hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Ájultra vert egy férfit a kamasz, aki egy 16 éves lányt is bántalmazott korábban
Újabb videó jelent meg az erőszakoskodó fiatal lányról. Ezúttal egy felnőtt férfit ütött és rugdosott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 11.


hirdetés

Újabb felvétel került elő arról a kamaszlányról, aki barátnőjével együtt nemrég megalázott és megvert egy 16 éves lányt Nádudvaron. Az RTL Híradó által bemutatott videón ezúttal az látszik, ahogy

a fiatal egy felnőtt férfivel kiabál, majd meg is üti, rugdossa, olyan erővel, hogy a férfi el is ájult a földön fekve. A verekedést egy fiatal fiú vette fel. Az nem derült ki, hogy a lány miért esett neki a férfinak.

A támadó egyik barátnőjével korábban egy 16 éves lánnyal erőszakoskodott. Egy játszótéren estek neki áldozatuknak, aki éppen hintázott. Ököllel ütötték, rugdosták a kamaszlányt, aki sírva könyörgött nekik, hogy hagyják abba. Arra is képes volt, hogy megcsókolja egyikük cipőjét, és azt is elviselte, hogy többször is kutyájuknak nevezték őt.

Az egyik támadó azóta már videóüzenetben bocsánatot kért a történtekért. A lány édesanyja azt nyilatkozta, annyi támadás érte őket, amióta az egész ország látta a verekedésről készült felvételt, hogy úgy döntöttek, elköltöznek.


KÖVESS MINKET:

Kijöttek az új nyugdíjszorzók, kiszámolták, mennyi lesz a nyugdíjunk - kevesen lesznek boldogok
A nyugdíj mértéke attól függ, hogy milyen volt az ember fizetése. Most azt számolták ki, hogy milyen nyugdíjra számíthatna az, aki az elmúlt évtizedekben mindig az aktuális átlagbért kapta meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Nemrég lett nyilvános a rendelet az új nyugdíjszorzókról, ebből pedig már kiszámolható, mekkora nyugdíj járhat.

A szorzótábla azért kell, mert az adott évben nyugdíjba vonulók havi nyugdíjának megállapítása elég bonyolult számítással történik. Az egyes évekre úgynevezett valorizációs szorzókat állapítanak meg, amelyek az átlagos nettó keresetekhez igazodnak.

A valorizációs szorzók segítségével igazítják hozzá a nyugdíjazás előtt szerzett fizetéseket a nyugdíjba vonuláskor kapott keresetekhez.

Az új szorzótábla például az 1970-ben szerzett fizetésekre 107,199-es, az 1980-as keresetekre 58,339-es, a 2016-osakra 1,257-es, a 2017-esekre pedig 1,113-as szorzót állapít meg.

A korábbi jogszabályban szereplő szorzók ennél alacsonyabbak voltak, ennek ellenére így sem túl magas számok jönnek ki a végén.

Az átlagkeresettel számolva - a ledolgozott évek számától függően - átlagosan 162-221 ezer forintos nyugdíjra van kilátás – számolta ki a napi.hu.

Ahhoz, hogy valaki 150 ezer forintnál többet kapjon, már több évtized munka kell olyan fizetésért, amilyen a legtöbb magyarnak nem volt.

A nyugdíjügyeket menedzselő Magyar Államkincstár nyugdíjkalkulátorával készült becslés szerint, aki 30 éven keresztül dolgozott, az 147-150 ezer forint körüli nyugdíjat kaphat. Ha 35 éves munkaviszonyt tud felmutatni, akkor 158-161 ezer forint lehet a havi járandóság.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:30 év után visszavonul a magyar média egyik legbefolyásosabb szereplője
Bayer József vezérigazgatóval együtt távozik a Ringier Axel Springer éléről a gazdasági igazgató is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

A Ringier Axel Springer kiadóvállalat vezetője, Bayer József vezérigazgató egy hétfő délelőtti állománygyűlésen bejelentette, hogy év végével nyugdíjazását kéri, és távozik. Vele együtt távozik a gazdasági igazgató és operatív ügyvezető, Király Mária is - tudta meg a 444.hu.

