vorosbor1
A vörösbor hatása egyenlő a testmozgással
Tudósok kimutatták, hogy egy pohár vörösbor elfogyasztásával egyórányi konditermi edzést lehet kiváltani.
Címkép: Wikipedia / Mick Stephenson - szmo.hu
2015. március 23.


A vörösbor jótékony hatásai régóta ismertek, most azonban előkerült egy minden eddiginél konkrétabb bizonyíték. A hvg.hu a MyDaily.co.uk oldalon megjelent kutatásra hivatkozva azt írja, az egésznek egy speciális vegyület, a szőlő héjában is megtalálható rezveratrol az oka.

Bár az Egyesült Államokban majdnem egy évtizeden keresztül vizsgálták, nem sikerült bizonyítaniuk az előnyeit. Most azonban kanadai tudósok sikerrel jártak: több pozitív élettani hatást is kimutattak, miután a vegyületből akkora mennyiséget juttattak a szervezetbe, amennyi egy pohár vörösborban is megtalálható.

vorosbor2

Kép: pixabay.com

A hatások között van az izomerő és a fizikai teljesítmény növekedése, illetve a szívműködés javulása. A kutatás eredményei között szerepel az is, hogy a fentiek épp olyan mértékűek, mint ami egyórányi konditermi edzés utóhatásaként is megfigyelhető.

Mielőtt a lusta alkoholkedvelők túlzottan elbíznák magukat: természetesen állandó jelleggel nem helyettesíthető borivással a testmozgás. Ugyanakkor ha valaki rendszeresen edz, de egy-egy alkalmat valamiért ki kell hagynia, annak ideális alternatíva lehet elfogyasztani egy pohárral.

Azoknak pedig, akiknek a fizikai állapotuk nem teszi lehetővé az edzést, szintén jó hír ez a fejlemény. Sőt, ajánlott a kakaó, a mogyoró, a szőlő és az étcsokoládé is, mivel ezek úgyszintén tartalmaznak rezveratrolt.

Ha érdekes volt, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x