hirdetés
zsofiek_kovagoors.jpg

Amikor Budapestről a Káli-medencébe költözik a család

Zsófiék példáján keresztül bemutatjuk, milyen előnyökkel is járhat a környezetváltozás a kisgyermek számára, és hogyan érdemes felkészülni egy költözésre. "Gyerekkel az élet" sorozatunk 3. része.
Szponzorált tartalom - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

"Gyerekkel az élet" sorozatunkban a gyermekvállalás, gyermeknevelés különböző kérdéseköreit járjuk körül, személyes történetek segítségével. Megvitattuk, mire van szükség feltétlenül, ha érkezik a baba, és bepillanhattunk egy ötgyermekes család életébe is. Most azt mutatjuk be, milyen is az, amikor gyerekkel együtt új lakóhelyre költözik a család.

Zsófi, a férje Andris, és a másfél éves Barnabás pár hónappal ezelőtt még egy budapesti kétszobás lakásban éltek – most pedig már a Káli-medencében található Kővágóörsöt tekintik otthonuknak.

A fővárosból költöztek vidékre, társasházból kertes házba, a nagyvárosi munkát cserélik le egy kis faluban indítandó családi vállalkozásra.

A Káli-medence misztikus ereje

Zsófi és férje a Balaton-felvidéken ismerkedtek meg, Szentantalfán, egy házibuliban. Később együtt is gyakran jártak erre, nagy kevdvencük lett a Káli-mendence, egyre jobban megszerették a környéket, egyértelmű lett, hogy az esküvőjüket is itt tartják. Idővel azon kezdtek gondolkodni, hogyan lehetne olyan életet kialakítani, hogy ne kelljen vasárnap visszamenni a fővárosba, ami mindig olyan nehezükre esett.

hirdetés

De miből lehetne megélni a Balatonnál?

„Andris régi álma volt egy saját vendéglátóhely. Pedig egészen más munkája volt eredetileg, a banki területet cserélte el szakácskodásra, most pedig pék lesz belőle. Elkezdte nagyon érdekelni a sütés, a kovászos kenyér, a leveles tészták, és nagy szerelme a szendvicskészítés. Így jött az ötlet, hogy egy pékséget szeretnénk nyitni, és ha már, akkor a Káli-medencében. Nem csak azért, mert mi szeretünk itt lenni, hanem mert errefelé hiány van a pékségekből.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Miért költöztünk Budapestről a Káli-medencébe, hogy korábbi nagyvárosi életünket hátrahagyva családi vállalkozásként pékséget nyissunk? Sok mindent fel tudnánk sorolni, például, hogy a Káli-medence örülne még olyan helynek, ahol egyszerre lehet minőségi péktermékeket vásárolni és fogyasztani, kényelmesen kávézni, reggelizni, és közösségi élményt megélni. Vagy azért, mert évek óta arról álmodozunk, hogy ezen a csodás helyen élhessünk, és itt kínálhassunk szenzációs ételeket, friss élményeket, és jó emlékeket vendégeinknek. Vagy mert szeretjük nézni, ahogy az étel, ital és jó zene kíséretében barátságok születnek. Szerintünk ez maga az élet! Zsófi és Andris vagyunk, és Nektek álmodtuk meg az Andriska Pékbisztrót Kővágóörsön, amit július végén megnyitunk. ? www.andriskapekbisztro.hu #andriskapékbisztró #andriska #kővágóörs #kalimedence #kálimedencepékség #kálimedencekávézó #kálimedencereggelizőhely #kifli #kávé #reggeli #pékbisztró #kálifeeling

Andriska Pékbisztró (@andriska_pekbisztro) által megosztott bejegyzés,

Már éppen kezdték feladni az álmukat, hogy a Balaton közelében pékséget nyithassanak, amikor egy ismerősük hívta őket: „Figyeljetek, itt van Kővágóörsön egy pékség, ami üresen áll, nem akarjátok ti továbbvinni? Összenéztünk, és egyből megvolt a válaszunk. Ráadásul kiderült, hogy a kővágóörsi pékséget Törökék üzemeltették, a Kossuth utcában – erre mi rá is csodálkoztunk, hogy de hát mi vagyunk Törökék, a Kossuth utcából, mivel Andris családneve Török, az eredetileg pékségnek szánt ingatlanunk pedig a Kossuth utcában volt, csak épp egy másik faluban. Ezt egy jelnek vettük, hogy ide kell jönnünk” – meséli Zsófi.

