hirdetés
ert.jpg

Aranyanyu-jelölt: Dr. Maráz Anikó, az emberséges onkológus

Anikó páciensei számára megnyugtató minden találkozás az onkológus adjunktussal, még akkor is, ha egy igen súlyos betegségről van szó.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 11.


hirdetés

Új sorozatunkban a Richter Aranyanyu Díj jelöltjeit mutatjuk be nektek.

Most egy olyan orvosnő következik, akit nagy szeretnek a betegei - nem véletlenül.

"Már attól jó hangulatom lesz, ha ránézek"

- mondja egyik páciense Dr. Maráz Anikó szegedi onkológusról. Anikó őszinte, emberséges, segítőkész, és mindig a legjobbat akarja a betegeinek: különös figyelmet fordít arra, hogy egy nyelvet beszéljen velük. Megfigyelései szerint

az orvos-beteg kommunikáció minősége nagyban befolyásolja a kezelhetőséget és az eredményességet.

hirdetés

Anikó kisfilmje:

Richter Aranyanyu Díj 2017

Elkezdődött a szavazás, így a te kezedben van a döntős Aranyanyuk sorsa! Közönségdíjas Aranyanyu lehet, aki a kategóriájában a legtöbb szavazatot kapja november 5-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni egy-egy voksot.

A szavazáshoz kattints ide.hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
iskolai-zaklatas-kisfiu-ongyilkossag.jpg

„Adj egy kötelet, meg akarom ölni magam” - mondta egy 9 éves ausztrál kisfiú az anyjának, miután zaklatták az iskolában

Az ausztrál édesanya videóra vette, ahogy a kisfia sírva azt ismételgeti, hogy meg akar halni. Ezzel szeretné felhívni a figyelmet az iskolai zaklatás súlyos hatásaira.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Szívszorító videóval hívja fel a figyelmet egy ausztrál édesanya az iskolai zaklatás súlyosságára.

Yarraka Bayles videóra vette, ahogy a kisfia sírva azt mondogatja neki, hogy meg akar halni, mert bántják az iskolatársai. Quaden törpenövésű, ennek a fejlődési rendellenességnek az egyik leggyakoribb fajtája, az achondroplasia alakult ki nála.

Az anya szerdán elment a gyerekéért az iskolába, és nagyon megdöbbent, amikor a kisfiú már a kocsiban ülve sírva fakadt és szörnyű dolgokat mondott neki:

"Adj egy kötelet, meg akarom ölni magam... Szíven akarom szúrni magam... Azt akarom, hogy valaki megöljön.."

A nő felvette mindezt, majd megosztotta a Facebookon. A videóban azt kéri a szülőktől, hogy neveljék meg rendesen a gyereküket, mert a piszkálódások, szóbeli bántások ilyen szörnyűséget képesek kiváltani az "áldozataikból". Mint mondta, eddig próbálta ezeket a nehéz pillanatokat maguknak megtartani, de úgy érezte, a nyilvánossággal is meg kell osztania, miért veszélyes az iskolai zaklatás.

hirdetés

"Ilyen hatással van a terrorizálás egy 9 éves gyerekre, aki csak iskolába akar menni, hogy tanuljon és jól érezze magát, de minden egyes nap történik valami ilyesmi. Újabb zaklatás, újabb gúnyolódás, újabb bántások"

- panaszolta az anya.

Korábban azt nyilatkozta, hogy

kisfia már 6 évesen is végezni akart magával, ami nagyon megdöbbentette az anyát. Már akkor is elmondta neki, hogy ha egyszer meghal, nincs visszaút, ezért nem is szabad ilyenekre gondolnia, de Quadent olyan mélyen megbántják a gúnyolódások, hogy újra és újra az öngyilkosságot ismételgeti.

A megrázó felvételt már több mint 5 millióan látták, 120 ezernél is többen megosztották, és 145 ezren reagáltak rá. Anya és fia azóta rengeteg kedves üzenetet kapott ismerősöktől és idegenektől.

