hirdetés
igy-gyaszoljak-a-megolt-fiatal-lanyt.jpg

'Aki arra jár, tegyen a kapuba egy szál virágot' – így gyászolják a Kőbányán megölt 23 éves lányt

A környéken élőket megrázta a borzalmas gyilkosság.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. július 31.


hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy megöltek egy nőt a X. kerületi Kolozsvári utca egyik lakásában.

A police.hu oldalon azt írták, hogy

a rendőrség ügyeletére kedden 14 óra 11 perckor érkezett bejelentés a halálesetről.

A helyszíni szemle során kiderült, hogy

a nő halálát idegenkezűség okozta,

ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekménnyel egy fiatal férfi gyanúsítható, Cs. Dániel.

A férfit keresik, közzétették a körözési fotóját is:

Az embereket megrázta a gyilkosság.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
letöltés.png

Agyvérzést kapott Londonban egy fiatal magyar apuka, a mentők fogtak össze érte

A család nem tudta kifizetni a több mint egymillió forintba kerülő hazaszállítást, a polgármester is segített.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 04.Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán osztotta meg azt az esetet, amikor a mentők összefogtak az édesapáért, akit haza kellett hozni Nagy-Britanniából.

A fiatal apuka ugyanis agyvérzést kapott Londonban, de egészségbiztosítás híján az életmentő ellátást követően komoly problémát jelentett a mentővel történő hazaszállítás. A család nem tudta kifizetni a több mint egymillió forintos összeget, így az újkígyósi születésű, dabasi állomásvezető vette kézbe az ügyet - írták a posztban.

"Kiss Tamás bajtársunk felkereste a Békés megyei város polgármesterét, aki azonnal gondoskodott az úthoz szükséges üzemanyag- és kompköltségről.

Miután Ekrik Pál mentőtiszt és Surányi Lajos gépkocsivezető bajtársunk is önként jelentkezett a térítésmentes feladatra, már "csak" egy mentőautó hiányzott az induláshoz, amit végül a Johannita Segítő Szolgálat bocsátott a jólelkű mentők rendelkezésére."

Tegnap reggel az Országos Mentőszolgálat budaörsi mentőállomásán a legmodernebb orvostechnikai felszerelések is bekerültek az autóba és elindultak az 1700 kilométerre lévő betegért.


KÖVESS MINKET:hirdetés
rendor-elesztes.png

Szabadnapos rendőr mentett életet, kiderült, hogy az egyik ismerőse apja volt az

Épp edzésből tartott hazafelé a kecskeméti rendőrnő, amikor hirtelen döntenie kellett: ő maga kezdte meg az újraélesztést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 04.Szabadnapos rendőr mentette meg egy elgázolt gyalogos életét Kecskeméten. A férfit egy busz gázolta el a zebrán. Már nem lélegzett, ezért azonnal megkezdte az újraélesztést. Az életmentést később az egyik kollégája folytatta. A mentők végül stabil, de életveszélyes állapotban vitték kórházba a gyalogost. Később kiderült, hogy a rendőr egyik ismerőse apjának életét mentette meg.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
sakal5.jpg

Árván maradt az aranysakálkölyök, még idejében tudtak segítséget hívni

Egy fa tövében ücsörgött, és nyüszített, az orvosi segítség megmentette. Most egy kisállatkertben a kutyák és a család nyújt neki vigaszt, de gondozói bíznak benne, hogy egyszer találnak neki társat is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 03.Egy lelkiismeretes, állatszerető gazda mentette meg a kis aranysakál életét. Ubba pár hete került a Szentendrei Kisállatkerthez, miután árván maradt.

Új családja a Facebookon mesélte el a kölyök szomorú előéletét.

"Zalakomárnál egy gazda minden reggel kihajtja állatait a legelőre, este pedig vissza. Egy nap reggel arra lett figyelmes, hogy egy kis aranysakál ücsörög egy fa tövében. Este aztán, amikor újra kiment a kis sakál, még mindig ott volt, és nyüszített.

A gazda ért az állatokhoz, így nem ment közel, nehogy elriassza, lehetőséget adva arra, hogyha a kis sakál családja a közelben van, megtalálják őt. Sajnos nem így lett.

