hirdetés
kave-kavezas-pexels-1000x667.jpg

Akár 25 kávét is megihatunk egy nap, nem árt a szívnek

8 ezer embernél vizsgálták meg a kávéfogyasztást. Nem találtak összefüggést a szív- és érrendszeri betegségek és a kávéfogyasztás között. A koffein-túladagolás ugyanakkor veszélyes.
MTI - szmo.hu
2019. június 04.


hirdetés

Az eddig véltnél kevésbé ártalmas a szívre és az érrendszerre, nem teszi rugalmatlanná az artériákat a kávézás, akár napi 25 kávé elfogyasztása sem brit kutatók szerint.

A londoni Queen Mary Egyetem kardiológusai a Brit Kardiológiai Társaság éves manchesteri konferenciáján mutatták be több mint nyolcezer ember bevonásával készült új tanulmányukat.

Ez cáfolta a korábbi tanulmányokat arról, hogy a kávézás növeli a szívinfarktus kockázatát, az artériák merevségét.

A tanulmány készítői három csoportra osztották a résztvevőket. Az elsőbe tartoztak azok, akik átlagosan havonta napi egynél kevesebb kávét, a másodikba a napi egy-három, a harmadikba a háromnál több kávét fogyasztók kerültek. Kizárták azokat, akik napi 25-nél több kávét fogyasztottak. A kutatók nem találtak összefüggést az artériák nagyobb mértékű merevsége és a nagy mennyiségű kávé fogyasztása között.

Eredményeiket még olyan tényezők sem módosították, mint a résztvevő kora, neme, magassága, súlya, az, hogy dohányzott-e vagy fogyasztott-e alkoholt, milyen étrenden élt és volt-e magas vérnyomása.

"A kávé világméretű népszerűsége ellenére különböző jelentések eltántoríthatják az embereket a kávézás élvezetétől. Bár nem tudjuk bizonyítani az általános kapcsolatot, tanulmányunk azt jelzi, hogy a kávé nem ártalmas az artériákra, ahogyan korábbi tanulmányok felvetették.

Bár tanulmányukban voltak olyanok is, akik napi 25 kávét ittak, az átlagos fogyasztó napi 5 kávét ivott. Ezeket az embereket szeretnénk tanulmányozni közelebbről jövőbeni munkánkban, hogy segítsünk megállapítani a kávéfogyasztás biztonságos mennyiségét" - mondta Kenneth Fung, a kutatás egyik készítője.

A koffein túladagolás más hatásai ugyanakkor veszélyesek. A túl sok kávé hányingert, émelygést, hasmenést, szédülést, emésztési, szív- és légzési zavarokat okozhat.


KÖVESS MINKET:





hirdetés
IMG_5046k-1000x667.jpg

"Ültem a doktori kutatásom felett, és azon járt az eszem, milyen ízpárosításokat próbálok ki a bonbonokban hétvégén"

A tudományos pályát hagyta ott Zsuzsa azért, hogy a cukrászatban kiteljesedjen. Újratervezés sorozatunk folytatódik!
Szponzorált tartalom - szmo.hu
2019. június 04.



Angol-latin-ógörög szak az egyetemen – kellően egzotikusan hangzik, hátha még valaki arra vetemedik, hogy a diploma megszerzése után még jobban elmélyedjen benne. Ötvös Zsuzsanna ezt az utat választotta, doktori iskolába jelentkezett, disszertációt írt. Első munkája is ehhez a területhez kapcsolódott: az egyetem tudományos munkatársa lett.

Doktori tanulmányait részben külföldön folytatta, Németországban és Ausztriában. Amíg külföldön élt, keresett magának egy olyan hobbit, ami feltölti, kikapcsolja, de ugyanakkor másoknak is örömet szerezhet vele. „Mindig is szívesen készítettem saját kezűleg ajándékokat a családtagjaimnak, barátaimnak, így amikor kezembe akadt egy üzletben egy szilikon bonbonforma, adta magát az ötlet, hogy bonbonkészítéssel próbálkozom” – meséli Zsuzsa. – „Ha most visszagondolok az első bonbonjaimra, igencsak kezdetlegesek voltak.”

NÉZD MEG A ZSUZSÁVAL KÉSZÜLT KISFILMET IS!

