Egyre zavarosabb az erőszakkal vádolt afgán menekült férfi ügye: a feltételezett helyszínen senki nem tud semmit
Az Index utánajárt a helynek, ahol a kiszivárgott információk alapján az erőszakolás történt.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2018. szeptember 10.


Nagy erőkkel keresi a rendőrség azt a 18 éves afgán menekült férfit, aki a gyanú szerint vasárnap hajnali 3 órakor egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában "szexuális aktus eltűrésére" kényszerített egy nőt, majd elmenekült a helyszínről.

"A kiszivárgott hírek szerint egy V. kerületi gíroszos volt a helyszín" - írja az Index. A lap megkereste azt a gíroszost, ahol valószínűleg az eset történt. A gyorséteremben olyan férfit találtak, aki csak néhány napja dolgozott ott, de azt megtudták, hogy a vendégek számára nincs mosdó az étteremben.

"A gíroszosban van viszont egy ajtó a pult mögött, a személyzetnek, ami a szomszédos Fröccskocsma nevű kocsmába nyílik. A Fröccskocsmában van mosdó"

- hívja fel a figyelmet az Index.

A lap ezután a Fröccskocsmában érdeklődött, ahol egy ott dolgozó nőtől megtudták, hogy a rendőrség közleményében megjelölt hajnali 3 órás időpontban már nem voltak nyitva. Ugyanakkor kiderült, hogy a hely elvileg minden nap hajnali négykor zár.

A lap szerint "a kocsma tele van Tibi atyás dekorációval, és a gíroszozót is a piás pap fotójával hirdetik a falon." Ezért megkeresték a Tibi atyát működtető céget is.

"A kocsma sosem volt a miénk, korábban csak a marketingen dolgoztunk"

- nyilatkozta a lapnak Tóth Máté a Tibi atyával kapcsolatos dolgokkal foglalkozó Humbák Művek Kft. ügyvezetője. Ehhez tartozik a sokak által ismert és kedvelt Facebook-oldal, két másik budapesti kocsma és többek között már a fesztivál is.

Tóth Máté a Facebookon is megosztott egy posztot az üggyel kapcsolatban, amelyben leírta, hogy utoljára 3 éve volt köze a helyhez, amikor beperelte őket védjegybitorlásért.

Az elkövetőt továbbra is nagy erőkkel keresi a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az ügyben külön nyomozócsoport alakult. A nyomozók az afgán férfi elfogása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal is. A Blikk szerint szükség is lehet a külföldi hatóságokra, ugyanis a lap úgy tudja, a férfi már elhagyta az országot.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x