hirdetés
abellabel1.jpg

Ütős funklemezt készített az egyik legsokoldalúbb magyar dobos – Abel Label albumpremier

Mihalik Ábel a legtöbb hangszert saját maga játszotta fel, egy dalban pedig az Irie Maffia énekesnője, Sena is közreműködik.
Láng Dávid - szmo.hu
2018. november 20.


hirdetés

Mihalik Ábel a Kiscsillag, illetve a Kispál és a Borz dobosaként lett ismert, de már majdnem három éve saját útját járja. Bár azóta is jó néhány zenekarban dobol, ezzel párhuzamosan dalszerzőként és énekesként is aktív.

Ennek legújabb bizonyítéka az Abel Label névre keresztelt szólóprojekt, aminek első nagylemeze most készült el Won't give a funk címmel.

A dalokat kicsit lejjebb meg is lehet hallgatni, minden részlet pedig kiderül a most következő interjúból.

– 70% Water Project néven korábban is készítettél a mostaniakhoz hasonló stílusú számokat. Miben más az Abel Label?

– A 70%-ban kifejezetten az volt a lényeg, hogy videó legyen, illetve hogy más-más előadókkal együtt csináljuk, itt meg én vagyok a fő énekes is, illetve jóval nagyobb hangsúly van azon, hogy a hangszerek többségét én játsszam fel. Egy dalt át is emeltem onnan a lemezre, mert beleillett ebbe a funkos profilba. Ha úgy tetszik, ez a 70% Water és a Drastik Putto összekeverése.

hirdetés

– Ez a lemez viszont teljesen angol nyelvű. Eleged lett a magyar szövegekből?

– Erre viccesen azt szoktam mondani, hogy ha magyar nyelvű dalokat írok, 10 millió ember nem hallgat, angol szövegekkel viszont 4 milliárd. Utóbbi sokkal jobban hangzik... (nevet)

– Hogyan álltak össze a dalok? Van köztük valami összetartó kapocs, vagy egymástól függetlenül születtek?

– Az a tervem, hogy minden albumnak más a főtémája. Ennek a funkosabb, groove-osabb zenék, a következő bluesosabb lesz. Abból is már 6 számon dolgozom.

– Hogy választottad ki a közreműködőket? Közös munka volt velük a számok megírása, vagy csak az előadásból vették ki a részüket?

– Szólistáknál és énekeseknél szabadabb kezet adtam az embereknek, egyéb hangszereken azért körülbelül meg voltak írva a dolgok.

– Koncertezni is fogsz ezzel a repertoárral?

– Ez az, amit nem tudok. Elég cefet helyzet van itthon, ezt többen is boncolgatják, miért lehet, de túl sok a zenekar, túl sok a médium. Ennyi információt nem lehet feldolgozni csak úgy, és nem is akarunk.

Elmegyünk egy csomószor tök jó projektek mellett, mert nem érdekel semmi, csak a tuti recept.

A teljes lemez itt meghallgatható:

– A pontosság kedvéért tisztázzuk: milyen zenekarokban vagy épp benne?

– Játszom a Barabás Lőrinc Quartettben, a Nomadban, a RedRedben, a Szederben, illetve a Jónás Vera Experimentben és a Fenyves trióban. Van még egy-két halott vagy tetszhalott projekt is.

– Mekkora részben tölti ki jelenleg a dobolás, illetve a dalszerzés-éneklés az idődet? Van számodra prioritás a kettő között?

A dalszerzés nagyon könnyen megy szerencsére, lekopogom. Ha leülök, pár órán belül már egy egész jó váza megvan egy komplett dalnak szövegestül. Általában. A dobolás marad a fő elfoglaltság.

Sajnos a saját zenekar gyakran – főleg ha induló – csak viszi a pénzt és energiát. De ez marad ugye az emberből, ha elpatkol.

– Az Abel Label egyben egy lemezkiadó is. Milyen terveid vannak még vele a közeljövőben?

Saját projekteket tervezek kiadni, mint például a Penis Attack első lemezét februárban, amelyben mindössze ketten vagyunk Szeifert "Jason" Bálinttal. Ő basszusozik, én dobolok és billentyűzök egyszerre. Vicces kis zene, majd meglátjátok.

Bővebben a lemez dalairól

Won't give a funk

Ez a refrén a wc-n ülve született meg. Épp valamin idegeskedtem, aztán rájöttem, hogy mások hülyesége miért kéne, hogy érdekeljen, és ezt kezdtem dúdolni.

