hirdetés
abellabel1.jpg

Ütős funklemezt készített az egyik legsokoldalúbb magyar dobos – Abel Label albumpremier

Mihalik Ábel a legtöbb hangszert saját maga játszotta fel, egy dalban pedig az Irie Maffia énekesnője, Sena is közreműködik.
Láng Dávid - szmo.hu
2018. november 20.


hirdetés

Mihalik Ábel a Kiscsillag, illetve a Kispál és a Borz dobosaként lett ismert, de már majdnem három éve saját útját járja. Bár azóta is jó néhány zenekarban dobol, ezzel párhuzamosan dalszerzőként és énekesként is aktív.

Ennek legújabb bizonyítéka az Abel Label névre keresztelt szólóprojekt, aminek első nagylemeze most készült el Won't give a funk címmel.

A dalokat kicsit lejjebb meg is lehet hallgatni, minden részlet pedig kiderül a most következő interjúból.

– 70% Water Project néven korábban is készítettél a mostaniakhoz hasonló stílusú számokat. Miben más az Abel Label?

– A 70%-ban kifejezetten az volt a lényeg, hogy videó legyen, illetve hogy más-más előadókkal együtt csináljuk, itt meg én vagyok a fő énekes is, illetve jóval nagyobb hangsúly van azon, hogy a hangszerek többségét én játsszam fel. Egy dalt át is emeltem onnan a lemezre, mert beleillett ebbe a funkos profilba. Ha úgy tetszik, ez a 70% Water és a Drastik Putto összekeverése.

hirdetés

– Ez a lemez viszont teljesen angol nyelvű. Eleged lett a magyar szövegekből?

– Erre viccesen azt szoktam mondani, hogy ha magyar nyelvű dalokat írok, 10 millió ember nem hallgat, angol szövegekkel viszont 4 milliárd. Utóbbi sokkal jobban hangzik... (nevet)

– Hogyan álltak össze a dalok? Van köztük valami összetartó kapocs, vagy egymástól függetlenül születtek?

– Az a tervem, hogy minden albumnak más a főtémája. Ennek a funkosabb, groove-osabb zenék, a következő bluesosabb lesz. Abból is már 6 számon dolgozom.

– Hogy választottad ki a közreműködőket? Közös munka volt velük a számok megírása, vagy csak az előadásból vették ki a részüket?

– Szólistáknál és énekeseknél szabadabb kezet adtam az embereknek, egyéb hangszereken azért körülbelül meg voltak írva a dolgok.

– Koncertezni is fogsz ezzel a repertoárral?

– Ez az, amit nem tudok. Elég cefet helyzet van itthon, ezt többen is boncolgatják, miért lehet, de túl sok a zenekar, túl sok a médium. Ennyi információt nem lehet feldolgozni csak úgy, és nem is akarunk.

Elmegyünk egy csomószor tök jó projektek mellett, mert nem érdekel semmi, csak a tuti recept.

A teljes lemez itt meghallgatható:

– A pontosság kedvéért tisztázzuk: milyen zenekarokban vagy épp benne?

– Játszom a Barabás Lőrinc Quartettben, a Nomadban, a RedRedben, a Szederben, illetve a Jónás Vera Experimentben és a Fenyves trióban. Van még egy-két halott vagy tetszhalott projekt is.

– Mekkora részben tölti ki jelenleg a dobolás, illetve a dalszerzés-éneklés az idődet? Van számodra prioritás a kettő között?

A dalszerzés nagyon könnyen megy szerencsére, lekopogom. Ha leülök, pár órán belül már egy egész jó váza megvan egy komplett dalnak szövegestül. Általában. A dobolás marad a fő elfoglaltság.

Sajnos a saját zenekar gyakran – főleg ha induló – csak viszi a pénzt és energiát. De ez marad ugye az emberből, ha elpatkol.

– Az Abel Label egyben egy lemezkiadó is. Milyen terveid vannak még vele a közeljövőben?

Saját projekteket tervezek kiadni, mint például a Penis Attack első lemezét februárban, amelyben mindössze ketten vagyunk Szeifert "Jason" Bálinttal. Ő basszusozik, én dobolok és billentyűzök egyszerre. Vicces kis zene, majd meglátjátok.

Bővebben a lemez dalairól

Won't give a funk

Ez a refrén a wc-n ülve született meg. Épp valamin idegeskedtem, aztán rájöttem, hogy mások hülyesége miért kéne, hogy érdekeljen, és ezt kezdtem dúdolni.