ÚJRATERVEZÉS SOROZAT

Sorozatunkban olyan embereket mutatunk be, akik pályát váltottak, valami egész új dologba kezdtek, és a választott új szakmájukban is sikereket értek el. Megismerhettük már Andrást, aki a tévés újságíró pályát cserélte le a pék szakmára, és lett egy menő rétesező tulajdonosa. Vagy Zsuzsát, aki munkavédelemmel foglalkozott, de a dekortorták világában sokkal inkább otthon érzi magát. Az Újratervezés filmjei itt nézhetők meg.

A sorozat az OTP Bank támogatásával készül.

Minden a bloggal kezdődött...

A bonbonkészítés blogírással párosult, ami kicsit olyan is volt számára, mint egy tanulási napló. Zsuzsa megosztotta tapasztalatait, receptjeit és idővel egyre több követője lett. A pozitív visszajelzések inspirálták arra, hogy még több energiát és időt áldozzon a hobbinak indult ténykedésre. Újabb és újabb eszközöket vett, minőségi alapanyagokat szerzett be, rengeget könyvet elolvasott – áldozott arra, hogy egyre jobb legyen a bonbonkészítésben. Idővel elhívták rendezvényekre bloggerként, ahol kóstoltatni tudta a saját készítésű bonbonjait, és azonnali visszajelzéseket kaphatott róluk.

„Egy nap ültem a könyvtárban a disszertációm felett, és azt vettem észre, hogy nem az írásra koncentrálok, hanem azon jár az eszem, hogy hétvégén majd milyen ízpárosításokat fogok kipróbálni.

"
Rájöttem, hogy akkor nem vagyok a helyemen, ha mindig a hétvégét várom, hogy végre azt csinálhassam, ami boldoggá tesz

– mondja Zsuzsa.

A doktori disszertációt azért még befejezte, bölcsész doktor lett belőle, bár szinte soha nem mutatkozik be Dr. Ötvös Zsuzsannaként. „Furcsán is hat a jelenléti íveken az éttermekben, amikor az én nevem előtt ott szerepel egy Dr. is” – teszi hozzá mosolyogva.

Könyvtári kutatómunka után a csokoládémanufaktúrába

Hazaköltözött Magyarországra és egy budapesti csokoládéműhelyben helyezkedett el. Mesterétől elleste a bean to bar csokoládékészítés minden fortélyát. Ez nem csak azért hozott fordulópontot az életébe, mert a tudományos közeg után egy teljesen más világba csöppent, hanem mert az érdeklődése is egy új irányt vett, a blog immár nem csupán bonbonkészítésről szólt: „Mivel a csokoládékészítés a munkám lett, hobbiként már valami másra vágytam, így merültem el egyre inkább a francia desszertek világában. Ráadásul ez egy sokkal szélesebb játszótérré vált nekem, még otthonosabban éreztem benne magam.”

A folyamatos kísérletezés az önfejlesztés egyik legjobb eszköze – vallja Zsuzsa. Emellett kurzusokat és szakmai kiállításokat látogatott, képezte magát, mert rájött, hogy itt már nem egy hobbiról van szó,

ez már egy befektetés a jövőjébe.

A jövő pedig egyre érdekesebb perspektívákat tartogatott. Egy budapesti fine dining étterem keresett cukrászt, de az álláshirdetésben azt írták, hogy nem feltétel az ezen a vonalon szerzett tapasztalat. Zsuzsa gondolt egyet és jelentkezett – itt indult el igazán cukrász karrierje. Azóta már a harmadik fine dining étteremben dolgozik, immár vezető cukrászként. Ide ajánlással került, egy korábbi kollégája javasolta, hogy próbálják ki őt ebben a szerepkörben.

Ha már csak a biztos anyagi háttér hiányzik az újratervezéshez...

Az Újratervezés sorozat inspiráló történeteit látva sokan érezhetik úgy, hogy bár megtehetnék ők is ezt a nagy lépést, de ahhoz, hogy merjenek valami újba fogni, hiányzik még valami: az anyagi háttér.

Mit mond a szakértő?

