hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
A világhírű pszichiáter elárulta, mi az a 22 dolog, amitől 180 fokos fordulatot vehet az életünk
Orosz doktor a nagy titkok tudója.
Daily Positive, fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. január 08.


hirdetés

A 80 esztendős Mihail Litvak igazi tekintélynek számít a szakmájában. Ezt minden menőzés nélkül elmondhatja magáról, hiszen könyveit világszerte forgatják – eddig összesen harmincat írt – mind pszichoterápiai, mind pszhichológiai témákban, és nagyon népszerűek a művei. Íme a 22 tipp, amitől szerinte jobb lehet az életünk, sőt, a kapcsolataink is.

1. Ha minden cselekedetedet jól megtervezed, a boldogság természetszerűleg megérkezik.

2. Mind az éretlen, mind az érett emberek rendelkeznek egyfajta tudással. Ám az éretlenek nehezen alkalmazzák, míg az érettek cselekedetté is alakítják. Ezért képes az előbbi csak a többiek kritizálására.

3. Tanulj meg önmagad számára élni. Különben mindig csak másoknak akarsz majd bizonyítani.

4. Nem ugyanolyan sebességgel haladunk előre az életében. Vannak, akik korábban kerülnek előre.

5. Ha álmodozni akarsz, gondolj olyan dolgokra, amelyek reálisak és elérhetőek. Így nem veszik majd el a hajtóerőd.

6. Soha nem tudsz mindenkit kielégíteni. És ha nem hagyod abba a próbálkozást, hogy így tégy, annak nagy bukás lehet a vége.

7. Ahelyett, hogy egy felszínes ember társaságát keresnéd, inkább egy könyvbe fektesd az időd. Sokkal szórakoztatóbb lesz.

8. Az, aki nem tudja megdicsérni önmagát, másokat is könnyebben kritizál. Aztán egy idő után már nem tud miről beszélgetni.

9. A gondolat, hogy különbség van a férfi és a női logika között, eredendően logikátlan. Vagy bölcs vagy – vagy nem.

10. Ha az emberek megpróbálnak bűntudatot kelteni benned vagy hálára kényszeríteni a segítségükért, jobb, ha fizetsz nekik érte és elengeded őket.

11. Az, aki elégedett önmagával és jól érzi magát a bőrében, nem fogja szükségét érezni, hogy mások is jónak tartsák.

12. A legnagyobb ellenséged nem egy sötétben bujkáló idegen – hanem önmagad, és ez az ellenség igazán komoly tud lenni.

13. Ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy beleásd magad valamibe, akkor az legyen a filozófia vagy a tudomány – ne a pletykák.

14. Ne foglalkozz a kritikával. Azon a napon, amikor végre eléred a céljaidat, mindez már nem fog számítani.

15. Ha nagyon vágysz valamire, ne várakozz és ne kérj rá engedélyt. Inkább próbáld meg kontrollálni a dolgokat.

16. A boldogság nem olyasmi, amit hajszolni kell. Nem kívülről érkezik, hanem mélyről belőled, és csak akkor érheted el, ha megtanulod az elégedettség erényét.

17. Ha a barátaiddal beszélgetsz, az kétségkívül jó dolog. De ha az ellenségeiddel – rengeteg új dolgot tanulhatsz meg. Jobb őket meghallgatni, mint a barátaidat.

18. A depresszió rossz, félelmetes és nehéz dolog. De arra is lehetőséget nyújt, hogy jó mélyen magadba nézz és kitaláld, mely dolgok vezettek az utadon, vagy vezettek le róla.

19. Egy emberi kapcsolatot – legyen párkapcsolat, vagy üzleti – sose szakíts meg, hacsak nem érzed, hogy a saját fejlődésed útjában áll.

20. Ha megpróbálsz beszélni valakivel, ne félj, lehetséges, hogy pozitívan gondolkodnak rólad.

21. Ha egyedül vagy, különösen, ha egy szakítás után, az azt jelenti, hogy érettebb lettél és spirituálisan fejlődtél. Ezen kívül az egyedüllét megnöveli a produktivitásunkat is.

22. Sose érezd magad túl önzőnek, ha a saját boldogságodról van szó. Ha megosztod a barátaiddal, még tovább növekszik a boldogságod azáltal, hogy őket is boldoggá teszed. Ha a riválisaiddal osztod meg, nekik csak azt a gondolatot kell tudniuk kezelni, hogy jobb vagy náluk.


