hirdetés
aria_01.jpg

Az Aria Hotel Budapest lett a legjobb közép-európai szálloda az utazók szerint

Több százezer értékelés alapján választották aranyérmesnek a magyar luxushotelt. a legjobb 12-ben 7 magyar szálloda is van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 12.


hirdetés

430 ezer olvasói vélemény alapján idén is összeállította a Condé Nast Traveler, a világ egyik vezető turisztikai lapja a legjobb hotelek toplistáját.

2016 után idén másodszorra végzett a közép-európai régió első helyén a budapesti Aria Hotel, ami tavaly ezüstérmes lett a megmérettetésen. A toplista élén szerepelni azért hatalmas megtiszteltetés, mert a döntést maguk az utazók hozzák meg saját élményeik alapján.

Az Aria Hotel Budapest 2015-ben nyitotta meg kapuit a Library Hotel Collection szállodacsoport tagjaként. A különleges, zenei tematikájú luxushotel halmozza a díjakat, a Tripadvisor's Travellers Choice szavazásán 2017-ben a világ legjobb szállodájának választották.

Fotók: Csákvári Péter

hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
hirdetés

 

Aria Hotel Budapest (@ariahotelbudapest) által megosztott bejegyzés,

A 2018-as 15-ös toplista a kelet-európai régióból, köztük 7 magyar szálloda:

1. Aria Hotel Budapest - 97,94 pont

2. Sofitel Budapest Chain Bridge - 97,77 pont

3. Hotel Bristol, Bécs - 97,62 pont

4. Park Hyatt, Bécs - 96,94 pont

5. Kempinski Hotel Corvinus, Budapest - 96,43 pont

6. Corinthia Hotel Budapest - 94,81 pont

7. Aria Hotel Prague - 94,77 pont

8. InterContinental Budapest - 93,57 pont

9. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest - 93,53 pont

10. Hotel Sacher, Bécs - 93,37 pont

11. Budapest Marriott Hotel - 92,78 pont

12. Hotel Goldener Hirsch, Salzurg - 89,29 pont

13. Hotel Imperial, Bécs - 89,29 pont

14. Carlo IV, Prága - 86,07 pont

15. Hilton Prague Old Town - 83,74 pont


KÖVESS MINKET:





Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
adrienn_torta-1000x563.jpg

Pénzügyes szakmáját cserélte le a borsófőzelék-torta megálmodója

Hobbiként kezdődött, de mostanra Adrienn felhagyott korábbi munkájával, hogy az általa kreált kajatortáknak élhessen.
Szponzorált tartalom - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Nem cukrász az eredeti szakmája, ma mégis a saját fejlesztésű „kajatortáiról” ismerik. Kilenc éve kezdett el tortákkal foglalkozni, akkor még csak abszolút hobbiból: a fia harmadik születésnapjára szeretett volna egy különleges tortát készíteni. Aztán annyira megkedvelte a torták világát, hogy az ismerőseinek rendre ő készítette az ünnepi tortákat.

„Kilenc évig én ezzel csak hobbiszinten foglalkoztam. Ez nem volt könnyű, mert dolgoztam, két gyereket neveltem, közben elváltam, a tortákra többnyire éjszaka jutott időm” – mondja Adrienn.

hirdetés

VIDEÓ: Nézd meg Adriennel készült videónkat

Nem is készült profinak, azt gondolta, hogy megragad hobbiszinten. De miután a kajatortái egyre népszerűbbek lettek, egyre több megkeresést kapott és a média is elkezdett foglalkozni vele, úgy gondolta, hogy meg kell próbálnia ezt az utat.

De mik is azok a kajatorták?

„A kajatorták elsőre látványban nyújtanak különleges élményt azzal, hogy

megtévesztésig hasonlítanak valamilyen ételre. Mondjuk a borsófőzelékre, vagy a gulyáslevesre. Még sincs bennük semmilyen sós íz, belül édesek, ugyanúgy jó ízűen elfogyaszthatók, mint a hagyományos torták” – segít az értelmezésben Adrienn. Hogy mennyire jól sikerül neki az ételek tortaformába öntése azt az is igazolja, hogy előfordult már, hogy a tortáját a hűtőpulton a főételek közé helyezték, esetleg le akarták venni róla a szintén édes dekorációként odakerült konyharuhát.

