hirdetés
terrapin-411853_1280.jpg

Állatkínzás Balin: embertelen körülmények között tartják a teknősöket és kígyókat

A turisták kedvenc teknősei koszos és sekély medencében nyomorognak, a kígyó száját ragtapasszal tekerik körbe. Sokkoló fotók készültek az állatok körülményeiről.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 20.


hirdetés

Valójában nyomorúságos körülmények között tengetik az életüket azok a kígyók és teknősbékák, amik napközben vidáman fotózkodnak Balin a turistákkal. Pedig a szervezet feladata az lenne, hogy óvja a természetet, és megfelelően gondoskodjon az állatokról. Ehhez képest megdöbbentő videót és fotókat publikált a Daily Mail a szomorú valóságról.

A felvételek még júniusban készültek két indonéz telepen, amiknek alapvetően a környezet, és azon belül is az állatok megóvása lenne a feladata. A képeken jól látszik, hogy a teknősöket egy szűk, sekély és elképesztően mocskos medencében zsúfolták össze, miközben ezek az állatok gyakran több ezer mérföldet vándorolnak és magányosan élnek.

Az egyik látogató beszámolója szerint a teknősbékákat folyamatosan kiveszik a vízből, hogy fotózkodjanak velük, majd miután végeztek, gyakran előfordul, hogy egyszerűen ledobják őket a földre. A szemtanú szerint gyomorforgató, ami ezeken a helyeken zajlik állatvédelem és a természet megóvása címszó alatt.

Ha lehet, akkor a videón szereplő kígyóval még jobban elbántak gazdái: a száját egyszerűen körbetekerték egy ragasztószalaggal.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
eso-osz-levelek-vizcseppek-pxhere-1000x615.jpg

Felhőszakadással, zivatarokkal köszönt be az igazi ősz: a héten többször is nagyon elázunk

Négy megyében már hétfőn is sok eső hullhat, de csütörtökön még nagyobb zuhé jön.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 23.Sok esővel és erős széllel érkezik meg az országba az igazi őszies időjárás. Hétfőn és csütörtökön is nagy zuhé várható - írja az Időkép friss előrejelzésében.

Hétfőn megvastagszik felettünk a felhőzet, és többfelé eleredhet az eső, délután nyugaton, délnyugaton záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki felhőszakadás és zivatar veszélye miatt. Ezekben a megyékben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

A keleties szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 6-14, délután 15-23 fokot mérhetünk.

Kedden kezdetben délen, délnyugaton eshet, délután pedig már csak néhol nyugaton fordulhat elő gyenge eső. Északon több helyen felszakadozhat a felhőzet, itt több órára kisüthet a nap. Az északi szél nagyrészt mérsékelt, néhol élénk lesz. Hajnalban 5-14, délután 17-24 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán elszórtan, főként az ország északi felén és keleten fordulhat elő eső, zápor, másutt többnyire felhős időre készülhetünk. Gyenge, mérsékelt lesz a délnyugati szél. Délután 18-24 fok valószínű.

Csütörtökön egy mediterrán ciklon érheti el hazánkat és hozhat jelentős mennyiségű csapadékot. A Dunántúlon feltámadhat az északi szél.

A maximum-hőmérséklet 15-22 fok között alakulhat.

Pénteken még szórványosan előfordulhatnak záporok, de élénk, erős lökések kísérhetik északi szelet. Délután 17-21 fokra van kilátás.


KÖVESS MINKET:hirdetés
elektromos-cigaretta-pexels-1000x666.jpg

A 8. ember is belehalt, de még mindig rejtély az e-cigaretta-járvány oka Amerikában

Donald Trump amerikai elnök már azzal fenyegetőzik, hogy betiltja az összes elektromoscigaretta-terméket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 23.Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy egy rejtélyes járvány szedi áldozatait az Egyesült Államokban, amelyhez köze van az elektromos cigarettáknak is. A megbetegedettek többsége ugyanis azután lett rosszul, hogy ilyen cigarettát szívott, többen pedig bele is haltak a betegségükbe.

Az első ilyen eseteket április elején észlelték Illinois államban, majd a nyár elején Wisconsinban, augusztus óta viszont sorozatossá váltak a megbetegedések.

Nyár vége óta több száz fiatal került kórházba súlyos légúti tünetekkel, ők pedig mindannyian e-cigarettát használtak. Már nyolcra nőtt a halálos áldozatok száma.

David C. Christiani, a Harvard Egyetem egészségügyi tanszékének professzora szerint "egyértelműen járványról van szól, amelyre sürgősen reagálni kell."

