hirdetés
Apja törte szilánkosra egy öt hónapos baba karját
A szülők nem mentek orvoshoz a kisfiúval, akit végül a családsegítő vitt be a kórházba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.


hirdetés

Egy 41 éves férfi brutálisan bántalmazta saját öt hónapos kisfiát múlt hétfőn. A család egy Ötvöskónyiban él, a férfi apjánál voltak látogatóban. A baba az anyja ölében volt, amikor a gyanú szerint az apa ütni kezdte a kicsit, aki majdnem belehalt a sérüléseibe. A kisfiút nem vitték orvoshoz az eset után, az anya azt mondta az RTL Híradónak, nem gondolta, hogy baja esett a kicsinek.

A családsegítő két nappal később látogatta meg a négy gyereket nevelő családot, akkor vette észre, hogy a kisfiú testén több sérülés is van. A családsegítőnek az tűnt fel először, hogy a kicsi szeme alatt zöld foltot látott, ekkor megkérdezte az anyát, hogy mi történt a csecsemővel, aki erre azt válaszolta, hogy semmi. A nő megkérte az anyát, hogy vetkőztesse le a kisfiút, ekkor vette észre, hogy a baba válla lóg.

A szülők még ekkor is tagadták, hogy bántották volna a gyereket, az apa pedig megtiltotta, hogy kórházba vigyék. De a családsegítő kihozta a házból a babát és az édesanyját.

Az RTL Híradónak a családsegítőnél azt mondták, a baba majdnem belehalt a bántalmazásba, homloklebeny sérülése volt a felkarcsontja szilánkosra tört, illetve nagyfokú alultápláltságot állapítottak meg nála. A Híradó információs szerint a pici azonnal vérátömlesztést kapott és már túl van az életveszélyen, az állapota stabil.

A 41 éves apát letartóztatták, az anya szeretné látni a kicsit, de nem mehet be hozzá. Az eset után a pár másik három gyermekét is elvették.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Savval öntöttek le egy nőt kutyasétáltatás közben Érsekújváron, meghalt a kórházban
Az arcára öntötték a maró folyadékot.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2019. április 12.Halálos támadás történt az utcán Érsekújváron pénteken reggel. A rendőrséget fél hatkor riasztották, mert valaki a Rakparti utcában leöntött savval egy nőt - írja az Újszó.

A portál szerint

az áldozat éppen kutyát sétáltatott, amikor arcon öntötték a savval. Súlyos sérülésekkel szállították a helyi kórházba, ahol végül meghalt.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.


KÖVESS MINKET:hirdetés
1 milliós Tippmix-nyereményéért ölhette meg unokája a 83 éves férfit Sajószentpéteren
Az idős férfi csupán 700 forintos téttel kaszált ekkora összeget.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2019. április 12.Mint arról mi is beszámoltunk, múlt pénteken holtan talált egy idős férfit sajószentpéteri otthonában a rendőrség, és még aznap el is fogták a gyilkosság gyanúsítottjait. Egy férfi és egy nő végezhetett a 83 éves férfivel, ráadásul a rendőrök megállapították, hogy a férfi az áldozat egyik hozzátartozója, a nő pedig az ő barátnője. A gyanúsítottakat kihallgatták, majd előzetes letartóztatásba vették őket.

Mostanra már kiderült, hogy az unokája és annak párja ölte meg a nagypapát. A Bors információja szerint azért követték el a gyilkosságot, mert

az idős férfi az utóbbi időben nagyobb összegre tett szert sportfogadással, amire a párosnak is fájt a foga. A gyanú szerint brutális módon bántak el az áldozattal: kalapáccsal és késsel bántalmazták a férfit, aki már a helyszínen meghalt.

A Bors által megkérdezett helyiek szerint a 83 éves férfi sokáig nélkülözött, mire rámosolygott a szerencse, ennek pedig mindenki örült a településen.

