hirdetés
pecs_pipacs_kiefer-6.jpg

Adatvédelmi tájékoztató

A Szeretlek Magyarország Kft. adatvédelmi és adatkezelési irányelvei
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. május 07.


hirdetés

A Tájékoztató célja, hatálya

Ennek az Adatvédelmi Tájékoztatónak a célja, hogy rögzítse a Szeretlek Magyarország Kft., mint adatkezelő (továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, valamint adatvédelmi és -kezelési politikánkat. A Tájékoztató tartalmát magunkra nézve kötelezőnek ismerjük el.

A Tájékoztató hatálya nem terjed ki azon szolgáltatásokra és adatkezelésekre, melyek a honlapunkon hirdető, vagy azon más módon megjelenő, a Társaságon kívüli harmadik személyek promócióihoz, nyereményjátékaihoz, szolgáltatásaihoz, egyéb kampányaihoz kapcsolódnak. A Tájékoztató hatálya nem terjed ki olyan weboldalak, szolgáltatók szolgáltatásaira és adatkezeléseire sem, melyekre a honlapunkon található hivatkozások vezetnek. Az ilyen szolgáltatásokra a szolgáltatást üzemeltető harmadik személyek adatkezelési tájékoztatójában foglalt rendelkezések irányadók, és ezekért az adatkezelésekért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Hol talál meg bennünket?

hirdetés

Adatkezelő megnevezése:

Szeretlek Magyarország Kft.

Székhely és postacím: 1012, Budapest, Várfok u. 12.

Telefon: +36-1/793-93-56

E-mail: [email protected]

A társaság adatvédelmi nyilvántartási azonosítója: NAIH-89840/2015.

Fogalom meghatározások

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül a Személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen a Személyes adatok gyűjtése, rögzítése, rendszerezése, tagolása, tárolása, átalakítása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, betekintése, felhasználása, közlése, továbbítása, terjesztése vagy egyéb módon hozzáférhetővé tétele, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, korlátozása, törlése és megsemmisítése.

Adatfeldolgozó: az a szolgáltató, aki az Adatkezelő nevében személyes adatokat kezel, például az általunk megbízott könyvelő cég, vagy a tárhelyszolgáltató, ahol szervereink működnek.

Adatkezelő: aki az adatkezelés céljait és eszközeit – önállóan vagy másokkal együtt – meghatározza, jelen esetben a Társaság.

Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele úgy, hogy a helyreállításuk nem lehetséges.

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Érdekmérlegelési teszt: egy több lépésből álló módszer, amelynek során a Társaság összeveti az adatkezelői érdekeket az érintett alapvető jogaival és ennek alapján dönti el, hogy az adatkezelés jogszerű lesz-e. Az Érdekmérlegelési tesztet írásban végezzük el, és az érintetteket kérésre ennek részleteiről is tájékoztatjuk.

Felhasználó/Érintett: az a természetes személy, aki megadja a Társaság számára valamely Személyes adatát.

Gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: az adatok tárolása, az adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, az adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése.

Honlap: jelen esetben az Adatkezelő által üzemeltetett szeretlekmagyarorszag.hu címen megtalálható internetes oldal és a hozzá tartozó közösségi oldalak

Hozzájárulás: a Felhasználó akaratának önkéntes, konkrét, megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő Személyes adatok kezeléséhez. Ilyen például, ha Ön a Társaság honlapján bejelöl egy erre vonatkozó négyzetet, vagy ha a Megrendelő kitöltésekor aláírásával egyértelműen jelzi hozzájárulását.

Külső szolgáltató: a Társaság által megbízott szolgáltatók, amelyek számára a szolgáltatásaik biztosítása érdekében Személyes adatok továbbításra kerülnek vagy kerülhetnek, illetve akik a Társaság részére Személyes adatokat továbbíthatnak. Külső szolgáltatónak minősülnek továbbá azon szolgáltatók is, amelyek nem állnak a Társasággal együttműködésben, azonban azáltal, hogy hozzáférnek Társaság honlapjához, a Felhasználókról adatokat gyűjtenek, amelyek akár önállóan, akár más adatokkal összekapcsolva alkalmasak lehetnek a Felhasználók azonosítására.

Személyes adat: olyan adatok, amelyeket megad nekünk, és az Ön személyes azonosítására szolgálnak – ilyen például a neve, az e-mail címe, a számlázási adatai.

Szolgáltatás(ok): az Adatkezelő által biztosított Szolgáltatások (például Hírlevél), vagy külső szolgáltatók által biztosított Szolgáltatások (például a Honlapon a kommenteléshez használt facebook-modul)

Tájékoztató: az Adatkezelő jelen adatkezelési tájékoztatója.

Milyen személyes adatokat kezelünk?

Ha Ön a Honlap felületét látogatja, rendszerünk automatikusan rögzíti az Ön IP címét.

Az Ön döntése alapján a Honlapon keresztül elérhető Szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan kezelhetjük az alábbi adatokat: név, lakóhely, e-mail cím, arckép.

