hirdetés
1-14.jpg

Amikor már hozzászoktál, hogy a családod életét kockáztatod - megérkezett az Ozark 3. évadja

Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. március 29.


hirdetés

Az első évadban Bryde és a família leköltözik Chicagóból az Ozark-tavakhoz, mert Marty, aki főállásban egy irodában mosolyog, mellékállásban pedig a mexikói drogkartell pénzét mossa, végignézi, ahogy közvetlen partnerét kegyetlenül kinyírják, őt és a családját életveszélyesen megfenyegetik. Közben szétloccsan előtte egy irodaház tetejéről bosszúból lelökött ember, és az is kiderül, hogy a felesége megcsalta, ami egy ilyen helyzetben ugye nem közelebb hozza a házastársakat.

Mégis arra kényszerülnek, hogy együtt meneküljenek, minden további nélkül otthagyják a korábbi életüket, és egy teljesen ismeretlen helyre, kábé az Isten háta mögé költözzenek.

Amúgy az Ozark-tavak tökéletes háttér egy ilyen sötétes drámai sztorinak, mert gyönyörű, de titokzatos hely: erdőkkel, szárazföldbe nyúló víznyalábokkal, és egy hasonlóan titokzatos helyi közösséggel (a fényképezés is szuper).

Mondanunk sem kell, milyen indulás ez egy családnak egy idegen helyen, de Bryde-ék feltalálják magukat: pénzt mosnak, mert muszáj, és a helyi sötét erőkkel is kapcsolatba kerülnek (akárcsak az itteni egyházzal, csak hogy minden szegmenst lefedjen a történet).

A fekete humor, az erőszak, a dráma keveréke az Ozark, amit a második évad is szépen vitt tovább. Jason Batemannek és Laura Linney-nek sikerül úgy megszerettetni magukat, hogy közben a hibáikat is látjuk, folyamatosan megkérdőjelezzük az erkölcsi világképüket, és így a magunkén is elmerengünk. Hiszen miközben bűnt bűnre halmoznak, két gyereket nevelnek, akikért aggódnak,

a családot is össze akarják tartani, és kétségbeesetten küzdenek azért, hogy valamiféle normalitás alakuljon kettejük kapcsolatában is.

Csakhogy, akárcsak Macbeth és Lady Macbeth esetében Shakespeare-nél, itt is, amint egyre több vér és bűn tapad a kezükhöz, annál távolabb kerülnek tiszta önmaguktól és egymástól is. A harmadik évad nyitó része az előző szezon ütős zárásának közvetlen folytatása: miután Marty és Wendy szerelmet vallott egymásnak és úgy döntöttek, minden kockázat ellenére Ozarkban maradnak, a kimerevített idilli családi kép máris őrült drámába fordul.

Megint csak Lady Macbeth jutott eszembe arról, amit Wendy művel a nyitóepizódban: veszélyes irányba terjesztené a családi kaszinóvállalkozást, hogy megszabaduljanak zsarolóiktól, de kockázatos játékba kezd, a férje beleegyezése nélkül. Közben Marty a realitás talaján próbál maradni: téglát sejt a kaszinó dolgozói között, és mivel pontosan tudja, hamarosan megjelenik az FBI, nem is éri annyira meglepetésként az ügynök,

sőt, már arra is hidegvérrel reagál, hogy ismét pénzt kell mosnia - meg is van a megoldás a kaszinó berkein belül.

A család kreativitása nem ismer határokat, mint a létfenntartásért folytatott küzdelmük egyetlen eszköze, az erkölcsi határok figyelembe vétele nélkül. Az első részt maga Bateman rendezte - egyébként executive producer is -, igazi igényes munka. Kicsit Breaking Bad light, de a saját helyzetünkre való kifacsart rárímelés miatt is ajánlom. Nagy ívet írtak le a karakterek a nyomorult bizonytalanságtól a szinte túl merész magabiztos kríziskezelésig. Mi lesz itt még?


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
10-evesen-ugy-enekli-lady-gagat-hogy-felalva-tapsolt-a-kozonseg.jpg

Úgy énekelte Lady Gaga slágerét a 10 éves kanadai kislány, hogy állva tapsolt a közönség

Roberta 3 évesen kezdett énekelni, most pedig az America's Got Talent zsűrijét is lenyűgözte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

Nemrég került ki egy videó az America’s Got Talent tehetségkutató legutóbbi adásáról.

A felvételen egy 10 éves kislány énekli úgy Lady Gagát, hogy a közönség felállva tapsol.

Roberta Battaglia Kanadából nevezett a versenybe - egyébként nem ez az első szereplése. Édesapja, Alessandro Battaglia énekes 2008-ban költözött Kanadába Olaszországból, a lánya 2009-ben született.

Roberta 3 évesen kezdett énekelni édesapja biztatására.

A színpadon először könnyekben tört ki Sofía Vergara zsűritag láttán, mivel Roberta imádja őt.

hirdetés

A kislány Lady Gaga Shallow című számát adta elő, azt a dalt, amit sokan a Csillag születik című filmből ismernek.

Miután Vergara továbbjuttatta a kislányt, az egész zsűri állva tapsolt, és a színésznő megölelte Robertát.

VIDEÓ: 10 évesen leénekel bárkit a színpadról

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
dekameron-1.jpg

Kulka János és Csákányi Eszter a színháztörténeti jelentőségű online előadásban

A rendkívüli kihívást jelentő Dekameron 2020 című produkció humoros, pajzán, néhol kissé trágár történetekkel igyekszik a mostani időkben a társadalom tömeges szorongását legalább egy kis időre oldani.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 02.


hirdetés

A Trojka Színházi Társulás többek között Csákányi Eszter, Eke Angéla, Gryllus Dorka és Kulka János közreműködésével mutatja be a Dekameron 2020 című online előadást június 11-én este.

