hirdetés
1-7.jpg

A világhírű pszichiáter elárulta, mi az a 22 dolog, amitől 180 fokos fordulatot vehet az életünk

Orosz doktor a nagy titkok tudója.
Daily Positive, fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. január 08.


hirdetés

A 80 esztendős Mihail Litvak igazi tekintélynek számít a szakmájában. Ezt minden menőzés nélkül elmondhatja magáról, hiszen könyveit világszerte forgatják – eddig összesen harmincat írt – mind pszichoterápiai, mind pszhichológiai témákban, és nagyon népszerűek a művei. Íme a 22 tipp, amitől szerinte jobb lehet az életünk, sőt, a kapcsolataink is.

1. Ha minden cselekedetedet jól megtervezed, a boldogság természetszerűleg megérkezik.

2. Mind az éretlen, mind az érett emberek rendelkeznek egyfajta tudással. Ám az éretlenek nehezen alkalmazzák, míg az érettek cselekedetté is alakítják. Ezért képes az előbbi csak a többiek kritizálására.

3. Tanulj meg önmagad számára élni. Különben mindig csak másoknak akarsz majd bizonyítani.

4. Nem ugyanolyan sebességgel haladunk előre az életében. Vannak, akik korábban kerülnek előre.

5. Ha álmodozni akarsz, gondolj olyan dolgokra, amelyek reálisak és elérhetőek. Így nem veszik majd el a hajtóerőd.

6. Soha nem tudsz mindenkit kielégíteni. És ha nem hagyod abba a próbálkozást, hogy így tégy, annak nagy bukás lehet a vége.

7. Ahelyett, hogy egy felszínes ember társaságát keresnéd, inkább egy könyvbe fektesd az időd. Sokkal szórakoztatóbb lesz.

8. Az, aki nem tudja megdicsérni önmagát, másokat is könnyebben kritizál. Aztán egy idő után már nem tud miről beszélgetni.

9. A gondolat, hogy különbség van a férfi és a női logika között, eredendően logikátlan. Vagy bölcs vagy – vagy nem.

10. Ha az emberek megpróbálnak bűntudatot kelteni benned vagy hálára kényszeríteni a segítségükért, jobb, ha fizetsz nekik érte és elengeded őket.

11. Az, aki elégedett önmagával és jól érzi magát a bőrében, nem fogja szükségét érezni, hogy mások is jónak tartsák.

12. A legnagyobb ellenséged nem egy sötétben bujkáló idegen – hanem önmagad, és ez az ellenség igazán komoly tud lenni.

13. Ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy beleásd magad valamibe, akkor az legyen a filozófia vagy a tudomány – ne a pletykák.

14. Ne foglalkozz a kritikával. Azon a napon, amikor végre eléred a céljaidat, mindez már nem fog számítani.

15. Ha nagyon vágysz valamire, ne várakozz és ne kérj rá engedélyt. Inkább próbáld meg kontrollálni a dolgokat.

16. A boldogság nem olyasmi, amit hajszolni kell. Nem kívülről érkezik, hanem mélyről belőled, és csak akkor érheted el, ha megtanulod az elégedettség erényét.

17. Ha a barátaiddal beszélgetsz, az kétségkívül jó dolog. De ha az ellenségeiddel – rengeteg új dolgot tanulhatsz meg. Jobb őket meghallgatni, mint a barátaidat.

18. A depresszió rossz, félelmetes és nehéz dolog. De arra is lehetőséget nyújt, hogy jó mélyen magadba nézz és kitaláld, mely dolgok vezettek az utadon, vagy vezettek le róla.

19. Egy emberi kapcsolatot – legyen párkapcsolat, vagy üzleti – sose szakíts meg, hacsak nem érzed, hogy a saját fejlődésed útjában áll.

20. Ha megpróbálsz beszélni valakivel, ne félj, lehetséges, hogy pozitívan gondolkodnak rólad.

21. Ha egyedül vagy, különösen, ha egy szakítás után, az azt jelenti, hogy érettebb lettél és spirituálisan fejlődtél. Ezen kívül az egyedüllét megnöveli a produktivitásunkat is.