KÖVESS MINKET:
"Otthagytam a feleségemet egy nőért, megbántam, de nem akar visszafogadni"
A 38 éves férfi egy forró munkahelyi románcért dobbantott három hónapja. Most könyörög a feleségének, a párterapeuta pedig ezt tanácsolta neki.
The Sun. Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

A 38 éves férfi három hónappal ezelőtt hagyta el 36 éves nejét, valamint két gyereküket (8 és 10 évesek). "Teljesen belezúgtam egy kolléganőmbe, annyira odavoltam érte, hogy mindent felrúgtam. Elköltöztem, kibéreltem egy szobát, a feleségem pedig szintén költözött a gyerekekkel, közel a szüleihez" - írta a férfi a The Sun párkapcsolati tanácsadójának, Deidre Sandersnek.

"Azóta három hónap telt el, és rájöttem, hogy óriási hibát követtem el. Vissza akarom kapni a feleségemet és a gyerekeimet, könyörögtem, még sírtam is neki a telefonban, hogy bocsásson meg. De azt mondta, nem megy, még szeret engem, de semmi esélyt nem lát arra, hogy ezt rendbehozzuk. Össze vagyok törve, amikor hetente egyszer elhozhatom a gyerekeket, megszakad a szívem. Bármit megtennék, hogy visszakapjam a családomat" - panaszolja a férfi.

A terapeuta a következő tanácsot adta: "Összetörte a felesége szívét, teljesen érthető, hogy egyelőre nem áll készen a megbocsátásra. Először is menjen el egy szakemberhez, és próbálja meg kideríteni, mi volt a gond a házasságával, mi vette rá, hogy egy fellángolás kedvéért csapot-papot otthagyjon. Ha azt akarja, hogy a felesége megbocsásson - ha egyáltalán meg fog -, nem elég sírva könyörögni, bizonyítson is. Tegyen a házasságáért, győzze meg róla, hogy valóban változtatni akar."


KÖVESS MINKET:Megszületett egy szegedi házaspár tizedik gyermeke
Úgy érzik, nem ő lesz az utolsó a családban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

A háromszoros világbajnok kenus apa, Joób Márton és a főállású anyuka, Dóra letették a buszhoz való jogosítványt, hiszen más járműbe nem fértek volna el gyermekeik, akik immáron tízen vannak. Ugyanis a napokban született meg a legkisebb picúr, Gordon. Az apa szerint a tizedik gyerekkel mérföldkőhöz érkeztek, ám úgy érzik, nem ő lesz az utolsó.

A szülők azt mondták, mindketten nagycsaládban nőttek fel, így mikor összeházasodtak, már tudták, ők maguk is sok gyereket szeretnének. Először 5-6 gyereket terveztek, de amikor elértek 6 gyerekhez, úgy döntött a pár, további gyerekeket szeretnének, hiszen – mint mondják – hatalmas áldás és csoda minden egyes gyerek az életükben. A gyerekek jól érzik magukat együtt, az apa szerint nagyon összetartóak.

A Tények riportot is készített a büszke édesapával:


KÖVESS MINKET:

Incelek: felnőtt emberek, akikkel nem akarnak szexelni mások
Már több gyilkosságról is bebizonyították, hogy ilyen emberek követték el. De kik ők valójában, és kell-e félni tőlük?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Bejárta a külföldi és a magyar sajtót is 2018 áprilisában egy borzalmas hír. Torontóban egy Alek Minassian nevű férfi furgonnal szándékosan a járdára hajtott, és 10 embert megölt.

A férfi incel volt, az akcióját pedig bosszúnak szánta kapcsolatmentes, sőt: szexmentes életéért.

Ki az az incel? A szó az involuntarily celibate kifejezésből származik, ez azt jelenti: nem szándékos cölibátusban élő.

Azok a férfiak használják magukra ezt a terminust, akik szeretnének ugyan szexuális kapcsolatot létesíteni, erre azonban egy nő sem hajlandó velük.

Az incel-fórumok résztvevői rendszerint a feminizmust okolják a sorsukért, és egyes fórumok vagy csoportok hangneme időnként annyira eldurvul, hogy akad, amelyiket letiltják a közösségi oldalon. A redditen fordult elő ilyen eset, ezért a csoportok átköltöztek az incels.me és a 4chan oldalakra.

Sajnos a gyilkos indulat máskor is követelt halálos áldozatot: tavaly novemberben a floridai Hot Yoga Tallahassee jógastúdióban két nőt lelőtt, ötöt megsebesített egy 40 éves férfi, azután megölte magát. Scott Beierle-ről kiderült, hogy szélsőjobboldali incel volt, és a lövöldözés előtt a nők, a feketék és a bevándorlók ellen intézett kirohanást videóiban és posztjaiban

Egy felmérés szerint 10 évvel ezelőtt az Egyesült Államokban körülbelül egymillió 25-45 éves férfinak és 800 ezer 25-45 éves nőnek nem volt még soha szexuális kapcsolata, de szexuális élménye sem. A jelenség Japánban is ismert, ott a középkorú, szexmentes életet élő embereket yaramisónak hívják.