Yarraka Bayles - This is the impacts of bullying! I...

So I've just been quite my son up from school witnessed a bullying episode ring, the principal and I want people to know parents educators teachers. This is the effect that bullying has.

Az Indigenous All Stars ausztrál rögbicsapat, amelyben bennszülöttek játszanak, meghívta a kis Quadent a vasárnapi meccsükre, ahol a kisfiú pályára is léphetett a játékosokkal. Az egyik sztárrögbissel közös képet is készítettek róla.

9 News Queensland

A shattered community is gathering to remember devoted mother Hannah... Clarke and her three children - their lives snatched away in a despicable act of domestic violence. With every new piece of disturbing evidence uncovered, more troubling questions go unanswered.

Forrás: Daily Mail

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
quaden-jackman.png

Hugh Jackman is üzent az agyoncsúfolt ausztrál kisfiúnak – elképesztő szeretetáradat ömlik Quadenre

Sztársportolók, tévés személyiségek, és átlagos gyerekek álltak ki a törpenövésű kisfiú mellett, aki iskolatársai csúfolódása miatt öngyilkos akart lenni.
BBC - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Valóságos világméretű mozgalmat indított el az iskolai zaklatás ellen a kilenc éves ausztrál kisfiúról készült szívszorító videó, amelyen sírva könyörög édesanyjának, hogy adjon neki egy kötelet, hogy megölhesse magát. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Quaden törpenövésű, ennek a fejlődési rendellenességnek az egyik leggyakoribb fajtája, az achondroplasia alakult ki nála.

Az anya elment a gyerekéért az iskolába, és nagyon megdöbbent, amikor a kisfiú már a kocsiban ülve sírva fakadt, és szörnyű dolgokat mondott neki:

"Adj egy kötelet, meg akarom ölni magam... Szíven akarom szúrni magam... Azt akarom, hogy valaki megöljön..."

Yarraka Bayles - This is the impacts of bullying! I...

So I've just been quite my son up from school witnessed a bullying episode ring, the principal and I want people to know parents educators teachers. This is the effect that bullying has.

hirdetés

Az anya, Yarraka Bayles is megszólal a videóban, elmondja, hogy azért posztolta ki a felvételt a Faceboookra, hogy az egész világ lássa, milyen hatással van a terrorizálás egy gyerekre.

Quaden szívszorító története tízmilliókhoz jutott el a közösségi médiában, és elképesztő tömegek, köztük szupersztárok mozdultak meg egy emberként, hogy vigaszt nyújtsanak Quadennek, és elmondják neki: maximálisan mellette állnak, és elítélik a csúfolódókat.

Az ausztrál származású, hollywoodi szupersztár, Hugh Jackman egy Twitter-videóben üzent neki.

A videóért és a többi üzenetért lapozz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
galamb-csivava-baratok.jpg

Kedvencek lettek: a röpképtelen galamb és a lebénult csivava elválaszthatatlan barátok lettek

A netezők is imádják őket, sorra érkeznek az adományok nekik.
Fotók: The Mia Foundation - Love For Mia/Facebook - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Sok szívmelengető állatbarátságról hallottunk már, de Herman és Lundy története valóban megható.

A Hermannak keresztelt galambot egy évvel ezelőtt hozták el állatmentők egy New York-i autókereskedésből. Kiderült, hogy a madár idegrendszeri betegségben szenved és nem tud repülni. Három napig ült a járdán, mielőtt a megmentői rájöttek, hogy miért nem ment el onnan. Már el akarták altatni, amikor egy mentett állatokkal foglalkozó nonprofit szervezet, a Mia Foundation alapítója úgy döntött, hogy befogadja a röpképtelen galambot.

Sue Rogers egy puha takaróval kibélelt bölcsőben helyezte el a madarat, akihez később egy "szobatárs" is csatlakozott: egy csivava, aki egy rendellenesség miatt nem tudja mozgatni a hátsó lábait.

