hirdetés
cimkep.png

Akár 5 csekket is kaphatsz egy hét alatt, ha nem veszed észre ezt a táblát

Megelégelte a közterület-felügyelet, hogy a tiltás ellenére jobbra kanyarodnak az autósok: egy hónap alatt 203 millió forintnyi bírságot szabtak ki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 10.


hirdetés

Már egy ideje kint van a tábla a Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésében, amely előírja, hogy csak egyenesen lehet haladni. Mégis tömegével kanyarodnak jobbra az autósok. Korábban engedélyezett volt ugyan, de mostanra már a jelzőlámpa és az útburkolat felfestése is jelöli a kötelező haladási irányt.

A fonódó villamoshálózatot 2016. január 16-án adták át itt, emiatt változtatták meg a forgalmi rendet. A jobbra kanyarodó autósok ugyanis egyszerre kaptak zöldet a gyalogosokkal, így feltartották a villamost. De most már, hogy csak egyenesen haladhatnak ebben a kereszteződésben, ez nem történhet meg.

A közterület-felügyelet többféleképpen is próbálta figyelmeztetni az autósokat, hogy megváltozott a forgalmi rend. Táblákkal jelezték, neonzöld kerettel ellátott, figyelemfelkeltő KRESZ-táblát helyeztek ki, szóban figyelmeztették az autósokat (a bekanyarodni vágyó autósokat továbbintették, hogy haladjanak tovább egyenesen), illetve megállították a szabálytalankodókat.

Mivel mindez nem oldotta meg a problémát, elkezdtek bírságokat osztogatni a kereszteződésnél. De ez a megoldás sem vált be. Egyrészt, mert az út nem elég széles ahhoz, hogy ott félreállítsák az autóst, másrészt, mert amíg egy vezetővel szemben intézkedtek, másik három már be is kanyarodott szabálytalanul mögöttük.

Ezért tavaly decemberben Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete szabályszegéseket ellenőrző kamerákat helyezett ki a környékre. Az automatikus rendszer januárban már tesztüzemben működött: a szabályostól eltérő irányban haladó járműveket észreveszi, és készít róluk elölről és hátulról is jó néhány fotót - olvasható a vezess.hu-n.

hirdetés

Ez az új tábla:

Card

Korábban ez volt kint:tabla

És erre a sarokra helyezték ki a kamerát:kam

A rendszer február óta már élesben működik. A portál kíváncsi volt, vajon hány szabálysértést rögzít a kamera, hány autóst bírságolnak meg naponta, ezért megkereste a közterület-felügyeletet.

Kiderült, naponta több száz szabályszegés történt.

"2017. február 1-28. között 4063 gépkocsival szemben szabtunk ki bírságot. A kormányrendeletben meghatározott bírság kötelező összege 50.000 Ft" – írta dr. Böjtös Zoltán, a közterület-felügyelet igazgatója a vezess.hu-nak.

Ez azt jelenti, hogy egyetlen hónap alatt 203 150 000 forintnyi bírságot szabtak ki az autósokra.

Az is világosan látszik a rendszer adataiból, hogy vannak olyanok, akik nem figyelmetlenségből kanyarodtak jobbra a tiltott helyen, hanem szándékosan, a szabályt figyelmen kívül hagyva. Így történhetett, hogy akik rendszeresen arra járnak és szabálytalanul kanyarodnak, a rendszer élesítése után egy hét alatt akár 3-5 bírságot is kaptak.

Böjtös Zoltán elmondta, a kamerás rendszer működése óta a napi szabályszegések száma folyamatosan csökken. Szerinte azok, akik eddig rendszeresen itt kanyarodtak jobbra, már nem teszik ezt.

"Ez nem szabálysértési hanem szabályszegési eljárás. A jármű üzemben tartója csak akkor mentesül a bírság megfizetése alól, ha a jármű tényleges vezetője – tehát nem az üzemben tartó – teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozik arról, hogy a járművet a szabályszegés idején ő vezette. Ilyen nyilatkozat hiányában a bírságot az üzemben tartó köteles kifizetni" - hívta fel a figyelmet a vezess.hu.

