hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
A Wekerletelep zöld szíve
A Kós Károly tér nem csak a 19. kerületnek, de egész Budapestnek az egyik emblematikus helye, mint a Wekerletelep központja. Most induló sorozatunkban Budapest ismert és kevésbé ismert tereit, parkjait fogjuk bemutatni úgy, ahogyan még sohasem láttátok: felülről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. december 14.


hirdetés

A Kós Károly tér nem csak a 19. kerületnek, de egész Budapestnek az egyik emblematikus helye, mint a Wekerletelep központja. Most induló sorozatunkban Budapest ismert és kevésbé ismert tereit, parkjait fogjuk bemutatni úgy, ahogyan még sohasem láttátok: felülről.

A Civertan Grafikai Stúdió cikke és fotói

Az angol munkástelepek mintájára tervezett és 1909 és 1925 között felépített városrészen 1007 ház épült, melyben vidékről felköltöztetett munkásokat kívántak elhelyezni. Rájuk való tekintettel alakították ki a kertvárosias hangulatban a telepet.

A munkástelep központját adó tér kialakítására kiírt tervpályázatot Kós Károly nyerte meg (Az ő tervei alapján épült meg a 2. és 3. számú épület és a keleti kapuépítmény. A térre nyolc út vezet, ezek gyűjtik össze a környező utcák forgalmát. Megnyitása után először a Főt tér, majd a Petöfi tér nevet viselő közterületet 1987-től nevezik Kós Károly térnek.


A négyzet alaprajzú, harmonikus kialakítású tér közepén helyezkedik el a jelentős kiterjedésű park, melyet körbe vesznek a lakó és közösségi épületek. Az utcák a négyzet sarkainál illetve középső részén csatlakoznak

a térhez.

A tér parkrészének felújítására 2010-ben került sor, ennek során újjászülettek a burkolatok, zenepavilont, szökőkutat, ivókutat, csobogókat, nyilvános wc-t alakítottak ki, lecserélték a park elhasználódott elemeit (padokat, asztalokat) és épült két játszótér (egy a kisebbeknek és egy a nagyobbaknak), sportpályákkal.

Ha tetszettek a légifotók, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET:
Minden eddiginél nagyobb sportcsarnok épülne Budapesten
Itt rendeznék a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 21.


hirdetés

Húszezer férőhelyesnél is nagyobb sportcsarnok építéséről döntött a kormány.

A hírt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a február 21-én rendezett kormányinfón.

Az építkezés pontos helyét Gulyás Gergely nem mondta meg, az államnak még meg kell vásárolnia a területet. a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra, aminek Magyarország Szlovákiával közösen lesz a házigazdája. A döntő itt lenne a budapesti sportcsarnokban.

Ahhoz, hogy megépülhessen, legkésőbb ősszel dönteni kell a kivitelezőről, és legkésőbb 2020 januárjában meg kell történnie az első kapavágásnak - mondta egy kérdésre válaszolva Gulyás Gergely. Arról is beszélt, hogy a kézilabda bajnokságnak több helyszíne lesz Szegeden és Veszprémben is lesznek emiatt sportfejlesztések.


KÖVESS MINKET:
Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart májusban
A vonatokat más állomásokra irányítják és a menetrend is változni fog.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Május 13-tól két hétre lezárják a budapesti Keleti pályaudvart, mert a vasúti pályán, a felsővezeték-hálózaton, a biztosítóberendezéseken, a peronokon, az utasforgalmi területeken és az üzemi épületeken karbantartási munkákat végeznek - írta az Index.

A MÁV a közleményében azt írta, hogy

a munkálatok után csökken a sebességkorlátozások mértéke és a műszaki üzemzavarok lehetősége, és a műszaki berendezések és eszközök megfelelő üzemkészsége is biztosítható lesz.

A lezárás idejére a vonatokat más állomásokra irányítják át, és a menetrendben is lesznek változások, ezekről a MÁV-csoport a honlapján ad majd tájékoztatást.


KÖVESS MINKET:

Nehezebb lesz Budapesten közlekedni: megint felújítanak egy villamosszakaszt június közepétől
A 4-es és 6-os vonalán lesz fennakadás.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 21.


hirdetés

A 4-es és a 6-os villamos vonalának két végén is felújítás lesz 2019 nyarán. Az Infostart információi szerint

nyáron a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget, illetve a Margit utca között felújítják a 4-es és a 6-os villamos pályáját.

Leállhat a közlekedés a körúti villamosvonal másik végén is: az Üllői út és a dél-budai végállomások közötti szakasz vágányfelújításáról jelenleg is zajlik a közbeszerzési eljárás.

Az Index megkereste a BKV-t, és a vállalat a kérdésükre azt válaszolta, hogy

a 4-es-6-os villamos Széna tér – Margit utca közötti szakaszának felújítását 2019. június 15 és augusztus 10. között tervezik.

A munkát két ütemben végzik el: a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget, illetve a Mechwart liget és a Török utca között, és emiatt a 17-es villamos menetrendje is változni fog.

Az Indexnek a BKV azt is elmondta, hogy azért kell ilyen gyakran felújítani a Nagykörúton a villamosvonalat, mert ez "Európa egyik legnagyobb forgalmú városi vasúti viszonylata, számos helyen extrém nagy keresztirányú gépjárműforgalom is terheli. A villamosvonal vágányhálózata ezért az átlagosnál nagyobb igénybevételnek van kitéve, a sínek jobban kopnak, a csatlakozó burkolatok hamarabb elhasználódnak." Átfogó felújítás több mint 10 éve volt, de ha a nyári felújításnak vége, újabb 5-10 évig nem kell hozzányúlni ehhez a vonalhoz.


KÖVESS MINKET:
Tesla-kereskedés nyílik Budapesten
Ez lesz az első Magyarországon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

2019 tavaszától Magyarországon is lesz értékesítési és átadási pontja a Teslának, derül ki a cég weboldaláról, amit a HVG szúrt ki. Az egyelőre szűkszavú közlés szerint a Universal Leasing Kft. Budapesten lesz a szalon, a Petőfi híd pesti hídfőjének közelében.

Ugyanitt, a honlapon Model 3-tesztvezetésére is lehet jelentkeznie annak, akinek már van Model 3 rendelési száma.

Azt egyelőre nem tudni, szerviz megnyitását is tervezik-e, addig is (az eddigiekhez hasonlóan) Ausztriában van lehetőség a hazai Teslák karbantartására.

A Model 3 típusú Tesla egyébként idén márciusban érkezik meg Európába, ez a legkisebb és egyben legolcsóbb darabja a márkának.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x