A Lundy nevű kutya Dél-Karolinából érkezett a Mia Foundation-höz, miután a gazdái lemondtak róla a mozgáskorlátozottsága miatt.

Sue Rogers meglepve tapasztalta, hogy a galamb és a csivava nagyon gyorsan és jól összebarátkoztak, mára pedig már elválaszthatatlanok lettek. Az állatmentő több képet is posztolt róluk Valentin-napon, ahogy Herman és Lundy együtt, összebújva pihennek a helyükön.

hirdetés

A fotók gyorsan elterjedtek a közösségi oldalakon, az emberek pedig annyira elolvadtak tőlük, hogy már több száz dollárt adományoztak az állatmentő szervezetnek.

The Mia Foundation - Love For Mia

I see a new friendship blooming ❤️ Herman and Lundy ?

Forrás: Good News Network

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
renike-csodacsoport.jpg

Renáta 20 hónap alatt 73 kemoterápiás és 30 sugárkezelést kapott – neki gyűjt a CsodaCsoport

A kislány anyukája 1 millió forint összegyűjtésére kérte a csoportot egy olyan autó vásárlásához, amivel biztonságosan lehetne őt szállítani. A csoport viszont inkább egy drágább, új autó mellett döntött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Magyarország legnagyobb jótékonysági aukciós közösségében, a 90 ezer fős CsodaCsoportban a szeretet és gondoskodás hatványozódik, így lesz a kevésből sok, és sok kicsiből egy egész. Nimród, a 4 éves beteg kisfiú kladnói Ulzibat-műtétjéhez pár nap alatt összegyűlt a szükséges 3,5 millió forint. A következő kampány most Renikéért és immunrendszerének védelméért indult.

Tulipán Renátát 2 évvel ezelőtt, 9 évesen agydaganattal ugyan sikeresen megműtötték, de a műtét után medulloblasztomát találtak nála, ezért egy végtelennek tűnő kemoterápia következett. Ez a kicsi lány 20 hónap alatt összesen 73 kemót és 30 sugárkezelést kapott.

Emiatt azonban teljesen leépült az immunrendszere. Bármilyen kórokozó fokozott veszélyt jelentene legyengült szervezete számára, így különleges védelmet és egyéni szállítást igényel. Reni anyukája 1 millió forint összegyűjtésére kérte a csoportot egy olyan autó vásárlásához, amely biztosítja Reni biztonságos szállításához a megfelelő körülményeket.

A CsodaCsalád azonban sajátjaként gondoskodik minden támogatott gyermekről, ezért a kitűzött célt kissé megváltoztatta, egy drágább, új autó megvásárlása mellett döntött, hogy Reni számára még kevesebb kockázatot jelentsen ez a fajta szállítási mód. Így a gyűjtés célösszege most 3,5 millió forint.

Tasi Nikolett, a CsodaCsoport egyik alapítója elmondta: „Számunkra is lenyűgöző, mennyire adakozóak és felelősségvállalóak a tagjaink. Alig tettük ki a felhívásunkat az oldalra az 1 millió forintos gyűjtésről, sorra szóltak hozzá a csoporttagok, együtt továbbgondolva az édesanya szerény kérését, és javasolták inkább egy új autó árának összegyűjtését, Reni egészsége érdekében. A rengeteg befektetett munka a CsodaCsoportban nem veszik el, itt lüktet a csoport ereiben, és gyűjtésről gyűjtésre megtapasztaljuk, szeretet(t)-közösségünk figyel, ápol, törődik. A gyermekek pedig gyógyulnak. Számunkra ez már maga a csoda.”

hirdetés
Így segíthetsz Reninek banki átutalással vagy befizetéssel:

Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány elkülönített számlájára

Bankszámlaszám: 11734138-20017125 (OTP Bank)

IBAN: HU12 1173 4138 2001 7125 0000 0000 SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény : CIVIL LICIT


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!