hirdetés
skot-gyerekbantalmazas-katolikus-iskola-gyilkossag-1000x583.jpg

Agyonvertek egy 7 éves kisfiút egy katolikus iskolában, mert túl sokáig volt a vécén – 40 éves sötét titkokra derült fény

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 09.


hirdetés

A 7 éves fiút egykori iskolatársa elmondása szerint az Edwardot is zaklató David McKell ölte meg.

Aldo állítólag túl sok időt töltött el a vécén, ezért büntetésből a testvér tiszta erőből megverte őt. A diákok hallották a mosdóból jövő kiabálást és tudták, hogy valami szörnyűség történt, de csak azt látták, hogy jön a mentőautó, legközelebb pedig már ott voltak Aldo temetésén. A kisfiú ugyanis Edward unokaöccse szerint belehalt az ütlegelésbe, ezt azonban az iskola igyekezte eltussolni.

Edward a meghallgatáson elmondta, hogy már bánja, hogy nem szólt akkoriban hamarabb McKell erőszakosságáról és pedofíliájáról, mert akkor talán megelőzhette volna Aldo Moroni halálát.

Már felnőttként, 2014-ben kereste meg az egykori katolikus iskolát vezető Marist testvéreket, akiknek őszintén beszámolt az őt ért sérelmekről. Egy Ronnie McEwan nevű testvér akkor elárulta neki, hogy

egy Edwardnal 10 évvel fiatalabb fiú is arról számolt be, hogy David McKell bántalmazott. Edwardot viszont arra kérték, hogy ne szóljon a rendőrségnek, majd ők ezt megteszik.

A férfi viszont később megtudta, hogy valójában sosem értesítették a rendőröket a bántalmazásokról.

A St. Columba's iskolát 1982-ben zárták be, miután több dolgozóval szemben is felmerült a szexuális zaklatás és bántalmazás gyanúja. 1998 után legalább 8 áldozat esetéről számoltak be, amelyek 1962 és 1982 között történtek.

1998-ban az iskola egykori tanárát, Norman Bullochot 8 év börtönre ítéltek szexuális visszaélés miatt, miután a dumfries-i St. Joseph's iskolában két fiúval is fajtalankodott. Korábban a St. Columba's-ban is megvádolták gyerekbántalmazással, de akkor nem találták bűnösnek.

2014-ben az Edward nevű férfi előállt saját történetével, így derült végül fény David McKell zaklatásos ügyeire. A Marist testvérek kártérítést ígértek neki, ezt azonban elutasította, ezért a bíróságon folytatódott az ügy.

A katolikus iskola egykori vezetői végül csak 2017-ben ismerték el, hogy többször kudarcot vallottak abban, hogy megvédjék a diákokat a gyerekbántalmazástól.

Idén márciusban a korábban szintén az iskolában tanító Peter Tonert hat gyerek ellen elkövetett szexuális és fizikai bántalmazás miatt 10 év börtönre ítélték el. A diákok akkor 8-11 évesek voltak, a bíróság szerint pedig a férfi tönkretette a fiatal fiúk életét. Az ítélet kihirdetésekor Toner már börtönben volt, mivel korábban elítélték két gyermek megveréséért egy másik iskolában.

Aldo Moroni brutális meggyilkolására viszont csak nemrég derült fény, miután Edward a bíróság előtt elmondta, mit tudott meg az unokaöccsétől.

A Skóciai Gyermekbántalmazási Vizsgálat negyedik fázisát idén nyáron indították el és továbbra is tart.

David McKell 1998-ban meghalt, így ő már nem kerülhet rács mögé szörnyűséges tettei miatt.