Forrás: vezess.hu


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
nicolas_escobar.jpg

5,6 milliárd forint értékű dollárt talált Pablo Escobar unokaöccse a drogbáró egyik házának falába rejtve

Nicolas Escobarnak állítása szerint látomása volt arról, merre kell keresni a készpénzzel tömött házfalat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Egy nejlonzsákba rejtve bukkant 18 millió dollárra (5,6 milliárd forint) Pablo Escobar egyik házának alagsorában az egykori drogbáró unokaöccse, írja a The Sun. Nicolas Escobar a kolumbiai médiának azt nyilatkozta, hogy látomása volt arról, merre keresse a pénzt a medellíni házban, ahol öt éve élt.

A férfi állítása szerint nem először talált pénzt olyan helyen, ahol a Kokainkirály évekig tartó bujkálása során megfordult. A hosszú menekülés alatt Pablo Escobar ugyanis súlyos dollármilliókat rejtett el az ország szinte minden szegletében. Ezért a kolumbiaiak egyik kedvenc sportja a gödrök ásása, falak kibontása olyan helyeken, ahol esélyes, hogy találnak valamennyit az eldugott drogpénzekből.

Nemcsak készpénzt talált azonban a korábbi rejtekhely pincéjében Nicolas Escobar: a fenomenális megérzésekkel rendelkező rokon egy írógépet, műholdas telefonokat, egy aranytollat, fényképezőgépet és filmtekercset is felfedezett az alagsorban, ahol egyébként elképesztő bűz uralkodott, mondta el egy tévécsatorna híradójában.

Állítása szerint a falba rejtett bankjegyek többsége rettenetes állapotban van, rengeteg már teljesen az enyészeté lett.

Pablo Escobar pályafutása csúcsán a világ hetedik leggazdagabb embere volt, főleg kábítószer-kereskedelemből származó vagyonát 30 milliárd dollárra becsülték. A legendás Medellín-kartell vezetője az Egyesült Államokba szállított kokain több mint 80 százalékát ellenőrizte. Minden idők egyik leghíresebb bűnözőjét 1993 decemberében menekülés közben lőtték le a rendőrök egy medellíni háztetőn.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mentok-limbo-hinto.jpg

Egy egész újpesti társasház arra kelt, hogy kórházba szállítás közben egy beteg farzsebében üvöltve megszólalt a Limbó hintó

A mentők szerint Fenyő Miklós slágere „olyan hangerővel töltötte be a nehezen elcsendesült lépcsőházat, mint Hungária koncerten az arénát”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 27.


hirdetés

Egy idős, nagyot halló sérült segítségére riasztották a mentőket hétvégén hajnalban egy újpesti társasház negyedik emeletére - számoltak be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A mentők gyorsan kiértek és ellátták a 85 év körüli férfit, "akit járóképessége ellenére (fejsérülése miatt) hordszékben szerettek volna kórházba szállítani. Amikor az egyébként jó kedélyű, idős úr meglátta a bejárati ajtónál várakozó szállítóeszközt, arról kezdte győzködni bajtársainkat, hogy bár öreg, a székre nincs szüksége".

A poszt szerint beszélgetés kicsit hangosra sikeredhetett, hisz ekkor ébredt fel az az első néhány szomszéd, akik azonnal ki is jöttek a folyosóra, hogy megnézzék, mi történik a bácsival. Együtt hamar sikerült rábeszélni a sérültet, hogy a lift nélküli házban gyorsabb lesz, ha most szakemberek viszik le a lépcsőn.

"A mentők elindultak le a lépcsőn az idős férfivel, azonban a III. emeleti lépcsőfordulóhoz érve, a beteg farzsebében levő telefon megszólalt és Fenyő Miklós “Limbó hintó” slágere olyan hangerővel töltötte be a nehezen elcsendesült lépcsőházat, mint Hungária koncerten az arénát. A biztonságos rögzítés miatt nem lehetett hozzáférni a készülékhez, ezért a lakók nyugalma érdekében, a mentők kezdték szaporázni lépteiket a véget nem érő lépcsőfokokon".

Sajnos ez sem bizonyult elég hatékonynak, a szürreális hajnali jelenetnek ugyanis még akadt pár döbbent pizsamás szemtanúja a másodikon és az első emeleten is - írják a posztban, majd hozzáteszik:

hirdetés

"a hívó mintha kiszámolta volna, éppen akkor szakította meg a limbó-partit, amikor a hordszék kerekei ismét földet értek.