Újságírói/szerkesztői tevékenységünk során kezeljük mindazon természetes személyek adatát, akik a cikkeink és videóink előállításában közreműködtek, akár készítőként, akár nyilatkozóként, akár úgy, hogy a szerkesztett tartalomban hivatkoznak rájuk. Az általunk leggyakrabban kezelt ilyen Személyes adatok lehetnek: az érintett neve, fotója, beosztása, munkahelye.

Amennyiben Ön részünkre e-mailt vagy facebook-üzenetet küld, rögzítjük az Ön nevét, e-mail címét, és azt a szolgáltatás nyújtásához szükséges mértékben és időtartamban kezeljük.

Ha Ön a Nap szépe rovat számára küld e-mail-t, amelyhez fotókat is csatol magáról, Társaságunk az Ön nevét, e-mail címét, bemutatkozóját és fényképeit a szolgáltatás nyújtásához szükséges mértékben és időtartamban kezeli.

Az általunk lebonyolított eseti nyereményjátékoknál az alábbi Személyes adatokat kezeljük: név, születési idő, cím, e-mail, telefonszám.

Szerződéseinkkel összefüggésben kezeljük a velünk szerződő fél törvényes vagy meghatalmazott képviselőjének és a szerződéses kapcsolattartónak a nevét, telefonszámát és e-mail címét.

Függetlenül a fentebb leírtaktól előfordulhat, hogy Szolgáltatások üzemeltetéséhez technikailag kapcsolódó szolgáltató a tájékoztatásunk nélkül a honlaponkon adatkezelési tevékenységet folytat. Az ilyen tevékenység nem minősül az Adatkezelő által folytatott Adatkezelésnek. Mindenen tőlünk telhetőt megteszünk az ilyen adatkezelések megakadályozása és kiszűrése érdekében.

Az általunk kezelt további adatok köre

Weboldaluk automatikusan gyűjt adatokat ún. cookie-k (sütik) alkalmazása révén.

A cookie egy kis fájl, amely egy sor karaktert tartalmaz, és amely akkor kerül a számítógépre, amikor Ön egy webhelyet keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott webhelyet, a cookie-nak köszönhetően a webhely képes felismerni az Ön böngészőjét. A cookie-k tárolhatnak felhasználói beállításokat és egyéb információkat is.

Visszaállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld. Azonban lehet, hogy bizonyos webhelyfunkciók vagy -szolgáltatások nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.

A weboldalainkon használt saját cookie-k:

Név: facebook_page_url* - Funkció: eltárolja, ha már ajánlottuk valamelyik facebook oldalunkat az olvasónak. Így ugyanazt az oldalt nem ajánljuk többször. Tárolási idő: 2 hónap.

Név: szmo-app-promo - Funkció: Eltárolja, hogy ajánlottuk-e már a mobil alkalmazásunkat az olvasónak. Tárolási idő: 30 perc.

Név: nexturi - Funkció: scrollozáskor a következő alátöltendő cikk url-jét tárolja. Biztosítja, hogy egy cikkel egy látogatáskor csak egyszer találkozzon az olvasó. Tárolási idő: session (a látogatás időtartama).

Név: promo_post_url* - Funkció: tárolja, hogy az adott kiemelt cikk megjelent-e már az olvasónak. Egy cikket egy nap csak egyszer emelünk ki. Tárolási idő: 24 óra.

* A cookie elnevezése az aktuálisan ajánlott facebook oldal url-je.

Vannak a rendszerek működtetése során technikailag automatikusa rögzítésre kerülő adatok is. Ezek az Ön számítógépének azon adatai, melyek a Szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak, és amelyeket rendszerünk a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Ide tartozhat az Ön IP-címe, az Ön által használt operációs rendszer és böngésző program típusa, azoknak az internetoldalaknak az adatai, ahonnan eljutott hozzánk, és azon oldalak adatai is, amelyeket nálunk látogatott, valamint a látogatás ideje és időtartama. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Ön külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Az adatokhoz kizárólag Társaságunk fér hozzá.

Az Adatkezelés célja

Az általunk folytatott adatkezelések célja:

- online tartalomszolgáltatás;

- az Ön azonosítása, az Önnel való kapcsolattartás;

- a Felhasználói jogosultságok (az Ön által igénybe vehető Szolgáltatások) azonosítása;

- a honlapunkon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása

- az Ön által generált tartalmak (pl. kommentek, olvasói fotók) közzétételéhez tárhely biztosítása;

- az Ön által igénybe vett szolgáltatások és a hirdetések testreszabásának elősegítése;

- statisztikák, elemzések készítése;

- közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés (pl. hírlevél, eDM, stb.);

- egyedi esetekben nyereményjátékok szervezése, lebonyolítása, a nyertesek kiértesítése és részükre a nyeremény biztosítása;

- munkavállalóinkról a jogszabályok által előírt nyilvántartások vezetése, bevallások és jelentések küldése;

- potenciális munkavállalók toborzása, kiválasztása;

- üzleti tevékenyégünkkel összefüggő kapcsolattartás;

- a tevékenységi körünkbe tartozó szerződések megkötésének és teljesítésének elősegítése;

- az informatikai rendszerünk technikai fejlesztése;

- a Felhasználók jogainak védelme;

- az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése.