NÉZD MEG A ZSÓFIVAL KÉSZÜLT KISFILMET!

Fővárosból a kis faluba, egy másfél éves kisfiúval

Megnézték a 15 éve üresen álló romos épületet, és első látásra beleszerettek. Eldöntötték, hogy a család is Kővágóörsre költözik, hiszen egy pékségben korán kezdődik a nap. Három hónapja költöztek a kis faluba a nagy fővárosból, a másfél éves Barnabással együtt.

„Voltak visszatartó erők, megkaptuk a kérdéseket családon belül, hogy biztos, hogy logikus lépés-e ez, és hogy mi lesz velünk szezonon kívül.”

„De a család alapvetően nagyon támogató, és nélkülük nehezen is tudnánk elindulni, mert a nagymamák rengeteget segítenek, vigyáznak Barnabásra, amikor nekünk dolgoznunk kell”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pontosan egy éve készült ez a fotó, amikor a barátainknak először megmutattuk, milyen őrültségre készülünk. A Friss Cipó sütöde közel 50 évig sütötte a híres kővágóörsi kiflit és a falusi kenyereket, majd 15 évet állt teljesen üresen, mielőtt mi rátaláltunk. Azóta elképesztően sokat dolgoztunk azon, hogy hamarosan új fejezet indulhasson ennek a csodás vöröskő épületnek az életében. Na meg persze a miénkben is...Becsomagoltuk a korábbi budapesti életünket, és leköltöztünk Kővágóörsre, hogy megvalósítsunk egy sokéves álmot. Ez lesz az Andriska. Itt folytatódik majd a kővágóörsi friss kifli története, és indul majd el sok új finomságé. ? Már csak pár hét, és megnézhetitek, mi lett a romos házikóból... #dreambigorgohome #andriska #pekbisztro #andriskapekbisztro #kifli #kávé #reggeli #kalimedence #kovagoors #hamarosan ? @gabbysutori

Andriska Pékbisztró (@andriska_pekbisztro) által megosztott bejegyzés,

Zsófi úgy gondolja, hogy fontos volt figyelembe venniük, Barnabásnak is meglehetnek az igényei, életkori sajátosságai, amiket össze kell hangolniuk az ő álmaik és terveik megvalósításával. „Nem akartunk robbanásszerű változást az életébe, szerettünk volna megfelelően felkészülni a változásra. Sokat segített ebben nekünk Orsi, akit fogadott védőnőnknek tekintettünk. Vele közösen beszéltük át azt a tervet, amit a költözésünkhöz összeállítottunk. Kb. egy éve dőlt el, hogy ideköltözünk, azóta egyre többet jártunk erre Barnabással együtt is, hogy egyre ismerősebb legyen neki a közeg” – mondja Zsófi a környezetváltozásra való rákészülésről.

„A gyerekeket érinti és meg is viseli a változás. Tévesen gondoljuk azt, hogy bizonyos kor alatt ők még kicsik és nem érzékelik a változásokat, lehet a fejük felett dönteni. Fontos az, hogy a gyerek érettségi szintjének megfelelően kommunikáljunk vele arról, ami épp történik” – javasolja Jakobovits Kitti pszichológus.

Néhány megszokott dolog az új környezetben is stabilitást ad

Egy másfél éves kisfiúval költözni kihívás, már csak azért is, mert amit a szülei egy dobozba bepakolnak, azt ő rendszerint kipakolja. Ennek ellenére Gelencsér Józsefné védőnő azt tanácsolja, hogy ne passzoljuk le a gyereket a költözés ideje alatt nagyszülőkhöz, hogy aztán már csak az új környezetben találkozzunk újra vele – jobb, ha ő is megtapasztalja a változást.

„Célszerű az ágyát, a leginkább megszokott tárgyait már első nap elhelyezni, hogy legyen olyasmi a szobában, ami már mindenképp ismerős neki.”

„Ha a gyerek fővárosból vidékre kerül, ahol sokkal többet lehet a levegőn, sokkal szabadabb lehet, több mindent lát, többféle dolgot tud játszani, az megerősíti abban, hogy könnyebben tudjon alkalmazkodni.”

