hirdetés
karacsony_szereto_ck.jpg

Amiért a karácsony olyan, mint egy szeretői viszony

Mi lehet a közös a karácsonyban és egy szeretői viszonyban? A 40 múltam ...és élvezem blog szerzője egy kicsit más szemüvegen keresztül nézett rá az ünnepi időszakra.
Laskai Nelli írása aNegyven múltam... és élvezem blogon, Fotók: Pexels - szmo.hu
2018. december 25.


hirdetés

Azon embereket várjuk ide és az Instagramra, akik közelednek a negyven felé, vagy épp már elhagyták azt. Ahogy a Szex és New York-ban hallottuk: A negyven az új harminc. Bármit is jelentsen ez. Mármint a kor csak egy szám, a napunk meg olyan, amilyenné tesszük.

Közeledvén a találkozáshoz, egyre erősebb érzéseket vált ki bennem, ha a meghitt karácsonyi hangulat feltűnik a szemem előtt egy-egy reklámban, vagy ha váratlanul meghallom az „All I want for Christmas is you” című dalt a szupermarketben illetve, ha csak fantáziálok arról, hogy milyen legyen az ünnepnap.

Szóval, valahányszor egy picit is kapok belőle, még többre vágyakozom. Bekebelezni mindazt, amit nyújtani tud: megpihenést, örömteli érzéseket, mosolygós szemkontaktust, ölelést, a „szeretve vagyok” érzést.

Persze, nem mindig ezt az arcát mutatja, mert azért nem csak ez jellemzi ezt a szeretetteljes találkozást. Ott van benne az elmúlás, a korlátozott hozzáférés, a hiány megélésének lehetősége is.

Bár, ha úgy akarom, ez még izgalmasabbá, szerethetőbbé, élvezhetőbbé teszi az ünnepet, ameddig az az életem része.

De miért képes megmozgatni ennyire az embereket ez az időszak?

hirdetés

Talán az átmenetisége, talán a lemondás, melyekkel ki kell egyezni ebben az időszakban: nem tart örökké a pompa és a csillogás, nem tudjuk, hogy lesz-e még több karácsonyunk ebben az életben, vagy ez az utolsó lehetőség, hogy megéljük az érzéseket, melyeket ébreszt bennünk.

Ha nem szeretnék mély apátiába zuhanni attól, amit a karácsony hagy maga mögött, miután kifordítva önmagamból végigsöpört rajtam, szükségessé válik találnom olyan gondolatokat, melyek elmozdítanak attól, hogy félreértsem ezt az időszakot, vagy esetleg olyan képzelt címkéket lássak rajta, ami nincs is ott.

1. Tudatosítom magamban, hogy karácsonykor azt kapom, amit keresek benne.

2. Nem szabad elvárásokkal fogadni, mert akkor hatalmas csalódás lesz a vége.

3. A karácsonyfa exkluzivitását az adja meg, hogy csak abban a néhány napban van velem.

4. Ahogy én viselkedem karácsonykor, azt nem a karácsony hívja elő belőlem, hanem én döntöm el, hogy mit szeretnék megélni, átadni azokban a pillanatokban.

5. Ez a felkorbácsolt érzelmi állapot, ahogy jött, úgy megy is, és az élet a maga szürkeségében halad tovább, ha én nem gondoskodom arról, hogy élettel, nevetéssel, szeretettel legyen töltve a többi napom is.

A karácsonyi ünnepnapok, mint ahogyan egy szerelmes viszony, akkor telik kellemesen, ha nincsenek benne szemrehányások, ha nem okoz fájdalmat a közelség, és ha megvan az érdeklődés a másik ember iránt.

Ja, és persze, ha hagyom magamnak megélni a csodálatosságát anélkül, hogy a hiányosságokra koncentrálnék, és nem túl akarok lenni rajta, hanem éppen, hogy benne akarok lenni a folyamatban, a percben, az érzésben...

A 40 múltam ...és élvezem blogon olyan interjúkat olvashatsz, amikből kiderül, hogy 40 év fölött sem áll meg az élet. SŐT! Akkor kezdődik igazán. Ha pedig szeretnéd te is megosztani a 40 feletti tapasztalataidat, kattints ide és jelentkezz!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
puli.jpg

Megvan a legkínosabb ajándékpulcsi az idei karácsonyra

A nő nevetve mesélte el videójában a történetet, amiben azt is hozzátette, férje először el sem akarta hinni, hogy valójában mit vett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 29.


hirdetés

Karácsonyra pulóvert adni elég kézenfekvő - tudta ezt a texasi Dorothy Green férje is, aki egy menő kötött darabbal lepte meg az asszonyt.

