hirdetés
andyvajna-1.png

Arnold Schwarzenegger: Andy Vajna egy igazi akcióhős volt

Zárt körben, a Fiumei úti temetőben temették el a 75 éves korában elhunyt Andy Vajna producert. A szertartáson számos pályatárs, színész, zenész is megjelent.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 31.


hirdetés

Csütörtökön délelőtt Budapesten, a Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájában helyezték végső nyugalomra Andy Vajna filmproducert, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost.

A temetésen a család és a barátok vehettek részt, a család kérésére a szertartás zártkörű volt. A temetésen mintegy 200-300 meghívott volt jelen, akik szigorú beléptetés mellett juthattak a temetőbe.

A gyászolók között sok pályatárs, színész, zenész, politikus is részt vett. Ott volt többek között Szabó István filmrendező, Dirk Gerkens, a TV2 vezetője, Geszti Péter, a rádiós Cooky, Mága Zoltán, Dobó Kata, Edvin Marton, Rubint Réka, Schobert Norbert, Mága Zoltán, Árpa Attila és Orbán Viktor is.

A búcsúztatón először a filmalap vezetője, Havas Ágnes beszélt, majd Rogán Antal emlékezett Vajnára. Mint mondta: "Nem értettük hogyan csinálja, hogy sohasem fárad el”. Azt látták rajta, hogy a magyar film megújítása élete legfontosabb időszaka volt.

A régi barát, Arnold Schwarzenegger elmondta, hogy nagyon szerette Vajnát, és sokra tartotta: „Az övé egy nagyszerű bevándorló történet volt”. Megemlítette, hogy Vajna már az első, Sylvester Stallonéval leforgatott Rambóval sikeres lett. "Andy megkérdezte tőlem, hogy mi tetszett a Rambo filmben. Mondtam neki, hogy a sztori, a szkript. Erre visszakérdezett, hogy és mi nem tetszett a filmben? Azt válaszoltam, hogy az, hogy Stallone szerepel benne és nem én" - mesélte a színész. Mint mondta, Vajna

"egy igazi akcióhős volt.

Egy régi történetet is felelevenített. Mikor a Vörös zsarut forgatták, akkor Moszkvába egy magángéppel szöktek be hajnalban, mert nem kaptak engedélyt a munkákhoz. Kevés pénzük volt, a színész maga cipelte a ruháit. Egy jelenetet pedig úgy vettek fel, hogy az orosz katonai ruhába öltözött Schwarzeneggert Vajna odaküldte az ott álló katonákhoz, akikkel a színész kicsi orosz tudásával megpróbált szóba elegyedni. Ez a jelenet végül a filmbe is belekerült.

"Andy igazán tökös volt, mindig volt víziója, és soha semmi nem volt lehetetlen számára. Ő volt a legnagyobb szívű ember, aki bármit megtett egy barátért, mindent megtett értem, és nekem sem volt semmi, amit ne tettem volna meg érte" - mondta barátjáról.

A producer a hazájáért is tenni akart, ezért fogadta el a felkérést, és lett a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Schwarzenegger szerint felvirágzott a magyar filmipar, és sokaknak teremtett munkát is.

Magánemberként is jó kapcsolatuk volt, gyakran vacsoráztak együtt, amikor maga főzött gulyást, halakat vagy bécsi ételeket. "Minden héten ott voltunk náluk. Volt, hogy kilenc baráttal állítottunk be hozzá és mindig mindenkit szeretettel fogadott" - emlékezett.

A résztvevők - a szervezők kérésének megfelelően - egy szál fehér virágot helyeztek Andy Vajna urnája elé. A gyászolókat a szertartás után a Kempinski szállodába hívták meg egy búcsú fogadásra - írta az Index.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
bankrablas-fenyes-nappal.jpg

Bankrablás volt fényes nappal Üllőn – szürke szatyorral menekült a fekete ruhás férfi

Fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg a bank dolgozóit. Mutatjuk a kamerafotókat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 18.Kirabolt egy férfi egy bankot 2019. június 18-án, kedden, 9 óra után Üllőn.

A hírt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tett közzé a honlapján.

A közleményben azt írták,

a férfi a bankban fegyverrel vagy annak utánzatával kényszerítette az egyik dolgozót, hogy készpénzt adjon neki. Lövést nem adott le, a pénzzel gyalogosan menekült el a helyszínről.

A kamerafelvételek alapján a rabló

egy 170 centiméter magas fiatal férfi, aki fekete ruhát és napszemüveget viselt, kezében egy szürke szatyor volt.