Adrienn tehát úgy döntött, hogy tovább építi a kajatorták hírnevét. Felmondott korábbi munkahelyén, hogy most már csak az új szakmájának élhessen. Úgy fogalmaz, adott magának másfél évet, hogy kiderüljön, mire megy ezen az új területen – általában ennyi idő kellett neki a korábbi pénzügyes munkái során is ahhoz, hogy valamit felépítsen, elérje célját. Ha nem minden a tervek szerint alakulna, még mindig visszatérhet a pénzügyek világába. De azért reméli, hogy nem így lesz.

Szakácskönyvben adja át a tudását

Nagy tervei vannak: szeretne saját cukrászdát nyitni, ahol meg is lehetne vásárolni a kajatortáit, szeretné másoknak is átadni a tudását, és szeretne újabb szakácskönyvet kiadni.

Merthogy egy szakácskönyvet már jegyeznek a nevével, a „Hobbicukrászat – alapoktól a mesterfokig” c. könyv kiadásával indított, amelynek alapjait még a főállású munkája mellett rakta le. A könyv ráadásul magánkiadásban jelent meg, így komoly befektetést igényelt Adrienn részéről. „Nem kevés pénzbe kerül ma magánkiadásban megjelentetni egy szakácskönyvet, de úgy voltam vele, hogy

ez hosszú távon megtérülhet, mert a személyes brandemet építem vele” – magyarázza Adrienn.

hirdetés

Ha már csak a biztos anyagi háttér hiányzik az újratervezéshez...

Az Újratervezés sorozat inspiráló történeteit látva sokan érezhetik úgy, hogy bár megtehetnék ők is ezt a nagy lépést, de ahhoz, hogy merjenek valami újba fogni, hiányzik még valami: az anyagi háttér.

Mit mond a szakértő?

„Mindannyian rendelkezünk olyan tervekkel, amelyeket hosszú évek óta dédelgetünk, azonban valamilyen okból eddig még nem jutottunk el a megvalósításukig. Van, hogy a saját kételyeink szabnak gátat annak, hogy a hobbinkból hivatás lehessen. Pedig, ahogy az itt szereplő történet is mutatja, egy átgondolt döntés, egy bátor lépés teljesen új perspektívákat nyithat az életünkben, és az önmegvalósítás kezdetét jelentheti. Természetesen minden ilyen jellegű váltás az elején lemondásokkal és anyagi befektetéssel járhat, így érdemes előre felmérni a lehetőségeinket. Ügyeljünk arra, hogy döntésünkhöz pénzügyi tervet is készítsünk, amiben az álmok mellett a pénzügyekkel is tervezünk. Az első nagy lépés megtételéhez akár komoly pénzügyi befektetésre is szükség lehet, ilyenkor jelent hatékony segítséget a személyi kölcsön*, amelyet ma már néhány órán belül akár az otthonunkból, online is igényelhetünk. A felmerülő kérdések megválaszolásában pedig az ügyintézőink készségesen segítenek” – mondja Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője.

*THM mértéke: 7,3 - 24,1 %

Az akciós időszak 2019. október 7-től visszavonásig, de legkésőbb december 15-ig tart.

További részletek: www.otpbank.hu/szemelyikolcson

A könyvet csak Adrienntől lehet megrendelni, de máris sok helyre elkerült: Adrienn folyamatosan kap visszajelzéseket a tortakészítési próbálkozásokról, amiket meg is oszt a közösségi oldalán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tudom, tudom, most kellene szelfizgetnem a frissen kiszállított könyvvel, de jelenleg még retussal és filterekkel sem tudnám magam normálisan kinéző állapotba hozni. ? Ma utolsó pillanatban beesett minden, könyv, 2 féle csomagolóanyag, és dolgozom, hogy az előrendeléseket teljesítsem, ami 260 db. ☺ Őrület. A könyv szerintem gyönyörű lett, hála a profi ételfotósnak @elobbfotozunk_aztaneszunk . ? Köszi Orsi a szuper képeket! A fázisokat és néhány fotót én csináltam, nézzétek el nekem, de 35 tortánál beleőszült volna Orsi a fázisokba, egy torta legyártása 4-5 óra is megvolt. Na jó, voltak egyszerűbbek. ? Ígérem, nemsokára jön a szelfi, meg egy videó is a könyv belsejéről, addig is játsszatok Orsinál, mert könyvet nyerhettek! Részletek Orsi legújabb posztjában. Katt a profiljára! ? . . . . . #cake #cakestagram #cakeart #cakedesign #instacake #instahun#instadaily #cakeblogger #sculptedcake #3dcake #notwhatitseems #adriennsabjan #mik #mik_gasztro #pastrylife #kajatorta #foodcake #fuckdiet #mutimitsütsz #hobbicukraszatmesterfokon