22. Sose érezd magad túl önzőnek, ha a saját boldogságodról van szó. Ha megosztod a barátaiddal, még tovább növekszik a boldogságod azáltal, hogy őket is boldoggá teszed. Ha a riválisaiddal osztod meg, nekik csak azt a gondolatot kell tudniuk kezelni, hogy jobb vagy náluk.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
vilagsztar-nem-szul-anyasag.png

Női világsztárok, akik nyíltan felvállalják, hogy nem akarnak gyereket, és azt is, hogy miért

Meglepő nevekkel találkoztunk a People magazin összeállításában. Egészen fiatalok is vannak.
People - szmo.hu
2019. július 12.Úgy tűnik, alaposan megváltoztak a gyerekvállalási szokások, berögződések, és úgy általában az anyasághoz való viszony a világhírességeknél (is). A People magazin legfrissebb összeállításában valóban A-listás, női világsztárokat mutatott be, akik nyíltan kiállnak amellett, hogy nem szeretnének (vagy soha nem is szerettek volna) anyák lenni. Az okok között is van néhány egészen új.

1. Miley Cyrus

A 26 éves énekesnő és filmsztár az Elle magazinnak adott nemrég egy interjút, ahol a következőket mondja az anyaságról: "Nem fogadom el, hogy a nők legfontosabb szerepe a bolygó benépesítése.

Ahogy azt sem, hogy a szeretet egyetlen formájának azt fogadjuk el, ha valaki mást (a gyerekünket) jobban szeretjük önmagunknál. És ha valaki azt választja, hogy önmagát szereti? Akkor mi van?"

De más indoka is van:

"Nem szülök gyereket egy olyan világra, ahol azt se tudom, lesz-e még hal a vizekben. Egy elcseszett, tönkretett bolygót adjak neki örökül? Ezt nem kockáztatom."

@ELLEusa August issue! Link in bio! ?

1.5m Likes, 7,061 Comments - Miley Cyrus (@mileycyrus) on Instagram: "@ELLEusa August issue! Link in bio! ?"

2. Ellen DeGeneres

Az egyik leghíresebb amerikai show-woman vállaltan leszbikus, tíz éve él együtt szerelmével, Portia De Rossival. A gyerekvállalást túl nagy kötöttségnek érzi:

"Óriási elkötelezettség, és nem lehet kiszállni belőle. Szeretem a gyerekeket. De mi van akkor, ha az enyém mondjuk nem lesz olyan cuki vagy okos vagy tehetséges, mint vártam? Óhatatlanul is hasonlítgatnám a többihez, és ez nem lenne jó senkinek."

Go follow @EDbyEllen! If they hit 1M followers, one follower is gonna win a $1,000 EDbyEllen gift card! I'm so excited, I fell off the couch.

645.3k Likes, 5,217 Comments - Ellen (@theellenshow) on Instagram: "Go follow @EDbyEllen! If they hit 1M followers, one follower is gonna win a $1,000 EDbyEllen gift..."

A többi világsztárért és álláspontjukért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
alcohol-492871_960_720.jpg

6 tévhit a másnaposság leküzdéséről - pedig csak egy dolog segít rajta

Aki már ivott életében többet a kelleténél, számos módszert ismer a másnaposság leküzdésére. Pedig igazából egyik sem működik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 15.Van, aki egy nagy, gazdag szendvicsre és óriási adag kávéra esküszik. Mások inkább nyakló nélkül vedelik a vizet, és nyomjuk magukba az ibuprofént. Ismert metódusnak számít a hideg limonádé, a tej, sőt, vannak, akik a „kutyaharapást szőrével” elv alapján ráisznak egy adagot. Pedig az egyetlen módja, hogy a macskajaj valóban elmúljon, a kivárás - írja a Business Insider, amely hat tévhitet igyekszik eloszlatni e téren.

A nehéz, zsíros reggelik egy átivott éjszaka után, mint arra Alexis Halpern New York-i orvos rámutat, azért nem használnak, mert a szervezetnek több energiát kell felhasználnia az étel megemésztésére, és ezáltal az alkohol lassabban szívódik fel a vérben. Ugyanakkor egy nagyobb szeszfogyasztás előtt nem árt olyan ételeket enni, amelyeknek magas a protein, a cink, a B-vitamin és a kálium-tartalma.

Nem segítenek igazán a cukros sportitalok sem, annak ellenére, hogy az alkoholfogyasztás a szervezet elektrolit-veszteségével jár. Az elektrolitok tartják egyensúlyban a folyadékszintet sejten belül és kívül. Ilyen irányú beavatkozásra csak akkor van szükség, ha a nagyarányú alkoholizálás miatt túl alacsonyra süllyed a vércukorszintünk.

