hirdetés
A világhírű pszichiáter elárulta, mi az a 22 dolog, amitől 180 fokos fordulatot vehet az életünk
Orosz doktor a nagy titkok tudója.
Daily Positive, fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. január 08.


hirdetés

A 80 esztendős Mihail Litvak igazi tekintélynek számít a szakmájában. Ezt minden menőzés nélkül elmondhatja magáról, hiszen könyveit világszerte forgatják – eddig összesen harmincat írt – mind pszichoterápiai, mind pszhichológiai témákban, és nagyon népszerűek a művei. Íme a 22 tipp, amitől szerinte jobb lehet az életünk, sőt, a kapcsolataink is.

1. Ha minden cselekedetedet jól megtervezed, a boldogság természetszerűleg megérkezik.

2. Mind az éretlen, mind az érett emberek rendelkeznek egyfajta tudással. Ám az éretlenek nehezen alkalmazzák, míg az érettek cselekedetté is alakítják. Ezért képes az előbbi csak a többiek kritizálására.

3. Tanulj meg önmagad számára élni. Különben mindig csak másoknak akarsz majd bizonyítani.

4. Nem ugyanolyan sebességgel haladunk előre az életében. Vannak, akik korábban kerülnek előre.

5. Ha álmodozni akarsz, gondolj olyan dolgokra, amelyek reálisak és elérhetőek. Így nem veszik majd el a hajtóerőd.

6. Soha nem tudsz mindenkit kielégíteni. És ha nem hagyod abba a próbálkozást, hogy így tégy, annak nagy bukás lehet a vége.

7. Ahelyett, hogy egy felszínes ember társaságát keresnéd, inkább egy könyvbe fektesd az időd. Sokkal szórakoztatóbb lesz.

8. Az, aki nem tudja megdicsérni önmagát, másokat is könnyebben kritizál. Aztán egy idő után már nem tud miről beszélgetni.

9. A gondolat, hogy különbség van a férfi és a női logika között, eredendően logikátlan. Vagy bölcs vagy – vagy nem.

10. Ha az emberek megpróbálnak bűntudatot kelteni benned vagy hálára kényszeríteni a segítségükért, jobb, ha fizetsz nekik érte és elengeded őket.

11. Az, aki elégedett önmagával és jól érzi magát a bőrében, nem fogja szükségét érezni, hogy mások is jónak tartsák.

12. A legnagyobb ellenséged nem egy sötétben bujkáló idegen – hanem önmagad, és ez az ellenség igazán komoly tud lenni.

13. Ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy beleásd magad valamibe, akkor az legyen a filozófia vagy a tudomány – ne a pletykák.

14. Ne foglalkozz a kritikával. Azon a napon, amikor végre eléred a céljaidat, mindez már nem fog számítani.

15. Ha nagyon vágysz valamire, ne várakozz és ne kérj rá engedélyt. Inkább próbáld meg kontrollálni a dolgokat.

16. A boldogság nem olyasmi, amit hajszolni kell. Nem kívülről érkezik, hanem mélyről belőled, és csak akkor érheted el, ha megtanulod az elégedettség erényét.

17. Ha a barátaiddal beszélgetsz, az kétségkívül jó dolog. De ha az ellenségeiddel – rengeteg új dolgot tanulhatsz meg. Jobb őket meghallgatni, mint a barátaidat.

18. A depresszió rossz, félelmetes és nehéz dolog. De arra is lehetőséget nyújt, hogy jó mélyen magadba nézz és kitaláld, mely dolgok vezettek az utadon, vagy vezettek le róla.

19. Egy emberi kapcsolatot – legyen párkapcsolat, vagy üzleti – sose szakíts meg, hacsak nem érzed, hogy a saját fejlődésed útjában áll.

20. Ha megpróbálsz beszélni valakivel, ne félj, lehetséges, hogy pozitívan gondolkodnak rólad.

21. Ha egyedül vagy, különösen, ha egy szakítás után, az azt jelenti, hogy érettebb lettél és spirituálisan fejlődtél. Ezen kívül az egyedüllét megnöveli a produktivitásunkat is.

