hirdetés
bantalmazas-no-pxhere.jpg

Agyonvert egy nőt a férje és annak szülei, mert nem tudott teherbe esni – csekély büntetést kaptak, óriási a felháborodás Kínában

A 22 éves fiatal feleséget rendszeresen bántalmazta a párja és az anyósáék. Csak két, illetve három év börtönre ítélték őket, de a bíróság úgy döntött, újratárgyalják az ügyet.
Címkép: illusztráció (PxHere) - szmo.hu
2020. november 21.


hirdetés

Újratárgyalást rendelt el egy kínai bíróság egy 2019-es gyilkossági ügyben, mivel úgy ítélték meg, hogy hibáztak a bírósági eljárás során - írja a CNN a Xinhua kínai hírügynökség cikke alapján.

A gyilkosság még 2019 januárjában történt a kelet-kínai Santung tartományban.

Egy 22 éves nőt halálra vert a férje és annak szülei, mert képtelen volt teherbe esni. A lányt - aki alig fél éve volt a férfi felesége, amikor meghalt - rendszeresen bántalmazta és kínozta a párja, illetve az anyósa és az apósa emiatt. Például nem adtak neki inni, verték, télen pedig kizárták őt a fagyos hidegbe. Legutoljára annyira összeverték, hogy 2019. január 31-én belehalt a sérüléseibe.

Idén januárban a férfit és a szülőket is bűnösnek találták, de nem gyilkosság, hanem családon belüli bántalmazás miatt. Ezt ott maximum 7 évig terjedő börtönnel büntetik,

végül azonban csak két és három év börtönre ítélték őket.

hirdetés

Az enyhébb büntetés kiszabását azzal indokolta a bíróság, hogy a vádlottak őszintén beismerték tettüket és bűnbánatot tanúsítottak.

Az ügy óriási felháborodást keltett egész Kínában, a Weibo nevű közösségi oldalon rengeteget posztoltak róla. Az emberek teljesen kiakadtak azon, hogy a felesége életét kioltó férj és annak szülei hogy úszhatták meg ennyivel. Főleg úgy, hogy a gyilkosságnál és a családon belüli erőszaknál, illetve bántalmazásnál kevésbé súlyos bűncselekményeket is szigorúbban büntetnek. 2015-ben például 18 éves kínai fiút először életfogytiglanra ítéltek volna játékfegyverek és fegyverreplikák birtoklásáért és eladásáért, végül azonban a fellebbezés után 7 évet kapott.

"Ez a bántalmazó férfi azért kapott enyhe büntetést, mert a házasság köpenyét viselte"

- írta valaki.

"Játékfegyverekkel való kereskedésért és pornográf tartalmú könyvek írásáért 10 év börtönbüntetés jár. Ennyire értéktelen egy élet?"

- tette fel a kérdést egy másik felhasználó.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kecskemet.jpg

Autósüldözés Kecskeméten: még figyelmeztető lövést is leadtak a rendőrök

Az autós több szabályt is megszegett, végül egy út menti fának ütközött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

Gyorshajtás miatt akarták megállítani a rendőrjárőrök az autóst, de az elmenekült. A kocsiban hárman utaztak.

A Facebookon közzétett videón látszik, hogy négy autóval is üldözték a rendőrök az autóst.

VIDEÓ: Az üldözés

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

hirdetés

Csaknem 50 kilométeren keresztül üldözték az autóst, megpróbálták körbefogni, de így sem sikerült megállítani. Menekülés közben a sofőr több szabályt is megszegett: többek között átment a piros jelzésen és Lajosmizse felé haladva szándékosan nekiment egy rendőrautónak. Végül az üldözött autós elvesztette az uralmát az autó fölött és nekihajtott egy út menti fának.

Kiszállt a kocsiból, majd megpróbált rátámadni az egyik járőrre, aki ekkor három figyelmeztető lövést adott le. A másik két utas gyalog próbált elmenekülni, de nem jutottak messzire.

Mindhármukat elfogta a rendőrség. Azt, hogy miért menekültek a rendőrök elől, még nem lehet tudni.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit - írja a Baon.hu.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
edzoterem.jpg

M. Richárd azt állítja, nem edzett, csak a felújítást nézte meg a konditeremben, ahol elkapták

A Fővárosi Főügyészség egyik szóvivője szerint az újabb szabálysértési feljelentés ténye erősítheti a bűnismétlés veszélyét, ezért kérik a férfi letartóztatását.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, M. Richárd egy olyan konditeremben edzett, ami – a koronavírus miatt hozott intézkedések értelmében – nem lehetett volna nyitva.

Az RTL Híradó kereste a rendőröket, ők azt írták: a járványügyi szabályok miatt intézkedtek az edzőteremben, ahol a 3 évvel ezelőtti, Dózsa György úti baleset egyik érintettje is ott volt, hat másik emberrel együtt. Ellenük védelmi intézkedés megszegése miatt tettek szabálysértési feljelentést.

A 43 éves férfi, aki a Dózsa György úti halálos baleset egyik okozója volt, az RTL Híradó telefonos megkeresésére tagadta, hogy a bezárt teremben edzett volna.

A konditeremben nem edzett, csak megnézte, hogy halad a felújítás. A terem egy neves sportoló barátjáé és épp felújítás zajlik benne. Őt arra kérték, hogy nézze meg, hogy fog kinézni majd az edzőterem.

hirdetés

A két teremből álló helyen az egyikben az eszközök vannak, a másikban még munka folyik.

