A zene násza az irodalommal
A zene és az irodalom kapcsolódik össze egy estére hétfőn. A New York Művész Páholyban március 25-én, hétfőn Egymás látása címmel – Tóth Evelin és a TrióM nevű formáció akusztikus koncertje, Szabó T. Anna, Dragomán György és Gryllus Dorka estje lesz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. március 21.


A zene és az irodalom kapcsolódik össze egy estére hétfőn. A New York Művész Páholyban március 25-én Egymás látása címmel – Tóth Evelin és a TrióM nevű formáció akusztikus koncertje, Szabó T. Anna, Dragomán György és Gryllus Dorka estje lesz.

A zenés, irodalmi esten bemutatkozik Tóth Evelin énekesnő legújabb, TrióM nevű akusztikus formációjával (tagjai Kardos Dániel gitárművész és Szalai Péter tablaművész), emellett köszöntik a 40 éves Dragomán György írót, eljön felesége, Szabó T. Anna költő is. Az esten énekel és közreműködik Gryllus Dorka színésznő.

Tóth Evelin 7 éves kora óta énekel, a klasszikus(opera) és különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során alakította ki saját stílusát. Két szólólemeze jelent meg, az azokon közreműködő magyar és világsztárok így vallanak róla:

„Evelin őszinte hangjával és kifejezőerejével fellobbantja és táplálja az élet szimfónikus ritmusának lángjait, melyek a szerelemből születnek és belőle táplálkoznak."

Egy dal Tóth Evelintől

Dragomán György József Attila díjas író Erdélyben, Marosvásárhelyen született, 1988 óta él Budapesten. Tizenhárom éves kora óta ír, 2005-ben A fehér király című kötete, melyért Déry Tibor jutalmat, a következő évben Márai Sándor-díjat és Artisjus ösztöndíjat kapott, s több, mint harminc nyelvre fordították le. Dragomán idén ünnepli 40. születésnapját.

Felesége, Szabó T. Anna költő, író, műfordító, a kortárs szépirodalom egyik legkiemelkedőbb alkotója. Erdélyben, Kolozsvárott született, 1987-ben települt át családjával Magyarországra. A szombathelyi gimnáziumban ismerkedett meg író férjével. Díjai között van a Petőfi-díj (1996), a Soros-ösztöndíj (1997), a Déry-díj (2000), a Móricz Zsigmond ösztöndíj (2001) és a József Attila díj (2002).

Dragomán György

Gryllus Dorka színésznő a Színház-és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomája után a Vígszínháznál játszott, majd 2003-ig a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt. Számos film- és színpadi szerep, zenekarban való közreműködés és tv-s produkciókban való részvétel jellemzi pályáját. Hazánkban és Németországban egyaránt elismert színésznő.

A március 25-i esten kiderül, milyen baráti és munkaszálak fűzik össze a vendégeket, s a koncert mellett felolvasás, beszélgetés és meglepetés is tarkítja majd a programot. Háziasszony: Juhász Anna

Belépőjegy 1500 Ft-os áron a helyszínen váltható, ami egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

Az estre regisztrálnotok kell, melyet a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen tehettek meg.

Ha szereted a zenét és az irodalmat, akkor nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x