22. Sose érezd magad túl önzőnek, ha a saját boldogságodról van szó. Ha megosztod a barátaiddal, még tovább növekszik a boldogságod azáltal, hogy őket is boldoggá teszed. Ha a riválisaiddal osztod meg, nekik csak azt a gondolatot kell tudniuk kezelni, hogy jobb vagy náluk.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
'Kirohantam a vécére hányni' - 16 év házasság után felfedeztem a Tinderen a férjemet
A kétgyermekes édesanya döbbenetes nyíltsággal mondta el, mi is történt a nagy leleplezés után.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. április 22.A történetet a Telegraph-nak mesélte el egy asszony, aki elmondása szerint azt hitte, jó házasságban él.

"Mike S, 45". Csak ennyi állt a képernyőfotón, amit a barátnőm, Emma küldött át nekem. "Bocsi" - írta Emma - "nem akarlak sokkolni, de ez nem a te férjed?" De igen, az én férjem volt. Büszkén feszített a kedvenc Jaguár-szalonja előtt. Néztem a telefonomat, a munkanap kellős közepén jártunk, aztán kirohantam a vécébe, botladozva, és jól kihánytam magam.

Mike-ot akkor már húsz éve ismertem, és 16 éve voltunk házasok. Amikor megismerkedtünk, még nem volt Tinder meg netrandik. Meghívott egy kiskocsmába, néhány sör mellett eldumáltunk, és két év múlva eljegyeztük egymást.

Jó házasság volt, legalábbis én azt hittem. Nem lángolt a szenvedély, de nagyobb konfliktusaink sem voltak, és Mike mindig meg tudott nevettetni. Néztem, ahogy a barátnőimet egymás után szénné csalták a férjeik meg a pasijaik, és úgy éreztem, szerencsés vagyok. Mike tisztességes volt.

Persze amikor megszületett a két gyerekünk - most kilenc és tizenkét évesek -, a mi életünk is bedarálódott a logisztikába. Suliba vinni-hozni őket, uzsonnát csomagolni, rohanni értük edzésre. Mike kapott egy jó állást fejvadászként, esténként, amikor letettük a gyerekeket, hullafáradtan még nekiállt a laptopját vagy a telefonját böngészni, hogy elolvassa az e-mailjeit. Igen, két gyerek sok kiadással is jár. Már nem volt pénzünk évente egzotikus nyaralásokra járni, és egymásra se volt sok időnk. A szexuális életünk tulajdonképpen megszűnt. De még mindig azt hittem, hogy azért jól megvagyunk.

A borzalmas Tinder-felfedezésről napokig nem szóltam neki. Egyszerűen képtelen voltam szembenézni a dologgal. Közben belül gyötrődtem: mi van, ha már lefeküdt valakivel? Talán szeretője is van? Mi van, ha őt választja, és elhagy minket? Mike látta, hogy valami nem stimmel, szótlan vagyok, kérdezte is, mi bajom, de én csak annyit mormoltam: "Semmi."

A folytatásért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
'Rendszeresen szeretkezem a volt férjemmel, pedig barátnője van, de engem sem enged el'
'Vissza szeretném kapni, de nem merek ultimátumot adni neki, mit csináljak?' - kérdezi a kétségbeesett exfeleség. Íme a párterapeuta válasza.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. április 22.A 43 éves, brit nő a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez, Deidre Sandershez fordult tanácsért.

"A férjem 41 éves, én 43 vagyok. Húsz évig voltunk együtt, ebből 16 évig házasságban. Tudtam, hogy többször is megcsalt, de nem voltam képes elhagyni. Aztán három évvel ezelőtt betelt a pohár. Akkor már annyit veszekedtünk, hogy döntöttem: váljunk el.

Egy évvel ezelőtt újra összefutottunk a városban. Örültem, hogy látom, meghívott egy kávéra, és végül a lakásomon kötöttünk ki. Szex lett a vége, ami isteni volt, mindig is az volt. Csak az a bökkenő, hogy neki a válásunk óta új barátnője van, akivel együtt is él, és azt mondja, szereti.