A Felhasználók által a szolgáltatás igénybevétele során hozzáférhetővé tett adatokat a Társaság felhasználhatja arra, hogy felhasználói csoportokat képezzen, és a felhasználói csoportok részére a Társaság weboldalain célzott tartalmat, és/vagy hirdetést jelenítsen meg.

Adatkezelő a fent ismertetett bármelyik adatkezelési cél megvalósítása érdekében kezelhet Személyes adatokat.

Az Adatkezelés jogalapja

A Szeretlek Magyarország Kft. csak olyan személyes adatot kezel, amelynek kezeléséhez Ön önkéntesen, a megfelelő tájékoztatás után előzetesen hozzájárult, vagy amelynek kezeléséhez a Társaság jogos érdeke fűződik, vagy amelynek kezelését törvény írja elő.

Adatkezelés a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján

A Szeretlek Magyarország Kft. a legtöbb adatot a Felhasználók önkéntes, előzetes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kezeli, amely nyilatkozat tartalmazza a Felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során általuk közölt Személyes adataik, illetve a róluk generált Személyes adatok felhasználásra kerüljenek. Amennyiben az Adatkezelés során a Felhasználók adatainak a továbbítására kerül sor, úgy a tájékoztatás kiterjed erre a tényre is.

A hozzájáruláson alapuló adatkezeléskor Ön a hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ez azonban nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Adatkezelés az Adatkezelő jogos érdeke jogcímén

A Honlapra történő belépéskor az Ön IP címét az Adatkezelő jogos érdekére tekintettel és a Szolgáltatás jogszerű biztosítása érdekében, az Ön külön hozzájárulása nélkül is rögzítjük. Ennek célja a jogellenes felhasználás és a jogellenes tartalmak kiszűrése.

A Társaság a tartalomszolgáltatás keretében a cikkek és videók létrejöttében közreműködők, vagy abban hivatkozottak személyes adatait (különös tekintettel a megszólalók nevére, munkahelyére, beosztására, képmására) az Adatkezelő jogos érdekére tekintettel, és a tájékoztatáshoz és a véleménynyilvánításhoz való alapvető jogok biztosítása alapján kezeli, nyilvánosan hozzáférhető archívumában tárolja, a jogszabályok által meghatározott keretek között.

Abban esetben, amikor az Adatkezelés jogalapja az Adatkezelő jogos érdeke, a Társaság a GDPR vonatkozó rendelkezéseivel összhangban érdekmérlegelési tesztet végez, melynek eredményéről az érintettek írásbeli kérésére tájékoztatást nyújt.

Adatkezelés Szerződés teljesítése jogcímén

A Társaság Szerződés teljesítése jogcímén a szerződés megkötése, teljesítése, megszűnése, szerződési kedvezmény nyújtása céljából kezeli a vele vevőként, szállítóként szerződött természetes személyek személyes adatait.

Ezen adatkezelés jogszerűnek minősül akkor is, ha az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.

Adatkezelés Törvényi kötelezettség teljesítése jogcímén

A Társaság törvényi kötelezettség teljesítése jogcímén, jogszabályokban előírt adó és számviteli kötelezettségek teljesítése (könyvelés, adózás) céljából kezeli a vevőként, szállítóként vele üzleti kapcsolatba lépő természetes személyek törvényben meghatározott adatait.

Az Adatkezelés elvei

Személyes adatokat csak törvényesen és tisztességesen szerzünk meg, a jóhiszeműség és az átláthatóság elvei mentén kezelünk, a jogszabályokban vagy a jelen Tájékoztatóban meghatározott célból, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig. A kezelt Személyes adatok köre arányban áll az Adatkezelés céljával, azon nem terjeszkedhet túl.

Ha a Személyes adatokat az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra szeretnénk felhasználni, arről a Felhasználót tájékoztatjuk, és ehhez megszerezzük előzetes, kifejezett hozzájárulását, illetve lehetőséget biztosítunk arra, hogy a felhasználást megtiltsa.

A jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozók részére történő adattovábbítás a Felhasználók külön hozzájárulása nélkül végezhető.

Az általunk kezelt Személyes adatokat a jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozókon, valamint a jelen Tájékoztatóban hivatkozott Külső szolgáltatókon kívül harmadik félnek nem adjuk át. Ezalól kivétel képeznek a hivatalos bírósági, rendőrségi megkeresések, valamint az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett Felhasználó beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhat, ezáltal nem minősül Adatkezelésnek, sem adattovábbításnak.

Az általunk kezelt Személyes adat helyesbítéséről, korlátozásáról illetve törléséről az érintett Felhasználót, továbbá mindazokat értesítjük, akiknek korábban a Személyes adatot Adatkezelés céljára továbbítottuk. Az értesítés mellőzhető, ha ez az Adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

A Felhasználó szavatol azért, hogy a Szolgáltatások igénybevétele során általa más természetes személyekről megadott vagy hozzáférhetővé tett személyes adat kezeléséhez (például a Felhasználó által generált tartalom közzététele során) az érintett természetes személy hozzájárulását jogszerűen beszerezte. A Felhasználó által a Szolgáltatásokba feltöltött, megosztott felhasználói tartalomért minden felelősség a Felhasználót terheli.