Ez Zsófiéknál is így történt, és bevált: „Az első éjszaka még millió doboz állt össze-vissza a házban, de arra nagyon figyeltünk, hogy Barnabás ágya már készen álljon, és az a fotel is, amiben elalvás előtt szoktam neki mesélni. Ahogy leültünk a fotelba, ugyanúgy ráhajtotta a fejét a mellkasomra, ahogy korábban, és két perc alatt elaludt.”

A kisgyereknek az is élmény, hogy a ház előtt elsétál két tehén

„Barnabásnak másfél évesen ez az élet, hogy ki tud jönni a kertbe, kukacokat nézegetni, a szomszédban libák vannak, a kapu előtt rendszeresen elsétál két tehén, ha elmegyünk sétálni, lovakkal találkozik. Nem állítom, hogy minden gyereknek pont erre van szüksége, de azt látom, hogy neki nagyon jót tesz. Talán pont azért, mert érzi rajtunk, hogy mi itt jól vagyunk, sokkal harmonikusabbak vagyunk, hogy erre vágytunk. Mióta Kővágóörsre költöztünk, ő sokkal jobban alszik, mint korábban. A mozgásának, az egyensúlyérzékének is nagyon jót tett, hogy itt aztán mindenhova megpróbál felmászni, és aztán leesni, és rengeteget van a szabadban” – összegzi Zsófi.

„A gyerek fejlődése szempontjából határozottan jót tehet a vidéki környezet. Olyan ingerekkel találkozhat, amelyekkel egy zsúfolt nagyvárosban nem.”

„Ha csak a fizikai egészségére gondolunk, az immunrendszere erősebb lesz, sokkal nagyobb mozgástere van, ki tud alakítani olyan rekreációs folyamatokat, amelyek később is hasznosak lesznek”

– teszi hozzá a pszichológus, Jakobovits Kitti.

A tervezés és az anyagi stabilitás sem árt

Zsófiék gondolkodtak rajta, hogy mikor van jó időszak ahhoz, hogy belevágjanak egy ilyen költözésbe és egy családi vállalkozás indításába. „Nagyon komoly anyagi vállalást is jelentett részünkről ez a terv.”

„Körülnéztünk, hogy milyen lehetőségek adódnak az anyagi támogatásra, és a babaváró kölcsönt elég jó lehetőségnek találtuk, ezért azt fel is vettük. Szeretnénk még gyereket, ezért ez abszolút nekünk való támogatás.”

Mit tanácsol a szakértő?

„Egy család életében számos lehetőség jöhet, amelyet érdemes megragadni. Akár a költözés, egy új vállalkozás vagy éppen a családbővítés a következő lépés, az anyagiak megtervezésében érdemes szakértő segítségét kérni, hogy a célokhoz leginkább passzoló pénzügyi konstrukcióval indulhassunk neki a változásnak. A szabad felhasználású Babaváró kölcsön felvétele minden eddiginél egyszerűbbé vált, így egyre több pár válik jogosulttá a támogatásra. A feltételekről és lehetőségekről érdemes előzetesen tájékozódni a honlapunkon vagy időpontot foglalni a bankfiókokba, ahol az állami támogatások szakértői, az OTP Bank kollégái várják az érdeklődő házaspárokat” – javasolja dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank hitelezési folyamatokért felelős vezetője.

A költözés egyik legfőbb tanulsága az volt Zsófiék számára, hogy jó minél alaposabban és minél hamarabb felkészülni egy ilyen nagy ívű változásra. „Rám korábban nem volt annyira jellemző ez az előzetes tervezés és felkészülés, többször költöztem külföldre egyirányú repülőjeggyel. Amikor eldöntöttük, hogy költözünk, nekem kevésbé tűnt ijesztőnek a gondolat, de azért tudtam, hogy nagyon más ez a helyzet egy gyerekkel együtt. A nagymamáknak nagyon sokat köszönhetünk, hogy számíthatunk rájuk és rengeteget segítenek.”