„Mindannyian rendelkezünk olyan tervekkel, amelyeket hosszú évek óta dédelgetünk, azonban valamilyen okból eddig még nem jutottunk el a megvalósításukig. Van, hogy a saját kételyeink szabnak gátat a jó ötleteknek. Pedig, ahogy az itt szereplő történet is mutatja, egy jókor meghozott döntés teljesen új perspektívákat nyújthat az életünkben, és az önmegvalósítás kezdetét jelentheti. Természetesen minden ilyen jellegű váltás az elején lemondásokkal és anyagi befektetéssel járhat, így érdemes előre felmérni a lehetőségeinket. Ügyeljünk arra, hogy mindig megalapozott döntést hozzunk, és ne feledkezzünk meg a karrierváltással kapcsolatos pénzügyekről sem. A képzésekre, tanfolyamokra szükséges forrás megteremtése akár hónapokat, éveket is felölelhet, ebben az esetben nyújthat segítséget a személyi kölcsön*, amelyet ma már néhány órán belül akár az otthonunkból, online is igényelhetünk. A felmerülő kérdések megválaszolásában pedig az ügyintézőink készségesen segítenek” – javasolja Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője.

*A THM mértéke online kedvezmény nélkül: 8,4%-24,1%%

A személyi kölcsön akció 2019. június 3-tól visszavonásig, de legkésőbb 2019. augusztus 4-ig érvényes.

További részletek: www.otpbank.hu/szemelyikolcson

A vendéglátás feszített tepmót diktál - de garantált a visszajelzés

„Ami nagyon más a mostani életemben ahhoz képest, amikor még tudományos munkatárs voltam, hogy egészen más a munkarend. Régebben 9-től 5-ig tartott a munkaidő, hétfőtől-péntekig, a vendéglátásban viszont egész más a helyzet. Heti négy hosszú napot dolgozom, ami azt jelenti, hogy

"
10-11 körül érkezem az étterembe, és addig maradok, amíg az utolsó desszertet is elfogyasztották a vendégek, ami sokszor azt jelenti, hogy éjfél körül végzek

– emeli ki a legfőbb különbségeket Zsuzsa.

„Vannak olyan alapanyagok, amelyek egy-egy adott időszakban jobban érdekelnek. Valahogy rájuk kattanok, szeretek többet dolgozni velük, többféle textúrában kipróbálni. Legutóbbi ilyen élményem épp a sörhöz, a malátához kötődik. Az étteremből az egyik kollégám sörfőzéssel is foglalkozik, ő tartott egy olyan csapatépítő tréninget, ahol különböző malátákat is kóstoltunk. Nekem pedig máris elkezdett kattogni az agyam, hogy melyiket milyen desszertben, hogyan lehetne felhasználni.”

Szerencsés egybeesés, hogy a Gourmet Fesztiválon legutóbb szintén a sör volt az egyik kulcselem, így Zsuzsa az újoncként debütáló standjukon máris előrukkolhatott egy malátás édességgel: mini jégkrémeket készített, amelyekben a maláta kapott ropogós csokiréteget.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

füstölt maláta * karamellizált fehér csoki * ropogós kenyérmorzsa Avagy sör & sercli jégkrémben ? Füstölt malátás fagyi ún. csokis malátából, karamellizált fehér csokival bevonva, ami sós rozskenyérmorzsától lesz szuperropogós (ismét @misi11 szuper rozsos bagettjéből készült a morzsa). Mini "magnum" másként holnaptól négy napon keresztül a @gourmetfesztival -on, 49-es stand @laurelbudapestetterem. Gyertek, és nehogy kihagyjátok a körömpörköltet bodagon, mert örök életre bánni fogjátok! #énszóltam ?// Smoked malt ice cream coated w salty caramelized white choco w crunchy rye breadcrumbs. Available from tomorrow @gourmetfesztival, stand 49 @laurelbudapestetterem. ? @beetwellington . . #pralineparadicsom #pastrychef #pastrylife #icepop #streetfood #festivaldessert #malt #smokedmalt #chocolatemalt #caramelizedwhitechocolate #sourdough #sourdoughbread #breadcrumbs #gourmetfesztival #gourmetfesztival2019 #laurelbudapest #laurelkitchen #laurelteam #nemfogesni #mik_gasztro #instahun

Zsuzsanna Ötvös (@zsuzsanna.otvos) által megosztott bejegyzés,

Néha a cukrászból is előtör a bölcsész

A desszertek megálmodásához és elkészítéséhez is ugyanúgy rendszerben kell gondolkodni és kreatívnak lenni, akárcsak egy tudományos kutatásnál. És persze az elhivatottság, a szenvedély sem árt. „Otthon is igazi cukrászkonyhám van, mindenféle eszközökkel felszerelve. A hűtőmben viszont csak egy pici fagyasztó rész van, amiben sosincsenek fagyasztott húsok. A múlt héten például két esküvői torta várta ott, hogy tükörglazúrral áthúzzam őket. Ami alapanyagom otthon megtalálható, abból egyszerűbb lenne egy tortát összerakni, mint egy ehető vacsorát” – meséli Zsuzsa.

