hirdetés
jagi-osveny.png

Alvilági leszámolás áldozatait találhatták meg Pilisszentivánon

A PestiSrácok információi szerint újra vizsgálják Portik Tamás 16 éve eltűnt, és vélhetően családostul meggyilkolt embere, Radics Attila ügyét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. július 14.


hirdetés

Néhány napja számoltunk be róla először, hogy feldarabolt holttesteket találtak a pilisszentiváni erdőben, a Jági ösvénynél egy kirándulóhely közelében. A helyiek több médiumnak is elmondták gyanújukat: szerintük egy két éve a környékről eltűnt házaspár holttestéről lehet szó.

A PestiSrácok azonban most arról ír cikkében: lehet, hogy a Tárnokról eltűnt Radics család maradványait találták meg.

Radics Attila, élettársa és hároméves gyerekük 2002. január 23-án tűntek el és azóta sem kerültek elő. Radics a jelenleg leszámolásos gyilkosságok megrendelése miatt börtönben ülő Portik Tamásnak dolgozott. A család rejtélyes körülmények között tűnt el: Radics lánya az iskolából hazaérve nyitva találta a ház összes ajtaját, családja pedig nem volt otthon. Egyedül a 8 hónapos kistestvérét találta meg, aki az emeleten sírt. A Népszava szerint a rendőrök a házban vödörnyi vért találtak, így nagy valószínűséggel nem csak eltűntek, hanem meggyilkolták őket. 2012-ben már emberölés miatt indult nyomozás, de 2016-ban lezártak az ügyet, mivel nem sikerült a tetteseket nyomára akadni.

A rendőrök gyanúja szerint Radicsnak köze lehetett Seres Zoltán vállalkozó '99-es kivégzéséhez: ő lehetett az, aki motorról nyitott tüzet Seresre és a mellette ülő olasz üzletemberre. Feltételezések szerint Radics Attilának azért kellett meghalnia, mert túl sokat beszélt a merényletről.

A PestiSrácok szerint a rendőrség újra vizsgálja Portik Tamás családostul meggyilkolt emberének, Radics Attilának ügyét, bár a rendőrség ezt hivatalosan nem erősítette meg a portálnak. A lapnak azt írták, "nem adnak tájékoztatást".

hirdetés

Korábban kiderült, a Pilisszentivánon talált holttesteket mésszel öntötték le és zsákokban ásták el a földbe. A rendőrség egy alig tíz négyzetméteres területen kezdett ásni, itt találták meg a maradványokat. Vagyis ez arra utal, hogy pontosan tudták, hol keressék a testeket.

Ez azt jelenti, hogy valaki pontosan beszámolt nekik a holttestek helyéről.

Mivel a rendőrség a maradványokról továbbra sem ad tájékoztatást, így minden csak feltételezés. A PestiSrácok birtokában vannak azonban olyan információk is, amelyek azt erősitik meg, hogy az egykor a településen élő, de néhány éve eltűnt házaspár maradványai lehetnek, akiket egy tartozás miatt gyilkoltak meg ismeretlenek.

"Néhány hónappal ezelőtt egy szintén súlyos bűncselekménnyel gyanúsított, ám a szervezett bűnözéshez nem kapcsolható férfi ajánlott alkut a rendőröknek, miszerint egy kettős gyilkosság feltárásával szeretne mentesülni a saját büntetése alól" - írja a lap, amely úgy tudja, a férfi a gyilkosságban nem, csak a holttestek eltüntetésében segíthetett.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
megolte-anyjat-es-annak-elettarsat-mti-mihadak-zoltan.jpg

Megölte édesanyját és annak élettársát egy budapesti férfi, majd betelefonált a rendőrségre

A rendőrök meg is találták a lakásban a 68 éves nő és a 64 éves férfi holttestét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

Megölte édesanyját és annak élettársát egy férfi hétfőn Budapesten, majd ezt be is jelentette a rendőrségen - közölték a police.hu oldalon.

A férfi este fél 6-kor telefonált be a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységi-irányítási Központjába azzal, hogy hajnalban megölte az édesanyját és annak élettársát.

A rendőrök a XVIII. kerületi lakásban megtalálták a két holttestet, és megállapították, hogy a 68 éves nő és a 64 éves férfi halálát idegenkezűség okozta.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 40 éves P. Sándort a helyszínen elfogták a rendőrök, elszámoltatása folyamatban van.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
pap-unsplash.jpg

Máig gyerekekkel foglalkozik a kalocsai pap, akinek korábban molesztálási ügye volt

A tíz éve történt esetnek nem lett komolyabb következménye.
Illusztráció: Unsplash - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

A kalocsai gyermekotthon lakóinak lelkigondozását egy olyan pap végzi, aki korábban annak akarata ellenére szexuálisan közeledett egy fiatal szeminaristához – derül ki a 24.hu cikkéből.