Forrás: Daily Mail


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
camilo-jimenez-vGu08RYjO-s-unsplash.jpg

Agyvérzést kapott egy mentős, társa pedig eszméletét vesztette, mikor segítségére sietett

„Nem hiszünk a véletlenekben, kivéve ma. És ez egy különösen tragikus véletlen” – nyilatkozott New York-i tűzoltóság tisztviselője.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 19.Csütörtökön egy, a New York-i tűzoltókkal dolgozó mentős stroke-ot kapott a mentőautó vezetése közben. A 63 éves Liam Glinane egyedül ült az járműben, és a baleset után nem reagált társai jelzéseire.

Ezután egy másik mentőst, Raymond Wangot küldték a megmentésére. Odaért a helyszínre, és észlelte, hogy munkatársa eszméletlen, de mikor segíthetett volna rajta, hirtelen aorta aneurysmát kapott, azaz verőértágulatot, és ő is eszméletét vesztette. Wanggal szerencsére Glimane megmentésére érkezett egy másik orvos is, aki mindkettejükön tudott segíteni a kórházba szállításuk előtt.

„Nem hiszünk a véletlenekben, kivéve ma. És ez egy különösen tragikus véletlen”

– nyilatkozott az esetről a CNN-nek a New York-i tűzoltóság tisztviselője.

Glinane 28 éve, Wang 19 éve dolgozott együtt a tűzoltókkal. Az állapotuk csütörtök este kritikus volt, mikor kórházba vitték őket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FDNY (@fdny) által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
highway-3392100_1920.jpg

Kitiltják a Magyarországről érkező teherautókat két osztrák határátkelőnél

A jövőben nem használhatják 7,5 tonnánál nehezebb, tranzitforgalomba közlekedő teherautók a soproni és a kópházai átkelőt. A burgenlandi kormányzat csökkentené a teherforgalmat a tartomány útjain.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 19.A burgenlandi kormány a teherforgalom csökkentése érdekében két magyar és egy szlovén átkelőhelyen megtiltaná az Ausztriába való belépést a teherautók számára. Kivételt csak a határtérségbe tartozó, vagy oda érkező és onnan induló gépjárművek képviselnének.

A korlátozás a soproni és a kópházai átkelőhelyekre terjed ki Magyarországon, Szlovéniában pedig a sotniai határnál szabályoznak. Ezeket az átkelőket a jövőben nem használhatják 7,5 tonnánál nehezebb, tranzitforgalomba közlekedő teherautók.

Egy felmérés alapján az osztrákok már egy kerülőútvonal listát is készítettek azok számára, akik korábban a burgenlandi utakat használták – írta az Autószektor.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
nyiregyhaza-baleset.jpg

24 éves fiatal halt meg motoros balesetben Nyíregyházán

A megálló autókat kerülte ki, átsodródott a szemközt sávba, majd összeütközött egy autóval.
Police.hu - szmo.hu
2019. október 19.Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Nyíregyházán, szombaton 10 óra körül.

Az elsődleges adatok szerint egy Kemecse irányába közlekedő motorkerékpáros az előtte forgalmi okból megálló járműveket került ki, amikor elvesztette uralmát a járműve felett, és átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő autóval és felborult - írta a rendőrség a honlapján.

Az ütközés következtében a motorkerékpárt vezető 24 éves vasmegyeri férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
minielnokseg.jpg

5 milliárd ment jutalmakra: a tervezett összeg majdnem dupláját költötték el a Miniszterelnökségen

Ráadásul kétszer annyian dolgoznak ott, mint 2010-ben. A jutalmak, prémium kifizetések, és az „uniós propaganda” jelentősen megdobták a költségeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 19.A 20 milliárdos plusz egyik legnagyobb tétele a prémium kifizetés volt. Ilyennel eredetileg nem is számolt a Miniszterelnökség, végül csaknem 5 milliárdot költöttek jutalmakra. Majdnem ugyanennyi ment el - ahogy fogalmaznak - reklám és propagandakiadásokra. A kormány szerint uniós propagandára költöttek, és a jutalmakat is az uniós fejlesztéspolitikai célokhoz kötötték - hangzott el az RTL híradójában.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!