Értesülésüket a kiadóvállalat közleményben erősítette meg. Azt írták:

"Dr. Bayer József, a Ringier Axel Springer Magyarország kiadóvállalat ügyvezető igazgatója és dr. Király Mária, a kiadó operatív ügyvezető igazgatója 2019 év végéig töltik be cégvezetői pozícióikat. A Ringier Axel Springer Magyarország a mai nappal megkezdte az új ügyvezető igazgató (CEO) keresési és kiválasztási folyamatát. Ennek eredményét és minden további részletet a kiválasztási folyamatot követően kommunikál majd a kiadóvállalat."

A Ringier Axel Springer (RAS) az egyik legjelentősebb magyar médiavállalat Magyarországon. A kiadványai közül a legjelentősebb a Blikk, amely Magyarország legnagyobb példányszámú, országos napilapja. A kiadónak több népszerű női és bulvármagazinja is van, például a Kiskegyed, valamint televíziós műsorújságok, rejtvényújságok, a Glamour-termékek. Évi 6 és 7 milliárd forint közötti árbevételt ér el a vállalat.

1989-ben a német anyacég Axel Springer kilenc megyei lapot szerzett Magyarországon, majd további, jellemzően szórakoztató profilú lapokat indított. Az ügyvezető Bayer József azóta – épp 30 éve – a magyar média egyik legbefolyásosabb szereplője.

A 444.hu szerint a Bayer-féle Axel-Springer évtizedeken keresztül olyan befolyással bírt, hogy egyetlen kormány sem tudta érdemben rákényszeríteni akaratát a vállalatra – áll a 444.hu cikkében.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:
VV Fanni-gyilkosság: ma dönt a bíró, hogy kiengedi-e a gyanúsítottat
Közel másfél éve tartóztatták le, a vádemelésig akár házi őrizetbe is kerülhet a férfi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

A nyomozási bíró most határoz arról, hogy a vádemelésig bent kell-e maradnia a börtönben, vagy házi őrizetbe kerülhet a VV Fanni megölésével meggyanúsított férfi - írta meg a Blikk.

"Ügyfelem szeretné, ha hazaengednék, természetesen a házi őrizet szabályait betartva. Az elmúlt több mint egy évben csak akkor hagyhatta el a börtönt, amikor kihozták őt a tárgyalásra, ám most még ez sem történik meg – mondta a lapnak a férfi védője, dr. Bálint Roland. Most videón kapcsolják be őt, úgy hallgatják ki, úgy beszélhet. El sem hagyja a börtönt, csak egy másik szobába viszik át - mondta a férfi ügyvédje a lapnak.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Való Világ egykori szereplője 2017. november 20-án tűnt el. Holttestét nem találták meg. Kamerafelvételek bizonyítják, hogy az előzetes letartóztatásban lévő férfi vitte el az ájult lányt saját lakásából. A férfi továbbra is tagadja, hogy ő ölte volna meg a lányt.


KÖVESS MINKET:
Ügyvédje azt mondja: analfabéta a Magyarországon letartóztatott férfi, aki a hatóságok szerint Iszlám Állam-tag
A védő szerint a gyanú ingatag lábakon áll.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

A 27 éves és kitoloncolására váró F. Hasszánt pénteken állították elő a nyírbátori befogadó központból, azért, mert a gyanú szerint korábban az Iszlám Állam terrorszervezetben harcolt.

A 444 úgy tudja: a férfit június végéig tarthatják bent. Ügyvédje, Kelen László szerint a gyanúsítás egyelőre ingatag lábakon áll, mert a fotókon a férfi szinte felismerhetetlen.

Ártatlanságára utal a védő szerint az, hogy F. Hasszán analfabéta, iskolázatlan ember, aki írástudatlanként nehezen vezethette az Iszlám Állam egységeit, koordinálhatott volna merényleteket.

Hozzátette: a homszi kivégzésben való részvétel ügyében egy belga védett tanú tett rá terhelő vallomást.

(Fotó: TEK)


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x