Ugyanarról az atyáról van szó, akiről a 444 nemrég tényfeltáró riportsorozatot közölt. Ebből kiderül, hogy az atya még 2010-ben zaklatott szexuálisan egy akkor 18 éves papnövendéket, Kőhegyi Dánielt.

Szerelmes levelet is írt neki, amiben elismerte, hogy a fiatal fiúkhoz vonzódik. „Tudod Dani, nekem ez az Achilles-sarkam” – mondta egy alkalommal.

A 444 cikke szerint a kalocsai érseki hivatal tudott a fentiekről, nem vitatták sem a levél, sem a történet hitelességét. Sőt, vizsgálat is zajlott az ügyben, aminek végén a papot lemondatták a katolikus egyházban igen magas rangnak számító általános helynöki tisztségéből.

További lépéseket azonban nem tettek, inkább azt javasolták Kőhegyinek, „kerüljék el egymást az atyával.”

hirdetés

A 24.hu munkatársa idén nyáron szembesült azzal, hogy a 10 és 18 év közötti fiúgyermekek lelkigondozását a mai napig ugyanez az atya végzi.

Nevük elhallgatását kérő források több megrázó történetet is meséltek róla:

„Hol ezért, hol azért kell átmenniük az atyához. Most takarítani. Most bútort tologatni. Többnyire négyszemközt van velük. Nemrég jött vissza az egyik gyerek, kérdezem, mi történt, mert furán viselkedett, csak vigyorgott maga elé. Azt felelte, a vállát vonogatva: még mindig jobb, mint ha magamnak csinálnám. Mit mondjon erre az ember? Nem kísérgethetjük át őket” – árulta el egyikük.

Lapozz egy másik történetért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
volanbusz-lopas.png

Elkötött egy távolsági buszt Érden, Budapesten találták meg

Videokamerák rögzítették, ahogy egy férfi megpróbál feltörni több távolsági buszt, majd elhajt az egyikkel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

Az Érdi Rendőrkapitányság "jármű önkényes elvétele" miatt folytat nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen - írja a police.hu.

Az eddig rendelkezésünkre álló adatok szerint a felvételen látható férfi 2020. október 18-án 1 óra 40 perckor az érdi buszállomásról elvitt egy sárga színű távolsági autóbuszt.

A járművet néhány órával később a Budapest XVIII., Gilice téren megtalálták.

Elbuszozott - felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!

hirdetés

Az Érdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó számon.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
farkasok.jpg

Farkasfalka ölhetett meg egy kutyát Eger mellett

Szakemberek vizsgálják a nyomokat, a közelben él egy farkasfalka.
Fotó: Baptiste Lheurette/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. október 28.


hirdetés

Az Egerhez közeli Vécsey völgyben ért támadást egy helyi kutyát. Az állat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni.

Fülöp Géza tulajdonos a Blikknek nyilatkozva valószínűsítette, hogy farkasok végezhettek kutyájával:

„Nem tudom biztosan, farkasok voltak-e, vagy azokhoz hasonlító, elszökött kutyák. Egy ismerősöm, aki épp a telepen volt abban az időben, hallva a marakodást, megnézte, mi történik, ő készítette a felvételt a támadókról. Őz már járt itt, rókát is láttunk korábban. A szőlőben találtak nyomokat, méretes állatok lehettek”

- mondta el a lapnak.

Az üzemi terület kerítésén számos lyuk tátong, mindezt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának szakembere is ellenőrizte. Megerősítették, hogy a helyszínen több, nagytestű kutyafélétől származó nyom volt. A beszámolók szerint a puli, amely szabadon hagyva őrizte a területet, vélhetően az ugatásával vonta magára az állatok figyelmét.

hirdetés

„A helyszínen talált nyomok és a látott képek alapján egyelőre csak feltételezzük, hogy farkasok voltak a támadó állatok, bár a rájuk jellemző sötét farokvég nem azonosítható a fotókon. Az bizonyos, hogy a Bükk és Mátra közötti területen él egy farkasfalka. Ezek nyomaival, a vadkamerák róluk készült felvételeivel rendszeresen találkozunk, a territóriumuk nagyjából száz négyzetkilométer. Ezen belül bármikor és bárhol feltűnhetnek”

– mondta a Blikknek Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának zoológiai szakreferense.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!