És Magyarországon is élnek incelek, vagyis olyanok, akiknek nem jön össze a szex, a kapcsolat és általában az intimitás.

Az incelekből álló online szubkultúra tagjai három nagyobb csoportra osztják a társadalmat, alfákra, bétákra és omegákra. Az alfák vagy Chadek a vonzó, előnyös külsejű, kapós férfiak, a béták vagy normie-k az átlagos férfiak, akiktől az alfák elszerethetik a párjukat, a harmadik csoportba tartoznak az omegák, az előnytelen külsejű férfiak. Az incelek olyan omegák vagy béták, akik nem jutnak szexhez.

Kikből lesznek incelek? Összetett dolog, de az, ha valaki nem tud anyagi vagy más okok miatt elköltözni a szüleitől és önálló életet kezdeni, és az illető magasabb iskolázottságú, akkor nagyobb eséllyel válhat belőle incel. Sokat számít az, hogy tiniként vagy fiatal felnőttként mennyi lehetősége volt ismerkedni, és az is, hogy az illető mennyire képes kezdeményezni, hogy nyitottabb vagy zárkózottabb személyiség-e.

A külsőnek van ebben szerepe, például az, ha valakinek a kortársainál előnytelenebb a külseje valami miatt (például hormonprobléma, betegség, elhízás, kopaszodás stb.) vagy csupán azt hiszi magáról, hogy rosszabbul néz ki, mint a többiek.

És a férfi incelek körében gyakran előfordul az is, hogy a nőgyűlöletük miatt válnak kirekesztetté, és ha egy incel csoporthoz csatlakoznak, az egész folyamat öngerjesztővé válik: egymást hergelik bele, és a nőgyűlölet miatt vagy a nőkkel kapcsolatos előfeltevéseik miatt nem is próbálkoznak az ismerkedéssel, párkereséssel.

Akad azért, aki próbálkozik, de ha többször egymás után visszautasítják, visszahúzódik a csigaházába, és magányosan él tovább.

A különféle mentális és lelki problémák is belesodorhatják az embereket a kényszerű cölibátusba, például a bipoláris zavar, a pánikbetegség, az agorafóbia, a szorongás, a szuperérzékenység, különféle paranoiával járó betegségek.

Bár a sajtóban híressé vált támadások miatt sokan félnek az incelektől, többségük nem veszélyes a társadalomra és azon belül a nőkre. Magukra nézve veszélyesebbek: a vélt vagy valós visszautasítás, a magány, az elszigeteltség, a reménytelenség miatt előfordul köztük az öngyilkosság.


KÖVESS MINKET:
Kecske sétált be egy győri boltba – a tulajdonos fogadta be, amíg nem jelentkezik a gazdája
A barátságos állat jó kezekbe került, de szeretnék mielőbb visszajuttatni az otthonába.
Fotók: Facebook/Papp Oszkár - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Nem akármilyen vendég jelent meg csütörtökön délután egy győri szerszámboltban: egy eltévedt kecske sétált be az ajtón, majd körülnézett, mindent alaposan szemügyre véve - írja a Kisalföld.

„Azt hittük, hogy Valentin-nap vicc: egyszer csak ott állt egy kecske a bolt közepén. Jó helyre tért be, mert szeretjük az állatokat, és egyből azon munkálkodtunk, hogy enni kapjon és megkeressük a gazdáját"

- mondta Papp Oszkár, az üzlet tulajdonosa a lapnak.

Papp Oszkár

Törtènetūnk folytatòdik. Reggeli sèta. Gazdi jelentkezz!

Elmondása szerint az állatnak nem volt nyakörve, de ápolt és kezes jószág, hagyta, hogy simogassák, sőt még az autóba is hajlandó volt beszállni. Papp Oszkár ugyanis úgy döntött, hogy amíg ki nem derül, kitől kóborolt el a kecske, magához veszi, a forgalmas négysávos úton fekvő boltból ugyanis nem akarták utcára tenni. A szomszédos zöldségestől kapott salátalevelet, majd búzát is, a szerszámbolt tulajdonosa pedig gondoskodik róla, amíg a gazdája nem jelentkezik érte.

Aki esetleg tudja, kié az elveszett kecske, sürgősen jelentkezzen a győri a Fehérvári úti ÉPFU-irodaház aljában található Holz & Metal Kft.-nél.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x