Mivel a barátnője műszakokban dolgozik, és olykor nincs otthon éjjel, az exférjem azóta rendszeresen átszökik hozzám, és együtt töltjük az éjszakát. Tulajdonképpen most én lettem a szeretője, annyi szerető után, akikkel feleségként régen még engem csalt meg. Mégsem tudok szabadulni, mert úgy érzem, még mindig szeretem. Ő a lelki társam, és bár tudom, hogy egy nőcsábász hazudozó, akkor is vissza szeretném kapni. De félek: ha ultimátumot adok neki, hogy válasszon köztem és a barátnője között, nem engem választana. Mit tegyek? Képes leszek nélküle élni, ha esetleg ennek vége lesz?"

Deidre Sanders tanácsáért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
4 ok, ami miatt egy gyerek sokkal jobban tönkremegy egy rossz házasságban, mint egy válásban
Erről az oldalról ritkábban szoktuk nézni a dolgokat.
Fotók: Pexels - szmo.hu
2019. április 22.Magyarországon a házasságok mintegy fele válással végződik. Még beszédesebb szám, hogy naponta (!) több, mint ötven magyar pár dönt úgy, hogy a kapcsolatuk már nem megmenthető. A válás rossz hatását a közös gyerekekre számtalanszor megvitatták már, pszichológusok és családterapeuták foglalkoznak szinte folyamatosan a nagyon is aktuális témával.

Arról azonban kevesebb szó esik, hogy mi történik akkor, ha a házaspár kifejezetten a gyerek/ek miatt marad együtt, de egyébként már úgy utálják egymást, hogy még egy légtérben is alig képesek megmaradni.

Ez a gyűlölet lehet csendes, ki nem mondott, és lehet hangos, veszekedésektől zajos. Egy dolog biztos: a gyerekre nézve mérgező. A mérgező családi légkört, a kényszer-együttléteket, a kifelé jópofizást a gyerek érzékeny receptoraival bombabiztosan "letapogatja", és nagyon meg is sínyli. Egyes szakértők szerint sokkal jobban, mint egy viszonylag kulturáltan intézett válásban (bár az is nehéz ügy).

A The Power of Silence önismereti oldal szakpszichológusok segítségével összegezte azt a négy fő okot, ami miatt azt feltételezik, hogy egy gyerek lelke sokkal jobban sérül egy rossz házasságban, mint egy válás során.

Az okokért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Így locsolkodtak a hagyományt őrző fiatalok idehaza és Erdélyben
Van olyan hely, ahol kétszer is meglocsolják a lányokat.
MTI - szmo.hu
2019. április 22.A húsvéti szokások évszázadokon keresztül sokszínűek voltak, az egyházi szertartások és a népszokások nem is választhatók el mindig élesen. A locsolkodás például sok évszázados, elvilágiasodott keresztény hagyomány azokból az időkből, amikor még csak húsvétkor kereszteltek.

A Kárpát-medencében az ünneplésnek számtalan szokása alakult ki, a magyarországi németek például rendszerint az emmauszi tanítványok bibliai történtét elevenítették föl, a székelyek pedig határjárást tartottak húsvét alkalmával.

Locsolkodás a Nyírség Táncegyüttesnél

A fiúk vödörből locsolják a baráti társaság lány tagjait egyikük nyíregyházi otthonában húsvéthétfőn. A Nyírség Táncegyüttes tagjai összetartó baráti kör, a fellépéseken túl több ünnepet is közösen tartanak meg. A fiúk húsvétkor kétszer is meglocsolják a lányokat: érkezéskor többnyire kölnivel vers kíséretében, búcsúzóul viszont egy vödör vízzel.

(Fotó: MTI/Balázs Attila)

Locsolkodás Erdélyben

Székely népviseletbe öltözött fiatalok locsolnak meg egy lányt az erdélyi Csíkrákoson.

(Fotó: MTI/Veres Nándor)

Locsolkodás Mezőkövesden

Népviseletbe öltözött hagyományőrzők locsolkodnak a Matyó Néptáncegyüttes húsvéti bemutatóján Mezőkövesden

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Locsolkodás Tolna megyében

Népviseletbe öltözött lány hímes tojást ad a locsolóknak a Tolna megyei Cikón.

(Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Locsolkodás Szentendrén

A mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes tagjai locsolkodnak a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x