There's time

Paczári Viktor barátom kitett egy basszusgitározós videót, ahol a 70-es évekbeli preckóját (Fender Precision Bass) mutatta be, és annyira tetszett az alapja, hogy átküldettem vele és megírtam rá ezt a dalt. Vendég: Paczári Viktor – basszusgitár

Cruel tea

Ezt elmesélem az alábbi klipben. Vendég: Sena – ének, Fenyves Márk – gitárszóló

Carry on

Itt valami nagyon szintiset akartam csinálni. Pontosan nem is tudom, hogy született, de ebben van a szerintem legjobban sikerült átvezetés a refrénre, és talán ebben dobolok a legtöbbet. :D

One friend

Épp talán március volt. Többnyire nap nélkül. Aztán egyszer csak ott volt. És belesütött az arcomba. Egy megviselő tél után ez a legjobb dolog, ami történhet. Rögtön meg is született a refrén szövege. A dobot két darab szalagos mikrofonnal vettem fel; ahogy egyébként a Cruel tea-ben is. Vendég: Kaj Bernadett – vokál, Miskolczi Márk – bőgő

Favourite kind

Mensával elég nehéz volt időpontot egyeztetni, mivel nem itt él, de végül sikerült, és nagyon jó hallgatni a részt, ahol énekel. Ez a dal a saját fajom "ellen" szól. Hogy mennyire fura egy állatfaj a mienk. Vendég: M3NSA – ének, Lukács Gábor /PASO/ – alt szaxofon

I wan't to say

A lemez egyértelműen legidiótább száma. Majdnem végig fejhangon van énekelve, és többnyire Donald Trumpról szól. Nagyon hülye időszak ez az emberiség történelmében.

A lemez decemberben vinylen is megjelenik majd, így fog kinézni

Limbs

Ezt már a 70% Waterben megcsináltuk, és most ugyanazzal a bagázzsal vettük fel újra, csak jobb minőségben, meg rávokáloztam-billentyűztem.

Vendég: Zentai Márk /MÖRK/ – ének, Bécsy Bence /Jónás Vera Experiment/ – gitár, Szeifert Bálint "Jason" /MÖRK/ – basszusgitár

Sound you make

Transzcendentális keresés, hogy mégis mi is ez az egész. Ez talán a legpoposabb dala a lemeznek.

Fck sht up

Ez még anno 70% Waternek készült, de az eredetileg megkért MC teljesen megbízhatatlannak tűnt, szóval M3NSA beszállt, és olyat rappel benne a politikáról, hogy mindenki meghal. (nevet)

Vendég: M3NSA – rap, Czitrom Ádám – gitár, Ágoston Béla /Zuboly/ – tenor szaxofon, Szeifert Bálint "Jason" /MÖRK/ – basszusgitár

(A lemezt a Spotify-on ITT hallgathatod meg.)hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
berczesi-robi.jpg

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

A beszámolók szerint „nem volt koncertképes állapotban”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 08.


hirdetés

A Kultkikötő-programok keretein belül megrendezett koncertre, Badacsonyzomajba a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert legszemélyesebb projektjét, az Én meg az Ének című előadást vitte el - írja a Veol.hu.

A tervek szerint a zenész a BlaBla-, Biorobot- és Hiperkarma-dalok mellett eljátszotta volna a magyar alternatív és popzene egykori nagy slágerei is.

Azonban az egyébként is egyórás késéssel induló koncert négy szám után véget is ért. A dalszerző nem volt koncertképes állapotban, így a koncertet fel kellett függeszteni

- írja a lap.

A szervezők a készpénzzel fizető jegyvásárlóknak a helyszínen visszaadták a jegy árát, és a többieknek is hamarosan megtérítik. A közönség részéről a beszámolók szerint nem volt felháborodás, inkább aggódtak a zenészért.

hirdetés

Egyelőre nem tudni, miért nem tudta folytatni a koncertet Bérczesi, de a zenésznek a 2000-es évek első évtizedében komoly drogproblémái voltak, erről ő maga is beszélt. 2013 óta azonban - miután egyszer kórházba is kellett szállítani - saját bevallása szerint nem fogyaszt tudatmódosító szereket.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
reigl-judit.jpg

817 millió forintot fizettek a képeiért, mégis egy padláson dolgozott a most elhunyt Reigl Judit

Híresen szerény életet élt a világhírű művész.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 08.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy pénteken, 97 esztendős korában elhunyt Reigl Judit világhíres Kossuth-díjas festőművész.

Nem akarta sem Lenint, sem Sztálint, sem Rákosit lefesteni, pedig a korszak legelismertebb mestere, Szőnyi István tanítványaként munkát kapott volna bőven az 50-es évek elején - hangzott el róla az RTL Klub Híradójában.

Reigl azonban 1950-ben a zöldhatáron a drótkerítésen átmászva inkább Párizsba emigrált.

Eleinte gyakorlatilag nyomorgott, de festékre valahogyan mindig volt pénze. Az 50-es évek végén viszont már a legnagyobb galériáknak dolgozott Franciaországban, és Németországban. A szürrealizmus egyik legfelkapottabb képviselőjének számított.

hirdetés

Egész életében híresen szerényen élt. Akkor is, amikor már a világ leghíresebb múzeumaiban állították ki képeit. Pedig az elmúlt 12 évben, az élő magyar művészek közül az ő képeiért fizettek a legtöbbet. 817 millió forintot. Ő ennek ellenére egy istállóból átalakított műteremlakásban lakott. Családot nem alapított, élettársa Betty Anderson, szintén festő volt. Ő 2007-ben halt meg, és 3 év múlva, 83 évesen, Reigl Judit is abbahagyta a festést.