Sabján Adrienn (@adriennsabjan) által megosztott bejegyzés,

Borsófőzeléket, gulyáslevest és rántott húst is mintázott már tortából

„Rendszerint az ismerősöktől kapott feladatok alapján jönnek az ötletek, hogy milyen torták készülnek el. Most már elég sok megkeresésem volt ahhoz, hogy sikerült kikísérleteznem az alapanyagokat. A borsófőzelékes torta viszont a saját ötletem, most ez számít a legtrendibbnek, a kislányom születésnapjára is ilyet kellett készítenem.”

A legextrémebb alkotás egy Valentin napra készített valósághű szívtorta volt, amit szintén megrendelésre készített. Az ételek közül pedig már alig van olyan, amit ne készített volna már el tortaként. Készült már torta gulyásleves, pizza, rántott hús és sushi formában is.

„A mostani életem sokkal kiszámíthatatlanabb, mint a korábbi volt. De sokkal kreatívabb. Soha nem tudhatom, épp ki fog megkeresni valamilyen különleges kívánsággal.

Azt remélem, hogy ha most is 100%-osan csak egy dologra koncentrálok, akkor ugyanolyan sikereket tudok elérni, mint korábban a kiszámíthatóbb területen.”


KÖVESS MINKET:





hirdetés
snapshot-6.jpg

215 milliót takarított meg és 24 évesen nyugdíjba vonult – elárulta, mi a titka

Nem ütötte meg a lottófőnyereményt, nem örökölt hatalmas vagyont. Állítása szerint csupán „agresszív módon” takarékoskodott az a kanadai fiatalember, aki huszonévei közepén már boldog nyugdíjasnak mondhatja magát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 12.


hirdetés

Mike Rosehart, aki korábban informatika-technológiai üzleti elemző volt, még csak 27 éves, de három éve visszavonult, miután sikerült 578.132 fontot (több mint 215 millió forintot) megtakarítania. A férfi a FIRE, a korai nyugdíjba vonulást lehetővé tevő pénzügyi függetlenség (Financial Independence Retire Early) mozgalom híve, és már három tanítványának is átadta tudását. Meggyőződése, hogy ezt bárki elérheti.

A titok: költs keveset, keress többet és maximalizáld a különbséget. És nem utolsósorban a kedvtelések későbbre való halasztása – mondjuk le egy külföldi utazásról, egy új okostelefonról, esetleg még arról is, hogy kávézóba járjunk.

Mike-nak persze voltak tapasztalatai a spórolásról, hiszen anyja egyedül nevelte őt, nem dúskáltak a javakban, felsőfokú tanulmányait is ösztöndíjaknak köszönhette. 2010-ben, amikor még Kanadában, egy üzleti főiskolán tanult, és a boldogság pszichológiájával foglalkozott, amikor találkozott a dán asztrofizikus Jacob Lund könyvével.

hirdetés

Ez arról szólt, hogy egy átlag keresetű ember hogyan válhat öt év alatt anyagilag függetlenné. „Akkor jöttem rá, hogy a boldogság a szabadság, és hogy az ember azt csinálhatja az életben, amit akar” – emlékezett a Metrónak.

Mike és barátnője, azóta felesége, Alyse innentől kezdve visszafogták számos „kis kiadásukat”, mert rájöttek, hogy sok kicsi sokra megy, és ez akadálya lehet hosszú távú terveiknek. Kedvese imádott a Starbucksba járni, de szeretett volna minél előbb gyerekeket. Miután megállapodtak arról, hogy csak a visszavonulás után alapítanak családot, Mike minden alkalommal, hogy Alyse betért kedvenc kávézójába, közölte vele: „Két nappal távolabbra kerültünk a gyerekektől.” Egy év alatt sikerült a lányt „átnevelnie”.

