A világhírű pszichiáter elárulta, mi az a 22 dolog, amitől 180 fokos fordulatot vehet az életünk
Orosz doktor a nagy titkok tudója.
Daily Positive, fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. január 08.A 80 esztendős Mihail Litvak igazi tekintélynek számít a szakmájában. Ezt minden menőzés nélkül elmondhatja magáról, hiszen könyveit világszerte forgatják – eddig összesen harmincat írt – mind pszichoterápiai, mind pszhichológiai témákban, és nagyon népszerűek a művei. Íme a 22 tipp, amitől szerinte jobb lehet az életünk, sőt, a kapcsolataink is.

1. Ha minden cselekedetedet jól megtervezed, a boldogság természetszerűleg megérkezik.

2. Mind az éretlen, mind az érett emberek rendelkeznek egyfajta tudással. Ám az éretlenek nehezen alkalmazzák, míg az érettek cselekedetté is alakítják. Ezért képes az előbbi csak a többiek kritizálására.

3. Tanulj meg önmagad számára élni. Különben mindig csak másoknak akarsz majd bizonyítani.

4. Nem ugyanolyan sebességgel haladunk előre az életében. Vannak, akik korábban kerülnek előre.

5. Ha álmodozni akarsz, gondolj olyan dolgokra, amelyek reálisak és elérhetőek. Így nem veszik majd el a hajtóerőd.

6. Soha nem tudsz mindenkit kielégíteni. És ha nem hagyod abba a próbálkozást, hogy így tégy, annak nagy bukás lehet a vége.

7. Ahelyett, hogy egy felszínes ember társaságát keresnéd, inkább egy könyvbe fektesd az időd. Sokkal szórakoztatóbb lesz.

8. Az, aki nem tudja megdicsérni önmagát, másokat is könnyebben kritizál. Aztán egy idő után már nem tud miről beszélgetni.

9. A gondolat, hogy különbség van a férfi és a női logika között, eredendően logikátlan. Vagy bölcs vagy – vagy nem.

10. Ha az emberek megpróbálnak bűntudatot kelteni benned vagy hálára kényszeríteni a segítségükért, jobb, ha fizetsz nekik érte és elengeded őket.

11. Az, aki elégedett önmagával és jól érzi magát a bőrében, nem fogja szükségét érezni, hogy mások is jónak tartsák.

12. A legnagyobb ellenséged nem egy sötétben bujkáló idegen – hanem önmagad, és ez az ellenség igazán komoly tud lenni.

13. Ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy beleásd magad valamibe, akkor az legyen a filozófia vagy a tudomány – ne a pletykák.

14. Ne foglalkozz a kritikával. Azon a napon, amikor végre eléred a céljaidat, mindez már nem fog számítani.

15. Ha nagyon vágysz valamire, ne várakozz és ne kérj rá engedélyt. Inkább próbáld meg kontrollálni a dolgokat.

16. A boldogság nem olyasmi, amit hajszolni kell. Nem kívülről érkezik, hanem mélyről belőled, és csak akkor érheted el, ha megtanulod az elégedettség erényét.

17. Ha a barátaiddal beszélgetsz, az kétségkívül jó dolog. De ha az ellenségeiddel – rengeteg új dolgot tanulhatsz meg. Jobb őket meghallgatni, mint a barátaidat.

18. A depresszió rossz, félelmetes és nehéz dolog. De arra is lehetőséget nyújt, hogy jó mélyen magadba nézz és kitaláld, mely dolgok vezettek az utadon, vagy vezettek le róla.

19. Egy emberi kapcsolatot – legyen párkapcsolat, vagy üzleti – sose szakíts meg, hacsak nem érzed, hogy a saját fejlődésed útjában áll.

20. Ha megpróbálsz beszélni valakivel, ne félj, lehetséges, hogy pozitívan gondolkodnak rólad.

21. Ha egyedül vagy, különösen, ha egy szakítás után, az azt jelenti, hogy érettebb lettél és spirituálisan fejlődtél. Ezen kívül az egyedüllét megnöveli a produktivitásunkat is.

22. Sose érezd magad túl önzőnek, ha a saját boldogságodról van szó. Ha megosztod a barátaiddal, még tovább növekszik a boldogságod azáltal, hogy őket is boldoggá teszed. Ha a riválisaiddal osztod meg, nekik csak azt a gondolatot kell tudniuk kezelni, hogy jobb vagy náluk.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x