hirdetés
vizallergias-lany-1000x583.jpg

Allergiás a vízre: nem sírhat, nem izzadhat, és havonta csak kétszer fürdik a fiatal lány

Napi 9 darab tablettát vesz be, hogy enyhítse a tüneteit, miközben tudja, hogy élete végéig figyelnie kell magára, hiszen erre még nincs gyógymód.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Víz nélkül elképzelhetetlen lenne az életünk, vannak azonban olyanok, akik számára ez a legnagyobb ellenség. A világon összesen kevesebb, mint 100 embert érint egy ritka rendellenesség, a vízallergia, ami teljesen megváltoztathatja egy ember életét.

Egy fiatal amerikai lány, Tessa Hansen-Smith 10 éves korában szembesült azzal, hogy allergiás a vízre. Édesanyja orvos, ő diagnosztizálta ezt nála a tünetei alapján. Már 8 éves korábban rendszeresen kiütései lettek, miután fürdött, de a szülei először azt hitték, hogy csak bizonyos szappanra, tusfürdőre vagy samponra allergiás. Egyesével kipróbáltak egy csomó készítményt, hátha valamelyikre jól reagál, közben pedig allergiagyógyszert szedett. Mivel azonban a vízallergia a serdülőkorban kezd igazán kiteljesedni, Tessánál is egyre rosszabb lett a helyzet.

Felt cute might delete later ? Headed to the ER today after visiting my doctor and deciding I needed more medical attention. Got heat stroke on Monday and haven't been doing well since. Had a lot of nausea and pressure in my head, been very dizzy and have the chills. Hopefully with a steroid anti-histamine injection and slow IV drip I'll be feeling a bit better. #disability #aquagenicurticaria

50 Likes, 14 Comments - Tessa (@livingwaterless) on Instagram: "Felt cute might delete later ? Headed to the ER today after visiting my doctor and deciding I..."

hirdetés

A most 25 éves lány nap 9 antihisztamin tablettát szed, hogy enyhítse a tüneteket, emellett rengeteg dologra oda kell figyelnie, hogy ne gyötörjék rosszullétek és kiütések. Például nem szabad fizikailag nagyon megterhelnie magát, mert

a saját izzadtságára is allergiás, csakúgy mint a könnyeire, így a sírás is veszélyes számára.

Gyakran kimerült és émelyeg, ami akkor fordul elő, ha előtte olyat evett, amiben sok víz van, például zöldség és gyümölcs, ezért ezeket is kerülnie kell.

Már egy korty víz is megárthat neki, mert sebes lesz tőle a nyelve. Rosszabb esetben migrénje és láza is lehet, ha vízzel érintkezik, ezért havonta csak kétszer zuhanyozhat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
agydaganatos-kislany-1000x583.jpg

Agydaganata volt a furcsán viselkedő kislánynak, akiről azt hitték az orvosok, csak megjátssza magát

A kis Lyla meg is halhatott volna, ha nem derül ki időben a szörnyű betegsége.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 26.


hirdetés

Váratlan fordulatot vett egy 6 éves brit kislány élete négy évvel ezelőtt, amikor először kezdett el furcsán viselkedni.

A szülei észrevették, hogy a kis Lyla sokszor elvesztette az egyensúlyát és kedvetlen volt. A család ekkor még a németországi Paderbornban élt, amikor pedig egy angliai településre költöztek, egyre romlott az állapota. 2016-ban fél év alatt rengetegszer kellett orvoshoz vinni, de a háziorvos mindig csak azt mondta, hogy semmi baja nincs a kislánynak. A doktorok először egy fülfertőzésre gyanakodtak, ami az egyensúlyvesztést okozhatja, ezután pedig azt mondták, hogy Lyla csak megjátssza magát, hogy felhívja magára a figyelmet. A szülők azonban nem törődtek ebbe bele.

"A feleségem folyton azt mondogatta, hogy valami nem stimmel a lányunkkal. Amikor visszamentünk a kórházba, azt mondták neki, hogy nincs semmi baj, csak az anyja túlságosan óvja őt, és bolhából elefántot csinál. Aztán már én is kezdtem elhinni, amikor azt mondták, hogy Lyla figyeleméhségből csinál furcsaságokat. Úgy voltam vele, hogy talán igaza lehet, mégiscsak ő az orvos, az orvosokra pedig hallgatnunk kell"

- mesélte az apa, Paul O'Donovan.

hirdetés

A 34 éves férfi és felesége többször is veszekedett amiatt, hogy ő hitt az orvosoknak, az anya viszont azt bizonygatta, hogy biztosan van valami a gyermekükkel. Paul azóta már bánja, hogy nem hitt a lányának és párjának, hiszen végül kiderült, hogy valóban volt okuk a félelemre.

Kirsty Odonovan

Kirsty Odonovan added a new photo.

Lyla édesanyja, Kirsty továbbra is orvosról orvosra vitte a gyerekét, míg végül egy helyettes doktor komolyan vette az aggodalmait és elküldte Lylát egy MRI-vizsgálatra. Ezután jött a szörnyű diagnózis: a kislánynak rosszindulatú agydaganata van.

"Akkor azt mondták, hogy annyira súlyos, hogy Lylának már csak egy hete van hátra. Ha nincs a helyettes orvos, lehet, hogy Lyla már nem lenne velünk. Félelmetes belegondolni, milyen közel voltunk ehhez."

A kislány agyában ugyanis addigra már akkorára nőtt a tumor, hogy az agytörzsön is túlhaladt és a gerincét is elérte. Az orvosok meg is lepődtek, hogy Lyla egyáltalán még tud járni, érzi a végtagjait és tud beszélni. 2016 októberében eltávolították a tumort az agyából, ami miatt ideiglenesen a bal oldalára lebénult.