There's time

Paczári Viktor barátom kitett egy basszusgitározós videót, ahol a 70-es évekbeli preckóját (Fender Precision Bass) mutatta be, és annyira tetszett az alapja, hogy átküldettem vele és megírtam rá ezt a dalt. Vendég: Paczári Viktor – basszusgitár

Cruel tea

Ezt elmesélem az alábbi klipben. Vendég: Sena – ének, Fenyves Márk – gitárszóló

Carry on

Itt valami nagyon szintiset akartam csinálni. Pontosan nem is tudom, hogy született, de ebben van a szerintem legjobban sikerült átvezetés a refrénre, és talán ebben dobolok a legtöbbet. :D

One friend

Épp talán március volt. Többnyire nap nélkül. Aztán egyszer csak ott volt. És belesütött az arcomba. Egy megviselő tél után ez a legjobb dolog, ami történhet. Rögtön meg is született a refrén szövege. A dobot két darab szalagos mikrofonnal vettem fel; ahogy egyébként a Cruel tea-ben is. Vendég: Kaj Bernadett – vokál, Miskolczi Márk – bőgő

Favourite kind

Mensával elég nehéz volt időpontot egyeztetni, mivel nem itt él, de végül sikerült, és nagyon jó hallgatni a részt, ahol énekel. Ez a dal a saját fajom "ellen" szól. Hogy mennyire fura egy állatfaj a mienk. Vendég: M3NSA – ének, Lukács Gábor /PASO/ – alt szaxofon

I wan't to say

A lemez egyértelműen legidiótább száma. Majdnem végig fejhangon van énekelve, és többnyire Donald Trumpról szól. Nagyon hülye időszak ez az emberiség történelmében.

A lemez decemberben vinylen is megjelenik majd, így fog kinézni

Limbs

Ezt már a 70% Waterben megcsináltuk, és most ugyanazzal a bagázzsal vettük fel újra, csak jobb minőségben, meg rávokáloztam-billentyűztem.

Vendég: Zentai Márk /MÖRK/ – ének, Bécsy Bence /Jónás Vera Experiment/ – gitár, Szeifert Bálint "Jason" /MÖRK/ – basszusgitár

Sound you make

Transzcendentális keresés, hogy mégis mi is ez az egész. Ez talán a legpoposabb dala a lemeznek.

Fck sht up

Ez még anno 70% Waternek készült, de az eredetileg megkért MC teljesen megbízhatatlannak tűnt, szóval M3NSA beszállt, és olyat rappel benne a politikáról, hogy mindenki meghal. (nevet)

Vendég: M3NSA – rap, Czitrom Ádám – gitár, Ágoston Béla /Zuboly/ – tenor szaxofon, Szeifert Bálint "Jason" /MÖRK/ – basszusgitár

(A lemezt a Spotify-on ITT hallgathatod meg.)hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kutya-alarcos-enekes.jpg

Álarcos énekes: a Kutya lepleződött le

Csobot Adél már régóta sejtette, hogy kit rejt a maszk. Végül csatlakozott a tippjéhez Sebestyén Balázs és Gáspár Laci is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Már csak négyen voltak versenyben vasárnap este az RTL Klub Álarcos énekes című műsorában. A döntőbejutás volt a cél, a Kutya viszont már biztosan nem lehet ott.

A Kutya ezúttal a Backstreet Boys „Everybody” című számával készült, ami nagy sikert aratott, viszont párbajellenfelét, a Krokodilt nem sikerült vele legyőznie.

A nyomozóknak végül a Kutya és a Robot között kellet eldönteniük, hogy ki vegye le a maszkot. A Robot pedig az utolsó pillanatban megmenekült, így bekerült az Álarcos énekes döntősei közé.

A döntőbe így tehát a Krokodil, a Nyuszi és a Robot került.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
palutcaifiuk-1000x559.png

Különleges dallal adnak reményt a Pál utcai fiúk debreceni színészei

„Védjük meg a nagy, közös Grundunkat!” – üzeni a Csokonai Nemzeti Színház társulata.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Ahogy az ország több művésze, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színészei is készítettek egy közösen éneklős videót. A Pál utcai fiúk című darab jelenleg a járványhelyzetre való tekintettel szünetel, ám szereplői összeálltak, és feldolgozták a darab egyik legismertebb dalát, hogy ezzel öntsenek lelket a zenekedvelőkbe.

A dalhoz az alábbiakat mellékelték:

"Veszélyben a Haza! Veszélyben a Grund!

