hirdetés
benedek-tibor-benedek-albert-benedek-miklos.jpg

Amikor Benedek Tibor édesapjával és testvérével adott közös interjút

Az RTL Klub XXI. század című műsorában annak idején egy asztalhoz ültették az írót, a színészt és az olimpiai bajnokot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 19.


hirdetés

A Benedek családban három generációban is születtek kiemelkedő tehetségek: van köztük színész és sportoló is - hangzott el az RTL Klub XXI. század című műsorában. Veress Krisztina 2015-ben a Benedek-családról forgatott portréfilmet.

A portréban Benedek Miklós színművész, Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok sportlegenda és Benedek Albert író, rendezőasszisztens szerepeltek.

"Sosem ültünk még a kamerák előtt így hárman" - indította a beszélgetést Benedek Tibor. "Egyikünk sem rajong ezekért a szereplésekért".

"Egy asztalhoz ültettük az írót, a színészt és az olimpiai bajnokot. A nagypapa, az apa, a fiú is híres, de elviselhető-e az élet, ha több generáción keresztül zsenik születnek a famíliába?" - írja az RTL Klub.

A család tagjai élményeiket, régi történeteiket is felelevenítették. Ennek során

hirdetés

Benedek Tibor elmesélte, hogy gyermekkorában szinte állandóan színházban volt, volt olyan darab, amit vagy 20 alkalommal látott, kívülről tudta a dalokat, és egyszer előre bele is énekelte a nagy csendben az egyik számot.

VIDEÓ: Az RTL Klub portréfilmje:hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
lanchid-mti-szigetvary-zsolt.jpg

A kormány elveszi a fővárostól a Lánchidat, ha Karácsonyék „sokáig szerencsétlenkednek”

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, már nem sokat tudnak várni arra, hogy a fővárosi vezetés körbeszerzéseket írjon ki és elkezdődhessen a híd felújítása.
MTI, fotó: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd felújításának ügye, akkor a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vegye kézbe a felújítást - közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Magyarországon abban nincs vita, hogy a Lánchíd nemzeti jelkép, amelyre minden magyar büszke lehet, és abban sincs vita, hogy a híd a főváros tulajdonában van, az ő dolga a felújítása - fejtette ki.

Továbbra sem érthető azonban - folytatta -, miért kellett a híd felújítását folyamatosan halasztani. Elmúlt kilenc hónap úgy, hogy nem írtak ki egyetlen pályázatot sem, pedig az állam az ígérteknek megfelelően a szükséges forrást átadta, arról nem is beszélve, hogy a főváros számláján 180 milliárd forintnyi állampapír van, amelyből hatszor fel lehetne újítani a Lánchidat

- mondta Hollik István, úgy értékelve:

"szerencsétlenkedés zajlik, amit egyelőre a Fidesz-KDNP idáig türelemmel figyelt".

hirdetés

"Ha a helyzet nem oldódik meg rövid időn belül, és (...) nem látjuk, hogy közbeszerzéseket írnak ki, és végre a Lánchíd felújítása elkezdődik, akkor a Fidesz-KDNP-frakciószövetség arra fogja kérni a kormányt, vessen véget ennek a szerencsétlenkedésnek, és vegye kézbe a Lánchíd felújítását" - közölte a kommunikációs igazgató, hozzátéve: ez azt jelentené, hogy az állam átveszi a fővárostól a rekonstrukciót.

Az ATV kérdésére azt mondta: “Nem sokat tudunk most már várni ezzel.”

"Jogszerűen meg lehet azt oldani, hogy a Lánchíd a kormányhoz kerüljön, és így a felújításnak a felelőssége is átkerülne a kormányzathoz"

- mondta Hollik István.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szinhaz-es-filmmuveszeti-egyetem-tiltakozas-orszaggyules-11.jpg

Hiába tiltakoztak a Színművészeti hallgatói, az Országgyűlés megszavazta az egyetem átalakítását

Énekelve, táncolva tüntettek a Parlament előtt, mert szerintük az új modellben sem az egyetemi autonómia, sem a szaktudás érvényesítésének garanciái nem jelennek meg.
Szegedi Éva - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

"Ne menjenek oda" - igyekszik lebeszélni egy öregúr a Kossuth téren azokat, akik a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak tüntetésére igyekeznek. "Ezek nem is magyarok, hanem EU-sok és külföldiek! Nem is magyarul beszélnek!"

A járókelők megpróbálják kikerülni az idős férfit, de ő csak ismétli tovább, hogy külföldiek és EU-sok demonstrálnak, higgyék el.

Közben a Kossuth téren egyre többen gyűlnek össze a Parlament épülete előtt felállított kis színpad körül. Fiatalok, középkorúak és kifejezetten idősek is. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói azért tiltakoznak énekléssel és tánccal, és azért hívták ide azokat, akik szolidárisak velük, mert nem értenek egyet az egyetem modellváltását célzó törvénnyel.