Amikor Rosehart fejébe vette a FIRE-tervet, maga is egy kávézóban dolgozott, a minimálbérnél valamivel magasabb fizetésért. De már ekkor lehetőségeinél alacsonyabb szinten élt, hogy a jövő érdekében takarékoskodjon. Másodévesként 200 fontért bérelt szobát, amibe éppen csak befért egy ágy, aztán már a barátnőjével találtak egy kis lakást, még mindig viszonylag olcsón, havi 346 fontért. A szomszédokkal közös internetet használtak, havi 3 fontért. Mindenhová kerékpárral közlekedett, miután sikerült egy használthoz hozzájutnia egy csereüzleti portálon.

Tizenkilenc éves volt, amikor már letette a 115 ezer fontos foglalót egy házra Ontario államban. Amint az övé lett a ház, egy részét kiadta, és közben félre is tudtak tenni. „Az alagsori lakónk kifizette jelzálog-hitelünket. Mire megszereztük a diplomát, már nem volt adósságunk és pénzünk is volt a bankban.” Esküvőjüket megúszták 2800 fontból, brazíliai nászútjukat pedig a hitelkártyájukkal nyert jutalompontokból fizették. Egy barátjuknál laktak, így a szállásra sem kellett külön költeniük.

A diploma után Mike kezdő fizetése tanácsadóként évi 31,190, Alyse-é grafikusként 20,157 font volt. Ez ugyan egyik sem túl nagy összeg, de mindketten elszánták magukat a további takarékoskodásra. Mike szinte teljes fizetését ingatlanok vételére fordították, amiket aztán mind kiadtak. Közben Alyse fizetésének alig a feléből éltek. Három év alatt 10 házat vettek. Közben 2016-ban megszületett első gyermekük, Emma, 2019-ben pedig a második, Arielle.

2017 februárjában Mike beírta noteszába, hogy eladott 11 házat és 578.132 fontot takarított meg – 25-ször annyit, mint amennyi az éves kiadása volt a FIRE útmutatásai alapján. Kiszámolta, hogy a „nyugdíjba vonuláshoz” 368.925 fontra van szüksége és ennél jóval többel rendelkezett.

Amikor főnökének bejelentette távozását, azt a választ kapta, hogy menjen nyugodtan féléves szabadságra, munkahelyét fenntartják. A főnök azt hitte, hogy Mike életkori válságban van.

Mike „nyugdíjasként” sem unatkozik. Most már rendszeres összejöveteleket tart azoknak, akik szintén követni akarják a FIRE-rendszert és a YouTube-on is hirdeti az igét. Közben pedig továbbra is ügyesen forgatja a pénzt: házakat vesz, felújítja, majd eladja őket.


KÖVESS MINKET:






hirdetés
adrienn_torta-1000x563.jpg

Pénzügyes szakmáját cserélte le a borsófőzelék-torta megálmodója

Hobbiként kezdődött, de mostanra Adrienn felhagyott korábbi munkájával, hogy az általa kreált kajatortáknak élhessen.
Szponzorált tartalom - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Nem cukrász az eredeti szakmája, ma mégis a saját fejlesztésű „kajatortáiról” ismerik. Kilenc éve kezdett el tortákkal foglalkozni, akkor még csak abszolút hobbiból: a fia harmadik születésnapjára szeretett volna egy különleges tortát készíteni. Aztán annyira megkedvelte a torták világát, hogy az ismerőseinek rendre ő készítette az ünnepi tortákat.

„Kilenc évig én ezzel csak hobbiszinten foglalkoztam. Ez nem volt könnyű, mert dolgoztam, két gyereket neveltem, közben elváltam, a tortákra többnyire éjszaka jutott időm” – mondja Adrienn.

hirdetés

VIDEÓ: Nézd meg Adriennel készült videónkat

Nem is készült profinak, azt gondolta, hogy megragad hobbiszinten. De miután a kajatortái egyre népszerűbbek lettek, egyre több megkeresést kapott és a média is elkezdett foglalkozni vele, úgy gondolta, hogy meg kell próbálnia ezt az utat.

De mik is azok a kajatorták?

„A kajatorták elsőre látványban nyújtanak különleges élményt azzal, hogy

megtévesztésig hasonlítanak valamilyen ételre. Mondjuk a borsófőzelékre, vagy a gulyáslevesre. Még sincs bennük semmilyen sós íz, belül édesek, ugyanúgy jó ízűen elfogyaszthatók, mint a hagyományos torták” – segít az értelmezésben Adrienn. Hogy mennyire jól sikerül neki az ételek tortaformába öntése azt az is igazolja, hogy előfordult már, hogy a tortáját a hűtőpulton a főételek közé helyezték, esetleg le akarták venni róla a szintén édes dekorációként odakerült konyharuhát.