Adatkezelő a megadott Személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott Személyes adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

Bármely Felhasználó e-mail címének, valamint a regisztráció során megadott Személyes adatainak megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott adatok és a hozzájárulások tőle származnak, a valóságnak megfelelnek, és a megadott adatok felhasználásával kizárólag ő veszi igénybe a szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen és/vagy adatokkal történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta és az adatokat megadta. Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg, az ezzel kapcsolatos felelősség őt terheli és a Társaság jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Társaság ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

16. életévét be nem töltött személy Személyes adatait csak a felette szülői felügyeletet gyakorló nagykorú személy hozzájárulása esetén kezeljük. Társaságunknak azonban nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát, illetve nyilatkozatának tartalmát ellenőrizni, így a Felhasználó illetve a felette szülői felügyeletet gyakorló személy szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak.

Termékeink továbbfejlesztése, a Szolgáltatások értékelése, javítása és bővítése céljából az általunk kezelt adatokkal összefüggésben kutatásokat végezhetünk, illetve azokról anonim statisztikákat készíthetünk (továbbiakban: Kutatási tevékenység). A Kutatási tevékenység során az adatokat csak anonim módon használjuk fel, azokból az egyedi Felhasználó személye nem azonosítható. A Kutatási tevékenység során keletkező, anonim kutatási eredményeket Társaság jogosult a Szolgáltatások fejlesztése, illetve új Szolgáltatások bevezetése, továbbá meghatározott Felhasználóknak célzott on-line és hagyományos hirdetések, valamint hírlevelek küldése céljából felhasználni, illetve az anonim kutatási eredményeket harmadik személyek számára értékesíteni. Felhasználó az ilyen célból történő adatkezeléshez kifejezett hozzájárulását adja.

Az Adatkezelések időtartama

Az automatikusan rögzített IP címeket a rögzítésüket követően legfeljebb 30 napig tároljuk.

Az Ön által küldött e-mailek esetén az e-mail címet, nevet és az e-mail csatolmányait maximum 3 évig kezeljük, kivéve, ha egyedi esetben az Adatkezelő jogos érdeke a Személyes adat további kezelését indokolja, az Adatkezelő e jogos érdekének fennállásáig.

A honlapunkon nyújtott szolgáltatásokkal összefüggésben megadott Személyes adatokat mindaddig kezeljük, amíg a Felhasználó az adott Szolgáltatásról – az adott felhasználói névvel – ki nem iratkozik, vagy egyébként nem kéri a Személyes adatok törlését. Ez esetben a Személyes adatot töröljük.

A szerződés teljesítése és a törvényi kötelezettségek teljesítése céljából kezelt adatokat a Társaság az adatok kezelésére vonatkozó jogszabályokban meghatározott időtartamig, illetve azon időtartamig kezeli, amíg az adatok tárolása, kezelése jogos érdek érvényesítése szempontjából szükséges.

Az általunk szervezett nyereményjátékok résztvevőinek Személyes adatait az adott nyereményjáték végéig kezeljük, kivéve, ha a Felhasználó egyéb célú adatkezeléshez is hozzájárult.

Marketing célból továbbá közvetlen üzletszerzésre megadott Személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg a Felhasználó nem kéri azok törlését.

Ha a Felhasználó jogellenes, megtévesztő Személyes adatot használ, bűncselekményt vagy rendszer elleni támadást követ el, akkor jogunkban áll a Személyes adatait a lefolytatandó büntetijogi, polgárjogi eljárás végéig megőrizni.

Amennyiben bíróság vagy hatóság jogerősen elrendeli a Személyes adat törlését, a törlést a lehető legrövidebb időn belül végrehajtjuk.

A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő adatokat a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kezeljük.

Ki jogosult megismerni a Felhasználók adatait?

A kezelt adatokat a Szeretlek Magyarország Kft. illetékes munkavállalói, valamint a jelen tájékoztatóban megjelölt adatfeldolgozók munkatársai jogosultak megismerni abban a körben, amelyben ez a feladataik ellátásához szükséges.

A Személyes adatok biztonsága

Gondoskodunk a Személyes adatok biztonságáról, megtesszük azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítjuk azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozzuk azok véletlen elvesztését, jogtalan megsemmisülését, jogosulatlan hozzáférését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását, jogosulatlan terjesztését.

E kötelezettség teljesítésére minden olyan harmadik felet felhívunk, akiknek Személyes adatokat továbbítunk.

Adetvédelmi incidensek kezelése

Ha Ön adatvédelmi incidensről szerez tudomást, bejelentheti a központi e-mail címünkön, az [email protected] címen. Ilyen esetben haladéktalanul megvizsgáljuk a bejelentést, és ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a Felhasználók jogaira és szabadságaira nézve, késedelem nélkül tájékoztatja az érintetteket, valamint bejelentést teszünk a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság felé.