A rendőrség az elkövető azonosítását és felkutatását megkezdte, az elsődleges intézkedések az esettel összefüggésben folyamatban vannak.

Lapozz a képekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
galgaheviz-csaladi-tragedia-leszurta-apjat.jpg

Megmentette a család életét az őrjöngő apjukat leszúró kislány - ezt mondta a testvére

Az apa először az anyát szúrta meg, azután a 18 éves fiát, és késsel kergette a családtagokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 18.Mi is beszámoltunk arról, hogy családi tragédia történt Galgahévizen: az apa megkéselte az élettársát, a fiát, ezután a 13 éves lánya leszúrta őt.

A rendőrség azt írta, hogy

2019. június 16-án 12 óra 30 perc körül egy 54 éves férfi galgahévízi otthonukban egy késsel megszúrta 18 éves fiát, a 48 éves élettársát is bántalmazta.

Az 54 éves férfit a 13 éves lánya egy késsel megszúrta, és a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A 18 éves fiút kórházba vitték, a 48 éves nőt pedig ellátták a mentőszolgálat munkatársai.

A Blikk információi szerint féltékenységi vita robbant ki a szülők között. A lap azt írja, hogy

az apa teljesen elvesztette az önuralmát, és először a gyermekei édesanyját sebezte meg üvegszilánkkal, majd leszúrta a fiát egy késsel. "A kislány először a szobában hallgatta a dulakodás hangjait, ám egy ponton már nem bírta tovább".

A tragédiáról beszélt nekik a kislány egyik testvére. Azt mondta a Blikknek:

Szörnyű nap volt, de már jobban vagyunk. A testvérem már túl van az életveszélyen, a húgom pedig jobban van.

"Ki tudja, mi lett volna, ha ő nincs és nem fékezi meg az apánkat. Megmentett minket, amikor szúrt."

A testvér azt is mondta:

"Édesapánk teljesen ki volt fordulva magából. Betörte az ajtó üvegét, hogy belülről ki tudja nyitni. Amikor bejutott, nekiesett az édesanyánknak. Egy üvegszilánkot felkapott, azzal sebezte meg anyut."

Az egyik helyi, aki ismerte a családot, azt mondta a Blikknek:

"Mindenki megrökönyödik a történtek hallatán, ám aki ismeri őket, tudja, hogy az a gyermek valójában egy hős. Ha nem ő szúr, lehet, hogy mindenkivel végez az apa."


KÖVESS MINKET:
hirdetés
bocs.jpg

Saját magukat buktatták le a síró medvebocsot kínzók

A videó elkészítése után a bocsot elengedték, amihez annak is köze lehetett, hogy a felvétel vége felé kicsinye sírását hallva feltűnik az anyamedve is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 18.Hatalmas felháborodást váltott ki a felvétel, amelyen egy kétségbeesetten síró medvebocsot kínoznak Ágostonfalva határában.

A férfiak elkaptak egy medvebocsot a Brassó megyei Ágostonfalva domboldalán. Az alig pár hetesnek tűnő bocs kétségbeesetten vergődik fogva tartója kezében, közben valaki egy bottal ingerli a rémült állatot - – írja a Maszol.ro hozzátéve, hogy a tettesek meglettek és már ki is hallgatták őket.

A felháborodott állatvédők feljelentés tettek. A Székelyhon.ro azt írja: a Brassó Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, az ügyben orvvadászat és állatkínzás miatt indított eljárást az ügyben.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
merkel3.jpg

Merkel rosszul lett a tűző napon egy ceremónián – videóra vették, ahogy láthatóan remeg

Az új ukrán elnököt fogadta éppen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 18.A német kancellár Ukrajna nemrég beiktatott elnökét, Volodimir Zelenszkijt fogadta Berlinben az óriási hőségben, amikor rosszul lett – számolt be róla az AP hírügynökség

Az eseményről közzétett videón jól látszik, ahogy egész testében reszket, miközben egy katonai zenekar a két ország himnuszát játssza.

Merkel a hírek szerint kiszáradt, de már jobban érzi magát. Nem sokkal később kiállt az újságírók elé, és azt mondta: megivott három pohár vizet, ez sokat javított az állapotán.

Az AP hozzáteszi: hivatalosan nem lehet tudni, hogy a kancellárnak bármilyen egészségügyi problémája lenne, de a német törvények egyébként is szigorúan kezelik az efféle adatokat.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x