Hogy most abszolút a helyén érzi magát, és a cukrász szakmában is elismert lett a neve, azt az is bizonyítja, hogy az egyik könyvkiadó megkereste, a blogja nyomán írjon egy desszertes könyvet. Tavaly készült el a könyv, aminek csak a fotózása két hétig eltartott. Megjelenés után pár hét alatt az összpéldányszám fele el is kelt, úgyhogy sikerült megtalálni a különleges desszertek megalkotására fogékony közönséget. Aki esetleg úgy gondolja, hogy könyvből nehezebben tanulja meg a cukrászkodást, ehhez neki gyakorlatra van szüksége, annak is van esélye Zsuzsával találkozni: rendszeresen tart kurzusokat, workshopokat főzőiskolákban.

„A gasztronómiában az a jó a tudományos kutatáshoz képest, hogy szinte azonnal kapok visszajelzést a munkámról. Korábban láthattam, ha megörültek az általam készített bonbonoknak, vagy a blogom követői megosztották, ha sikerült a receptem alapján megalkotni valami finomságot.

Most pedig az tesz boldoggá, ha látom, hogy üresen kerülnek be a tányérok a mosogatóba,

akkor tudom, hogy jó munkát végeztem.”

Fotók: Mervai Márk


KÖVESS MINKET:



hirdetés
dohhi.jpg

6 egykori dohányos árulta el, mi segített nekik abban, hogy végleg letegyék a cigit

Mindenkinek más volt a nyerő taktika.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. június 02.



A dohányzásról való leszokás kérdésében több iskola létezik: egyesek szerint azonnal kell letenni, mások szerint a fokozatosság, a tapaszok, e-cigi, vagy a várandósság a legjobb módszer.

A Yahhoo Lifestyle oldalán most 6 sikerrel leszokott olvasó osztotta meg történetét és tippjeit azzal kapcsolatban, neki, hogyan sikerült a nikotintól való végleges megszabadulás.

"Fél tucatszor próbáltam abbahagyni, de soha nem próbáltam meg komolyan."

Jon Park hét éven át füstölt és azt mondja: nagyon foglalkoztatta, hogyan tudná abbahagyni. - Tudtam, hogy ha megpróbálom, akkor sikerül, de mindenkit azt mondta, hogy az összes dohányos ebben a hitben él- mondta a Yahoo Lifestyle-nak.

A férfi elárulta: az segített neki, hogy végre komolyan eldöntötte, hogy leszokik.

Kezdetben a rengeteg rágógumi és kávé segített neki túljutni a sóvárgás pillanatain.

„A legnehezebb a rutin megtörése” - mondja. A parkban, a kávé mellé, vagy hazafelé a munkából... Nem egyszerű, főleg mivel a cigizés jó alkalom a munkatársakkal való beszélgetésre is" - tette hozzá.

"Nagyon egészségtelenül éltem, és újra randizni akartam."

Abe Navas azt mondja: a szerelmi életén igyekezett javítani azzal, hogy elhagyja káros szokását.

"Nehéz feladat volt - mondta a portálnak. " „Nagyon egészségtelenül éltem, de közben megpróbáltam újra randizni.

Rájöttem, hogy a dohányzás nem szexi és sokakat taszít”

- teszi hozzá.

Navas azt mondja, hogy az első hónap „nagyon kemény volt”. Még olyan filmeket sem nézett, ahol az emberek dohányoztak. Hozzátette: mára lett egy menyasszonya, aki egyébként utálja a cigit.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
sanne-vloet.jpg

Így fest egy modell napi étrendje, aki a divathétre készül

Éhezés vagy méregdrága ételek? Sanne Vloet most felfedi az igazságot a kérdésben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.