*Jogi figyelmeztetés:

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt. Az adatok tájékoztató jellegűek, a feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A THM számításánál azzal a feltételezéssel éltünk, hogy a szerződéskötés és az első törlesztőrészlet esedékessége között 31 nap telik el, a kölcsön folyósítása 2020. július 1-én történik meg, illetve az 5 éves kamatperiódust követően a referencia kamat nem változik. A THM meghatározásakor a 2020. július 1-én érvényes kondíciókkal számoltunk. Az ügyfél által a központi költségvetés javára, a fennálló kölcsön összege után havonta, a törlesztőrészletekkel együtt fizetendő kezességvállalási díjat a THM magába foglalja.

THM (kamattámogatással): 0,4%

THM (kamattámogatás nélkül): 5,9%


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
adorable-1866530_1920.jpg

5 szempont kanapévásárláshoz

Hozzád melyik illik? Tippjeink segítségével biztosan megtalálod álmaid kanapéját.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Bár rengeteg különböző kanapét kínálnak a bútorboltok, azonban a bemutatótermekben vagy online katalógusokban böngészve sokszor nehéz döntést hozni. Tippjeinkkel segítünk, hogy könnyedén kiválaszd azt a darabot, amelyik legjobban illik hozzád, az igényeidhez, az otthonodhoz – és hosszútávon is elégedetté tesz. Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

1.Stílus

Ahogy egy embernek, úgy egy otthonnak, sőt még egy kanapénak is megvan a maga stílusa. Modern vagy klasszikus? Minimalista vagy retro? Skandináv vagy olasz? Lágy, kényelmes, ami heverészésre, olvasásra, pihenésre hívogat, vagy formálisabb, amiben akár egy home-office napot is el tudunk tölteni? Harsány vagy visszahúzódó? Uralja a teret vagy szerényen szolgálja a benne élőket? Milyen hangulatot áraszt? Ha végignézel otthonodon, milyen stílusúnak mondanád? Kifejez téged? Jól érzed benne magad? Ha jó az irány, tudod ahhoz igazítani a keresett kanapé stílusát is.

2.Elhelyezés és funkció

Lényeges azt tisztázni, otthonod mely helyiségébe, s azon belül hová szeretnéd majd elhelyezni a kanapét. Ha átgondolatlanul vásárolsz, könnyen megtörténhet, hogy ott állsz a szoba közepén egy kicsomagolt monstrummal, ami a szalonban ugyan jól mutatott, de aminek nálad nincs helye. A nappalid kényelmét fogja növelni? Vagy a dolgozó/vendégszobába keresel egy többfunkciós darabot, amit időnként ágyként is használhatsz? Esetleg a beépített balkon keskeny, ám hosszú terét szeretnéd maximálisan kihasználni baráti beszélgetésekhez? Fontos-e, hogy legyen benne tároló rész is, vagy csak ülőalkalmatosságot keresel? Egy sarokba helyeznéd el, vagy az amerikai konyhás nagy teret kívánod megosztani? Elő a mérőszalaggal, és keresd meg az ideális helyet!

hirdetés

3.Anyagok, színek és minták

A bőség zavara – mondhatjuk, hiszen millióféle kárpit, szövet, bőr vagy textilbőr borítás közül választhatunk. Mégis dönteni kell, anyagot, színt és mintát választani, s aztán reménykedni, hogy illik a fal színéhez, a nagyitól örökölt szőnyeghez és a tavaly vásárolt sötétítőfüggönyhöz. Hogyan hozzuk mindezt harmóniába? Talán ezért is van, hogy egyre népszerűbbek az egyszínű, visszafogott kárpitok, a semleges színek és letisztult formák. Könnyebb, ha van néhány finom megjelenésű bútorunk, és a kiegészítőkkel dobjuk fel kicsit, mint ha beválasztunk egy erőteljes darabot. Utóbbi azonban kifejezetten előnyös lehet, ha a szoba kevés színnel, kiegészítővel rendelkezik, és épp a kanapét szeretnénk meghatározó darabbá tenni. Ekkor viszont minden más legyen visszafogott körülötte. Az anyag kiválasztásához nagy segítségedre lehet egy olyan szolgáltatás, amikor a potenciális szövetekből a cég otthonodba küld egy-egy mintát, akár ingyenesen is. Így már nem lesz kockázatos választanod.

