hirdetés
62368719_2473810879351925_790249956416946176_o.jpg

Akkor tudta meg, hogy mellrákja van, amikor élőben közvetítette első mammográfiai vizsgálatát

Döbbenetes felismerésben volt része egy amerikai tv-s műsorvezetőnőnek, aki csupán nőtársai figyelmét akarta felhívni a rákszűrés fontosságára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 31.


hirdetés

A 41 éves Ali Meyer, az Oklahoma New 4 többszörös Emmy-díjas riportere nagy formában ünnepelte meg tavaly tavasszal 40. születésnapját, és úgy tűnt, minden rendben van nála, amíg hat hónappal később nem került sor élete első mammográfiai vizsgálatára. Meyer eredetileg azért ment az Oklahoma City-beli rákközpontba, hogy interjút készítsen két mellrákos nővel.

A vizsgálatot élőben közvetítette Facebook-oldalán, csak ezután döbbent rá a négygyermekes családanya a szörnyű diagnózisra: neki is mellrákja van- írta a Daily Mail

Munkaadója csak a napokban jelentette be, hogy Meyer immár egy éve harcol a gyilkos kór ellen. Az újságírónő azóta is rendszeresen beszámol kezeléseiről Facebook- és Instagram-oldalain, egyúttal továbbra is figyelmezteti a nőket a rendszeresen ellenőrzés fontosságára, mert őt is ez mentette meg. Beszámolt arról is, hogy az orvosok meggyőzték: vetesse le a jobb mellét, mert ezáltal meg lehet fékezni a betegség invazív jellegét. Azóta Ali már túl van ezen a műtéten és elégedett azzal is, ahogy a plasztikai sebész helyrehozta őt.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
board-game-529586_1280-1.jpg

Szavazz te is, melyik játék nyerje az Ország Játéka versenyt!

Folyik a verseny Magyarország legjobb játéka címéért. Idén közel 150 játék tette próbára magát a 7. Ország Játéka Játszónapon.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. október 28.A Groupama Arénában rendezték meg az Ország Játéka 2019 verseny Játszónapját, ahol számos karácsonyi sikerlista-esélyes gyerekjáték is debütált. A nevezett játékok csaknem felét a családi vagy kisgyerekeknek szóló társasjátékok teszik ki, amelyek ma reneszánszukat élik. De egyre több játék lép túl a hagyományos játékokon és bír valamilyen funkcióval (beszél, mozog, interaktál).

A legtöbb játékújdonságot felvonultató országos eseményen közel 150 játékot – köztük több mint 70 vadiújat, idén először itt – próbált ki összesen közel 1500 szülő, nagyszülő és kisgyerek. A legjobb játékok versenyében ez alkalommal is a nagyközönség és a szakmai zsűri fog dönteni. Az általuk odaítélt, majd a nyertes játékokra felkerülő Ország Játéka minősítés komoly megmérettetés eredményét jelzi és fontos szempont lehet ajándékválasztáskor.

A legjobbakra november 10-ig lehet szavazni a www.orszagjateka.hu oldalon.

Magyarország legjobb játékát a szakmai zsűri – köztük gyermekpszichológus, pedagógus, védőnő, játékfejlesztő, influenszer – olyan szempontok szerint értékeli, mint például a készségfejlesztés képességének mértéke, a szociális készség fejlesztése, alkalmassága az együtt- és újra játszásra, a játékok várható mentális és érzelmi hatása, innovációja, kreativitása, minősége és tartóssága.

Aki nem szeretne az utolsó pillanatban tanácstalanul ajándékért rohangálni, figyelje a webáruházak oldalán vagy az üzletekben az Ország Játéka logót. Szavazni is érdemes, mert a nyereményeken ( 50.000 Ft értékű fődíj, 100 db játékcsomag) felül a verseny jótékony célokat is szolgál: a szavazat leadásakor megjelölhető, mely bölcsőde és óvoda jusson értékes és hasznos adományhoz, játékokkal teli ajándékcsomagokhoz. A díjakat november 13-án adják át.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
schauna_harshman_2.png

Eredeti súlyának felére fogyott le az anyuka, miután hároméves kisfia lekövérezte

A 35 éves nő addig kizárólag gyorséttermi ételeken, tésztákon és szénsavas üdítőkön élt.
Fotó: Instagram/lowcarb.godess - szmo.hu
2019. október 30.Rá sem lehet ismerni arra a háromgyerekes anyukára, akit néhány éve a saját fia kövérezett le, és ezért kezdett életmódváltásba. Miután a mindössze 3 éves gyerek közölte vele, hogy kövér és még ki is nevette, a nő magára zárta a fürdőszobát és zokogásban tört ki. Mára Schauna Harshman az akkori testsúlyának közel felét leadta. A hétköznapi sikersztorit a Mirror írta meg.