Ha a kifutókon és magazinokban szereplő manökenek étkezése kerül terítékre, az ember hajlamos a koplalásra, étkezési zavarokra vagy éppen luxus élelmiszerekre asszociálni.

Mivel a divatipar, környezetük és saját maguk is gyakran képtelen és sanyargató mércéket állítanak, ezért ezek a feltételezések nem ritkán összecsengenek a valósággal.

Szerencsére azonban az egészséges táplálkozás és testkép mantrái egyre inkább teret hódítanak, ez pedig igazán pozitív változás.

Már csak a azért is, mivel az influenszerként vagy épp vloggerként is munkálkodó fiatal nők akarva-akaratlanul még fiatalabb lányok sokaságának példaképeivé válnak.

Akik aztán nem csak stílusukat, alakjukat szeretnék "lemásolni", hanem boldogan megfogadják étkezéssel kapcsolatos tanácsaikat, szokásaikat is.

A holland származású, ám New Yorkban élő, 24 éves Sanne Vloet felismerte ezt a mintát és úgy döntött, hogy YouTube-csatornáján - sok egyéb kulisszatitok mellett - bevezeti nézőit a modellek étrendjének titkaiba is. Legalábbis egy egészséges és kicsattanó lányéba.

Videóját elnézve rájöhetünk, hogy nem egy drága, ám szegényes étrend, hanem egy meglepően egészséges és finomnak tűnő napi adag ölt testet.

Sanne erősnek és egészségesnek szeretné érezni magát, ezért remek alapanyagokból tápláló fogásokat készít. Ezekben az is nagyszerű, hogy egyszerűségük miatt egy igazán zsúfolt napirendbe is beilleszthetőek.

Reggeli 8 órakor: fél banán, kivi - meglepő módon a héjával együtt, kókuszjoghurt, granola, kávé helyett gyömbéres, mentás tea.

Mivel a tejtermékeket igyekszik kerülni, ezért kókuszjoghurtot használ, és videójában azt is megmutatja, hogy hogyan lehet házilag granolát - vagyis gyakorlatilag extrákkal "megfűszerezett" sült műzlit készíteni.

Ebéd 13 órakor: egy szelet rozskenyér humusszal és uborkával, egy szelet rozskenyér avokádóval és kecskesajttal, tojás.

Sanne szinte majdnem minden nap eszik avokádót, mivel az tele van egészséges és jó zsírokkal. Mivel holland, a rozskenyér különösen közel áll a szívéhez.

Az ebédet általában vízzel vagy teával öblíti le - a lényeg, hogy valami egyszerűvel.

A fiatal lány nem szereti kidobni az ételeket, ezért gyakran a maradékot is felekomponálja a fogásokba.

Mivel nem végzett túl sok fizikai tevékenységet a délelőtt folyamán, ebéd előtt nem volt szüksége tízóraira sem.

Ha kíváncsi vagy a videóra és a továbbiakra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
szinek8.jpg

7 szín, ami megmagyarázza az érzelmeidet

A környezetünkben lévő színek magyarázatot adnak érzelmeinkre, vágyainkra. Hogy melyik színből mire lehet következtetni a 7köznapi pszichológia blog szerzője gyűjtötte össze.
M. Steinbach Annamária írása a 7köznapi pszichológia blogon, fotók: pixabay.com - szmo.hu
2019. június 01.



Leendő és végzett pszichológusok hozták létre a 7köznapi pszichológia blogot, mert a pszichológia mindenki életének része, és mindenkire tartozik.

Amikor megjelent a könyvesboltok polcain a 3 nővér és 1 fiú című trilógiám első része, amely a Piros elnevezést kapta, számomra a történet fényében teljesen természetes volt az, hogy a könyveim címében és borítóján egy-egy szín helyet kap. Akik azonban még nem olvasták Emma, a főhősnő külvilággal és önmagával folytatott küzdelmét, joggal kérdezték tőlem kivétel nélkül: miért pont PIROS?

Több helyen is beszéltem már arról, hogy

nagy jelentőséget tulajdonítok a minket körülvevő színeknek, mert azt gondolom, hogy a bennünk dúló érzelmeket, vágyakat képviselik az életünkben.