A rendőrség itt ellenőrizte őket, de szerinte szó sem volt rajtaütésről, és nem kapták őt sem kondizáson. M. Richárd azt is elmondta, hogy ő amatőr versenyző, ezért megkapja a versenyzői könyvét, amivel lejárhat súlyzózni az edzőtermekbe.

Nem érti, miért lett ekkora ügy, hogy ő egy munkaterületen állt. Azt állítja: épp egy amatőr erőemelő versenyre készül, de otthon, a saját edzőtermében.

A riporter kérdésére azt is tisztázta, hogy nem vezet autót, hanem sofőrrel jár mindenhová. A férfit szeptemberben 4 évre ítélték első fokon a 2017-ben történt halálos baleset miatt. Akkor két autó ütközött össze a Dózsa György úton. Ketten meghaltak. A bíróság nem jogerős ítélete szerint mindkét kocsi vezetője hibázott.

A bíróság első fokon örökre eltiltotta M. Richárdot a vezetéstől, és bevonták a jogosítványát. Októberben mégis vezetett. Ezt azért tehette meg, mert szabadlábon van, a bíróság ugyanis nem tartóztatta le. Az ügyészség szerint erre a mostani eset miatt is szükség lenne.

A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője szerint az újabb szabálysértési feljelentés ténye erősítheti a bűnismétlés veszélyét, ugyanis következtetést lehet levonni a vádlott és a társadalmi együttélés szabályainak viszonyára. Ezért azt kérik: tartóztassák le. Erről várhatóan heteken belül dönthet a bíróság.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kozlekedes.jpg

Videón, ahogy elsodor egy gyalogost egy kanyarodó Opel Szentendrén

A gyalogos kivárta a zöldet, de a telefonjába mélyedt, és esélye nem volt észrevennie a kanyarodó autót. Az autós meg nem tudni, mit nézett éppen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 05.


hirdetés

Egy meghökkentő, de elkerülhető esetet tett közzé a Bp-i Autósok Közössége. Ahogy írják, "a helyzet a KRESZ szempontjából tiszta sor, DE:

Egyértelműen kivárta gyalogosunk a zöld jelzést, majd elindult. A telefonjába meredve. A lámpával biztosított gyalogátkelő közepe után kicsivel keresztezte az útját egy kanyarodó Opel, aminek a sofőrje - vélhetőleg az A-oszlop takarása miatt - nem vette észre a szabályosan átkelő gyalogost és elsodorta őt."

Az autó még időben fékezett, így csak meglökte kissé a gyalogost, akinek a telefonja a földre esett. Láthatóan nem történt nagy baj, de az eset mindenképp tanulságos:

Nem kérdés természetesen, hogy az autós volt a hibás, írják a videó alatt,

"DE NE SOHA NE KELJETEK ÁT, MÉG LÁMPÁVAL BIZTOSÍTOTT GYALOGÁTKELŐN SEM ÚGY, HOGY MÁS KÖTI LE A FIGYELMETEKET."

hirdetés

El lehet kerülni a súlyos balesetet, ha a telefon helyett a forgalomra figyelsz, amikor közlekedsz - még akkor is, ha védett helyen, a zebrán kelsz át éppen.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rendor.jpg

Szabálytalanul traffipaxoztak a 67-es útnál, a rendőrök szerint az eszköz kihelyezése rendben volt

Egy közlekedési szakjogász elmondta, hogy miért szegték meg mégis a KRESZ-szabályt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 05.


hirdetés

Több autós is lefotózta a rendőrségi traffipaxot, amely a KRESZ-szabályokat áthágva a 67-es út egyik sávját foglalta el.

A felvételeken látszik, hogy az eszközt ugyan szabályosan tették ki, de a rendőrautó mellette áll, zavarva ezzel a forgalmat is.

Az ATV Híradója kereste a rendőrséget az ügy miatt, de ők egy közleményt írtak.

Eszerint:

"a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

hirdetés

az ellenőrzés helyének kiválasztásakor ebben az esetben is figyelt arra, hogy a közlekedési szabályok maradéktalan betartása mellett az eszköz ne veszélyeztesse a közlekedés biztonságát".

Egy közlekedési szakjogász azonban azt mondta a stábnak, hogy a mérőeszköz valóban rendben volt, de az autó rossz helyen állt. A civil rendőrautóval úgy parkolta le, hogy az biztosan ellentétes a KRESZ-szabályokkal.

"A KRESZ-nél kettő olyan szabály van, amit ez a megállás megszeget. Ugye egész hídon nem lehet megállni, másrészt pedig a záróvonal és a jármű között legalább 3 méter távolságot kell hagyni. Ezek a tilalmak, ezt a rendőrség a forgalom ellenőrzése során megszegheti, figyelmen kívül hagyhatja, de azért ott van az a rendelkezés, hogy indokolatlan mértékben sem a gyalogos- sem a járműforgalmat nem akadályozhatja. Itt azt láthatjuk, hogy záróvonal van és mind a két irányból kanyar után áll a rendőrautó"

- mondta Nagy László.

A rendőrség nem indított eljárást a KRESZ-szabályokat megszegő rendőrrel szemben.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!