Az észak-dakotai nő akkor hízott meg igazán, amikor várandós volt.

"Az első terhességem alatt szinte csak a Taco Bell és a Wendy's gyorséttermek kajáin éltem, rengeteg krumplival, és mindehhez szinte csak Mountain Dewt ittam. 26 kilót szedtem fel összesen, és 98 kiló voltam, amikor Mason megszületett" - emlékszik vissza a nő.

De még innen is tudott hízni. A következő terhessége alatt egészen 134 kilóig ment fel a súlya. Folyamatosan fájt a háta és a csípője, ráadásul magas lett a vérnyomása is. Utóbbi miatt végül három héttel korábban szülte meg harmadik gyerekét.

Schauna rettenetesen utálta magát, nyáron is csak farmerban és kapucnis pulcsiban merészkedett ki az utcára. A fiaival alig van közös képe ebből az időszakból, mert nem szerette, ha fotó készült róla. Ekkor kövérezte le Chase, és szégyellte el magát annyira, hogy radikális életmódváltásba kezdett.

Megváltoztatta az étrendjét, rendszeresen edzésekre járt, majd miután kezdésnek leadott 25 kilót, gyomorgyűrű műtétet hajtottak végre rajta. Ezután további 30 kilót adott le, de folyamatosan figyelt az alacsony szénhidráttartalmú diétára. A műtét óta Schauna elsősorban csirkét, pulykát és tojást fogyaszt, sok zöldséggel, magvakkal és protein turmixokkal.

A háromgyerekes nő súlya most 70 kiló.

Ma már csak távoli emléknek tűnik számára az első néhány edzés, amikor alig 10 percet bírt ki a szobabiciklin vagy az ellipszis tréneren.

A 35 éves nő több előtte-utána fotót is megosztott az Instagramon, de folyamatosan ad tanácsokat az étkezéssel és általában az életmódváltással kapcsolatban:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

296lbs ➡️ 158lbs :: size 22/24 to size 6 :: 2xl or plus size 2 to size s/m :: my shoe size even went down 9 to an 8 or 8.5 . I just want to thank you guys for all supporting me on this Instagram! Honestly I wouldn’t have the motivation to push this hard all year round if it wasn’t for the accounts I follow that seriously inspire me, the accounts I follow that keep me on track with my nutrition and trying new things, the people that message me and have genuine connections with. This has been such a great year in a much healthier and happier lifestyle and this community kept me staying strong! Instead of taking off summer regain right now I am working towards goal weight! ?♥️ . . . . . #weightlosstransformation #weightlossjourney #weightloss #fitness #extremetransformation #motivation #fitnessmotivation #healthylifestyle #fitfam #weightlossmotivation #beforeandafterweightloss #fit #workout #health #transformation #ketofam #healthyfood #fatloss #goals #keto #extremeweightloss #fitspo #healthyeating #beforeandduring #journeytofit #gymlife #obesetobeast #lapband #transformationtuesday #beforeandafter

Schauna Harshman (@lowcarb.godess) által megosztott bejegyzés,

"Három gyerekem van, teljes állásban dolgozom, de mégis jut időm arra, hogy elkészítsem a másnapi ételeimet. Ezen felül naponta járok edzeni is. Ha nekem sikerült, akkor bárki másnak is sikerülhet" - zárja gondolatait a lapban Schauna.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
guinea-pig-792524_960_720.jpg

Tengerimalacokat tart egy iskola a szorongó és stresszes tanulók megnyugtatására

Az igazgató először vonakodott, aztán a két lelkes hölgy meggyőzte.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. október 27.Iskolába járni sokszor még akkor is megterhelő, ha az ember egyébként tehetséges és jó tanuló. Egy-egy felelet, egy röpdolgozat mind alkalmasak arra, hogy mini stresszhelyzeteket idézzenek elő a gyerekeknél. Ezt ismerte fel egy iskola, ahol tengerimalacok segítenek megnyugtatni a nebulókat.