A bárki számára ingyenesen elérhető közvetítés a karantén kezdete óta az első olyan színházi produkció hazánkban, amely kifejezetten az új élethelyzetet dolgozza fel.

A színháztörténeti jelentőségű előadás producere és látványtervezője Lakatos Márk, a rendező Soós Attila.

A Dekameron 2020 alkotócsapata – akárcsak az eredeti mű – humoros, pajzán, néhol kissé trágár történetekkel igyekszik a mostani időkben a társadalom tömeges szorongását legalább egy kis időre oldani. Lakatos Márk, az előadás producere és látványtervezője így indokolta a témaválasztást: „A Trojka 2019-2020-as évadjának tervezésénél Soós Attila rendezővel gondolkodtunk a Dekameronban, de végül elvetettük az ötletet. Aztán az évadtervet keresztülhúzta a koronavírus okozta karantén, és visszataláltunk ehhez a reneszánsz novellafüzérhez.

hirdetés

Boccaccio klasszikusa a korabeli Itáliában játszódik a pestisjárvány időszakában, amikor a halálos kór miatt mindenki kénytelen volt az otthonába visszahúzódni. Ha az alapműből kihagyod a pestis szót, az szinte hátborzongatóan rímel a mostani helyzetre.”

Az alkotók már a munkafolyamat legelején fontosnak tartották, hogy valami olyan élő színházi formát hozzanak létre, amely túlmutat az utóbbi hónapokban megismert és használt videókommunikációs csatornák segítségével rögzített produkciókon.

„Szijj András és a StreamPUNK digitális stúdió segítségével egy közös virtuális térből jelentkezünk egy mind technikájában, mind esztétikájában új, online előadóművészeti kísérlettel. Egészen hibrid műfaj ez, az élő színészi játék keveredik az animációkkal és az előre felvett, filmes jelenetekkel. Mindezt a művészek lakásából, a chatszoba szituációból átlépve egy mesevilágba. A jelmezek a színészek ruhatárából és magyar tervezők munkáiból állnak, de ebben a páratlan helyzetben új értelmet nyer egy velencei maszk vagy éppen egy gázálarc is”

– tette hozzá Lakatos Márk.

Az előadásban a saját maga által irányított kamera elé lép többek között Csákányi Eszter, Eke Angéla, Ladányi Andrea, Nagy Dóra, Gryllus Dorka, Bárnai Péter, Kulka János és Nagy Zsolt is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
csik-zenekar-hazam-hazam-dal.jpg

A Csík Zenekar Hazám, hazám című új száma lett a nemzeti összetartozás dala

A dalban több neves előadó is énekel, akik közül jó páran a határon túlról származnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Új klippel jelentkezett a Csík Zenekar a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára. A Hazám, hazám című dalban többek közt Dér Heni, Földes Eszter, Mező Misi, Miklósa Erika, Keresztes Ildikó, Molnár Ferenc "Caramel" és Takács Nikolas is közreműködött. Közülük többen is a határon túlról származnak.

A dal és a hozzá készült videóklip arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk.

A szerda este megjelent klipet Orbán Viktor is megosztotta hivatalos Facebook-oldalán.

Security Check Required

null

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rudolf-schuster.jpg

Magyar nótát dalol a volt szlovák államfő a Dankó Rádióban

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, és nagyon szereti a népdalokat is, nem először fog nyilvánosan magyar dalt énekelni.
MTI - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

A magyarokhoz való kötődéséről beszél és nótázik is Rudolf Schuster, Szlovákia volt államfője a Dankó Rádiónak adott interjúban, amelyet a nemzeti összetartozás napján, csütörtökön hallhatnak az érdeklődők.

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, így a magyar nyelv ismerete mellett a népdalok, nóták szeretete is öröklődött a családban

- mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója az MTI-nek, kiemelve: Rudolf Schustert mint a magyar nóták kedvelőjét szólították meg az interjúban, nem mint egykori politikust.

A csatornaigazgató hozzátette: Rudolf Schuster jó kedélyű ember, nagyon szereti a nótákat, a történetei pedig azt jelzik, hogy a népek közti barátság kimunkálásban a közös dalanyagnak nagy szerepe van. Az interjút készítő Erdélyi Claudia, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője felidézte:

Rudolf Schuster idén a szlovákiai Szőlőskén ünnepelte 86. születésnapját, amelyen magyar nótákat és magyar operettrészleteket énekelt Abaházi Nagy Lívia operaénekesnővel.

hirdetés

Az eseményt rögzítette a szlovák televízió és ott készült el Rudolf Schuster Harmadszorra a legjobbat című harmadik lemezének felvétele is. Az első lemezén német nóták, a másodikon szlovák dalok hangzottak el. Az interjúban pedig elmondta, hogy úgy érezte, a magyar nóták megszólaltatásával tartozik a magyaroknak, ezzel is szeretné kifejezni a magyarok iránti tiszteletét.

Erdélyi Claudia kitért arra is, hogy Rudolf Schuster a Dankó Rádió műsorában elénekli édesanyja nótáját Az a szép címmel, emellett pedig nagy kedvence az Akácos út.

Az interjú 19 óra 4 perckor hangzik el az Az a szép - A nóta nagymesterei című műsorban.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!