hirdetés
maganyos-macska-cica-cimkep-984x760.jpg

Anglia legmagányosabb macskája 8. szülinapján gazdát keres

Általában 3 hét alatt örökbe fogadják a menhelyen a cicákat, de ő 4 hónapja vár.
LadBible. Címkép: Pexels - szmo.hu
2019. március 30.


hirdetés

Az angliai Battersea Macska- és Kutyaotthonban 125 napja, azaz négy hónapja vár gazdára Twizzle, a gyönyörű macska. Egy környékbeli lakó vitte be, mert az állat riadtan, éhesen, és tele karmolásokkal betévedt hozzá. A kandúr eleinte nagyon bizalmatlan volt a menhely dolgozóival, félt mindenkitől, de az elmúlt hónapok alatt megnyugodott, most már szívesen játszik, és elücsörög a gondozók ölében.

Mivel ő a menhely legrégebbi, gazdátlan lakója, és épp most ünnepelte nyolcadik születésnapját (az állatorvos ennyi idősre saccolja, egy kóbor cicánál pontosan nem lehet megmondani), a gondozók megünnepelték a szülinapját, még tortát is kapott. A képét pedig feltették a közösségi oldalakra, hátha valaki "beleszeret", és örökbe fogadja.

A cica tényleg szép, csak van egy gond vele. Nézd meg a fotóját is!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
honvedseg-eletmento-hadnagy-sipalya.jpg

Szívinfarktust kapott egy síelő az eplényi sípályán, a honvédség egyik hadnagya élesztette újra

Kétszer is újra kellett éleszteni a honvédség síbajnokságán résztvevő versenyzőt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 26.


hirdetés

A honvédség egyik hadnagya élesztett újra egy síelőt csütörtökön az eplényi sípályán - számolt be az RTL Híradó. A honvédség síbajnokságán az 55 év felettiek kategóriájában kapott szívinfarktust egy versenyző miután célba ért. Kétszer is újra kellett éleszteni.

Az RTL Híradónak Győrfi Pál azt mondta, hogy a helyszínre mentőautót és mentőhelikoptert is riasztottak. Amikor a mentők megérkeztek, akkor a férfi már visszanyerte eszméletét, de nem emlékezett semmire.

A Honvédelem honlapján az olvasható, hogy január 23-án rendezték meg Eplényben a Magyar Honvédség Síbajnokságát, a versenyző a célba érés után kapott infarktust. A honlapon azt írják, a versenyző életét egy testnevelő tiszt mentette meg, aki két alkalommal is sikeresen újraélesztette.

Sárfi Tamás telefonon nyilatkozott az RTL Híradónak. Azt mondta, időmérőként dolgozott a célban, onnan látta, hogy mi történt.

"Eldobtam mindent, odarohantam és akkor már láttam, hogy valóban nagy a gond, nem volt légzése, keringése. Abban a pillanatban elkezdtem a mellkaskompressziót és a körülöttem levőket gyorsan irányítottam. Hívtunk mentőket, rádión keresztül gyorsan lezárattuk a pályát"

hirdetés

- emlékezett vissza Sárfi Tamás.

A versenyző hamarosan magához tért, de később újra leállt a keringése. Az újraélesztésben ekkor már segített egy orvostanhallgató is és a közben odaérkező helyi mentők, akik egy defibrillátort is hoztak magukkal.

"Felhelyeztük rá a készüléket és az első sokk leadása után még pár percig kellett a mellkaskompressziót és a légzésbefújást folytatni. Miután visszatért az élete, még pár percig rosszul volt és onnantól kezdve stabil lett az állapota"

- mondta az RTL Híradónak Sárfi Tamás.

A hadnagy szerint az is segített neki, hogy nemrég végezte el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szervezésében a Harctéri Életmentő Katona tanfolyamot és sokat jelentett a civilek segítsége, valamint a helyi mentők gyors reagálása is.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

PDO Adatbazis kapcsolodasi hiba: SQLSTATE[HY000] [2002] Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (11)