A Metro cikkéből kiderül: Rita és Delilah Warlingham Iskola új "alkalmazottai", akiknek feladata az, hogy "elvonják a figyelmet a gondoktól" főképp azoknál a tanulóknál, akik a stressz miatt nem teljesítenek elég jól.

A 12 hetes szőrmók páros hamar a diákok kedvence lett, és a súlyos szorongással küzdő 11–18 éves tanulók imádják az iskola háziállatait. A fiatalok külön foglalkozáson játszhatnak velük.

A gondolat, hogy kipróbálják a tengerimalac-terápiát, azután jött, hogy az egyik pedagógiai asszisztens, Helen Kurt egyik nap elvitte kutyáját az iskolába.

A 60 éves Helen később azt mondta: "Több gyermek reakciója meglehetősen pozitív volt. Nagyon izgatottak voltak, így azt gondoltuk: miért nem próbáljuk ki a tengerimalacokat?"

Kollégájával, Lucy Wakefielddel bemutatták az ötletet az iskola vezetőjének, aki kezdetben tétovázott a háziállatok gondozása miatt, ám később belement abba, hogy az intézménynek saját terápiás tengerimalacai legyenek.

„Először aggódtam, de Lucy és Helen nagyon sok kutatást végeztek a kedvtelésből tartott állatok terápiájának kapcsán, és a statisztikai adatok hamarosan meggyőztek"

- mondta Paul Kinder intézményvezető. "Megtudtam, hogy a házi kedvencek gondozása a stressz csökkentésének egyik legjobb módja"- mondta a pedagógus, kiemelve, hogy már az első nap sorban álltak a gyerekek, hogy találkozzanak az új kedvencekkel.

Lucy, aki a hétvégén hazaviszi a háziállatokat, azt mondta: „A terápiás foglalkozások valóban hasznosak a tanulók számára. Sokkal boldogabbak, nyugodtabbak és jobban tudnak összpontosítani." Azt is elárulta, hogy a két állatnak egy kicsit különbözik a személyisége is.

A Warlingham School munkatársai most már együttműködnek a térség más iskoláival is, akik szintén szeretnék a stresszcsökkentés hasonló módját bevezetni intézményeikben. A jövőben egy előadáson is bemutatják a tengerimalac-terápia előnyeit a szakembereknek.

"Jöjjenek el öt év múlva, és lehet, hogy 15 kecskénk és egy zsiráfunk is lesz. Ki tudja?" - zárta a beszélgetést az iskola igazgatója.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mai-fiatalok-elete.jpg

Hogyan akarnak élni a mai magyar fiatalok? - őket kérdeztük a terveikről

Kiderült, hogy a kamaszok még lelkesebbek, idealistábbak, az egyetemi éveiket elkezdők vagy épp a tanulmányaik végén lévő fiatalok már borúlátóbbak és aggodalmasabbak.
SzÉ - szmo.hu
2019. október 31.Olvastam nemrég egy cikket arról, hogy az amerikai fiatalok már nem akarnak úgy élni, mint a szüleik, és sokukat egyáltalán nem érdeklik a klasszikus, nagy, kertvárosi házak. Ők kisebb, városi lakást szeretnének, közösségi tereket, programlehetőségeket, kávézót a sarkon és a többi.

Kíváncsi voltam arra, hogy a magyar fiatalok hogyan szeretnének élni, ám hamar kiderült, hogy egészen mások a problémáik. Még ha nem is mondták ki, a központi kérdés az volt, hogy ki tudnak-e szakadni a mamahotelből, képesek lesznek-e az önállóságuk és függetlenségük megteremtésére, és eljön-e az a pont az életükben, amikor arra kényszerülnek, hogy külföldön próbáljanak szerencsét.