Mivel a daganat túl nagyra nőtt, a mozgási és a kognitív képességei is csökkentek, a fejében lévő nyomás miatt pedig gyakran szenved rohamoktól. és egyelőre kétséges, hogy fog fejlődni az agya ezek után.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
jumpfox_viralhog.jpg

Furcsa hangokat hallott a kertből egy nő, kiderült: csak egy róka ugrál a trambulinján

Az önfeledten ugrándozó állatról még videót is készítettek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 24.


hirdetés

Furcsa hangokat hallott a kertjéből egy nő a svédországi Tyresöben, de arra a látványra egészen biztos, hogy nem számított, ami végül kint fogadta - írja a 24.hu.

A nő először azt hitte, hogy egy kóbor kutya szökött be a kertbe, viszont amikor a családjával kimentek az udvarra, arra lettek figyelmesek, hogy egy eltévedt róka használja a kerti trambulinjukat.

Az állat láthatóan nagyon élvezte az ugrálást, a ViralHog Youtube-csatornán közzétett videón több mint fél percig játszik önfeledten. A szökdécselés után pedig elégedetten ment a dolgára.

hirdetés

KÖVESS MINKET:


hirdetés
rendhagyo-babavaro-buli-video-1000x584.jpg

Olyan babaváró bulit tartottak a leendő szülők, amivel felrobbantották a netet

Az biztos, hogy ez nem egy átlagos nemleleplező parti volt...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 26.


hirdetés

Manapság nagyon népszerű a leendő szülők körében az úgynevezett gender reveal party, amit magyarul úgy lehetne lefordítani, hogy nemleleplező buli. Ilyenkor a pár meghívja a családot és a barátokat, hogy egy meglepetés keretén belül együtt tudják meg születendő gyerekük nemét. Vannak, akik tortát süttetnek, aminek a felvágásakor a rózsaszín vagy kék tésztából derül ki, hogy kisfiú vagy kislány lesz a pici, mások lufikkal csinálják, de számos más szórakoztató lehetőség is van a nem leleplezésére.

Most nagyon terjed egy videó a tinik körében népszerű TikTok alkalmazáson, ami egy ilyen babaváró bulin készült. A fiatal pár családjuk és barátaik körében várják, hogy kiderüljön, fiuk vagy lányuk fog-e születni - legalábbis ezt gondoljuk az elején.

Amikor azonban a férfi begyújtja a füstgépet, nem rózsaszín vagy kék füst száll ki belőle, hanem zöld. Ezután pedig elfajul a buli: mindenki úgy tesz, mintha mérgező gáz szállna rájuk, sikoltoznak, köhécselnek, sírnak, végül pedig a páron kívül mindenki ájultan terül el a földön.

A videó végén megjelenő "Gender is a construct", azaz "A nem egy konstrukció/szerkezet" üzenetből sejthető, hogy a leendő szülők ezzel azt akarhatták demonstrálni, hogy a gender nem egyenlő a biológiai nemmel, mert ez az egyén tulajdonságai, személyisége alapján alakul ki. A zöld szín azt jelképezheti, hogy majd akkor dől el, milyen nemű lesz a gyermekük, ha már megszületik és később kialakul a személyisége.

hirdetés

A videó azóta már a közösségi oldalakon is terjed, és míg sokaknak tetszik, mások kritizálják.

Ti mit gondoltok erről?

Forrás: Indy100


KÖVESS MINKET:


hirdetés
csere.png

Elképesztő hiba: összecseréltek két újszülöttet a kórházban, és hónapokig ki se derült

Az egyik kisfiúnál ez olyan traumát okozott, ami pszichés rendellenességhez vezetett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 23.


hirdetés

A 38 éves Mercy Casanellas 2015-ben szülte meg kisfiát az El Salvadori Centro Ginecolofico kórházban.  A szülést követő néhány órában azonban tévedés történt, és a kisfiút elcserélték egy másik csecsemővel – írja a Mirror.

Azután fogtak gyanút, miután a kritikus első három hónapban, nem alakult ki igazi gyerek-szülő kötődés. A Jacobre keresztelt kisfiút és magukat is DNS tesztnek vetették alá, ami kimutatta, hogy 0,00 százalékban van rá esély, hogy ők a szülei.

A bírósághoz fordultak, hogy megkeressék igazi gyermekük, és mindkét gyerek az igazi családjával lehessen.

hirdetés

Az ügy sikeresen zajlott le, a másik pár Mózesnek nevezte el a kisfiúkat, aki vissza is került vér szerinti szüleihez, de az ezt követő 18 hónap nagyon nehéz volt: a kisfiú nem akarta őket elfogadni.

Mercynek bűntudata volt, mert Mózes nem reagált rá úgy, mint Jacob, aki úgyszintén visszakerült vér szerinti családjához.

Mózes nem sírt, ha egyedül hagyták, Mercy szerint ő is csak egy gondozó volt a sok közül neki, hiszen már élete első napján ismeretlenekhez került.

Mercy leste minden kívánságát Mózesnek, hátha így könnyebben kötődik majd hozzá. A kisfiúnak fejlődése során beszéd és táplálkozási rendellenességei is kialakultak időközben, ami a terapeuták szerint a szétválasztás miatt történhetett.

Az áttörés 18 hónap után történt meg, amikor a nő elvitte óvodába a kisfiút, aki sírva fakadt, hogy ott tartsa anyját. Ez volt a kötődés első jele. Anyának is csak három éves kora után kezdte szólítani.

A csere gyanúját sokáig szülésznőjükre fogták, emberkereskedelem vádjával le is tartóztatták, de később kiderült, hogy a kórház egyszerűen hibázott, és összekeveredett a két gyermeket.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!