anyacska
Aranyanyu-jelölt: Illésné Áncsán Aranka, akit százak neveznek Anyának
A tiszadobi gyermekotthon igazgatójaként több száz gyermeket nevelt. Sokan vannak, akik ott tanultak meg írni, olvasni, de leginkább élni és szeretni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 13.


Ahogyan már megszokhattátok, új sorozatunkban a Richter Aranyanyu Díj jelöltjeit mutatjuk be nektek. Ezúttal egy olyan szociális területen dolgozó nőt ismerhettek meg, aki több száz gyermek "Aranyanyuja" lehetne.

"Ha lehetne, a világ összes gyerekét maga köré vonná. Nem véletlenül kapta az Anyácska nevet" - mondta Illésné Áncsán Arankáról egyik munkatársa. Több százan vannak, akiket a tiszadobi gyermekotthon igazgatójaként nevelt. Ők mind Aranka "gyermekei". Gyermekotthon-vezetői főállása mellett önkéntes munkáiban is a fiatalok pártfogása, tanítása a célja, eszköze pedig a szeretet és az értő figyelem. Az SOS Gyerekfalu Magyarországi Alapítványánál dolgozik.

Kevés ember van rajta kívül, aki ennyi különböző, személyesen neki szóló gyerekhangon ismeri a szót: Anya.

"Gyermekei" közül sokukkal ma is tartja a kapcsolatot, egyengeti az útjukat, ismeri a gyermekeiket. Van, aki 16 évesen került a gyerekotthonba, ott tanult meg írni, olvasni, magyarul beszélni, de leginkább élni és szeretni.

Richter Aranyanyu Díj 2017

Elkezdődött a szavazás, így a te kezedben van a döntős Aranyanyuk sorsa! Közönségdíjas Aranyanyu lehet, aki a kategóriájában a legtöbb szavazatot kapja november 5-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni egy-egy voksot.

A szavazáshoz kattints ide.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x