Az adatvédelmi incidensekről nyilvántartást vezetünk.

Melyek az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai?

Ön bármikor jogosult:

- tájékoztatást kérni személyes adatai kezeléséről,

- kérni személyes adatai helyesbítését,

- kérni személyes adatai kezelésének korlátozását (visszavonni hozzájárulását egyes adatkezelésekhez vagy az igényelt kapcsolattartási formát megváltoztatni),

- kérni személyes adatai törlését (teljes egészében visszavonni adatkezelési hozzájárulását),

- kérni személyes adatai más adatkezelő személyhez való továbbítását (adathordozhatóság).

Tájékoztatáshoz való jog

Ön Személyes adatainak kezeléséről bármikor tájékoztatást kérhet írásban, az [email protected] címre küldött e-mailben, vagy a Szeretlek Magyarország Kft. postacímén: Budapest, 1012, Várfok u. 12.

A tájékoztatáskérés kiterjedhet Önnek az Adatkezelők által kezelt adataira, azok forrására, az Adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetleges Adatfeldolgozók nevére és címére, az Adatkezeléssel összefüggő tevékenységekre, valamint a Személyes adatoknak továbbítása esetén arra, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg az Ön adatait.

A kérésére 30 napon belül, írásban válaszolunk. A tájékoztatás ingyenes, ha a kérelmező még nem nyújtott be a Szeretlek Magyarország Kft-hez azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adott évben. Ellenkező esetben a tájékoztatás a felmerülő költségek megtérítése ellenében történik.

Helyesbítéshez való jog

Ön kérheti az általunk kezelt adatai helyesbítését, megjelölve a helyes adatokat. A Szeretlek Magyarország Kft. a helyesbítést elvégzi nyilvántartásaiban, és ennek megtörténtéről értesíti az érintettet.

Személyes adatok korlátozásához vagy törléséhez való jog

Ön bármikor korlátozás és díjfizetési kötelezettség nélkül írásban részben vagy egészében visszavonhatja a már megadott adatkezelési hozzájárulását, indoklás nélkül. Társaságunk a hozzájárulás visszavonásáról történt értesítését követően haladéktalanul gondoskodik az adatkezelés megszüntetéséről, véglegesen törli nyilvántartásából a visszavonással érintett személyes adatokat, felhívja a törlésre az adatfeldolgozót és az esetleges adattovábbítással érintett személyeket, eleget tesz törvényes nyilvántartási kötelezettségének.

Ez alól kivételt képeznek azok a személyes adatok, amelyeket a törvényi a Társaság kötelezettség teljesítése céljából vagy jogos érdekből, további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelhet.

Adahthordozhatósághoz való jog

Ön írásban vagy más módon kérheti, hogy az általunk kezelt adatait az Ön által megjelölt harmadik fél adatkezelőhöz továbbítsuk (adathordozhatóság). A Szeretlek Magyarország Kft. a kérelemtől számított 30 napon belül továbbítja az adatokat, a továbbított adatokat egyben nyilvántartásából törli, és erről Önt értesíti.

Adatfeldolgozás

Az Adatkezelő tevékenysége ellátásához az alábbi Adatfeldolgozókat veszi igénybe:

Tárhelyszolgáltató:

Tárhely.eu Kft.

Székhely: 1144, Budapest, Ormánság u. 4.

Cégjegyzékszám: 01-09-909-968

Adószám: 14571332-2-42

Adatvédelmi irányelvei: https://tarhely.eu/dokumentumok/adatvedelmi_szabalyzat.pdf

Mobil applikáció- és push üzenet-szolgáltató

OneSignal

Székhely: 2194 Esperanca Avenue, Santa Clara, CA 95054

Adatvédelmi irányelvei: https://onesignal.com/privacy_policy

Levelezési szolgáltató

Google

Adatvédelmi irányelvei: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Könyviteli szolgáltató:

ProvocaTeam Kft

Székhely: 1203, Budapest, Téglaégető u 8. fszt 1.

Cégjegyzék-szám: 01-09-873556

Adószám: 13794310-2-43

Számlázási szolgáltató:

KBOSS.hu Kft.

Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.

Cégjegyzékszám: 01-09-303201

Adószám: 13421739-2-41

Adatvédelmi irányelvei: https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/

Postai szolgáltató:

Magyar Posta Zrt.

Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Cégjegyzék-zám: 01-10-042463

Az Adatfeldolgozók önálló döntést nem hoznak, kizárólag a Társasággal kötött szerződés, és a kapott utasítások szerint jogosultak eljárni.

Az Adatfeldolgozók a részükre a Társaság által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel.

Az Adatfeldolgozók további adatfeldolgozó igénybe vételére csak a Társaság hozzájárulásával jogosultak.

Külső szolgáltatók

A Szolgáltatások oldalaihoz kapcsolódóan Táraságunk webanalitikai és hirdetéskiszolgáló Külső szolgáltatókkal működik együtt. E Külső szolgáltatók hozzáférhetnek az Ön IP címéhez, ezen felül pedig sok esetben kattintásmérők használatával biztosítják a Szolgáltatások személyre szabását vagy elemzését, statisztikák készítését.