Ha most körbenézünk lakásunkban vagy éppen ruházatunkon, talán itt-ott visszaköszönnek ugyanazok a színek. Ezek a mi színeink, amelyek rólunk, személyiségünkről és legfőképp igényeinkről, akár ki nem mondott vágyainkról árulkodnak. Mást kíván sugározni egy ismerkedésre és kapcsolatokra nyitott ember, mint egy introvertált, otthonában kibontakozni képes személy. Mást mutat magából egy szerelmes, szenvedélyre vágyó valaki, mint az, aki épp csalódást élt meg, és a háta közepére kívánja a nőket/férfiakat.

Nos? Neked már megvan az a szín, ami a mostani állapotodat képviseli? Megfigyelted a ruhádat vagy gondolatban a ruhatáradat? És a berendezési tárgyaidat? A lakásod falát? Ha megvagy, jöhetnek a színek egyesével.

1. Fekete

Ez a szín egyszerre a művészi, érzékeny működés mutatója, miközben lehetőséget ad a rejtőzködésre.

Azok, akik a feketét preferálják, ügyelnek a részletekre, és habár nem feltétlenül introvertáltak, nem szeretnek megosztani minden apróságot másokkal.

A sötét színek a komolyság és elmélyült állapot elérésében segítenek minket.

A gyász feketéje más, és itt nem a kultúrafüggő, tradicionális gyászviseletre gondolok. Mikor veszteség ér minket, nem vágyunk a rikító színekre, de a feltűnő, tekintetet vonzó mintákra sem, mert olyankor el akarunk bújni, hogy a lelkünk dolgozhasson a fájdalmunkon. Sötétebb ruhákba öltözünk nem az elvárás, hanem egy belülről fakadó vágytól vezérelve. Ha az ellenkezőjét nézzük, egy terapeutának mindig vészjel, ha akut gyászban a kliense feltűnő ruhákat kezd hordani, ami gyakran a feldolgozás elakadását vetíti elő.

2. Fehér

Azok, akik szeretik a fehéret, gyakran jól szervezettek, logikusak, és nemigen van zűrzavar az életükben. Letisztultságra és átláthatóságra vágynak az életben. Ha főként fehér dolgokkal veszed magad körül, valószínűleg kerülöd a bonyodalmakat, és rosszul érzed magad olyan helyzetekben, amelyek tisztázatlanok, zavarosak.

A fehér szín lakberendezési megfelelője a minimál stílus, amely színpalettája korlátozott, uralkodó színe a fehér.

Azoknak ajánlott, akik számára nem okoz gondot a folyamatos rendre ügyelés, akik nem ragaszkodnak aprócska, színes tárgyakhoz, ugyanakkor nagy önfegyelemmel vannak megáldva.

3. Piros

A piros szín szerelmesei élni akarnak. És nem csak élni, hanem élvezni is az életet teljes erőből. Teljességre törekszenek, és érzelmekben gazdag, köntörfalazások nélküli kapcsolatok kialakítására. A piros szín különösen érdekes olyan szempontból, hogy az emberek csak nagyon ritkán hordanak rendszeresen ilyen színű ruhákat.

A pirosat mindig érzelmeink választják ki a ruhásszekrényünkből.

Amikor észrevesszük, hogy nagyon ódzkodunk vagy éppen nagyon vágyunk egy piros ruhadarabra, az önismereti szinten azt jelenti, hogy az érzelmek elől inkább menekülünk jelenleg, vagy éppenséggel teljes erőből az életet és a harcot választjuk. Sokan a pirosat tudatosan viselik: vezetők gyakran piros nyakkendőt kötnek komolyabb tárgyalásokkor, ami mások szemében dominanciát és erőt sugároz.

Az aktualitással élve itt válaszolom meg, hogy miért éppen PIROS a könyv címe: A 3 nővér és 1 fiú – Piros című könyvben Emma, a főszereplő eljut a feketétől a lángoló piros érzelmekig, miközben megismeri önmagát, s vele félelmeit és vágyait. Miközben szürke egérként éli életét, elmaradhatatlan piros kabátja mutatja, hogy a sokszor megsérült lány félelmei ellenére mégiscsak az életet és vele a szerelmet választja. A piros szín minden esetben a bennünk lévő erőt, a harcra való képességet, az életre való vágyat jelképezi életünkben.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x