4.Kopás és tisztíthatóság

Nem mindegy, mennyi idő alatt koszolódik és kopik el a bútorunk. Amikor már stílusra, méretre, formára, színre kialakult az elképzelésünk, érdemes rákérdeznünk a boltban a kárpitok kopásállóságára, illetve arra, milyen módon tisztítható a kárpit. Léteznek lehúzható és mosható huzattal bevont kanapék is, itt egyszerűbb a dolgunk, már csak azért is, mert ha később más színre vágyunk, vagy már nagyon megkopott a huzat, vásárolhatunk hozzá újat. Így anélkül orvosolhatjuk a problémát, hogy a teljes bútort át kellene kárpitoztatnunk vagy le kellene cserélnünk. A lemosható, vízlepergető kárpitokat és mosható huzatokat kisgyerekes szülők különösen fogják kedvelni. S ha kutyát vagy cicát tartunk otthon, akkor is alaposan nézzük meg, könnyen eltávolítható-e házi kedvencünk szőre a felületről.

5.Ár-érték arány

Fontos, hogy jól fektesd be a pénzed, még ha csak egy kanapéról is van szó. Nézz körül az üzletekben és a neten, és térképezd fel a kínálatot. Lehet, hogy elsőre beleszeretsz egy bútorba, de ha tovább keresgélsz, megtalálhatod ugyanazt máshol kedvezőbb áron. Vagy először egy olcsóbbat választanál, de rájössz, annak az élettartama is kevesebb, s ezért inkább az egyszeri nagyobb kiadás mellett döntesz. A szállítás költsége sem elhanyagolandó, erre is figyelj, mielőtt rendelnél. Lehet, hogy épp az ingyenes szállítás lesz nálad a nyerő, de az is lehet, hogy egy bemutatótermi darabot fogsz ki, s még a szállítási költséggel együtt is jól jársz. Érdemes időt szánni rá, és böngészni az akciókat is, kivárni a megfelelő pillanatot, így akár 20-30%-ot is megtakaríthatsz.

A fenti szempontokat figyelembe véve most már te is bátran nekifoghatsz a kanapéválasztáshoz, tudva, hogy a legjobb döntést fogod meghozni. A cél az, hogy végül elégedett legyél, s olyan kanapéd legyen, ami sok éven át növeli otthonod kényelmét és segíti a pihenést magad, családod és barátaid számára.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
harom-honap-alatt-fitnesz-versenyzo.jpg

Ági három hónap alatt gyúrta ki magát, hogy fitneszmodellként versenyezhessen

Azért vágott bele ebbe az embert próbáló kalandba, mert új kihívásokat keresett, és mert meg akarta mutatni, mire képes az ember kellő akarattal és hozzáállással.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Embert próbáló kalandba fogott egy magyar nő: nulla tapasztalattal, a semmiből kezdett bele a testépítésbe, három hónap múlva pedig már egy fitneszversenyen szerepelt.

Ági a Fókusznak mesélte el, hogyan formálta át teljesen a testét alig negyed év alatt. Mint mondta, azért vágott bele, mert olyan kihívást keresett, ami teljesítményben mérhető és van egy cél, amit el akar érni.

A reklámszakmában dolgozó nő életének sosem volt szerves része a sport, már csak ezért is figyelemre méltó, amit véghez vitt.

Először csak heti egy-két alkalommal járt személyi edzőhöz, aki később rábeszélte a fitneszmodellkedésre. Ezután speciális diétába kezdett, majd megtanult kecsesen pózolni.

A versenyre való felkészülés alatt hétből hét napon két és fél órán keresztül edzett, de a mai napig heti hat napot jár edzőterembe. Bár ez az időszak nagyon jó élmény és nagy kihívás volt számára, mégis úgy döntött, hogy egyszer elég volt.

hirdetés

Ági azt mondta, nem a kinézet volt számára a fontos ebben, hanem az, hogy megmutassa, mire képes az ember és a szervezet, mekkora változást lehet elérni a megfelelő hozzáállással és akarattal.