Az Külső szolgáltatók által elhelyezett cookie-kat Ön bármikor törölheti a készülékéről, a böngésző(k) megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig általában visszautasítható a cookie-k használata. A Külső szolgáltatók által elhelyezett cookie beazonosítása az adott cookie-hoz kapcsolódó domain alapján történhet. A Külső szolgáltatók a részükre továbbított Személyes adatokat saját adatvédelmi tájékoztatóik szerint kezelik.

A Társasággal együttműködő Külső szolgáltatók: Adverticum Kft., Digitális Közösségmérési Tanács Kft., Evomedia Kft, Etarget SE, Facebook Inc., Gemius Hungary Kft., geolad GmbH, Google LLC., HOPPex Kft.

A Google Analitycs cookie-kat használ abból a célból, hogy segítse az adott honlap használatának elemzését. A Google AdSense cookie-t helyez el és web beacont (web jelző) használ információgyűjtés céljából. A cookie által tárolt információkat (beleértve az Ön IP-címét) a Google Inc. szerverein tárolja az Egyesült Államokban. A Google Inc. átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google Inc. a Google AdSense és a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Érintettek készülékén, amelyek a látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a Érintetti magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a honlaplátogató azonosítását egyéb weboldalakon is.

A Google Inc. adatvédelmi irányelvei: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/

A Google Inc. weboldalán a Google Inc. adatokkal kapcsolatos tevékenységéről és a cookie-k letiltásáról, a hirdetések személyre szabásáról további hasznos információk találhatóak itt: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/ads/

A Gemius Hungary Kft. cookie-t alkalmaz az internetező által használt böngésző beazonosítása, az új és visszatérő látogatók megkülönböztetése, és a látogatókra vonatkozó statisztikák készítése céljából.

A Gemius adatkezelési gyakorlatának részleteiről, a kezelt adatok köréről és a Gemius által alkalmazott cookie megtiltásának módjáról a Gemius weboldala tartalmaz bővebb felvilágosítást: http://www.gemius.hu/hu/privacy_policy_hu

A weboldal a geolad GmbH által, hirdertéstargeting és analitikai célokra használt cookie-kat is tartalmaz. A cookie-kat a legrelevánsább hirdetések kiszolgálása érdekében és a hirdetési kampányok hatékonyságáról készült statisztikák készítése céljából, anonim ügyfélprofilok alapján használja fel a geolad GmbH. A geolad cookie-k, a fentebb említettek mellett, webanalitikák elkészítéséhez is felhasználásra kerülnek annak érdekében, hogy a felhasználók jobb ügyfélélményben részesüljenek.

A geolad szolgáltatásairól a következő linken keresztül tud leiratkozni: https://lus.gtarget.info/nonrich/00040001/?pub=szema&action=optout

Egyéb Külső szolgáltatók

Vannak olyan Külső szolgáltatók, amelyekkel Társaságunk nem áll szerződéses jogviszonyban, azonban ettől függetlenül is hozzáférnek a Honlaphoz, és ezáltal a Felhasználókról vagy a Honlapjon folytatott felhasználói aktivitásokról adatokat gyűjtenek, amelyekből esetenként – önállóan vagy más, e Külső szolgáltató által gyűjtött adatokkal összekapcsolva – alkalmasak lehetnek a Felhasználó azonosítására.

Ilyen Külső szolgáltatók lehetnek különösen, de nem kizárólagosan: Facebook Ireland LTD., Google LLC, Instagram LLC., Infogram Software Inc, PayPal Holdings Inc., Playbuzz Ltd., Twitter International Company., YouTube LLC

E Külső szolgáltatók a részükre továbbított Személyes adatokat saját adatvédelmi irányelveik szerint kezelik.

Adattovábbítás lehetősége

A Társaságunk köteles minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt Személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely Személyes adat továbbítására jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kötelez. Ilyen adattovábbítás, valamint az ebből származó következmények miatt a Társaság nem tehető felelőssé.

Az Adatkezelési Tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalú döntésével bármikor módosítsa.

A jelentősebb módosításokról a Társaság a Felhasználókat felugró ablakban értesíti, és ismételt jóváhagyásukat kéri.

Jogorvoslat

Bármilyen, adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel kapcsolatban Társaságunk elérhető az [email protected] e-mail címen.

Ön az Adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is fordulhat. Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: [email protected]; honlap: www.naih.hu

Jogainak megsértése esetén lehetősége van az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez fordulni. Kérésre tájékoztatjuk a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

- az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendelete(„Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”),

- az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

- a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Reklámtv.)

- a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. CXIX. törvény

- a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”)


hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
zero-waste-4844683_1920-2.jpg

Itt a műanyagmentes július: így kezdj bele!

