A Waze most már csak akkor tervez autópályára útvonalat, ha beállítjuk, milyen matricáink vannak
A decemberi frissítés után nem ajánl fel automatikusan fizetős szakaszokat az alkalmazás, kézzel kell beállítani, ha ezt szeretnénk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 08.Az egyik legnépszerűbb közösségi navigációs alkalmazásban, a Waze-ben fontos frissítés jelent meg december közepén, és ezzel alapvetően változik meg, ahogyan az alkalmazás útvonalat tervez, írja az Index.

A legutóbbi frissítés következtében többen konstatálhatták, hogy az Androidon és iOS-en is futó program nem tervez automatikusan utat autópályára, fizetős utakra. Eddig az volt a gyakorlat, hogy útvonaltervezéskor ki lehetett választani egy menüben, hogy milyen típusú utakat szeretnénk látni az alkalmazásban. Miután azonban frissült a Waze, hiába pipáljuk be, hogy vegye számításba az autópályákat is, a program nem tervezett utat fizetős szakaszra.

Ahhoz, hogy ez ne maradjon így, kézzel kell beállítani egy újonnan megjelent menüpontban, milyen autópálya-matricánk van, a Waze ezután tervez csak fizetős szakaszra is. Mivel Magyarországon nemcsak országos, de megyei matricák is vannak, ezért arra is lehetőség van, hogy csak bizonyos megyéket állítsunk be, írja a portál.

Először is a Beállítások (Settings) menüpontba kell belépni, majd a Navigációba (Navigation), ezután pedig a Matricák/Engedélyek beállítása (Add toll/HOV passes) funkciónál a megfelelő magyar és/vagy nemzetközi matricákat kiválasztani. Fontos megjegyezni, hogy ha külföldön közlekednénk autópályán, a külföldi pályamatricákat is be kell állítani, ennek hiányában a Waze kihagyja a fizetős utakat a tervezésből.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x