A Fókusz riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
model-1525629_1280.jpg

Így ápold bőrödet ősszel is

A nyár elmúltával nemcsak öltözködésben kell felkészülnünk az egyre hidegebb, szelesebb napokra, hanem testünket és bőrünket is érdemes felkészítenünk rá, ha szeretnénk, hogy szép és egészséges legyen.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. szeptember 14.


hirdetés

Ahogy véget ér a nyár és fokozatosan elhalványul barnaságunk, a napsugaras órák száma is csökken, életünk minden területén igyekszünk felkészülni az új évszakra. Ilyenkor gyakran megváltozik a mindennapok ritmusa és lelkileg is elkezdünk készülni az őszre, majd a lassan beköszöntő télre. Ugyan ez igaz a bőrünkre is. Ahogy nyáron a naptól óvtuk, ősszel a szeles, hideg idővel szemben van szüksége védelemre. A bőr esetében a nedvesség megőrzése a legfontosabb, hiszen ősszel gyengébb a faggyúmirigyek működése, ezáltal könnyebben szárad ki, ami meglehetősen kellemetlen érzés. Alábbi tippjeinkkel azonban felkészítheted bőrödet az őszi hideg nappalokra, hogy továbbra is puha és szép maradjon.

Ne áztasd magad sokáig a kádban

Bármennyire is jól hangzik egy hűvös, nehéz nap után hosszasan elnyújtózni egy forró fürdőkádban, nem biztos, hogy ezzel jót teszel a bőrödnek. Biztos feltűnt már, hogyha hosszú ideig vagy a kádban vagy akár strandon, akkor a bőröd ráncos és száraz lesz. Ez azért van, mert a hosszas fürdőzéssel a bőr felszínén feloldódik a természetes faggyúréteg, melynek feladata, hogy megakadályozza a bőr kiszáradását. Éppen ezért a hideg hónapokban jobb, ha inkább a rövidebb zuhanyzás mellett döntesz, a forró víz helyett pedig meleg vízzel tusolsz. Ráadásul ezzel nemcsak a bőrödet véded, de a vízfogyasztás csökkentésével a Földnek is jót teszel.

Hidratálj kívül-belül

Az egészséges bőr megőrzése érdekében egész évben fontos a hidratáció. Ahogy elmúlik a nyár és nincsenek már izzasztóan meleg napok sokan hajlamosak elfeledkezni a rendszeres vízfogyasztásról, pedig ez is fontos része annak, hogy bőröd hidratált legyen. Természetesen külsőleg is gondoskodni kell tested védőrétegéről, ehhez pedig a legjobb, ha mindig a megfelelő minőségű hidratálókrémet választod. Míg nyáron elég a könnyebb állagú krémek használata, ősszel cseréld le egy intenzívebb hidratálóra, mely képes megvédeni az arcbőrödet az egyre szelesebb idővel szemben is.

hirdetés
A bőr szolgálatában 45 éve

A Vagheggi egy olasz családi vállalkozás, mely a fejlődése során, mindig hűséges maradt a szépséghez kapcsolódó víziójához és missziójához. Köszönhetően a több, mint negyvenöt éves tapasztalatnak széles körű igényekre adnak választ, de különleges termékeket létrehozva mert hisznek benne, hogy minden ember egyedi kreáció.

A Vagheggi az emberek, az állatok és a környezet maximális tiszteletben tartása mellett készíti nővényi alapanyagú fitokozmetikai termékeit, amely filozófia a kezdetektől kiemelkedően fontos számukra. A hatóanyagok kiválasztásában „fairtrade” politikát folytatnak és ragaszkodnak alapanyagok magas minőségéhez. A Vagheggi az első olasz cégek egyike, amely ötvözte a hagyományos természetes kozmetikumokat a legfejlettebb technológiával és kutatással, egyedi termékeket alkotva. K+F részlege kiváló és ellenőrzött minőségű növényi hatóanyagokat választ meghatározott koncentrációban, amelyekkel így valóban működő fitokozmetikai termékeket hozhatnak létre. Minden kezelés egy illatterápia is, amely hozzájárul a tökéletes közérzethez.

Vigyázz az ajkaidra is

Az arcbőr és a kezek mellett az időjárással szemben a legvédtelenebb testrész a száj. Itt nincsenek faggyúmirigyek vagy pórusok, így semmi sem védi meg a kiszáradástól. Hogy elkerüld a szájad kicserepesedését használj ajakápoló balzsamot vagy olyan ajakrúzst, melyben vannak hidratáló összetevők is.