Megmutatjuk, hogyan tudsz gyorsan és hatékonyan változtatni a szokásaidon.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. július 09.


hirdetés

Ma már alig akad olyan ember, aki ne hallott volna a műanyagok által okozott környezeti szennyezésről, a tengeri élőlények tömeges pusztulásáról vagy az ivóvízben és ételeinkben is megjelenő mikro-műanyagok veszélyeiről. Ha te is azok közé tartozol, akik fontosnak tartják a környezetünk védelmét, és szeretnél személyesen is részt venni a bolygónkat elárasztó műanyagok csökkentéséért vívott küzdelemben, akkor érdemes most, a műanyagmentes július (Plastic Free July) elnevezésű nemzetközi mozgalom idején változtatnod pár dolgon. Ehhez adunk ötleteket és szempontokat. Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

1. Használd azt, ami van!

Mielőtt nekiállnál őrült módon kidobálni a háztartásodból minden műanyagból készült holmit, fogadd el, hogy ami már bekerült, annak az a legjobb, ha minél tovább használod – vagy elajándékozod annak, aki még örömmel használná. Lehet, hogy a gyereked kinőtte a műanyag kerti hintát, egy másik kisgyerek számára azonban még jó szolgálatot tehet. Az újrahasználás fontos alappillére az ökológiai lábnyom csökkentésének. Tehát a szemétbe dobás helyett gondold át, mit tudsz még használni. Pl. a kimosott fagyis dobozokban tárolhatsz más ételt is, ahogy a kedvenc arckrémed kiürült tégelye is sokoldalúan használható.

2. Mondj nemet az egyszer használatos műanyag szatyrokra és fóliákra!

Amíg nem nézel ilyen szemmel, talán észre sem veszed, mennyi műanyagot használsz nap, mint nap. Ezekre azonban remek helyettesítő megoldások léteznek. A bevásárláshoz érdemes beszerezned vászonszatyrokat és különböző méretű vászonzsákokat, hogy kiválthasd a műanyag szatyrokat. A legjobb, ha ezt is a meglévő alapanyagokból oldod meg, és nem vásárolsz újabb textileket (amelyek előállítása szintén károsítja a környezetet). Ha van varrógéped, te is könnyedén varrhatsz szatyrokat maradék textilekből, megunt ruhákból vagy lakástextilekből. Ezek után mindössze annyi a teendőd, hogy mindig legyen a táskádban néhány vászontasak. Még a kenyeret, pogácsát is vásárolhatod ezekbe. A háztartási fóliát pedig ökoboltokban kapható méhviaszos kendőkkel tudod kiváltani.

hirdetés

3. Használj saját kulacsot!

Ez egy egyszeri kiadás, amivel rengeteg PET palacktól kíméled meg a bolygót. Legyen nálad mindig, így elkerülheted, hogy palackozott vizet kelljen vásárolnod. Legjobb, ha a kulacs maga sem műanyagból készül, hiszen attól még, hogy sok évig hű társad lesz, nem mindegy, hogy a végén újrahasznosítható-e. Mindenképp válassz minőségi, tartós darabot. Vásárolhatsz fém- vagy üvegkulacsot is, de az is lehet, hogy ha otthon jobban körülnézel, találsz a konyhaszekrényed mélyén egy évek óta ott lapuló kulacsot. Ideje bevetni.

4. Légy kreatív és felejtsd el a lufikat, szívószálakat és egyéb műanyag parti kellékeket!

Tudatosítsd magadban, hogy nem ezektől a tárgyaktól lesz jó egy családi vagy baráti összejövetel, ahogy az esküvőknek sem szükséges összetevője az ég felé szálló lufik látványa, amelyek aztán a természetes vizek élővilágát veszélyeztetik. A műanyag kellékek helyett légy kreatív és használj természetes anyagokat. Itt is érdemes az otthonodban fellelhető készletből gazdálkodni, de akár kölcsönözhettek is. Ha van gyermeked, tanítsd meg neki is, hogyan ünnepelhet műanyagmentesen.

5. Keresd a csomagolásmentes vagy újrahasznosítható csomagolású termékeket!

Vásárolj piacon, készítsd magad az ételeket és minimalizáld a házhoz rendelést! Ha pedig csomagolt árut vásárolsz, akár élelmiszert, akár tisztítószert vagy kozmetikumot, válaszd a fém-, üveg- vagy papírcsomagolást a műanyag helyett. Fontos, hogy ezeket később majd ne a kukába, hanem a szelektív gyűjtőkbe dobd. Ha kicsit veszed a fáradságot, elkerülheted, hogy a csomagolt termékekkel újabb műanyagok kerüljenek be a háztartásodba. A kistermelőktől, készítőktől, piacokon mindenhol, de ma már sok üzletben is van lehetőség arra, hogy csomagolás mentesen vásárolj. Akár még az ebédedet is kérheted saját ételes dobozban elvitelre, ahogyan tejet is tudsz kimérve vásárolni. Nézz körül, melyik kereskedők támogatják a csomagolásmentességet, és vásárolj tőlük.

+1 Jegyzetelj, vezess naplót!

Ahhoz, hogy lásd az eredményeidet, jó, ha minden lépést rögzíteni tudsz. Helyezz ki egy papírlapot az otthonodban jól látható helyre, például a hűtőszekrényre vagy a nappali ajtajára. De akár a telefonodba is jegyzetelhetsz (még fotókat is készíthetsz) – a lényeg, hogy dokumentálj minden apró lépést, rögzíts minden eredményt. Ezzel egyrészt azonnali sikerélményt szerzel, hiszen láthatod a saját haladásod, másrészt a további lépések megtervezése is könnyebbé válik.

