hirdetés
Apja törte szilánkosra egy öt hónapos baba karját
A szülők nem mentek orvoshoz a kisfiúval, akit végül a családsegítő vitt be a kórházba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.


hirdetés

Egy 41 éves férfi brutálisan bántalmazta saját öt hónapos kisfiát múlt hétfőn. A család egy Ötvöskónyiban él, a férfi apjánál voltak látogatóban. A baba az anyja ölében volt, amikor a gyanú szerint az apa ütni kezdte a kicsit, aki majdnem belehalt a sérüléseibe. A kisfiút nem vitték orvoshoz az eset után, az anya azt mondta az RTL Híradónak, nem gondolta, hogy baja esett a kicsinek.

A családsegítő két nappal később látogatta meg a négy gyereket nevelő családot, akkor vette észre, hogy a kisfiú testén több sérülés is van. A családsegítőnek az tűnt fel először, hogy a kicsi szeme alatt zöld foltot látott, ekkor megkérdezte az anyát, hogy mi történt a csecsemővel, aki erre azt válaszolta, hogy semmi. A nő megkérte az anyát, hogy vetkőztesse le a kisfiút, ekkor vette észre, hogy a baba válla lóg.

A szülők még ekkor is tagadták, hogy bántották volna a gyereket, az apa pedig megtiltotta, hogy kórházba vigyék. De a családsegítő kihozta a házból a babát és az édesanyját.

Az RTL Híradónak a családsegítőnél azt mondták, a baba majdnem belehalt a bántalmazásba, homloklebeny sérülése volt a felkarcsontja szilánkosra tört, illetve nagyfokú alultápláltságot állapítottak meg nála. A Híradó információs szerint a pici azonnal vérátömlesztést kapott és már túl van az életveszélyen, az állapota stabil.

A 41 éves apát letartóztatták, az anya szeretné látni a kicsit, de nem mehet be hozzá. Az eset után a pár másik három gyermekét is elvették.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Megvan a lista: ezeken a magyarországi kistelepüléseken jár a falusi csok
2486 hátrányosabb helyzetű települést támogat a kormány a programmal, ami idén júliusban indul és egyelőre 3 évig lesz elérhető.
MTI, fotó: MTI - szmo.hu
2019. április 12.Közzétették a kormány honlapján azoknak a magyarországi településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (falusi csok).

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta:

2486 hátrányosabb helyzetű, 5000 fős lélekszám alatti település került a listára, amely a kormany.hu oldalon érhető el. A program 2019. július 1-jével indul, és egyelőre három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető.

Ugyanakkor a kormány monitorozni fogja, milyen hatása van a falusi csok támogatási rendszerének a kistelepüléseken. Ha 2022-ben továbbra is van igény a programra, a kormány dönthet a folytatás mellett, illetve az érintett települések listáját is felülvizsgálhatják, akár bővíthetik is.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy

2015 óta már 100 ezer fiatal pár vette igénybe a csok-ot és a magyarországi falvak szempontjából jó hír, hogy a támogatások egyharmadát falvakban, kistelepüléseken használták fel.

Ugyanakkor szerinte kihívást jelentett a csok rendszerében a falvak szempontjából, hogy az így igénybe vett támogatásokat nagyobb részben valamilyen turisztikai vagy gazdasági erőcentrum vonzáskörzetében, jellemzően nagyvárosi agglomerációban lévő kistelepüléseken használták fel, és csak kisebb részben hátrányos helyzetű településeken.

A kormánybiztos szerint ezért indította el a kormány tavaly a magyar falu programot, amelyben idén legalább 150 milliárd forintos forrásból támogatják a helyi közszolgáltatások fejlesztését, életminőség-javító beruházásokat, illetve a falusi csok-kal a lakhatást is.

A falusi csok rendszerében a kedvezményezett kistelepüléseken használt lakás és ház vásárlására, illetve a megvásárolt ingatlan felújítására, korszerűsítésére és kibővítésére egy gyermek megléte vagy vállalása esetén 600 ezer forint, kettő gyermek eseten 2 millió 600 ezer forint, három vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a fiatal párok.

