Álomszép családi házak 40 millió alatt
Mit kapni egy belvárosi lakás áráért vidéken?
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2018. december 03.


Még Budapesten a belvárosban lassan nem találni lakást 40 millió forint alatt, addig megnéztük, ugyanezért a pénzért vidéken milyen házakat kínálnak. A keresgéléshez az OTP Ingatlanpontot használtuk.

Az egész család a kandalló melegénél

Ebben a szolnok-szandaszőlősi hatalmas családi házban bizony papa, mama, gyerekek és akár az unokák is kényelmesen elférnének. Ez a 189 négyzetméteres ház egy óriási 1586 négyzetméteres telken épült, az óriási kert rengeteg lehetőséget rejt magában. De a ház sem semmi! A két emeletre három nagy szoba és két félszoba, két fürdőszoba, egy tágas nappali és egy ebédlős konyha jutott. A nappaliban egy kandalló gondoskodik az otthon melegéről. A megélhetésről pedig akár a telken lévő, öt teljesen elszigetelt, pince-szuterén helyiség gondoskodhat, amik rengeteg lehetőséget rejthetnek vállalkozóknak.

Hová forduljunk, ha álmaink otthonához hiányzik még a megfelelő forrás?

„Mindenképp érdemes már előzetesen alapos és részletes pénzügyi tervet készíteni, hogy időben kiderüljön, mekkora összeget tudunk valójában lakásvásárlásra fordítani. Olyan pénzügyi partnert érdemes választani egy ilyen helyzetben, akinél minden konstrukció személyre szabható, és az otthonteremtést segítő pénzügyi és megtakarítási termékek, valamint állami kedvezmények is igénybe vehetők. Ugyanis szakértő segítséggel, és minden, a jelenleg elérhető lehetőség kihasználásával akár több millió forinttal is közelebb lehet kerülni az álomotthon megvásárlásához.” – javasolja Kormos Zoltán, az OTP Bank Lakás Hitelek Főosztályának igazgatója.

A szakember hozzátette: ezen a rendkívül felpörgött ingatlanpiacon, ahol villámgyorsan lecsapnak egy-egy jó lakásra, házra a készpénzes vevők, célszerű olyan banki partnert választani ahol a finanszírozási lehetőségek teljes tárháza mellett (piaci lakáshitelektől az állami támogatásokig bezárólag) a hitel folyósítása is gyorsan megtörténik, hiszen így versenyben maradhatunk a készpénzes vevőkkel szemben

Balaton, csend, nyugalom

Siófok a Balaton folyton mozgó fővárosa, de még itt is találni tágas családi otthont egy budapesti belvárosi lakás áráért. Ez a földszintes családi ház Siófok lakóövezetében található, egy csendes utcában, így amellett, hogy a magyar tenger legmozgalmasabb városában helyezkedik el, elég csak akkor kivenned a részed a pörgésből, amikor te is úgy kívánod. A nappalit a galériás megoldás teszi különlegessé, így itt úgy is be lehet kuckózni, hogy az ember eközben nem válik teljesen antiszoccá – a tetőtéri ablakon át beszűrődő fénynél istenien lehet olvasgatni vagy rajzolgatni.

Saját medence a belvárosban

Mezőtúr belvárosában keresi új gazdáját ez a 180 négyzetméteres, medencés lakás. A három szobás, nappalis ház eredeti tulajdonosai nem bízták a véletlenre a kényelmet: télen padlófűtés melegíti fel a talpakat, nyáron klíma hűsít – na meg a kertben lévő medence. A teljes luxushoz hozzátartozik még egy dupla garázs és egy fedett terasz is.

Rönkház romantika

Gárdony kertvárosi részén álldogál ez a kis ékszerdoboz. A három és fél szobás lakás különlegessége, hogy ez bizony egy régi vágású rönkház – azonban csak 1992-ben épült. És míg belül megőrizte ezt a faillatú romantikát, addig kívülről teljesen szigetelt, nyáron pedig a klíma segíti a hűtésben. Mindehhez tartozik még egy garázs és egy tetővel fedett kocsibeálló, egy pince a kiselejtezett „kincseknek”, egy tágas, fedett terasz hátul és egy kisebb a bejárati ajtó előtt.

A kivétel

Azért Budapesten is akad pár jó vétel, ha családi házról beszélünk 40 millió alatt – igaz, a központtól viszonylag messze. Ez a 100 négyzetméteres, három szobás családi ház például a XX. kerületben keresi új lakóit. Amellett, hogy a tömegközlekedéssel viszonylag könnyen elérhető a belváros is, a kompromisszumért cserébe egy nagyon helyes kert és egy kis gondozott tavacska is jár a házhoz. A kert kiváló terepe lehet a közös kerti sütögetéseknek és bográcsolásoknak is. Például éppen a zajtól megcsömörlött barátaiddal.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x