Tinédzserekkel és huszonévesekkel beszélgetve az is kiderült, hogy a kamaszok még lelkesebbek, idealistábbak, az egyetemi éveiket elkezdők vagy épp a tanulmányaik végén lévő fiatalok már borúlátóbbak és aggodalmasabbak.

„Egyelőre arra a kérdésre, hogy városban vagy vidéken laknék-e, nehéz válaszolni, mert mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek” – mondta a 17 éves Bence, aki egy nagyvárostól 20 kilométerre él a családjával. Minden nap onnan járnak be iskolába, illetve a munkahelyre.

„Most jó így falun, jó a nagy ház és a nagy zöld kert, nyugalom van, nem járnak autók/buszok, de sokszor hiányzik az ami egy városban van. Például, hogy a buszok folyamatosan járnak, nem pedig félóránként, óránként, minden ott van a közelben, akár boltba akarok menni, akár haverokkal találkozni. De szerintem jobban el tudnám magam képzelni Budapesten vagy egy külföldi nagyvárosban a későbbiekben, mint vidéken”.

Bence mindenképpen szeretne sokat utazni, más országokat megismerni és új, izgalmas helyeket felfedezni. Most úgy képzeli el az életét, hogy 15 év múlva már lesz egy biztos munkahelye, lesz lakása, autója és ekkortájt vagy kicsit később már családja is. Szerinte anyagilag is biztos lábakon fog állni, nem luxusban, de nem is lesz eladósodva.

Számára fontos, hogy akkor alapítson családot, amikor már biztosítva vannak a lakhatáshoz és a megélhetéshez szükséges feltételek.

„Nem szeretnék hatalmas lakást, de egy lyukban se szeretnék lakni. Mindenféleképpen tágas lenne, praktikusan és komfortosan felszerelve. Modernebb stílusú lenne, mind bútorozottságban, mint felszereltségében. Meglenne minden ami egy átlagos háztartásban van. Biztos lenne benne egy iroda, hogyha otthonról kellene dolgoznom, vagy valamit elintéznem akkor azt kényelmesen meg tudjam tenni” – magyarázza.

És hogy mivel foglalkozik majd? Bence a humán terület iránt érdeklődik, és egyelőre a hagyományos szakmákban, illetve területekben gondolkodik, nem olyasmiben, mint amit a jövőkutatók prognosztizálnak.

„Pontosan még nem tudom, hogy mivel fogok foglalkozni, csak azt, hogy jogi területen szeretnék elhelyezkedni. Ez attól is függ, hogy hova vesznek fel egyetemre, és hogy az mennyire fog tetszeni. Ha nem jogi területen dolgoznék, akkor pedig a médiában újságnál vagy tévénél.”

A 15 éves Anna kistelepülésen lakik egy megyeszékhelytől nem messze.

„Szívesebben élnék egy viszonylag nagyobb lakásban vagy házban a városközpontban” - árulja el. „Mindenem az adott lakhelyemen, városomba lenne, de ettől függetlenül elmennék világot látni és utazni, sok mindennel megismerkedni. A leendő lakásom mérete miatt biztosan lenne 4 külön szoba: egy háló, egy vendégszoba, egy konditerem és egy dolgozószoba. A nappali és a konyha egybenyílna. 2 fürdő lenne és a vécé külön helyiségben helyezkedne el. Modern és világos lenne, meleg és hideg színekkel egyaránt.

Itt élnék az élettársammal felnőttként, akivel nem házasodunk össze és gyerekeink sem lesznek. Gyerekeim azért nem lesznek, mert nem szeretném a mai társadalom és világ veszélyeinek kitenni,és úgy felnevelni őket, hogy tudom, mik leselkedhetnek rájuk, hogy tudom, rengeteg rossz pillanatuk lehet az élet minden terén.

15 év múlva 30 éves leszek, addigra befejeztem már az egyetemet reményeim szerint és már megkezdtem matematikusi pályám, amelyet még nem tudom pontosan hogy mit is jelent. De mindenesetre ezzel szeretnék majd foglalkozni, mert egy régi tanárom azt mondta, hogy az a legjobb, ha a hobbink a foglalkozásunk és ezzel teljesen egyet kell értenem. Szeretnék minél boldogabban és szabadabban élni, úgy, ahogy azt én szeretném majd.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!