Megelőzendő, hogy az intézkedés rendkívüli módon felhajtsa a falusi ingatlanok árait, a kormány azt a döntést hozta, hogy a támogatási összegek maximum fele költhető vásárlásra, a fennmaradó rész pedig korszerűsítésre, felújításra fordítható - magyarázta a kormánybiztos. Hozzátette ugyanakkor, a három vagy több gyereket vállaló családok esetben, amennyiben a megvásárolt ingatlan ára nem éri el az 5 millió forintot, akkor a fennmaradó összeg a 10 millió forintos keretig teljes mértékben felhasználható lesz felújításra, bővítésre.

Ha kíváncsi vagy a települések listájára, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Belehajtott a pécsi temető kerítésfalába egy Ford Mustang
A téglák nagy része egy sírkőre borult, és az autó eleje is csúnyán megsérült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.Luxusautó okozott balesetet pénteken reggel Pécsen. Egy Ford Mustang egyenesen áttörte a Pécsi Köztemető kerítésfalát - írja a Pécsma.hu.

A temető melletti út azon a szakaszon nyílegyenes, így egyelőre nem tudni, hogy történt a furcsa baleset. A portál megemlíti, hogy egy ilyen Ford Mustang ára 12-16 millióról indul felszereltségtől és lóerőktől függően.

A Biokom Nonprofit Kft. városüzemeltetési cég még kora délelőtt lezárta a lerombolt fal melletti járdaszakaszt, majd megkezdték a romok eltakarítását. A Facebook-oldalukon közzétett képeken látszik, hogy

a téglák nagy része egy sírkőre borult, és az autó eleje is csúnyán megsérült.g

BIOKOM Nonprofit Kft.

BIOKOM Nonprofit Kft. added a new photo.

Ha kíváncsi vagy a többi képre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Két autós is áthajtott a piroson, miközben még egy babakocsi is a zebrán volt
A székesfehérvári kereszteződésben történt esetet egy autós kamerája is rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.Nemrég számoltunk be róla, hogy többször átment a piroson és a zebrán is a gyalogosok közé hajtott egy autós Budapesten. Az akkori esetet rögzítette egy taxis kamerája is. Most pedig Székesfehérváron történt hasonló eset.

Az egyik forgalmas kereszteződésen két autós is áthajtott, amikor a lámpa már pirosra váltott - számolt be az RTL Híradó. A kereszteződésben zebra is van, a gyalogosoknak már zöldre váltott a lámpa és leléptek az útra, egyikük babakocsit is tolt.

Az első autó nem tudott már megállni, ő még a gyalogosok előtt áthajtott, a mögötte érkező autós pedig megállt a pirosnál, majd mikor a gyalogosok a zebra vége felé jártak egyszerűen a gázra lépett és kikerülte őket.

Közben már a a kereszteződésben a szemből jövők is elindultak, így a szemből szabályosan kanyarodó autósok is veszélyben voltak.

Az esetet rögzítette egy autó kamerája is, a felvételeket pedig eljuttaták az RTL Híradóhoz.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Megkapta az 5 millió forintot az olaszliszkai lincselés áldozatának családja
A Szögi-családnak 46 milliós kártérítést ítéltek, de eddig nem kaptak pénzt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.Pénteken megkapta a jogerősen megítélt 46 millió forintos kártérítés egy részét az Olaszliszkán 2006-ban agyonvert Szögi Lajos családja - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint

a Szögi-család számlája dél körül utalta el a végrehajtó azt a 4,9 milliós összeget, amit az egyik elkövetőnek ítélt meg a bíróság.

A 44 éves földrajz-biológia szakos tanárra, Szögi Lajosra még 2006. október 15-én támadtak rá, amikor Tiszavasváriból Vámosújfalu felé tartott autóján családjával és Olaszliszkán egy 11 éves kislány átszaladt előtte az úton. A kislány elesett az árokparton, Szögi megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja a gyereknek, a kislány rokonai és ismerősei ezután megölték a tanárt.

A Szögi-családnak 46 milliós kártérítést ígértek, de abból egészen a mai napig nem kaptak semmit. Az ügy elsőrendű vádlottját életfogytiglanra ítélték, az ötmilliós kártérítést azért kapta a magyar államtól, mert elégedetlen volt a börtönben az illemhellyel, a meleg víz hiányával és a szellőztetéssel. A pénz nemrég a számlájára is került, azt azonban a végrehajtó azonnal zárolta, mert az összeget a Szögi-család kapta meg.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x