A mentők végül stabil állapotban és további jó hangulatban szállíthatták kórházba a sérült férfit, akinek mielőbbi felépülést kívánunk! Bajtársainknak gratulálunk, az okozott kellemetlenségért az érintettek szíves megértését kérjük!"

Országos Mentőszolgálat

AZ EGÉSZ HÁZAT FELVERTÉK A "MENTŐK" HÉTVÉGÉN HAJNALBAN Idős... , nagyot halló sérült segítségére riasztották bajtársainkat hétvégén hajnalban egy újpesti társasház negyedik emeletére. Bajtársaink gyorsan kiértek és ellátták a 85 év körüli férfit, akit járóképessége ellenére (fejsérülése miatt) hordszékben szerettek volna kórházba szállítani.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kibertamadas.jpg

Kibertámadás három magyar bank ellen, a pénzintézeteket meg is zsarolták

Minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozata volt, mind a méretét, mind a komplexitását tekintve - közölték. Orosz, kínai és vietnámi hackerektől indult az akció.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

Magyarországon eddig példátlan méretű és intenzitású túlterheléses kibertámadást indítottak orosz, kínai és vietnámi hackerek több magyar pénzintézet ellen - erről a Magyar Telekom tájékoztatta elsőként a hvg.hu-t.

Minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozata volt, mind a méretét, mind a komplexitását tekintve

- közölték.

A csütörtök délutáni esetről a Nemzeti Kibervédelmi Intézet azt írta az RTL Híradónak, hogy a pénzintézeteket meg is zsarolták, hogy ha nem fizetnek, akkor még nagyobb támadást fognak indítani a rendszereik ellen. Azt nem árulták el, hogy melyik bankokat érintette a támadás. A Telekom, mint internetszolgáltató volt érintett.

Az elmúlt hetekben több európai intézet is jelzett hasonló támadásokat.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
matiu-ratana.jpg

Lelőttek egy rendőrt Londonban, aki Diana hercegnét és az anyakirálynét is védte korábban

Az új-zélandi Matt Ratanának különleges élettörténete volt, egy bombatámadás után is segített a mentésben, hamarosan nyugdíjba ment volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

Túlzás nélkül az egész londoni rendőrség gyászolja kollégájukat, a rettenthetetlennek is nevezett Matt Ratanát, akit éjjeli szolgálat közben lőttek le a városban - írja a Daily Mail.

Nagy ember volt, nagy szívvel - így jellemzik helyi körökben a péntek éjjel 54 éves korában meggyilkolt rendőrőrmestert. Matiu Ratana Új-Zélandon született, és már Aucklandban is rendőrként dolgozott, mielőtt a 80-as évek végén Londonba költözött. Ott nemsokára munkát talált a helyi rendőrségen, és számos különleges feladatot kapott az évek során.

1992-ben alig 300 méterre tőle robbantott bombát az IRA nevű északír terrorszervezet, ő pedig azonnal a helyszínre sietett, és kivette részét a mentésből. Később őrszolgálatot ellátó rendőrként részt vett többek között Diana hercegné, az anyakirálynő és John Major exminiszterelnök védelmének ellátásában is.

Ratana a megszállottságig rajongott a rögbiért: az ominózus éjszakán is az edzőpályáról indult munkába a végzetes éjszakai műszakra. Egy rendőrségi épületben halt meg, miután péntek hajnalban egy férfi, akit fegyver- és drogbirtoklás miatt tartottak fogva, tüzet nyitott az épületben. Ratana egyébként élete utolsó munkája során a fogvatartottak gondozásával és körülményeik javításával foglalkozott. Egy éven belül nyugdíjba ment volna.

Sadiq Khan londoni polgármester a Twitteren azt írta: sosem fogják elfelejteni Ratana áldozatkészségét és bátorságát.

hirdetés

Matiu Ratana egyébként különleges új-zélandi családból származott: maori származású dédapja politikus és a Ratana egyház alapítója volt, míg nagymamája, Iriaka Ratana az első női maori tagja volt a szigetország parlamentjének.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!