+1 Használd a bőrtípusodnak megfelelő termékeket

Bár ősszel alapvetően arra érdemes figyelni, hogy nyár után regeneráld a bőrödet, illetve megvédd a hideg időtől, nem mindegy, hogy mennyire zsíros krémet választasz. Minden ember egyedi, könnyen lehet, hogy ami az egyiknek bevált, az a másiknak nem elég jó. Ezért is fontos, hogy ismerd a bőrtípusodat és az annak megfelelő bőrápolási termékeket használd, melyek a te igényeidre lettek szabva. Hiszen, akinek alapból száraz a bőre annak ősszel nagyobb fokú hidratálásra van szüksége, mint annak, akinek inkább zsíros a bőre. Ezzel a teszttel meg tudod állapítani milyen a bőrtípusod és milyen krémekkel ápolhatod a legjobban.

Sokszínű heti rovat indul ALAPOZÓ néven

A leghitelesebb mindig a saját tapasztalat. Ennek a gondolatnak a mentén alakította ki a Vagheggi Hungary most induló nagykövet programját, amelyben szakemberek beszélnek a hatékony bőrápolásról, a szépségről alkotott – néha becsapós – elvárásokról, valamint arról, hogyan érdemes pénzügyi szempontból is tudatosan kialakítani a bőrápolási rutint. A három nagykövet a Vagheggi közösségi média felületein (Instagram oldalukon és Facebook oldalukon) várja a tanulni vágyókat minden hétfőn az ALAPOZÓ rovatával.

A minden hétfőn jelentkező ALAPOZÓ közösségi média rovat egy szójátékból ered, amely viccesen utal az egyik leggyakrabban használt sminktermékre, mindamellett, hogy a Vagheggi legfontosabb üzenetének tekinti, hogy a valódi alapozás a természetes arcbőr ápolásával kezdődik. Az már csak ráadás, hogy a hétfői nap az alapja a hetünknek, így a hét elején olyan tippekhez és praktikákhoz jutunk, amelyeket már ki is próbálhatunk a dübörgő hétköznapokban.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
piggy-bank-850607_1920-1000x667.jpg

Mennyire bánsz jól a pénzzel?

Ha megválaszolod játékos kvízünk kérdéseit, megtudhatod, milyen típus vagy, ha pénzügyekről van szó.
Szponzorált tartalom - szmo.hu
2020. szeptember 14.


hirdetés

A pénz nem boldogít - de azért nem árt, ha van belőle. És az sem, ha megfelelően tudjuk kezelni. Kinek szinte vele született képességén, kinek otthonról hozott szokásain, kinek komoly küzdelem árán elsajátított tudásán múlik, hogy épp mennyire van tele a bukszája.

Ha magad is fontosnak tartod a pénzügyeket, most itt a lehetőség, hogy végére járj, te milyen típus vagy, ha anyagiakról van szó!

Csak meg kell válaszolnod néhány játékos kérdést, és máris szembesülhetsz az eredménnyel. Figyelem, a kulcsszó a játékosság - de talán kicsit el is gondolkodsz, hogy mi mennyire igaz rád, és mit jelent ez a pénzügyeidre nézve.

Görgess lentebb a kérdésekért!

hirdetés
Úgy érzed, hogy penge vagy a pénzügyekben?

Akkor a Zsebpénzügyes versenyt neked találta ki az Intrum! Tavaly már közel 900 középiskolás vett részt rajta, idén te is próbára teheted tudásodat.

Alkossatok három fős csapatot, és nevezzetek a versenyre szeptember 27-ig a Zsebpénzügyes weboldalán. Négy fordulóban kell majd számot adnotok tudásotokról, és ha sikerül eljutnotok a decemberi döntőig és ott a legjobbak közé kerülnetek, értékes nyeremények várhatnak rátok: laptop, táblagép, okostelefon jár többek között a díjazottaknak. De még az sem kizárt, hogy a sulitoknak nyertek egy digitális táblát. A verseny nemcsak a személyes pénzügyeitek kezeléséhez nyújt segítséget, de napjaink munkaerőpiacán is használható tudást és tapasztalatot ad.

Készen állsz? Kezdődjön a kvíz!

A cikk az Intrum támogatásával készült.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!