Jennifer Layden, az illinois-i egészségügyi hivatal járványügyi főorvosa korábban elmondta, hogy

tipikusan fiatal, egészséges férfiaknál jelentek meg rejtélyesnek látszó tüdő- és légúti panaszok. A betegek légzési nehézségre és influenzaszerű tünetekre panaszkodtak. Átlagéletkoruk 19 év volt, egyharmaduk pedig 18 évesnél fiatalabb volt.

Az orvosok azonban egyelőre értetlenül állnak a történtek előtt, ugyanis még nem sikerült kideríteni, hogy pontosan hogyan áll összefüggésben a megbetegedésekkel az elektromos cigaretta.

A betegek közül többen is THC-tartalmú anyagot szívtak, a folyékony marihuánát tartalmazó olajokban - de az ízesített olajok némelyikében is - pedig extrém magas E-vitamin acetátot mutattak ki.

A szakemberek úgy vélik, egy még azonosítatlan "vegyi anyag" okozhatja a megbetegedéseket. Egyelőre nem tudják, hogy ez a készülék valamelyik részében vagy a töltőfolyadékban található-e.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
andrassy-ut-mti-ruzsa-istvan-1000x563.jpg

Hvg: visszavenné a budai vár és az Andrássy út bérlakásait az állam, a Miniszterelnökség szerint ez álhír

Már készül egy tervezet, amivel kifejezetten a világörökségi területen fekvő, illetve a műemléki épületekben lévő állami bérlakásokból tehetnék ki a bérlőket a lap szerint. A Miniszterelnökség viszont azt állítja, soha nem tárgyaltak és nem is fognak támogatni ilyen javaslatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 23.Egyetlen törvény megváltoztatásával venné vissza az állami bérlakásokat a kormány - írja a hvg.hu.

A lap úgy tudja, a Miniszterelnökség már dolgozik egy tervezeten, amivel

kifejezetten a világörökségi területen fekvő, illetve a műemléki épületekben lévő állami bérlakásokból tehetnék ki a bérlőket, vagyis többek közt a Budai Vár és az Andrássy út patinás épületeire utaznak.

A jelenlegi, 1993-ban elfogadott törvény szerint csak precízen meghatározott esetekben lehet felmondani egy állami bérlakás bérleti szerződését, például ha a bérlőnek egy általa is megfelelőnek tartott cserelakást biztosítanak.

A hvg.hu birtokába jutott tervezet szerint viszont a jövőben mind a határozott, mind a határozatlan idejű, és a meghatározott feltétel bekövetkeztéig fennálló bérleti szerződéseket hat hónapos felmondási idővel fel lehetne mondani. A Miniszterelnökség javaslata alapján ezt

írásban közölnék a bérlővel, majd attól a naptól számítva, a felmondási idő leteltével meg is szűnne a bérleti jogviszony anélkül, hogy a bérlő ez ellen bármit is tehetne.

A lap szerint a világörökségi helyszíneken fekvő ingatlanoknál, a műemléki védelem alatt álló ingatlanoknál, illetve a földhivatalnál műemléki jelentőségű terület jelleggel bejegyzett ingatlanoknál lépheti ezt meg a kormány a jövőben.

A javaslatban ezekre úgy hivatkoznak, mint "frekventált helyeken található lakótömbök". Ezek között van a Budai Vár, az Andrássy út vagy a VIII. kerületi Palotanegyed lakóépületei. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan hány bérlakás visszavételére tarthat igényt a kormány.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
forintok.jpg

Megint történelmi mélypontra esett a forint az euróhoz képest

Hétfő reggel kétszer is megdőlt az eddigi csúcs. Már 335 forint felett jár az euró.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 23.A reggeli minimális erősödés után hétfő reggel új történelmi mélypontra esett a forint az euróval szemben,

335 az új csúcs

- írja a Portfolio.hu.

Reggel fél 10 körül még 334,3 forintba került egy euró, ami újabb mélypontot jelent, nem sokkal később azonban ez is megdőlt, ugyanis 335 fölé ugrott fel az euró-forint árfolyam.

A dollár most 304,5 forintba kerül, az angol font pedig 379 forintot ér.

A forint az utóbbi hetekben többször is új történelmi mélypontra esett. Legutóbb 334,28-nál tetőzött az euró-forint árfolyam.

Korábban a forint egy nap, pontosabban pár óra alatt kétszer is mélypontot ért el: szeptember 10-én kora este 331,94 forintot ért 1 euró, késő este pedig már 332,15-nél járt a forint az euróval szemben.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x