Végezetül néhány jó tanács:

1. Felejtsd el a maximalizmust és örülj minden kis eredménynek!

2. Informálódj, olvass a témáról és keress a környezetedben olyan társakat, akikkel könnyebb teljesíteni a kivívást!

3. Ne kritizáld azokat az ismerőseidet, akik nálad több műanyagot használnak! Inkább beszélgess el velük a saját motivációdról. Hidd el, a te változásod hatással lesz rájuk is. Légy velük türelmes – és legyél büszke magadra, hogy te képes voltál környezettudatos döntéseket hozni és a szokásaidon változtatni!

4. A július elmúltával se hagyd abba a műanyagmentes életmódot, idővel egyre nagyobb rutinod lesz – és egyre könnyebben fognak menni az újabb lépések.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!

Fotó: Pixabay, Jasmin Sessler; Pexels, Ready Made

hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
804x437-cut-50x50_200612105832_FCaxV6_a69i9879.jpg

Jó hír a színházszeretőknek: két helyszínen, különleges évaddal készül idén a Szegedi Szabadtéri

Bár a Szegedi Szabadtéri Játékok a járványhelyzet miatt az eredetileg meghirdetett Dóm téri előadásait jövőre halasztotta, a közönség két különleges, ingyenes produkciót láthat a székesegyház előtt. Sőt, az újszegedi játszóhelyükön is élvezheted a színházi előadásokat nyáron a csillagok alatt.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. július 09.


hirdetés

A Szegedi Szabadtéri Játékok története lassan 90 évre nyúlik vissza. A fesztivál ikonikus helyszínének számító Dóm téri játékok mellett pedig minden évben érdemes ellátogatni másik játszóhelyükre, a páratlan atmoszférájú Újszegedi Szabadtéri Színpadra is.

Idén a járványhelyzet miatt a korábban meghirdetett Dóm téri előadásokat a következő évadra halasztották, ám a Játékok nem szeretné, hogy felejthetetlen Szabadtéri-élmény nélkül maradjanak a színházrajongók. Ajándékként, két ingyenes műsorral készülnek a Dóm előtt. Az Akárki című színjáték fergeteges szereposztással érkezik Szegedre. Főszerepekben két Kossuth-díjas művészt; Zsótér Sándort és Hegedűs D. Gézát, valamint népszerű szegedi színészeket láthatnak a nézők. Hosszú évek hagyománya az Ajándékkoncert, ahol a közönség ingyenesen élvezheti a komolyzene örömeit a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában. Idén Beethoven előtt tisztelegnek a világhírű zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából.

Emellett az újszegedi játszóhely is fergeteges kínálattal várja a színházrajongókat. A csaknem 1300 fős nézőtérrel rendelkező „kisszínpad” tavaly teljesen megújult, műsorai között ugyanúgy megtalálható volt a komédia, az opera vagy éppen a balett.

Ez idén sem lesz másként. Az idei évad Handel méltán népszerű operajátékával, az Agrippinával indul az újszegedi színpadon július 17-én és 18-án. A barokk opera visszarepít a laza erkölcsű Rómába, ahol a véreskezű Néró és anyja cselszövéseit követhetjük nyomon a hatalmon lévő uralkodó ellen, nem kevés humorral megfűszerezve.

A legénybúcsúk rengeteg meglepetéssel kecsegtetnek és bizony a legnagyobb tervezés ellenére is szembesülhetünk váratlan fordulatokkal. Erről szól Szente Vajk fergeteges komédiája is, a Legénybúcsú, ami egy fiatal háziorvos, Simon utolsó szabad estéjéről szól. Barátja, a szintén orvos Alex mindent alaposan megtervezett cimborája bulijához: kivettek egy szállodai lakosztályt is, azonban semmi sem úgy sül el, ahogy az ki lett találva, sőt már az sem biztos, hogy másnap lesz-e esküvő… A nevetőizmokat július 24-re és 25-re érdemes készíteni.

hirdetés

Moliére vígjátékai immár állandó részesei a repertoárnak, a nagy sikerre való tekintettel pedig idén is műsorra került az Úrhatnám polgár. Az újgazdag Jourdaine „megpróbáltatásait” feldolgozó komédia dúskál a Parti Nagy Lajosnak köszönhető nyelvi leleményekben, zeneszerzője pedig a magyar könnyűzene egyik legsokoldalúbb művésze, Szirtes Edina „Mókus”. Az Úrhatnám polgárt augusztus 7-én és 8-án játsszák.

A műsor összeállításánál a gyerekekre is figyeltek a szervezők, ezért a rajongásig imádott Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalettel kedveskednek idén is nekik, augusztus 21-én és 22-én. A darab a különleges helyszínnek és a bájos történetnek hála nemcsak a kicsiket, de a nagyokat is garantáltan igazi csodavilágba repíti.

Az előadásokról további részleteket hivatalos oldalukon találtok!

hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!