Adrienn tehát úgy döntött, hogy tovább építi a kajatorták hírnevét. Felmondott korábbi munkahelyén, hogy most már csak az új szakmájának élhessen. Úgy fogalmaz, adott magának másfél évet, hogy kiderüljön, mire megy ezen az új területen – általában ennyi idő kellett neki a korábbi pénzügyes munkái során is ahhoz, hogy valamit felépítsen, elérje célját. Ha nem minden a tervek szerint alakulna, még mindig visszatérhet a pénzügyek világába. De azért reméli, hogy nem így lesz.

Szakácskönyvben adja át a tudását

Nagy tervei vannak: szeretne saját cukrászdát nyitni, ahol meg is lehetne vásárolni a kajatortáit, szeretné másoknak is átadni a tudását, és szeretne újabb szakácskönyvet kiadni.

Merthogy egy szakácskönyvet már jegyeznek a nevével, a „Hobbicukrászat – alapoktól a mesterfokig” c. könyv kiadásával indított, amelynek alapjait még a főállású munkája mellett rakta le. A könyv ráadásul magánkiadásban jelent meg, így komoly befektetést igényelt Adrienn részéről. „Nem kevés pénzbe kerül ma magánkiadásban megjelentetni egy szakácskönyvet, de úgy voltam vele, hogy

ez hosszú távon megtérülhet, mert a személyes brandemet építem vele” – magyarázza Adrienn.

hirdetés

Ha már csak a biztos anyagi háttér hiányzik az újratervezéshez...

Az Újratervezés sorozat inspiráló történeteit látva sokan érezhetik úgy, hogy bár megtehetnék ők is ezt a nagy lépést, de ahhoz, hogy merjenek valami újba fogni, hiányzik még valami: az anyagi háttér.

Mit mond a szakértő?

„Mindannyian rendelkezünk olyan tervekkel, amelyeket hosszú évek óta dédelgetünk, azonban valamilyen okból eddig még nem jutottunk el a megvalósításukig. Van, hogy a saját kételyeink szabnak gátat annak, hogy a hobbinkból hivatás lehessen. Pedig, ahogy az itt szereplő történet is mutatja, egy átgondolt döntés, egy bátor lépés teljesen új perspektívákat nyithat az életünkben, és az önmegvalósítás kezdetét jelentheti. Természetesen minden ilyen jellegű váltás az elején lemondásokkal és anyagi befektetéssel járhat, így érdemes előre felmérni a lehetőségeinket. Ügyeljünk arra, hogy döntésünkhöz pénzügyi tervet is készítsünk, amiben az álmok mellett a pénzügyekkel is tervezünk. Az első nagy lépés megtételéhez akár komoly pénzügyi befektetésre is szükség lehet, ilyenkor jelent hatékony segítséget a személyi kölcsön*, amelyet ma már néhány órán belül akár az otthonunkból, online is igényelhetünk. A felmerülő kérdések megválaszolásában pedig az ügyintézőink készségesen segítenek” – mondja Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője.

*THM mértéke: 7,3 - 24,1 %

Az akciós időszak 2019. október 7-től visszavonásig, de legkésőbb december 15-ig tart.

További részletek: www.otpbank.hu/szemelyikolcson

A könyvet csak Adrienntől lehet megrendelni, de máris sok helyre elkerült: Adrienn folyamatosan kap visszajelzéseket a tortakészítési próbálkozásokról, amiket meg is oszt a közösségi oldalán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tudom, tudom, most kellene szelfizgetnem a frissen kiszállított könyvvel, de jelenleg még retussal és filterekkel sem tudnám magam normálisan kinéző állapotba hozni. ? Ma utolsó pillanatban beesett minden, könyv, 2 féle csomagolóanyag, és dolgozom, hogy az előrendeléseket teljesítsem, ami 260 db. ☺ Őrület. A könyv szerintem gyönyörű lett, hála a profi ételfotósnak @elobbfotozunk_aztaneszunk . ? Köszi Orsi a szuper képeket! A fázisokat és néhány fotót én csináltam, nézzétek el nekem, de 35 tortánál beleőszült volna Orsi a fázisokba, egy torta legyártása 4-5 óra is megvolt. Na jó, voltak egyszerűbbek. ? Ígérem, nemsokára jön a szelfi, meg egy videó is a könyv belsejéről, addig is játsszatok Orsinál, mert könyvet nyerhettek! Részletek Orsi legújabb posztjában. Katt a profiljára! ? . . . . . #cake #cakestagram #cakeart #cakedesign #instacake #instahun#instadaily #cakeblogger #sculptedcake #3dcake #notwhatitseems #adriennsabjan #mik #mik_gasztro #pastrylife #kajatorta #foodcake #fuckdiet #mutimitsütsz #hobbicukraszatmesterfokon