Ha kíváncsi vagy, hogyan tett szert a sajószentpéteri férfi ekkora összegre sportfogadással, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Megvan a lista: ezeken a magyarországi kistelepüléseken jár a falusi csok
2486 hátrányosabb helyzetű települést támogat a kormány a programmal, ami idén júliusban indul és egyelőre 3 évig lesz elérhető.
MTI, fotó: MTI - szmo.hu
2019. április 12.Közzétették a kormány honlapján azoknak a magyarországi településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (falusi csok).

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta:

2486 hátrányosabb helyzetű, 5000 fős lélekszám alatti település került a listára, amely a kormany.hu oldalon érhető el. A program 2019. július 1-jével indul, és egyelőre három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető.

Ugyanakkor a kormány monitorozni fogja, milyen hatása van a falusi csok támogatási rendszerének a kistelepüléseken. Ha 2022-ben továbbra is van igény a programra, a kormány dönthet a folytatás mellett, illetve az érintett települések listáját is felülvizsgálhatják, akár bővíthetik is.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy

2015 óta már 100 ezer fiatal pár vette igénybe a csok-ot és a magyarországi falvak szempontjából jó hír, hogy a támogatások egyharmadát falvakban, kistelepüléseken használták fel.

Ugyanakkor szerinte kihívást jelentett a csok rendszerében a falvak szempontjából, hogy az így igénybe vett támogatásokat nagyobb részben valamilyen turisztikai vagy gazdasági erőcentrum vonzáskörzetében, jellemzően nagyvárosi agglomerációban lévő kistelepüléseken használták fel, és csak kisebb részben hátrányos helyzetű településeken.

A kormánybiztos szerint ezért indította el a kormány tavaly a magyar falu programot, amelyben idén legalább 150 milliárd forintos forrásból támogatják a helyi közszolgáltatások fejlesztését, életminőség-javító beruházásokat, illetve a falusi csok-kal a lakhatást is.

A falusi csok rendszerében a kedvezményezett kistelepüléseken használt lakás és ház vásárlására, illetve a megvásárolt ingatlan felújítására, korszerűsítésére és kibővítésére egy gyermek megléte vagy vállalása esetén 600 ezer forint, kettő gyermek eseten 2 millió 600 ezer forint, három vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a fiatal párok.

Megelőzendő, hogy az intézkedés rendkívüli módon felhajtsa a falusi ingatlanok árait, a kormány azt a döntést hozta, hogy a támogatási összegek maximum fele költhető vásárlásra, a fennmaradó rész pedig korszerűsítésre, felújításra fordítható - magyarázta a kormánybiztos. Hozzátette ugyanakkor, a három vagy több gyereket vállaló családok esetben, amennyiben a megvásárolt ingatlan ára nem éri el az 5 millió forintot, akkor a fennmaradó összeg a 10 millió forintos keretig teljes mértékben felhasználható lesz felújításra, bővítésre.

Ha kíváncsi vagy a települések listájára, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Belehajtott a pécsi temető kerítésfalába egy Ford Mustang
A téglák nagy része egy sírkőre borult, és az autó eleje is csúnyán megsérült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.Luxusautó okozott balesetet pénteken reggel Pécsen. Egy Ford Mustang egyenesen áttörte a Pécsi Köztemető kerítésfalát - írja a Pécsma.hu.

A temető melletti út azon a szakaszon nyílegyenes, így egyelőre nem tudni, hogy történt a furcsa baleset. A portál megemlíti, hogy egy ilyen Ford Mustang ára 12-16 millióról indul felszereltségtől és lóerőktől függően.

A Biokom Nonprofit Kft. városüzemeltetési cég még kora délelőtt lezárta a lerombolt fal melletti járdaszakaszt, majd megkezdték a romok eltakarítását. A Facebook-oldalukon közzétett képeken látszik, hogy

a téglák nagy része egy sírkőre borult, és az autó eleje is csúnyán megsérült.g

BIOKOM Nonprofit Kft.

BIOKOM Nonprofit Kft. added a new photo.

Ha kíváncsi vagy a többi képre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x