Angyalföldi raktártűz: rongálás miatt nyomoznak a rendőrök
3000 négyzetméteres raktár állt lángokban, a hatalmas füstoszlopot Budapest szinte minden pontjáról látni lehetett.
MTI, Bruzák Noémi/MTI - szmo.hu
2018. június 13.


Rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a szerdán a XIII. kerületi Frangepán utcában kigyulladt raktár ügyében. A hírről a police.hu számolt be.

Mint arról mi is beszámoltunk, tűz ütött ki Angyalföldön egy 3000 négyzetméteres raktárban, óriási volt a füst, a budai oldalról is látni lehetett a füstoszlopot.

A tűzoltók tizenkét kocsival vonultak a helyszínre. A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre. A Levegő Munkacsoport figyelmeztetést is kiadott az ott élőknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az oltási munkálatok még tartanak, a tűzben nem sérült meg senki.

A műszaki berendezéseket tároló raktárban június 13-án, szerdán délelőtt keletkezett tűz. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a tüzet kora délutánra sikerült "lefeketíteni", azaz a lánggal égést megszüntetni, jelenleg az izzó, parázsló részeket oltják. A tűz nem terjedt át a közelben álló háromemeletes irodaépületre.

Az oltás során a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett, de nem mértek a lakosságra veszélyes koncentrációt semmilyen anyagból.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x