Sabján Adrienn (@adriennsabjan) által megosztott bejegyzés,

Borsófőzeléket, gulyáslevest és rántott húst is mintázott már tortából

„Rendszerint az ismerősöktől kapott feladatok alapján jönnek az ötletek, hogy milyen torták készülnek el. Most már elég sok megkeresésem volt ahhoz, hogy sikerült kikísérleteznem az alapanyagokat. A borsófőzelékes torta viszont a saját ötletem, most ez számít a legtrendibbnek, a kislányom születésnapjára is ilyet kellett készítenem.”

A legextrémebb alkotás egy Valentin napra készített valósághű szívtorta volt, amit szintén megrendelésre készített. Az ételek közül pedig már alig van olyan, amit ne készített volna már el tortaként. Készült már torta gulyásleves, pizza, rántott hús és sushi formában is.

„A mostani életem sokkal kiszámíthatatlanabb, mint a korábbi volt. De sokkal kreatívabb. Soha nem tudhatom, épp ki fog megkeresni valamilyen különleges kívánsággal.

Azt remélem, hogy ha most is 100%-osan csak egy dologra koncentrálok, akkor ugyanolyan sikereket tudok elérni, mint korábban a kiszámíthatóbb területen.”


KÖVESS MINKET:






hirdetés
forisnorbi0.jpg

Ilyen egy Erasmus-félév vakként Finnországban

A 26 éves Norbi nem ismer lehetetlent: korábban már végigment a Caminón, versenyszerűen sportol, most pedig élete eddigi leghosszabb külföldi kalandját is bevállalta.
Láng Dávid - szmo.hu
2019. december 04.


hirdetés

Fóris Norbertet három éve ismertem meg, amikor arról tartott élménybeszámolót, milyen volt vakként – egyetlen kísérővel – végigmenni az El Camino zarándokúton. Legközelebb pedig azután írtam róla, hogy lediplomázott a Testnevelési Egyetemen, és különleges gesztusként segítő kutyája is kapott egy oklevelet.

Azóta is minden adandó alkalommal bebizonyítja, hogy nem létezik számára semmiféle akadály: több sportágat űz rendszeresen, két egyetemi szakot végez egyszerre, szabadidejében zenél, és időnként még stand up-olni is szokott.

Augusztus óta pedig a finnországi Tamperében él Erasmus-ösztöndíjasként. Az eddigi élményeiről mesélt.

hirdetés

– Az a benyomásom, hogy simán aktívabb életet élsz, mint a legtöbb látó. Sosem merültek fel benned kétségek, hogy valamire esetleg nem leszel képes?

– Nem igazán szoktak kétségeim lenni ezzel kapcsolatban. Ha kitűzök valamilyen célt, azt így vagy úgy, de mindenképpen igyekszem teljesíteni. Nem azt mondom, hogy egyszer sem jutnak eszembe a lehetséges nehézségek, vagy az, hogy akár kudarcot is vallhatok, de egyáltalán nem ez dominálja a hozzáállásomat. Persze könnyen lehet, hogy van ebben egyfajta bizonyítási vágy is önmagam felé, hogy „csak azért is sikerülni fog...”

– Mire vagy a legbüszkébb az eddig elért eredményeid közül? A diploma, a sportsikerek, a Camino, esetleg valami más?

– Minden sikeremnek egyformán örülök, de büszke arra vagyok igazán, hogy ahonnan indultam, el sikerült érni az egyetemet, tudok dolgozni, és még esélyem van nagy sportsikerekre. Sohasem adtam fel, bármilyen nehézség jött szembe.

– Találkoztál bármikor az életed során kétkedőkkel, akik azt mondták, neked ezek a dolgok vakként úgyse fognak sikerülni?

– Igen, előfordult, de ezek a megjegyzések nekem még inkább erőt adtak, hogy már csak azért is megcsinálom. Akaraterővel rendesen megáldott az Isten.

– Hogy kerültél Finnországba?

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:








Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!