Reigl Judit 97 évesen egy idősek otthonában hunyt el, egy Párizs melletti kis faluban.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-1.jpg

83 éves a kis termetű színészóriás – A legjobb sztorik Dustin Hoffmanról

A haverjai máig Hooknak hívják, de ő volt az Esőember és az Aranyoskám klasszikus hőse is. Augusztus 8-án ünnepli születésnapját a világhírű színész.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

A nagyapánk lehetne, és mindig ott bujkál egy kis cinkos mosoly a szája sarkában. 167 centi, két Oscarja van, az egyiket az Esőemberért, a másikat a Kramer kontra Kramerért kapta. Összegyűjtöttük a legérdekesebb és legviccesebb anekdotákat Dustin Hoffmannról, aki augusztus 8-án ünnepli 83. születésnapját.

Egy kis tánc

Az Amikor a farok csóválja című film forgatásán Hoffman és filmbeli partnere, Robert de Niro, valamint a rendező, Barry Levinson rögtönzött találkozón ülhetett le Bill Clintonnal. "Miről is szól a film?" - kérdezte Clinton De Nirót, aki Levinsonra nézett, abban a reményben, hogy majd ő megválaszolja a kérdést. Levinson Hoffmanra pillantott, akinek leesett, hogy nincsenek többen. "Egyszerűen csak elkezdtem sztepptáncolni. Még arra sem emlékszem, mit mondtam" - idézte fel Hoffman a jelenetet. A film egyébként egy elnöki szexbotrány leplezési kísérletéről szól...

Nagy barátság

Hoffman 1956 (!) óta ismeri Gene Hackmant, akivel egy filmes suliba jártak Pasadenában. Hackmant kirúgták pár hónap után, majd New Yorkba költözött, hogy ott próbáljon szerencsét. Hoffman nemsokára követte, és együtt is laktak Hackman egy-hálószobás apartmanjában, ahol Hoffman a konyhában aludt a földön.

hirdetés

Eredetileg pár napot ajánlott fel neki a barátja, de Hoffman nem volt hajlandó elmenni, így Hackmannek kellett elvonszolnia lakást nézni. Végül az ügy úgy oldódott meg, hogy Hackman rábeszélte Hoffmant, hogy közös barátjukkal, Robert Duvallal költözzön társbérletbe. Így is lett, Mannhattanben laktak és 80 dollárt fizettek egy hónapra ők ketten.

Rajongás

Hoffman és Hackman még lakótársi időszakukban - és okostelefon hiányában - gyakran felmentek a ház tetejére és doboltak. Hoffman bongózott, Hackman meg kongázott. Ezt tök jó elképzelni. Egyébként azért csinálták, mert hallották, hogy idoljuk, Marlon Brando klubokban zenél. Ők meg a tetőn.

Hook

Robert Duvallal később ismét egy filmsuliban kötöttek ki, ahová bevallásuk szerint a csajok miatt jártak. Fiatalkorukban a színészórák igazi aranybányának bizonyultak a számukra ilyen szempontból.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
dirtydancing_jennifergrey_patrickswayze.jpg

Jön a Dirty Dancing folytatása Jennifer Grey főszereplésével

Azt még nem tudni, ki lesz a férfi főszereplő a néhány éve elhunyt Patrick Swayze helyett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

Folytatást kap minden idők egyik legnépszerűbb táncos filmje, a Dirty Dancing, ismerte el a Lionsgate vezérigazgatója a Deadline-nak. Jon Feltheimer úgy fogalmazott, ez a projekt lehet Hollywood "legrosszabbul megtartott titka", miután röviddel a szerződések aláírása után szinte minden napvilágot látott.

A film főszereplője - egyben executive producere - Jennifer Grey lesz, aki az 1987-es filmben a női főszereplőt, Babyt alakította. A férfi főszereplőről azonban egyelőre semmit nem lehet tudni. Jon Feltheimer elmondta, a 2009-ben elhunyt Patrick Swayze pótolhatatlan, mindenkinek nagyon fog hiányozni a következő részből.

Az új filmet az Eleven testek rendezőjére, Jonathan Levine-ra bízták. A Lionsgate vezére szerint egy ugyanolyan romantikus, nosztalgikus filmre kell készülni, amire a franchise rajongói mindig is vágytak.

Az eredeti film előzetesét itt lehet megnézni:

A Dirty Dancinget (magyarul Piszkos tánc) alig 5 millió dollárból forgatták, ehhez képest 218 millió dollár bevételt termelt. A Lionsgate 2004-ben már megpróbálkozott egy folytatással, de a 25 millió dollárból forgatott Dirty Dancing 2. hatalmas bukás lett: csupán 27,7 millió dolláros bevételt termelt. Igaz, a 16 évvel ezelőtti folytatásnak a címen kívül tulajdonképpen semmi köze nem volt a kultikus első részhez.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!