Bizonytalan ideig nem állhatunk színpadra, hogy onnan énekelhessük el együtt ezeket a bátorító sorokat, ezért most ilyen formában szeretnénk reményt, erőt adni ezekben a nehéz időkben, az összefogásra és egymás segítésére buzdítani mindenkit. Eljött a pillanat, amikor a Pál utcai fiúk és a Vörösingesek is vállvetve kell, hogy harcoljanak egy nagy, közös célért! Soha ne feledjük, hogy egyedül gyengék, együtt erősek vagyunk!

Védjük meg a hazánkat! Védjük meg a nagy, közös Grundunkat!

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
1-2.jpg

Kétszer vált el a kétszeres Oscar-jelölt Fekete Özvegy - Scarlett Johansson-portré

Mindkét jelölése idei, egyik exférje pedig Ryan Reynolds, vele két évig bírták egymást.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

Scarlett Johansson 1984-ben született New York Cityben. Édesanyja bronxi családból érkezett, apja pedig dán születésű mérnök. Johanssonnak három testvére van: egy szintén színész lánytesó, Vanessa Johansson, és egy ikertestvére, Adrian, na meg egy féltestvére, Christian. A nagyapja az író Ejner Johansson volt.

Johansson már kisgyerekként elkezdett színészkedni, miután édesanyja észrevette tehetségét, és elkezdte meghallgatásokra vinni. Nyolcévesen már egy off-Boradway-darabban állt színpadon Ethan Hawke oldalán. Ezután reklámokhoz kezdett castingokra járni,

de annyira nehezen dolgozta fel a visszautasítást, hogy édesanyja elkezdte visszavenni a filmes próbálkozásait.

1994-ben, 9 évesen debütált a vásznon a Világgá mentem című filmben, majd Sean Connery lányát játszotta az 1995-ös Egy igaz ügyben. 1996-ra már a kritikusok is kiemelték látványos tehetségét és izgalmas, egyben békés auráját.

Az igazi áttörés 1998-ban jött, amikor egy traumatizált tinédzser bőrébe bújt Robert Redford filmjében, A suttogóban. A Chicago Film Critics Association a legígéretesebb színésznő díjával jutalmazta. Ezután gőzerővel folytatta a munkát, voltak tinédzser-szerepei, majd 2001-ben játszott Az ember, aki ott se volt című Coen-testvérek-filmben.

hirdetés

Szerepelt az Amerikai rapszódia, részben Budapesten játszódó, Gárdos Éva-féle filmben. A Gárdos élettörténetéről szóló filmben Johansson a főhős kamaszkori énjét játszotta, kapott is érte egy díjat a Young Artist Awardson.

A 2003-as év óriási sikerrobbanást jelentett a számára, ugyanis kétszeresen is Golden Globe-ra jelölték, egyrészt a Leány gyöngy fülbevalóval című filmben, másrészt az Elveszett jelentésben nyújtott fantasztikusan természetes alakításáért. Tényleg felejthetetlen a film is, valamint a Johansson és filmbeli partnere, Bill Murray közti kémia. 

Játszott volna a Mission: Impossible III-ban, de egyeztetési problémák miatt kilépett, helyette A szigetet választotta, ami viszont nem sült el annyira jól. Viszont Woody Allen ezután választotta időszakos múzsájának: a Match Pointban (2005) és a Vicky Cristina Barcelonában (2008) is szuper vol. Ugyanebben az évben Natalie Portman oldalán láthattuk A másik Boleyn lányban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
noar-1000x671.png

A járványhelyzet hőseinek szól a noÁr legújabb dala

Molnár Áronék az „ország oszlopainak”, vagyis a frontvonalban küzdőknek dedikálták a számot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Molnár Áron színészi karrierje mellett egy ideje egyengeti rapprojektjét, a noÁrt, amely most újabb dallal jelentkezett: a Ti vagytok a hősök! az ”ország oszlopainak" szól, azoknak, akik megvívják a háborút a koronavírus-járvány ellen.

Az ápolók, orvosok, mentősök, rendőrök és tűzoltók mellett köszönetet mond a BKV-sofőröknek, futároknak boltosoknak is, a videó alatti leírásban pedig tovább szélesíti a hősök listáját.

“Ez a szám azoknak a hősöknek is szól, akik, bár a számban nem hangoznak el, de oszlopai az országnak: nővérek, gyógyszerészek, szakácsok, katonák, újságírók, kutatók, tudósok, szociális munkások, postások, pékek, futárok, élelmiszeripari dolgozók, gyermek és családvédelemben dolgozók, közösségi közlekedést üzemeltetők…”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!