"Színháznál dolgoztam háttéremberként 30 éven át" - mondja egy nő, amikor arról kérdezem, miért jött el a demonstrációra, miért tartja fontosnak, hogy itt legyen.

"70 éves vagyok, a gyerekeim külföldön élnek. Én, amikor megtehettem volna, nem mentem... azok boldogulnak könnyebben, akik mindig a "jó szélirányba" fordulnak. Ez a világ a pénzről szól, az az Isten, és ha valaki ezt nem akarja, eltiporják.

hirdetés

Azért vagyok itt, mert ha a nép nem áll ki, ha mi nem állunk ki bizonyos ügyekért, akkor itt semmilyen változás nem lesz."

Semjén Zsolt május 26-án éjjel nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely alapján 2020. szeptember 1-jétől az eddig (a legtöbb egyetemhez hasonlóan) állami fenntartású Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi fenntartásúvá válna.

Vagyis szeptembertől egy erre a célra létrehozott alapítvány kezébe kerül az egyetem egész vagyona, az ingatlanai és a főbb döntési körei.

Az egyetem vezetése és a hallgatói önkormányzat aggodalmát fejezte ki.

Többek közt azért, mert a tervezett átalakítás dátuma túlságosan közeli, mert szerintük az új modellben sem az egyetemi autonómia, sem a szaktudás érvényesítésének garanciái nem jelennek meg, szerintük erről nem egyeztettek velük, és mert a kormány több mint fél éve nem nevezte ki hivatalosan a jogszerűen megválasztott rektorukat, Upor Lászlót.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szte_vegzosok3.jpg

Nagyon kiakadtak a szegedi orvostanhallgatók, mert elmarad az ünnepélyes doktorrá avatásuk

Petíciót fogalmaztak meg, amiben kérik, hogy ne szakítsák meg a több mint kétezer éves hagyományt a koronavírusra hivatkozva.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Péntek délutánig közel ezren írták már alá azt a petíciót, amivel a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatói arra kérik az idén végzőket és a velük szimpatizálókat, hogy együtt tiltakozzanak az ellen, hogy az egyetem a koronavírusra való hivatkozással idén eltörölné a doktorrá avató ünnepséget.

A tervek szerint a végzős hallgatók postán vagy a tanulmányi osztályon kapnák meg diplomájukat, orvosi esküjüket pedig talán egy későbbi időpontban tehetnék le.

A petícióban azt írják, „indokolatlannak érezzük a méltatlan lezárást, hogy az avatásunk elmarad, miközben például több szabadtéri rendezvény megtartható, miközben a stadionokban a meccsek folyhatnak, miközben a szórakozó helyek nyitva lehetnek.

Indokolatlannak érezzük, hiszen június 16-án megszűnt a rendkívüli állapot, még az államvizsga előtt. 6 év megfeszített kemény tanulás után… 6 év gyakorlat, 6 év várakozás után…. Nem érezzük indokoltnak, hogy megszakadjon egy több mint kétezer éves hagyomány.”

Szerintük „a Szegedi Tudományegyetem vezetése több kreativitással, és javaslataink meghallgatásával egész biztosan találnának megoldást az ünnepélyes doktorrá avatás megrendezésére.” Hozzáteszik, a rektori hivatalnak is elküldtek egy hasonló tartalmú kérvényt, de egyelőre választ nem kaptak rá.

hirdetés

Kérdéseinkkel mi is megkerestük az egyetem illetékeseit. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
benedek-tibor-sporttorveny-modositas-megszavazta-parlament.jpg

Benedek Tibor özvegye is jogosult lesz a sportolói életjáradékra

Az Országgyűlés pénteken megszavazta a sporttörvény módosítását.
MTI - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Az olimpiai érmes után járó özvegyi járadék teljes összegét megkaphatja a kiskorú gyermeket nevelő özvegy - döntött egyhangúlag, 195 igen szavazattal a Ház kormánypárti képviselők kezdeményezésére.

Tízről öt évre csökken a jogosultsághoz szükséges együttélés időtartama. Eddig az özvegynek a járadék 50 százaléka járt, mostantól azonban a gyermekek nagykorúvá válásáig a 100 százaléka.

A törvényi változtatás parlamenti vitájában az egyik előterjesztő, Simicskó István (KDNP) elmondta:

azért kezdeményezték a törvénymódosítást, mert a kiváló sportoló és remek családapa Benedek Tibor tragikus halála rávilágított a sporttörvényben mutatkozó azon jogszabályi hiányosságra, amit orvosolni kell emberségből, szurkolói magatartásból fakadóan és jogalkotói felelősségtől vezérelve.

A változtatás a kihirdetés utáni napon lép hatályba.

hirdetés

Az Országgyűlés pénteken elfogadta Magyarország 2021-es központi költségvetését is:


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!