Vannak, akik fájdalomcsillapítókkal próbálkoznak, különösen, ha a másnaposság fejfájással jár – nálunk is ismert az aszpirin-módszer – de ez nem veszélytelen. Az alkohollal való visszaélésekkel foglalkozó amerikai intézet szerint az ilyen kombinációk akár gyomorvérzést, fekélyt, májkárosodást, legjobb esetben heves szívdobogást okozhatnak. Ezért azt a módszert csak orvosi konzultáció után alkalmazzuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
banana-4008678_1280.jpg

8 dolog, ami végleg megváltozik, ha összeköltözöl a pároddal

Az 'alig várom, hogy megcsókolhassalak'-ot felváltotta a 'vennél hazafelé WC papírt?'
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 13.A párkapcsolatok első hónapjaiban mindenkit elvakít a rózsaszín köd. A párunk egy tökéletes félisten/istennő, aki mindig csúcsformában van, és a legnehezebb helyzeteket is odaadással, toleranciával és szeretettel kezeli. Azonban mikor elérkezünk a várvavárt összeköltözéshez, lehull a lepel: a kapcsolat új irányt vesz, és egy egészen új oldalát tapasztalhatjuk meg a viszonynak. Ez olykor mókás, olykor bosszantó, de legfőképpen tanulságos.

1. Szembesültök vele, hogy mindkettőtök pukizik, és mindenkinek van anyagcseréje. Igen, még a legszebb lányoknak is.

Persze egy darabig lehet ezt titkolni, keresni az alkalmat, amikor szíved választottja éppen leviszi a kutyát sétálni, te pedig végre elfoglalhatod a mosdót, ám egy gyomorrontás gyorsan leleplezi az embert. Jobb ezen túlesni, hidd el.

2. Felöltözés = felvenni egy mackónadrágot és egy melltartót

Míg korábban minden randitokra új szettet választottál, és kilónyi sminket viseltél, most eljön az az időszak, amikor másnaposan, lefolyt sminkkel és kinyúlt mackókban mászkáltok egymás előtt.

3. Összevesztek azon, hogy ki viszi le a szemetet, aztán azzal lepitek meg egymást, hogy kitakarítjátok az egész házat.

Szereted őt, és szeretnéd, ha érezné a törődésed. De azért ne feledkezzen meg róla, hogy ez közös feladat!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
human-3269822_1280.jpg

A ketaminos orrspray lehet a krónikus depresszió legjobb ellenszere?

Pár óra alatt jelentős javulást hozhat a páciens számára, érvelnek a brit orvosok. Mindenesetre szigorú szabályokhoz kötnék az alkalmazását.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 13.Igencsak megosztó javaslattal álltak elő brit orvosok a depresszió kezelésére: a The Guardian beszámolója szerint ketamint, azaz lónyugtatót alkalmaznának orrspray formájában, ugyanis az pár óra alatt jelentős javulást hozhat a páciens számára.

Az új szert az idei év végén vezetnék be Angliában, de mint kiderült, az Egyesült Államokban már egy ideje kapható is Spravato néven. A kutatók úgy sejtik, a ketamin revolúciós gyógyszer lehetne a krónikus depresszió tüneteinek csökkentésére.

Azoknak a pácienseknek, akiknek felírják a szert, minden héten két órás vizsgálatra kell majd menniük, hogy az orvosok kiszűrjék az esetleges negatív mellékhatásokat. Nem kizárt, hogy a szer hallucinációt, szédülést és szorongást okoz, ám kellő felügyelet mellett mindez kiszűrhető.

Míg a legtöbb antidepresszáns a szerotonin-szint fokozásával fejti ki hatását, a ketamin a glutamátot, az agy fő serkentő ingerületátvivőjét stimulálja. Míg előbbi jó közérzetet és boldogságot okoz, utóbbi az agyműködést indítja be, ezáltal azonnali hatást fejt ki.

Az ötlet természetesen rengeteg kritikát kapott. Sokan attól félnek, hogy a ketaminos orrspray bevezetésével megnyílna a kapu a súlyosabb drogfogyasztás felé, arról nem is beszélve, hogy tartanak az esetleges mellékhatásoktól, a függőség kialakulásától.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x