Felpróbáláskor derült csak ki, hogy valami nagyon nem stimmel az ajándékkal.

Kifejezetten fura volt a hátkivágása, de azt még letudták azzal, hogy kell alá venni valamit. Az azonban sehogy sem hagyta nyugodni Dorothy-t, hogy a karkivágás szabása is nagyon nem passzol.

Lehetne még fokozni a kedélyeket, de eláruljuk: a férfi valami nagyon elnézett és kutyaruhával lepte meg feleségét az ünnepekre.

A nő nevetve mesélte el videójában a történetet, amiben azt is hozzátette, férje először el sem akarta hinni, hogy valóban kutyapulcsit vett:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
nyito-4.jpg

Így ünnepeltek ti: a legjobb karácsonyfa-képeitekből válogattunk

Rengeteg szuper fotót kaptunk tőletek, amit nagyon köszönünk. Íme egy válogatás a sokféle, ötletes alkotásból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 25.


hirdetés

Arra kértünk benneteket, hogy küldjétek el az idei karácsonyfátok fotóit, mutassátok meg, hogy ki milyen fát állított. Rengeteg fotót kaptunk, amit nagyon köszönünk.

A sok szép és különleges fa közül válogattunk párat, hogy megmutassuk, milyen sokszínű és érdekes fákat alkottatok. Vannak kicsik, hatalmasak, hagyományosak, fehérek, trendi színű díszekkel, játékokkal díszítettek, egyedi tervezésűek, és picik, de ötletesek.

A többi képet ITT láthatjátok.

Ötvös Szilvyék fája:

Tolnai Erika képe:

hirdetés

Fenyő és koszorú - Király Laura fotója:

Egy különleges fali-fa megoldás Novotny Gabriellától:

Nagy Andrea fája:

Kandallós, csizmás fenyőfás kép Kisari Dórától:

Saját tervezésű és saját kivitelezésű karácsonyfa Óriás Melindától:

Plüssökkel díszített fa Szekeres Györgyné képén:

Teljes szín-összhang Balogh Csabáéknál:

Színes csillogás - Nyilasné Szente Katalin képe:

Fehér karácsonyfa Farkas Éva fotóján:

Masnis fa - Parádi Katalin képe:

Herczeg Szilvia fotója:

Ágoston Brigittáék így készültek az ünnepre:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maxresdefault-3-1000x563.jpg

Kivágták Trumpot a Reszkessetek betörők 2-ből Kanadában

Az amerikai elnök kikerült a filmből.
Kép:20th Century Fox - szmo.hu
2019. december 26.


hirdetés

Nemcsak nálunk, de Kanadában sem múlhat el úgy az ünnep, hogy ne adja le valamelyik tévécsatorna a Reszkessetek betörők valamelyik részét, és ez idén sem volt másként. A kanadai CBC műsorára is tűzte a második részt, ám némi változást eszközölt a filmen:

egészen pontosan kivágták belőle azt a jelenetet, amikor feltűnik Donald Trump és útbaigazítja Kevint.

A hiányzó jelenet természetesen feltűnt a tévénézőknek, és Twitteren kezdtek konspirálni, politikai indíttatást érezve a háttérben. A ComicBook.com utolérte a csatorna illetékeseit, akik megcáfolták mindezt:

állításuk szerint azért vágták meg a filmet, hogy beleférjen az időkeretbe a reklámokkal együtt, és mivel az adott jelenet nem kulcsfontosságú, az is kikerült belőle.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
jenniferaniston_johnaniston.png

„Karácsony az egyik készítőmmel” - Jennifer Aniston akkor és most fotókat posztolt édesapjával

Már több, mint hárommillióan lájkolták a két képet.
Fotó: Instagram/Jennifer Aniston - szmo.hu
2019. december 27.


hirdetés

Egyre jobban belejön az instagramozásba Jennifer Aniston. A Jóbarátok Rachelje még október közepén regisztrált a közösségi platformra, azóta pedig szinte minden posztja újabb és újabb rekordot dönt meg.

Az 50 éves színésznő legutóbb édesapját köszöntötte fel karácsony alkalmából akkor és most fotókkal. A két fotóhoz csak annyit írt, hogy

"Karácsony az egyik készítőmmel. Akkor és most. Szeretlek, papa!"

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Christmas with one of my creators. Then and now #TBT Love you, papa ❤️

hirdetés

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés,

A Golden Globe-ra jelölt színésznő 86 éves édesapja ugyancsak színész. John Aniston szerepelt többek között a Szívek szállodájában, a Star Trek: Voyagerben és Az elnök emberei több részében is.

Aniston fotóit néhány óra alatt már 3 milliónál is többen kedvelték, és a hozzászólások száma is elérte a 14 ezret.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!