Másnap reggel a gazda még mindig a fa alatt látta a kis sakált, egyre rosszabb állapotban. Egyértelművé vált, hogy a kis sakál elárvult.

Ekkor a gazda segítséget keresett, és megtalálta az ottani állatvédőket, akik sürgősen állatorvoshoz vitték őt, ahol megállapították, hogy ki van száradva és éhezve. Infúziót, antibiotikumot kapott, és napról napra erősebb lett.

Lapozz a folytatásért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ami1-1000x667.jpg

Ölelhető „barátokat” készít beteg gyerekeknek egy csoport önkéntes

Rab Tímea és Man Viktória önkéntes 'csapata' kis figurákat horgol elsősorban daganatos beteg gyerekeknek. A kezdeményezéshez akár te is csatlakozhatsz!
Dobó Maitz Petra írása - szmo.hu
2019. augusztus 05.Véletlenül találtunk egymásra Rab Tímeával, ő is egy igazi tündér, aki közöttünk él, és akit be kell mutatnunk nektek. Tímea és barátnője, Man Viktória irányítja, terelgeti ugyanis a "Horgoljunk a beteg gyermekeknek - amigurumi jótékonysági csoportot", valamint egy Facebook-oldalt SzeretetFonal néven, amelyhez bárki csatlakozhat, aki szívén viseli a kórházban ápolt kis betegek sorsát és tud, valamint szeret horgolni.

– Hogyan indult a kezdeményezés?

– Az ötlet úgy indult, hogy én évek óta segítek beteg gyerekeknek kupakokkal és próbálok emellett anyagi segítséget is gyűjteni nekik. Egy kisfiúnak is segítettem, aki szerencsére azóta már meggyógyult, és az ő anyukája kitalálta, hogy annak a kórháznak, ahol a kisfiút kezelték, gyűjt játékokat. Na, itt jön a képbe Man Viki (ő a barátnőm), aki kitalálta, hogy akkor ő egy horgolós csoportban ezt a kezdeményezést kiírja, hogy ki szeretne horgolni pár figurát, amit majd ez az anyuka elvisz a kórházba. Az akció olyan jól sikerült, hogy végül nem is az anyuka, hanem én vittem el a kórházba. Nagyon nagy siker volt.

– Ahogyan az lenni szokott, itt jött el a pillanat, amikor egy igazi gépezet beindult?

– Igen. Ezután többen kérdezték, hogy lesz-e még ilyen. Akkor csináltuk meg a csoportot a Facebookon, amelynek ma már majdnem négyszáz tagja van.

– Mely kórházakba viszitek a munkáitokat?

– Évente többször megyünk különböző kórházakba, egyelőre Budapesten, bár mindketten Szolnokon élünk. A kis szervezői csapatunk tagja lett közben Danku Nóra is, a fotósunk.

Elsősorban daganatos beteg gyermekeknek visszük el az amigurumikat, de legutóbb és most is tervezzük, a GOKI-ban is voltunk a szívbeteg gyerekeknél. Ott is hihetetlen szeretettel fogadtak minket.

– Hátha valaki nem tudná, mi az az amigurumi?

– Az amigurumi egy japán horgolási technika, gyakorlatilag horgolt játékfigurát jelent. Leginkább állatfigurák készülnek, de kislány-kisfiú figura is készülhet. Ha a japán stílust követjük, bájos pofija, nagy, csodálkozó szeme van az emberi ábrázolásnak, de ez nem követelmény.

– A fonalat honnan szerzitek be?

– A tagjaink hobbihorgolók, saját fonalaikat, idejüket, lelkesedésüket áldozzák erre a nemes munkára. Szerencsére a csoport rengeteg adományfonalból is tud dolgozni, amelyek 100%-ban pamut fonalakat jelentenek.

A kapott fonalat szétosztjuk az ország minden táján élő önkéntes kézimunkázóink között, akik már a kész amigurumikat nekünk küldik vissza. A mi feladatunk az is, hogy a kis munkákat fertőtlenítsük, majd eljuttassuk a kórházakba.

– Kik csatlakozhatnak hozzátok?

– Bárki. Az ország egész területéről vannak a tagjaink: nagyik, anyukák, fiatal lányok. Aki tud horgolni, és szeretne mosolyt varázsolni egy kis harcos arcára, jöjjön, szeretettel várjuk!


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x