jelenetet pedig úgy vettek fel, hogy az orosz katonai ruhába öltözött Schwarzeneggert Vajna odaküldte az ott álló katonákhoz, akikkel a színész kicsi orosz tudásával megpróbált szóba elegyedni. Ez a jelenet végül a filmbe is belekerült.

"Andy igazán tökös volt, mindig volt víziója, és soha semmi nem volt lehetetlen számára. Ő volt a legnagyobb szívű ember, aki bármit megtett egy barátért, mindent megtett értem, és nekem sem volt semmi, amit ne tettem volna meg érte" - mondta barátjáról.

A producer a hazájáért is tenni akart, ezért fogadta el a felkérést, és lett a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Schwarzenegger szerint felvirágzott a magyar filmipar, és sokaknak teremtett munkát is.

Magánemberként is jó kapcsolatuk volt, gyakran vacsoráztak együtt, amikor maga főzött gulyást, halakat vagy bécsi ételeket. "Minden héten ott voltunk náluk. Volt, hogy kilenc baráttal állítottunk be hozzá és mindig mindenkit szeretettel fogadott" - emlékezett.

A résztvevők - a szervezők kérésének megfelelően - egy szál fehér virágot helyeztek Andy Vajna urnája elé. A gyászolókat a szertartás után a Kempinski szállodába hívták meg egy búcsú fogadásra - írta az Index.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bantalmazas.png

Gyereksírás, hangos csattanások - videóra vették, mi folyik a szomszédban

A szomszéd szerint a tatabányai anyuka megverte a gyerekeit és üvöltözött velük, már nem először, ő azonban tagad.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 22.Egyfolytában sírtak a gyerekek, miközben hangos csattanások hallatszottak hétfőn egy tatabányai lakásból. Ettől zengett az egész ház, számol be az esetről az RTL Klub híradója. A szomszéd mindent videóra vett, és a gyermekjóléti szolgálathoz fordult. Azt állítja, hogy nem először hallotta a gyerekek sírását.

Most is tisztán lehetett hallani a verést, a csattogást, és hogy a gyerekek azt kiabálják: "anyu, ne, anyu, ne"

- mondta.

Azt is videóra vette, amikor a szomszédja ajtót nyitott neki.

A gyerekek anyja rögtön tagadta, hogy bántotta volna őket, mondván csak kiabált velük, mert rosszalkodtak.

A két nagyobbik gyerek apja, aki nem él együtt velük, szintén látta a felvételt. A Fókusznak azt mondta, egy hétre magához veszi a kicsiket.

A gyermekvédelmi szolgálat előtt a gyerekek azt állították, hogy az anyjuk nem verte meg őket.

Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő azonban azt mondta: nem csak a fizikai bántalmazás számít bántalmazásnak, hanem az is, ha verbálisan történik.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
lezuhant-dron.png

Holtan találták a 29 éves debreceni férfit, aki drónozni ment a Bihar-hegységbe

Drónröptetéséhez kereshetett alkalmas helyet, és túlmerészkedett azokon a táblákon, amik magyar nyelven is figyelmeztetnek a zuhanásveszélyre. Ötödik napja keresték, de már csak a holttestét találták meg, valószínűleg szörnyethalt.
MTI, címkép: Google térkép - szmo.hu
2019. október 22.Holtan találták kedden az erdélyi Bihar-hegységben azt a magyarországi túrázót, akit ötödik napja kerestek a romániai hatóságok.

Camelia Rosca, a keresést irányító megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője az MTI-nek elmondta:

kedden csak a hegyimentő szolgálat csapata ment a helyszínre, és leereszkedett a Fekete-zsombolyba, amelynek mélyén megtalálták a túrázó holttestét.

Pintér István a Bihar megyei hegyimentő szolgálat vezetője azt nyilatkozta: kedden már harmadszor ereszkedtek le az ötven méter széles, nyolcvan méter mély üregbe a túrázót keresni. Jelenleg a holttest felszínre hozatalát készítik elő. A hegyimentő szerint

a fiatalember feltehetően egy drón röptetéséhez keresett alkalmas helyet, és túlmerészkedett azokon a táblákon, amelyek magyar nyelven is figyelmeztetnek a zuhanásveszélyre.

Ez okozhatta, hogy bezuhant a zsombolyba. A hegyimentő valószínűsítette, hogy azonnal szörnyethalt.

A zsomboly mélyén egy hóból, jégből és bezuhant sziklákból, rönkökből, ágakból összeálló konglomerátum van, a túrázó teste azáltal vált láthatóvá, hogy a mélybe harmadszor leereszkedő hegyimentők farönköket, ágakat mozdítottak el.

A 29 éves debreceni férfi múlt vasárnap érkezett túrázni az erdélyi Bihar-hegységbe.

A román rendőrséget a családja pénteken értesítette az eltűnéséről, miután csütörtök óta nem válaszolt a telefonhívásaikra. A rendőrség - a család beleegyezésével - a fiatalember személyleírását és fényképét is közzétette a sajtóban, a lakosság segítségét kérve a megtalálásához.

Egy túrázó csütörtök este jelentette, hogy az Elveszett Világ turistaúton a Fekete-zsomboly közelében megtalálta az eltűnt férfi táskáját, benne az iratait és fényképezőgépét. Később a hatóságok a férfi autóját is megtalálták.

Az öt napig tartó keresésben a tűzoltóság, a csendőrség, a rendőrség és a hegyimentők csoportjai, valamint az Erdélyi-középhegység Natúrpark személyzete vett részt.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
cirkuszi-cimkep.png

Elütöttek egy tevét Miskolcon - 5 másik tevével, 6 zebrával és 3 pónival szökött meg

A kocsit egy 40 év körüli nő vezette, ő is és az állat is megsérült a balesetben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 22.Elszabadult cirkuszi teve okozott balesetet Miskolcon, derül ki az RTL Klub híradójából.

Az állat nekiütközött egy autónak, amelynek összetört a szélvédője és a motorházteteje. Az autót egy 40 év körüli asszony vezette, ő is és a teve is könnyebben megsérült.

A városban vendégszereplő vándorcirkuszból egyébként hat teve, hat zebra és három póni szökött el, egyelőre nem tisztázott körülmények között. Az állatokat befogták, a cirkuszigazgató nem nyilatkozott.

Egyébként ugyanennek a cirkusznak az állatai két éve Debrecenben szabadultak el. Még fotó is készült arról, ahogy a zebrák a négysávos úton legelésztek.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!